Reddingswerkers bij de gekapseisde veerboot
NOS Nieuws

Tientallen doden en vermisten bij bootongeluk Filipijnen

Bij de Filipijnen wordt gezocht naar overlevenden van ongeluk met een veerboot. Rond het middaguur plaatselijke tijd kapseisde een veerboot met ongeveer 175 opvarenden.

Zeker 36 passagiers zijn om het leven gekomen, meer dan twintig mensen worden vermist. Tot nu toe zijn 118 opvarenden levend uit het water gehaald. Volgens de autoriteiten zijn sommigen van hen naar een ziekenhuis gebracht.

Op foto's is te zien dat de hulpdiensten met kleine bootjes mensen uit het water halen. "De hulp kwam snel op gang", zegt correspondent Michel Maas. "Dat is te danken aan het feit dat het ongeluk gebeurde vlak bij de haven waar de veerboot was vertrokken."

Rijst

Het was ruw weer toen het schip de haven van Ormoc in de provincie Leyte verliet. Maar de weersomstandigheden waren volgens onze correspondent niet absurd. "De kapitein zei dat hij plotseling werd geconfronteerd met hoge golven. Die had hij niet verwacht."

In de Filipijnen komen jaarlijks honderden mensen om bij ongelukken met veerboten. De vaartuigen zijn vaak veel te zwaar beladen en in slechte staat.

Mogelijk had ook de verongelukte veerboot te veel vracht aan boord. Maas: "Het schip zou behalve passagiers ook cement en rijst hebben vervoerd. Misschien is de lading door de hoge golven gaan schuiven."

Michel Maas over gekapseisde veerboot

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl