Franse veiligheidstroepen bewaken de omgeving van de kerk in Nice

De uitzending van 29 oktober: Doden bij aanslag in Nice / De schimmige wereld achter bootcertificaat / Waarom lopen kiezers weg bij Forum?

Doden bij aanslag in Nice

Bij een kerk in het centrum van de Franse stad Nice zijn meerdere personen gedood en een aantal mensen gewond geraakt bij een aanval met een mes. Franse media melden dat er zeker drie mensen om het leven zijn gekomen. De burgemeester van Nice spreekt van een terroristische daad.

Volgens de Franse zender BFMTV heeft de aanslagpleger in Nice tegen de politie gezegd dat hij uit Tunesië komt, in 1999 is geboren en begin deze maand via Lampedusa in Frankrijk is aangekomen. Hij zou niet bekend zijn bij de politie en veiligheidsdiensten. Zijn identiteit is nog niet bevestigd. In de uitzending vanavond het laatste nieuws.

Verbijstering in Nice, wat kan Frankrijk doen?

De schimmige wereld achter een Nederlands bootcertificaat

Een Nederlands certificaat voor plezierjachten zorgt voor gelazer in andere landen, meldden we gisteren. Het document brengt goedwillende toeristen in de problemen, terwijl kwaadwillenden er de regels mee omzeilen. Criminelen gebruiken het om justitie mee te ontwijken. Vandaag duiken we dieper in de wereld achter het 'bootpaspoort'.

Vaardocument gebruikt bij grootschalige drugssmokkel

Waarom lopen kiezers weg bij Forum?

Forum voor Democratie zakt weg in de peilingen. De partij heeft twee zetels in de Tweede Kamer, maar stond begin dit jaar op vijftien zetels in de peilingen. Daar zijn er nu nog zes van over. Het lijkt erop dat de standpunten van de partij over de coronacrisis voor veel stemmers een belangrijke reden zijn om bij de partij weg te lopen. Kan het tij nog keren voor Forum vóór de verkiezingen in maart?

Forum-kiezers haken af

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl