NOS Op3 Binnenland Aangepast

NOS op 3

Scroll door het laatste nieuws.

Liveblog gesloten
 • Morgen opnieuw hitterooster bij de NS

  Vrijdag rijden opnieuw minder treinen vanwege de hitte. Hoewel de verwachting is dat de temperaturen morgen iets lager zijn dan vandaag, zet de NS op zeven trajecten minder sprinters in.

  In de ochtend is de dienstregeling zoals altijd, maar 's middags gaan er treinen uit. "Door deze maatregel creëren we iets meer lucht in de dienstregeling", zegt de NS. Met die extra lucht moeten onverwachte problemen worden opgevangen

 • Gemeente Den Haag betaalt begrafenis Mitch Henriquez

  De gemeente Den Haag betaalt de begrafenis van de overleden arrestant Mitch Henriquez. De gemeente wil er verder niet over uitweiden, maar zegt dat het besluit in overleg met de familie is genomen.

  De familie probeert nu het lichaam zo snel mogelijk terug te laten brengen naar Aruba. Ook benadrukt de familie dat op dit moment nog geen besluit is genomen over juridische stappen in verband met de dood van Henriquez. 

  Familieleden en vrienden van Mitch hebben bloemen gelegd in het Zuiderpark ANP
 • Tourfeest Utrecht stilgelegd vanwege onweer

  Geen tour-feestjes meer in park Lepelenburg in Utrecht. Alle geplande optredens zijn stopgezet vanwege zwaar onweer en veel regen.

 • Geen kwartfinales voor Rafael Nadal

  Rafael Nadal is opnieuw vroegtijdig uitgeschakeld op Wimbledon. Het onberekenbare tennis-spel van de Duitse Dustin Brown leidde tot zijn nederlaag.

  De Spanjaard werd voor het vierde jaar op rij voor de kwartfinales uitgeschakeld. En al deze nederlagen waren tegen spelers die op de honderdste plaats of lager staan.

  Rafael Nadal wordt voor het vierde jaar op rij voor de kwartfinales uitgeschakeld op Wimbledon AFP

  Dustin Brown staat op nummer 102 op de lijst van beste spelers ter wereld.

  Dustin Brown zorgt met de uitschakeling van Nadal voor de grootste sensatie tot nu toe op Wimbledon AFP
 • Teams Tour de France zijn officieel gepresenteerd

 • 'Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken' is de verplichte botox-slogan

  Reclames voor perfecte botox-gezichten worden vanaf deze zomer vergezeld door deze slogan: 'Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.'

  Het kabinet wil dat mensen beter geïnformeerd worden over bijvoorbeeld botoxbehandelingen en borstvergrotingen. Dus moeten artsen deze waarschuwende tekst gebruiken bij reclames voor cosmetische ingrepen. Ook wordt de wet zo aangescherpt dat schoonheidsspecialisten geen injecties mogen geven. Risicovolle laserbehandelingen mogen alleen nog worden uitgevoerd door bevoegde artsen en huidtherapeuten.

  Een vrouw krijgt een Botox-injectie AFP
 • Na zomer komt hagel...

 • Tientallen mensen gedood bij aanval Boko Haram

  Strijders van de terreurgroep Boko Haram hebben tientallen mensen gedood bij een aanval op een dorp in Noordoost-Nigeria, melden ooggetuigen. De extremisten vielen het dorp Kuawa vroeg in de avond binnen en richtten er een bloedbad aan.

  Volgens een lid van een lokale verdedigingsmilitie kan het dodental oplopen tot tegen de honderd. Vorige week vielen Boko Haramstrijders eveneens dorpen aan in de provincie Borno, waar de jongste aanval ook plaatsvond. Tientallen mensen kwamen daarbij om het leven. 

 • In vliegende vaart: man rijdt over een helling en belandt op een dak

 • Jaws in het echt: haai valt toerist aan

  Hard gegil als de gigantische witte haai probeert de kooi binnen te komen. De metalen spijlen kraken onder de tanden, maar houden gelukkig stand.

 • Man die "Jodenzeep" wilde verkopen wordt niet vervolgd

  De man die in februari RIF-zeep op Marktplaats probeerde te verkopen, wordt niet vervolgd. De zeep was geen gewone zeep, maar zou gemaakt zijn van overleden Joden uit concentratiekampen, volgens sommige websites. 

  De zeep wordt dan ook wel betiteld als 'Jodenzeep'. Het Forensisch Instituut heeft onderzoek gedaan naar de vetten in de zeep en vond geen menselijke resten. Ook de tekst die de verzamelaar bij de advertentie had geplaatst vond het OM niet discriminerend of beledigend.

  Screenshot van Marktplaats AFVN
 • IS vernielt historische beelden 'uit Palmyra'

  De terreurgroep Islamitische Staat heeft foto's online gezet waarop ze historische beelden kapot slaan. Ze zeggen dat het om smokkelwaar gaat uit de historische Syrische stad Palmyra, die sinds eind mei in handen is van IS.

  Het lijkt te gaan om authentieke beelden uit de Romeinse ruïnes van Palmyra die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. 

  Twitter
 • Rutte: achterlijke gladiolen in Schilderswijk moeten stoppen

  Premier Rutte wil dat de rellen in de Schilderswijk direct stoppen. De premier noemde het onwerkelijk dat er vernielingen worden aangericht en dat de politie wordt aangevallen. "Ik sta vierkant achter het gezag en achter de burgemeester die hier goed werk doet."

  Het was vannacht voor de derde achtereenvolgende nacht onrustig in de Schilderswijk naar aanleiding van de dood van de Arubaan Henriquez. 

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Rutte vindt de rellen verschrikkelijk
 • Nog nooit werd er zoveel water gebruikt

  Liters water drinken, het uitgedroogde gras sproeien en zweet afspoelen. Zo is Nederland ineens massaal water aan het gebruiken. Dinsdag leverde het grootste drinkwaterbedrijf in Nederland, Vitens, 1,2 miljard liter water aan zijn klanten. Nooit eerder stroomde er in een dag zoveel water uit de kranen.

  Ook het energieverbruik schiet omhoog. De verwarming blijft weliswaar uit, maar de airco gaat juist aan. De Vastelastenbond berekende dat een weekje de ventilator aan laten staan zo'n 3 euro kost. Airco's verslinden meer energie en zijn dus duurder: dan zit je zo op meer dan 6 euro per dag.

 • Familie Henriquez: Staat is aansprakelijk

  John van der Tol

  De familie van Mitch Henriquez stelt de staat aansprakelijk voor zijn dood. Ze willen onder andere dat de overheid de gemiste inkomsten vergoedt van de familieleden die van Mitch afhankelijk waren, zoals zijn moeder. De eis dat Nederland de begrafenis betaalt, is al ingewilligd. De gemeente Den Haag zorgt dat deze kosten worden vergoed.