NOS Op3 Binnenland Buitenland Aangepast

Stroom

De NOS op 3-stroom van 6 augustus 2015

Liveblog gesloten
 • Frankrijk gaat extra zoeken

  Frankrijk gaat de zoekactie naar wrakstukken van vlucht MH370 uitbreiden. Het land is van plan om meer materieel in de lucht en op zee in te zetten bij het tropische eiland Reunion. Dat melden Franse media. Op het eiland in de Indische Oceaan zijn deze week opnieuw brokstukken aangespoeld die mogelijk afkomstig zijn van het verdwenen MH370-toestel. Er zouden onder meer een deel van een vliegtuigraam en kussens van vliegtuigstoelen zijn gevonden. 

  Agenten zoeken naar brokstukken op het strand van Réunion AFP
 • Tunnelloper ver over de helft

  Een Sudanese migrant is gesnapt in de kanaaltunnel tussen Engeland en Frankrijk, hij was volgens de politie al bijna aan de overkant. Bij de Britse uitgang van de 50 kilometer lange tunnel. Volgens een woordvoerder van Eurotunnel "was het de man bijna gelukt". In de nacht dat de Sudanees werd gesnapt, probeerden nog 600 andere migranten het terrein van Eurotunnel op te komen. 

  AFP
 • Je kan weer pinnen en bellen in Utrecht

  KPN zegt dat de storing is opgelost en dat iedereen nu weer mobiel zou moeten kunnen pinnen, internetten en bellen. Als je niet gelijk verbinding krijgt, start je mobiel dan even opnieuw op, is het advies.

 • Excuses voor waterdiefstal

  De Zwitserse luchtmacht heeft excuses aangeboden aan Frankrijk voor het stelen van 53.000 liter water. De luchtmacht was opgeroepen om duizenden koeien van water te voorzien. De dieren hadden door de droogte grote dorst. Maar in plaats van helder Zwitsers bergwater naar de koeien te brengen, kozen helikopterpiloten ervoor om naar het Lac des Rousses in Frankrijk te vliegen. Het is een raadsel waarom de koeien geen water uit het meer van Genève hebben gekregen. Dat is honderden keren groter dan het kleine bergmeertje in Frankrijk en net zo dichtbij.

  Een Zwitserse helikopter haalt water voor koeien EPA
 • Forenzen tussen Londen en Barcelona

  Wat twee jaar geleden voor Sam begon als een grapje, is nu werkelijkheid. Het is voor hem goedkoper om in Barcelona te gaan wonen en op en neer te vliegen naar Londen, dan daadwerkelijk in de Britse hoofdstad te gaan wonen. Het begon als een blogpost, maar sinds drie maanden woont Sam in Barcelona en vliegt hij regelmatig op en neer naar Londen

 • Little Boy op jouw huis

  Wat als Little Boy, de atoombom die 70 jaar geleden Hiroshima verwoestte, bovenop jouw huis zou vallen? Op dit kaartje kun je zelf een atoombom op je huis gooien, of op het huis van een vervelende collega. Dan zie je precies wat voor schade de atoombom daar had aangericht. 

 • Duitse leraar deelt stroomstoten uit aan leerlingen

  Een Duitse leraar heeft stroomstoten uitgedeeld aan leerlingen. Hij vond dit een goede manier om ze wat bij te brengen over elektriciteit. De rechter vond dit daarentegen een goede reden om de man een boete van 12.450 euro te geven. De school zelf vond dit een goede reden om hem voor twee jaar te schorsen.

 • Storing van KPN in Utrecht veroorzaakt pinproblemen

  Het mobiele netwerk van KPN heeft in Utrecht grote problemen door een storing. Een van de gevolgen is dat de pinapparaten in winkels het niet meer doen. Met als gevolg, lange rijen van mensen die geld uit de muur moeten trekken.

  Ook is het op sommige locaties in en rond Utrecht niet mogelijk om te bellen, te sms'en en mobiel te internetten. Een woordvoerder van KPN zegt dat monteurs er alles aan doen om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Het bedrijf verwacht dat de storing rond 18.00 uur is opgelost.

 • Jongetje van 11 beschuldigd van doodslag op jongetje van 3

  In Amerika wordt een 11-jarige jongen beschuldigd van doodslag op een jongetje van 3, dat hij zou hebben doodgeschoten. Waarschijnlijk had de 11-jarige het pistool van zijn vader gevonden. Hij verstopte zich in een geparkeerde auto. Toen even later het kleine jongetje instapte, schoot de 11-jarige. De kleuter overleed niet veel later.

  De aanklager kan zich niet herinneren dat er ooit eerder zo'n jong persoon is beschuldigd van het opzettelijk doden van iemand anders. Er wordt nog onderzocht of de jongen daadwerkelijk 'criminele intenties' had.

 • Ook een wallaby verdient een knuffel

  Iedereen verdient wel eens een dikke knuffel. Zo ook deze kleine wallaby Doodlebug. Doodlebug is wees, en kreeg van zijn 'pleegmoeder', de Australische Gillian Abbot, een teddybeer cadeau.

 • Dronken man op wc in vliegtuig; piloot slaat deur in met bijl

  Tijdens een binnenlandse vlucht van Stockholm naar Gideå in Zweden heeft een piloot de deur van het toilet in het vliegtuig kapotgeslagen met een bijl. Op de wc zat een dronken passagier die weigerde naar buiten te komen.

  De piloot wilde landen, maar dan mag er niet iemand op het toilet zitten. Toen de man uit het toilet was getrokken kon het vliegtuig zonder probleem landen. De dronken man werd gearresteerd, en later overgedragen aan zijn vrouw.

 • Londenaren kunnen alweer niet ondergronds

  Voor de tweede keer binnen een maand staakt het personeel van de Londense metro. De vier miljoen Londenaren die dagelijks de tube nemen, zijn nu aangewezen op overvolle bussen, fietsen of de benenwagen.

  De personeelsleden staken omdat ze binnenkort gedwongen worden nachtdiensten te draaien. Veel Londenaren kunnen er alleen geen sympathie voor opbrengen. Zij zijn juist blij dat er vanaf september ook 's nachts gereden wordt. Bovendien vinden ze dat het metropersoneel niet moet zeuren, omdat ze met een relatief hoog salaris van ongeveer 70.000 euro per jaar meer verdienen dan bijvoorbeeld leraren, verpleegkundigen of politieagenten.

  Vakbondsleden delen pamfletten uit terwijl Londenaren naar hun werk lopen Ingrid Cobben / NOS
 • 'Nieuwe papa's moeten langer vrij krijgen'

  Kersverse vaders moeten langer vrij krijgen. 40.000 mensen ondertekenden daarom een petitie om nieuwe vaders tien betaalde dagen verlof te geven en honderd dagen ouderschapsverlof. Op dit moment hebben Nederlandse vaders recht op twee betaalde dagen kraamverlof en drie aanvullende, onbetaalde dagen. Volgens Ouders van Nu heeft Nederland daarmee een van de slechtste regelingen.

  Volgende week donderdag worden de handtekeningen overhandigd aan Minister Ascher van Sociale Zaken.

 • Bun was 14 toen de atoombom viel

  Bun Hashizume was 14 jaar toen de atoombom op Hiroshima viel en overleefde de ramp. Inmiddels is Bun 84 en vertelt ze het verhaal van haar leven en de bom. 

  Het Engelse Jeugdjournaal Newsround maakte een animatiefilm van haar verhaal. 

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Bun was 14 toen de atoombom viel
 • Twitter e-mailt je nu over je eigen activiteit