NOS NieuwsAangepast

Nederlandse (21) wekenlang verkracht in Australië

Een 21-jarige Nederlandse vrouw is in Australië zes weken vastgehouden door een man en een vrouw. In die periode is ze tientallen keren verkracht en gemarteld. Daarvan is 450 uur beeldmateriaal gemaakt. Vandaag verschenen de twee voor de rechter.

De ontvoering speelde zich vorig jaar al af in november en december, maar is nu pas bekendgemaakt, omdat de rechtszaak is begonnen. De Nederlandse was een Australisch koppel in Melbourne tijdens een verjaardagsfeestje tegengekomen. Er ontstond een seksuele relatie tussen de drie. Tot de man enkele weken daarna agressief werd en de Nederlandse in hun appartement vasthield.

Volgens de aanklacht werd de vrouw geboeid en geblinddoekt. Bijna dagelijks werd ze verkracht, mishandeld en met de dood bedreigd. Ze moest zich in leven houden met etensresten van de Australiërs.

Neergestoken

De 21-jarige Nederlandse wist op Eerste Kerstdag te ontkomen. Ze stak de Australiër neer toen die lag te slapen en verwondde daarbij ook zichzelf. In paniek belde de man de hulpdiensten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is over de zaak geïnformeerd en bevestigt dat het inderdaad om een Nederlandse vrouw gaat. Personeel van de ambassade in Australië heeft de vrouw een aantal keer bezocht. Ook is er contact met haar familie.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl