'Nederland moet Curaçao helpen met vluchtenlingenstroom uit Venezuela'

Curaçao heeft al jaren te maken met een vluchtelingenstroom uit Venezuela. Die neemt almaar toe nu het Zuid-Amerikaanse land gebukt gaat onder een diepe crisis. Inmiddels is al 10 procent van de bevolking op het eiland vluchteling.

De autoriteiten zeggen het niet aan te kunnen. De premier van het eiland vraagt in het Curaçaose parlement Nederland om hulp. "Gezien de grotere uitvoeringscapaciteit van Nederland moet onze broer, of liever gezegd onze grote broer, ons helpen.

Ook Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, roept de Nederlandse overheid op om hulp te verlenen. Ze is net op Curaçao geweest en noemt de situatie op het eiland onacceptabel en zorgelijk. Er worden volgens haar mensenrechten geschonden.

Bekijk hieronder het gesprek met Tineke Ceelen:

Curaçao worstelt met vluchtelingenstroom uit Venezuela

Staatssecretaris Raymond Knops, die over Curaçao gaat, laat in een reactie weten dat Curaçao een autonoom land is en er zelf over gaat. "Dit betekent," zegt Knops, "dat Curaçao zelf verantwoordelijk is voor het uitvoeren van een adequaat migratiebeleid en in brede zin voor de verwezenlijking van mensenrechten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl