Islamitische school Rotterdam: Het gaat hier al jaren goed

tijd van publicatie
ANP

Het Avicenna College in Rotterdam, één van de twee islamitische middelbare scholen in Nederland, is niet bang dat de verontrustende berichten over het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, gevolgen hebben voor de school in Rotterdam. "Ik ben alleen verantwoordelijk voor de reputatie van mijn school", zegt docent maatschappijleer Fouad el Haja. "Ik weet hoe zeer wij ons best doen, hoe bekwaam ons team is en hoe het hier al jaren goed gaat."

De school - met lovende inspectierapporten - staat er zó goed voor, dat het bestuur een tweede vestiging wil. "Als het op één school verkeerd gaat, betekent dat niet dat het bij andere scholen ook verkeerd gaat", zegt docent Nederlands Jawad es Soufi.

Ons geheim

De school is inmiddels zo populair dat Avicenna wordt benaderd door islamitische basisscholen elders in het land, om ook in hun stad een middelbare school te stichten. "Ons geheim is dat we twee dingen leveren", zegt bestuurder Wim Littooij. "We eerbiedigen de islamitische identiteit en die krijgt vorm volgens de middenweg, gewoon gedegen. En het onderwijs is honderd procent gericht op integratie in deze samenleving."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Islamitische school Rotterdam: Het gaat hier al jaren goed

Leerlingenpotentieel

Een andere school die ervan overtuigd is dat ze voldoende leerlingen hebben voor een middelbare school, is basisschool Yunus Emre in Den Haag. Twee jaar geleden deed het schoolbestuur een aanvraag voor een islamitische middelbare school in de stad, maar kreeg deze niet van de grond omdat er meerdere aanvragen waren.

"Als meerdere scholen van een vergelijkbare invulling een aanvraag doen, dan wordt het leerlingenpotentieel verdeeld over de scholen", laat een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap weten.

Om mogelijk toch een school op te richten, heeft basisschool Yunus Emre hun aanmelding nu laten samengaan met één van de andere aanvragers: het Avicenna College in Rotterdam.

Nieuwsuur

Nieuwsuur is een programma van

STER Reclame