liveblog
Aangepast

Stroom

liveblog gesloten

Frankrijk gaat extra zoeken

Frankrijk gaat de zoekactie naar wrakstukken van vlucht MH370 uitbreiden. Het land is van plan om meer materieel in de lucht en op zee in te zetten bij het tropische eiland Reunion. Dat melden Franse media. Op het eiland in de Indische Oceaan zijn deze week opnieuw brokstukken aangespoeld die mogelijk afkomstig zijn van het verdwenen MH370-toestel. Er zouden onder meer een deel van een vliegtuigraam en kussens van vliegtuigstoelen zijn gevonden.

Agenten zoeken naar brokstukken op het strand van Réunion

Tunnelloper ver over de helft

Een Sudanese migrant is gesnapt in de kanaaltunnel tussen Engeland en Frankrijk, hij was volgens de politie al bijna aan de overkant. Bij de Britse uitgang van de 50 kilometer lange tunnel. Volgens een woordvoerder van Eurotunnel "was het de man bijna gelukt". In de nacht dat de Sudanees werd gesnapt, probeerden nog 600 andere migranten het terrein van Eurotunnel op te komen.

Je kan weer pinnen en bellen in Utrecht

KPN zegt dat de storing is opgelost en dat iedereen nu weer mobiel zou moeten kunnen pinnen, internetten en bellen. Als je niet gelijk verbinding krijgt, start je mobiel dan even opnieuw op, is het advies.

Excuses voor waterdiefstal

De Zwitserse luchtmacht heeft excuses aangeboden aan Frankrijk voor het stelen van 53.000 liter water. De luchtmacht was opgeroepen om duizenden koeien van water te voorzien. De dieren hadden door de droogte grote dorst. Maar in plaats van helder Zwitsers bergwater naar de koeien te brengen, kozen helikopterpiloten ervoor om naar het Lac des Rousses in Frankrijk te vliegen. Het is een raadsel waarom de koeien geen water uit het meer van Genève hebben gekregen. Dat is honderden keren groter dan het kleine bergmeertje in Frankrijk en net zo dichtbij.

Een Zwitserse helikopter haalt water voor koeien

Forenzen tussen Londen en Barcelona

Wat twee jaar geleden voor Sam begon als een grapje, is nu werkelijkheid. Het is voor hem goedkoper om in Barcelona te gaan wonen en op en neer te vliegen naar Londen, dan daadwerkelijk in de Britse hoofdstad te gaan wonen. Het begon als een blogpost, maar sinds drie maanden woont Sam in Barcelona en vliegt hij regelmatig op en neer naar Londen.

Little Boy op jouw huis

Wat als Little Boy, de atoombom die 70 jaar geleden Hiroshima verwoestte, bovenop jouw huis zou vallen? Op dit kaartje kun je zelf een atoombom op je huis gooien, of op het huis van een vervelende collega. Dan zie je precies wat voor schade de atoombom daar had aangericht.

Duitse leraar deelt stroomstoten uit aan leerlingen

Een Duitse leraar heeft stroomstoten uitgedeeld aan leerlingen. Hij vond dit een goede manier om ze wat bij te brengen over elektriciteit. De rechter vond dit daarentegen een goede reden om de man een boete van 12.450 euro te geven. De school zelf vond dit een goede reden om hem voor twee jaar te schorsen.

Storing van KPN in Utrecht veroorzaakt pinproblemen

Het mobiele netwerk van KPN heeft in Utrecht grote problemen door een storing. Een van de gevolgen is dat de pinapparaten in winkels het niet meer doen. Met als gevolg, lange rijen van mensen die geld uit de muur moeten trekken.

Ook is het op sommige locaties in en rond Utrecht niet mogelijk om te bellen, te sms'en en mobiel te internetten. Een woordvoerder van KPN zegt dat monteurs er alles aan doen om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Het bedrijf verwacht dat de storing rond 18.00 uur is opgelost.

Jongetje van 11 beschuldigd van doodslag op jongetje van 3

In Amerika wordt een 11-jarige jongen beschuldigd van doodslag op een jongetje van 3, dat hij zou hebben doodgeschoten. Waarschijnlijk had de 11-jarige het pistool van zijn vader gevonden. Hij verstopte zich in een geparkeerde auto. Toen even later het kleine jongetje instapte, schoot de 11-jarige. De kleuter overleed niet veel later.

De aanklager kan zich niet herinneren dat er ooit eerder zo'n jong persoon is beschuldigd van het opzettelijk doden van iemand anders. Er wordt nog onderzocht of de jongen daadwerkelijk 'criminele intenties' had.

Ook een wallaby verdient een knuffel

Iedereen verdient wel eens een dikke knuffel. Zo ook deze kleine wallaby Doodlebug. Doodlebug is wees, en kreeg van zijn 'pleegmoeder', de Australische Gillian Abbot, een teddybeer cadeau.

Dronken man op wc in vliegtuig; piloot slaat deur in met bijl

Tijdens een binnenlandse vlucht van Stockholm naar Gideå in Zweden heeft een piloot de deur van het toilet in het vliegtuig kapotgeslagen met een bijl. Op de wc zat een dronken passagier die weigerde naar buiten te komen.

De piloot wilde landen, maar dan mag er niet iemand op het toilet zitten. Toen de man uit het toilet was getrokken kon het vliegtuig zonder probleem landen. De dronken man werd gearresteerd, en later overgedragen aan zijn vrouw.

Londenaren kunnen alweer niet ondergronds

Voor de tweede keer binnen een maand staakt het personeel van de Londense metro. De vier miljoen Londenaren die dagelijks de tube nemen, zijn nu aangewezen op overvolle bussen, fietsen of de benenwagen.

De personeelsleden staken omdat ze binnenkort gedwongen worden nachtdiensten te draaien. Veel Londenaren kunnen er alleen geen sympathie voor opbrengen. Zij zijn juist blij dat er vanaf september ook 's nachts gereden wordt. Bovendien vinden ze dat het metropersoneel niet moet zeuren, omdat ze met een relatief hoog salaris van ongeveer 70.000 euro per jaar meer verdienen dan bijvoorbeeld leraren, verpleegkundigen of politieagenten.

Vakbondsleden delen pamfletten uit terwijl Londenaren naar hun werk lopen

'Nieuwe papa's moeten langer vrij krijgen'

Kersverse vaders moeten langer vrij krijgen. 40.000 mensen ondertekenden daarom een petitie om nieuwe vaders tien betaalde dagen verlof te geven en honderd dagen ouderschapsverlof. Op dit moment hebben Nederlandse vaders recht op twee betaalde dagen kraamverlof en drie aanvullende, onbetaalde dagen. Volgens Ouders van Nu heeft Nederland daarmee een van de slechtste regelingen.

Volgende week donderdag worden de handtekeningen overhandigd aan Minister Ascher van Sociale Zaken.

Bun was 14 toen de atoombom viel

Bun Hashizume was 14 jaar toen de atoombom op Hiroshima viel en overleefde de ramp. Inmiddels is Bun 84 en vertelt ze het verhaal van haar leven en de bom.

Het Engelse Jeugdjournaal Newsround maakte een animatiefilm van haar verhaal.

Bun was 14 toen de atoombom viel

Twitter e-mailt je nu over je eigen activiteit

Twitter lijkt te maken te hebben met een bug: je krijgt een e-mail bij elke actie die je zelf onderneemt. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd.

Inspectie vliegt met drone boven plek kraanongeval Alphen

De Inspectie SZW gaat in Alphen aan den Rijn met een drone boven de plek vliegen waar maandag twee kranen omvielen op huizen. Daarmee hopen ze een beter beeld te krijgen van de toedracht van het kraanongeval.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft ontheffing verleend voor het vliegen met de drone, want normaal mag je niet met drones boven het gebied vliegen.

Hoop op overlevenden voor Libische kust opgegeven

Reddingswerkers van Artsen zonder Grenzen zoeken naar overlevenden

Reddingsteams in de Middellandse Zee denken niet dat ze nog overlevenden zullen vinden van het vluchtelingenschip dat gisteren voor de Libische kust verging. Dat betekent dat zo'n 200 van de ongeveer 600 mensen van het gekapseisde schip zijn verdronken. Tot nu toe zijn 25 lichamen uit het water gehaald. Ongeveer 400 mensen zijn gered.

Mogelijk meerdere brokstukken MH370 aangespoeld

Op het eiland Réunion zijn opnieuw brokstukken aangespoeld die mogelijk afkomstig zijn van de verdwenen vlucht MH370. Er zou onder meer een deel zijn gevonden van een vliegtuigraam en kussens van vliegtuigstoelen.

De Maleisische minister van Transport kan niet bevestigen dat de aangespoelde wrakstukken uit het vermiste vliegtuig komen. De vliegtuigonderdelen zijn opgestuurd naar Frankrijk waar ze onderzocht worden.

Politie zoekt met sonar naar vermiste zwemmer bij Zandvoort

De zoektocht op het water gaat verder

De vrouw van 20 kwam gisteren in de problemen en het lukte andere zwemmers niet om haar te redden. Daarna zochten een vliegtuig, helikopter, meerdere boten en een keten van strandgangers de zee af. Maar ze werd niet gevonden.

Nu probeert een boot met sonar de vrouw alsnog te vinden. "Aan boord is speciale apparatuur die in het water kan kijken en objecten op de bodem kan waarnemen. Met die apparatuur wordt een gebied voor de kust gescand", zegt een woordvoerder van de Zandvoortse Reddingsbrigade.

Invalidenparkeerkaartfraude met kaarten van overleden Belgen

In België is meer dan 1 op de 3 invalidenparkeerkaarten die in omloop zijn, gekoppeld aan mensen die al zijn overleden. Het is de bedoeling dat de kaarten worden teruggestuurd als de kaarthouder is overleden. Alleen met ongeveer 200.000 kaarten is dat niet gebeurd. Een groot deel van de kaarten is onbeperkt geldig en daardoor fraudegevoelig.

4,5 miljoen euro voor gouden tip El Chapo

Als je weet waar de grootste Mexicaanse drugsbaron Gwakien Guzman is, kun je 4,5 miljoen euro verdienen. Amerika heeft dat bedrag over voor de gouden tip die ervoor zorgt dat El Chapo weer vastkomt. Hij is de baas van een drugskartel en ontsnapte vorige maand via een tunnel uit een Mexicaanse gevangenis. De Amerikanen denken dat hij nog steeds in Mexico zit.

Cybercriminelen halen flinke buit binnen

Cybercriminelen hebben de afgelopen jaren zeker honderd miljoen dollar van bankrekeningen gestolen, zeggen Nederlandse onderzoekers van Fox IT. Zij werkten samen met de FBI aan het onderzoek. De criminelen installeerden bij bedrijven een virus en haalden zo geld van de bankrekening.

Als de bom van Hiroshima op Amsterdam zou vallen...

... zouden er 70.000 doden vallen en ruim 160.000 gewonden. En dit is alleen als direct gevolg van de ontploffing. In de dagen, weken en jaren daarna zouden nog tienduizenden mensen overlijden aan de gevolgen van de verwondingen en radioactieve straling.

Da's allemaal te zien met de app Nukemap, die de gevolgen van allerlei atoombommen test, zoals bijvoorbeeld Little Boy die 70 jaar geleden op Hiroshima viel.

Atoombom op Amsterdam

De binnenste gele ring is de vuurbal, binnen de rode ring is de dodelijke schokgolf, binnen de groene ring is de dodelijkste hoeveelheid straling (50 tot 90 procent kans op overlijden), binnen de grijze ring zullen veel gebouwen instorten, binnen de binnenste oranje ring zal iedereen derdegraads brandwonden krijgen. Pas als je buiten de buitenste oranje ring bent, kun je het er ongedeerd vanaf brengen.

Deelnemers Color Run krijgen hun verpeste haren vergoed

Deelnemers van de Crazy Color Run in Leeuwarden eind juni krijgen de kapperskosten vergoed. Ze hadden nogal wat moeite om de verf uit hun haren en kleren te krijgen, omdat er een verkeerde verf was gebruikt.

Het enige wat ze nodig hebben is een bonnetje van de kapper en een deelnemersbewijs. Als ze deze inleveren bij Nationale Nederlanden, komen ze in aanmerking voor een vergoeding.

Het heeft 17 jaar geduurd

Maar de Nederlandse waterpolosters hebben het geflikt: ze staan weer in de finale van een wereldkampioenschap. Oranje won de halve finale van Italië na een serie strafworpen. De beste speler was degene die de beslissende worp van Italië tegenhield: keeper Laura Aarts, 18 jaar oud:

Aarts: een explosie van energie

SOA-tests voor thuis onbetrouwbaar

SOA-tests die je thuis kunt doen, zijn vaak onbetrouwbaar, zegt een hoogleraar in De Telegraaf die is gespecialiseerd in SOA's en hiv. De uitslag is niet altijd betrouwbaar omdat de test verkeerd wordt gedaan of omdat 'ie voor de verkeerde soa is gekocht.

Vooral testjes waarbij je uitslag thuis ziet zijn onbetrouwbaar, zegt die hoogleraar. Het is beter om er een te kopen die je moet opsturen naar een laboratorium. Nog beter is om naar de GGD of je huisarts te gaan.

Plattegrond gevangenis Bonaire per ongeluk online

Een blunder van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat heeft per ongeluk plattegronden van een gevangenis op Bonaire op internet gezet. Die wordt nu gebouwd. De tekeningen zijn er snel weer afgehaald. Het is niet te achterhalen of ze zijn verspreid.

Metropersoneel Londen staakt weer

In Londen wordt weer een chaos verwacht omdat de metro's niet rijden. Het personeel staakt. Dat wil ook een goed salaris tijdens nachtdiensten die ze vanaf volgende maand moeten gaan draaien. Om de pijn iets te verzachten worden er 250 extra bussen ingezet.

Begin juli staakte het metropersoneel ook al vanwege de nieuwe nachtdiensten. De Londenaren hadden er toen weinig begrip voor.

Correspondent Tim de Wit bij King's Cross

Zoektocht naar vermiste zwemster gaat verder

Aan de kust van Zandvoort wordt vanochtend verder gezocht naar een vrouw van ongeveer 20 die sinds gisteren wordt vermist. Toen werd al gezocht met een helikopter en jetski's. En toeristen op het strand maakten een menselijke keten in het water.

Vrouw klimt in elektriciteitsmast

In Beekbergen heeft een verwarde vrouw ongeveer vier uur lang hoog in een elektriciteitsmast gezeten. Ze klom rond 21.00 uur naar boven en pas rond 01.00 uur, nadat de stroom eraf was gehaald, slaagden hulpdiensten erin haar veilig naar beneden te halen.

De vrouw zit al urenlang hoog in de mast in Beekbergen

Bill Cosby onder ede over misbruik

Bill Cosby moet onder ede een verklaring afleggen over seksueel misbruik van een 15-jarig meisje in 1974, heeft een rechter in Los Angeles bepaald. Dat zou zijn gebeurd op een feest bij Hugh Hefner, de baas van Playboy. De Amerikaanse komiek zou haar eerst alcohol hebben gegeven.

Politie schiet schutter in bioscoop in VS dood

In een Amerikaanse bioscoop is een man doodgeschoten. Hij spoot met pepperspray in de bioscoop en had iemand met zijn bijl geslagen. Ook had hij een geweer bij zich. Er was vrij snel een arrestatieteam, zegt de politie. Het gebeurde in de buurt van Nashville in de staat Tennessee. Waarom de man bezoekers aanviel is niet bekend.

Asielzoekerscentra raken vol

Er vertrekken te weinig vluchtelingen terwijl er steeds meer bijkomen. De mensen die al een tijd in een asielzoekerscentrum zitten kunnen nergens anders heen, zegt de organisatie die de asielzoekers opvangt, het COA. Die praat met gemeenten en woningcorporaties om te kijken of daar iets aan gedaan kan worden.