Granata op een inmiddels weggehaalde Facebookfoto

Australiër bekent ontvoering en verkrachting Nederlandse toeriste

Jarenlang ontkende Alfio Anthony Granata een Nederlandse toerist te hebben ontvoerd en verkracht. Maar vandaag, op de dag dat hij in de rechtbank moest verschijnen voor een verklaring, geeft hij zijn misdaden toe. Hij gebruikte de toeriste als seksslaaf en hield haar wekenlang gevangen.

Het begin van de ellende

Toen een 21-jarige Nederlandse vrouw in 2012 naar een verjaardagsfeestje in een voorstad van Melbourne ging, leerde ze een Australisch koppel kennen. Ze gebruikte vrijwillig drugs met ze en er ontstond een seksuele relatie tussen de drie. Maar de goede sfeer was van korte duur: de man werd agressief en hij sloot de Nederlandse in hun appartement op.

Opgesloten

Granata dreigde de Nederlandse toerist te vermoorden als ze zou ontsnappen. In de zes weken dat ze werd vastgehouden, werd ze onder invloed van drugs gedwongen seks met het koppel te hebben. De man verkrachtte haar bijna dagelijks. Na een verkrachting werd ze naar de badkamer verbannen en moest ze daar slapen.

Bijna alles werd door de Australiërs vastgelegd; in totaal vond de politie zo'n 450 uur aan videomateriaal.

Politierapport

Granata mishandelde haar niet alleen seksueel, hij sloeg en schopte haar ook. Die klappen en schoppen mocht ze niet tegenhouden of ontwijken, anders werd ze nog zwaarder gestraft. Dat blijkt uit het politierapport wat de Herald Sun exclusief in handen kreeg.

Daarin staan de gruwelijke details van haar ontvoering. Zo werd ze ook geslagen met een deegroller, stofzuiger en vleeshamer. Er werd zelfs een gasbrander gebruikt. Na een mishandeling moest ze vaak koud douchen om de zwelling tegen te gaan.

Dat werd allemaal pas in juli 2013 bekend:

Ze leefde in angst voor de klappen die ze zou krijgen als ze de verdachte van streek zou maken.

Politierapport
Portier over ontvoering Nederlandse toeriste

Duivel

Op Eerste Kerstdag 2012 wist de Nederlandse zelf een einde te maken aan haar ontvoering. Ze stak Granata in zijn borst en verwondde daarna zichzelf. Ze werden beiden naar het ziekenhuis gebracht, waardoor de 21-jarige eindelijk, na zes weken gevangenschap, door de instanties geholpen kon worden.

De rechtszaak begon al in december 2013. Granata zei toen dat z'n misdaden van de duivel moest doen; hij was bezeten. Zijn inmiddels ex-vriendin verklaarde dat Granata haar ertoe gedwongen had.

180 aanklachten

In totaal zijn er 180 aanklachten tegen Granata, waaronder 62 aanklachten van verkrachting en 85 geweldsdelicten. Hij bekende er vandaag zestien:

9 x verkrachting
1 x met opzet veroorzaken van een ernstige verwonding
2 x doodsbedreiging
1 x dreigement om ernstig te verwonden
2 x drugsbezit
1 x diefstal

Granata zit nog in bewaring en hoort later de straf van de rechter.

Deel artikel: