Familieleden en nabestaanden wachten op nieuws over de mensen die gisteren bij de wedstrijd waren

Vanavond op tv: Stadionramp Indonesië • Wie wint er in Brazilië? • Opvang asielzoekers • De vrouwelijke Vincent van Gogh

Drama in voetbalstadion Indonesië

Zeker 125 voetbalsupporters zijn om het leven gekomen bij rellen in het Kanjuruhan-stadion in de Indonesische stad Malang. De rellen ontstonden na afloop van een wedstrijd in de Indonesische voetbalcompetitie tussen Arema FC en Persebaya Surabaya in Oost-Java. We spreken met de Nederlandse voetballer Arsenio Valpoort, die voor Persebaya Surabaya heeft gespeeld, en met Aun Rahman, voetbalcommentator in Indonesië.

Enorme stadionramp in Indonesië

Spannende verkiezingen in Brazilië

De strijd om het presidentschap In Brazilië gaat vooral tussen twee aartsrivalen: de zittende, ultrarechtse president en oud-legerkapitein Jair Bolsonaro (67) en de linkse oud-president Luiz 'Lula' da Silva (76). Volgens de meest recente peilingen gaat Lula aan kop met 50 tot 51 procent van de stemmen. Als dat de uitslag wordt, kan Lula al in deze eerste ronde gekozen worden als president. We bespreken de verkiezingen met oud-correspndent Marc Bessems.

De strijd om het presidentschap in Brazilië

Opvang asielzoekers

Bestuurders en organisaties maken zich grote zorgen over het aantal opvangplekken voor asielzoekers. Hoe staat het met de gemaakte afspraken? Te gast is wethouder Rutger Groot Wassink, namens de Vereniging van Nederlandse gemeenten.

Aantal asielplekken neemt af en niet toe

De vrouwelijke Vincent van Gogh

Ze was een tijdgenoot van Van Gogh en Mondriaan. Volgens kenners was ze ook van grote invloed op beide heren. Maar zelf is ze volledig in de vergetelheid geraakt. De 19e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Suze Robertson. Op vele terreinen was ze een vernieuwer. Toch stond haar werk te verstoffen in de kelders van Nederlandse musea. Nu, 100 jaar na haar overlijden, rehabiliteert Museum Panorama Mesdag de Nederlandse schilderes met een grote tentoonstelling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl