Nieuwsuur

De uitzending van 19 maart

Nieuwsuur

Eén jaar Turkijedeal

Een jaar geleden sloten de Europese Unie en Turkije een akkoord. De afspraken moesten een einde maken aan de illegale en chaotische migratie van Turkije naar Griekenland. Een jaar na de deal met Turkije blijkt dat de plannen ambitieuzer waren dan Griekenland in werkelijkheid aan kon.

De EU-hulp aan Griekenland wordt inmiddels de duurste humanitaire operatie ooit genoemd. Er is gebrek aan coördinatie en te veel bureaucratie en mismanagement.

In Nieuwsuur vanavond uitgebreid aandacht voor de situatie in Griekenland en het resultaat van de afspraken met Turkije. Met gesprekken, reportages en het laatste nieuws.

'Rock-'n-roll kun je ook Chuck Berry noemen'

De rock-'n-roll-hemel is dit weekend weer een bewoner rijker: de Amerikaanse muzieklegende Chuck Berry overleed gisteren op 90-jarige leeftijd. Een legende waar allen die hem voorgingen (zoals Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain, John Lennon, Amy Winehouse, Janis Joplin, Michael Jackson, Prince en David Bowie) de rode loper voor zullen uitrollen en een stapje opzij zullen doen. Zonder Berry waren zij er niet geweest.