Aangepast

De dag van: offline radicalen en verdachte dood Argentijn

Het nieuws gemist vandaag? Hier een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van 19 januari, geselecteerd door de redactie van NOS op 3.

De Nederlandse Syriëganger Muhajiri Shaam

Radicale moslims gaan offline

Radicale moslims verdwijnen van social media. Volgens onze justitieredacteur Robert Bas halen ze hun accounts van Twitter, posten ze geen berichten meer op Facebook en geen video's meer op YouTube.

Openbaar aanklager Alberto Nisman is dood gevonden in zijn badkamer

Argentijnse aanklager sterft op verdacht moment

Een Argentijnse openbaar aanklager die president Kirchner vorige week nog beschuldigde van een doofpotaffaire, is dood aangetroffen in zijn woning in Buenos Aires. Hij zou vandaag op een hoorzitting met bewijzen komen tegen de president en andere hooggeplaatsten.

Granata op een inmiddels verwijderde Facebookfoto

Australier bekent verkrachting Nederlandse toerist

Jarenlang ontkende Alfio Anthony Granata een Nederlandse toerist te hebben ontvoerd en verkracht. Maar vandaag, op de dag dat hij in de rechtbank moest verschijnen voor een verklaring, geeft hij zijn misdaden toe. Hij gebruikte de toeriste als seksslaaf en hield haar wekenlang gevangen.

Ander nieuws...

Onrust bij de ruim 3.000 politievrijwilligers: mogen ze hun uniform nou wel of niet dragen op weg naar het bureau? En mogen ze alleen nog maar onder begeleiding van een bewapende beroepsagent de straat op? De Landelijke Politie wil dat, na de gebeurtenissen in Frankrijk en België, maar zegt ook dat hun advies niet bindend is. Er is minimaal één korps dat hun vrijwilligers ook daadwerkelijk verbiedt in uniform naar en van het bureau te reizen en de straat op te gaan zonder bewapende beroepsagent.

9,4 miljoen Nederlanders gebruiken WhatsApp. Dat is een stijging van zo'n 1,5 miljoen gebruikers ten opzichte van een jaar geleden, blijkt uit onderzoek vanTelecompaper. WhatsApp is daarmee veruit de meest gebruikte chat-app op Nederlandse smartphones, al groeit de populariteit van concurrerende apps snel.

In Saudi-Arabië is een man gearresteerd die de openbare executie van een vrouw op straat had gefilmd. Dat melden Saudische media. Het zou gaan om een veiligheidsbeambte. Mensenrechtenorganisaties hebben de video verspreid en online gezet.

Deel artikel: