Tunesische militairen patrouilleren op het strand in Sousse
NOS Nieuws

Nog acht terreurverdachten vast in Tunesië

Van de twaalf verdachten van betrokkenheid bij de terreurdaad van vrijdag in Tunesië zitten er nog acht vast. De politie heeft vandaag vier verdachten laten gaan. Op twee verdachten, die een opleiding hebben gekregen in een jihadistenkamp in Libië, wordt nog jacht gemaakt.

Zeven mannen en een vrouw zitten nog vast. Ze worden ervan verdacht dat ze banden hebben met de terrorist die vrijdag in Sousse werd doodgeschoten. Hij had bij een strandhotel in Sousse 38 toeristen vermoord. Onder de doden waren 30 Britten.

Over de identiteit van de verdachten en hun rol bij de aanslag hebben de autoriteiten geen mededelingen gedaan.

Vanochtend bevestigde een minister de verklaring van een veiligheidsofficier dat de daders van de aanslag in maart op het Bardo-museum en de terrorist in Sousse zijn opgeleid in een jihadistenkamp in Libië. De dader van vrijdag stond bij de politie niet bekend als jihadist.

IS

De verantwoordelijkheid voor de terreurdaad bij Sousse is opgeëist door IS.

Tunesië is het enige Arabische land waar de Arabische Lente geleid heeft tot democratische hervormingen. Toch kampt het land met de opkomst van ultra-conservatieve, soms gewelddadige islamitische groeperingen. Ruim 3000 Tunesiërs hebben zich aangesloten bij IS-strijders in Libië, Irak en Syrië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl