Nigeriaanse militair tijdens operatie tegen Boko Haram (archieffoto)
NOS Nieuws

Boko Haram slaat toe: tientallen doden

Strijders van Boko Haram hebben deze week opnieuw dorpen in Nigeria en buurland Niger aangevallen, met tientallen doden tot gevolg. De grootste aanvallen waren maandag al in Nigeria. Daar werden twee dorpen belaagd door strijders van de islamitische terreurgroep en vielen er veertig doden.

De terroristen namen dorpsbewoners vanaf motoren en terreinwagens onder vuur. Ook werden huizen in brand gestoken en winkels geplunderd.

De aanval was in de provincie Borno, in het noordoosten van Nigeria. Dat is de bakermat van Boko Haram. De terreurbeweging strijdt er voor een eigen islamitische staat.

Niger

Kort na de aanvallen werd in het zuiden van buurland Niger ook een bloedbad aangericht. Persbureaus melden dat Boko Haram-strijders op paarden en motoren een dorp introkken en zeker vijf burgers hebben vermoord.

Eerder deze maand hebben vijf Afrikaanse landen ​een speciaal leger opgericht om Boko Haram te lijf te gaan. Nigeria heeft daarover de leiding. De militairen komen verder uit Nigeria's buurlanden Niger, Kameroen, Tsjaad en Benin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl