PSV mist kans op kans en speelt gelijk tegen Sporting • Rentree De Jong bij Barcelona

Dit was het liveblog voor vandaag. Morgen zijn we weer terug als Feyenoord het in Spanje opneemt tegen Girona.

We hopen je dan uiteraard ook weer terug te zien in ons liveblog.

Tot dan!

Saibari: 'Wij zijn een ploeg die graag de 2-0 maakt'

Ismael Saibari zag op het veld dat PSV nadrukkelijk op zoek was naar de 2-0 tegen Sporting. Dat terwijl de ploeg ook had kunnen gokken op een 1-0 overwinning en dus in de verdediging had kunnen schieten. "Maar daar zijn wij de ploeg niet voor. We hebben spelers die graag de 2-0 maken en dat brengt risico's met zich mee."

Volgens de middenvelder, die de geblesseerde Veerman verving, wist iedereen op het veld ook dat een tweede treffer er nog in zat. "Iedereen was stabiel. Maar Sporting is ook gewoon een goede ploeg, zij kunnen met één kans op gelijke hoogte komen. Maar we hebben laten zien dat we ons niveau kunnen halen, net als vorig jaar. Het kwam er alleen dit jaar nog niet echt uit, nu moeten we hier wel op verder bouwen."

Ismael Saibari

Til: 'We moeten dit niveau telkens halen'

Guus Til stapt met wisselende gevoelens van het veld in Eindhoven. De middenvelder had heel graag de drie punten gepakt tegen Sporting, maar was wel tevreden over het niveau dat PSV haalde. "We moeten dit niveau elke keer gaan halen. We weten nu dat we dit kunnen, maar dat betekent niet dat we genoegen nemen met de 1-1 van vandaag."

Maar het gevoel is wel anders dan twee weken geleden in Turijn, toen PSV er hard vanaf ging. "Toen hadden we wel een slecht gevoel en nu krijg je er vertrouwen van. Maar je wil wel de drie punten pakken."

Dams baalt na misserij van PSV: 'In het veld dacht ik ook, maak die kans nou af'

Matteo Dams had in het veld ook het gevoel dat PSV snel de tweede treffer moest maken. Waar de gemiddelde tv-kijker dacht: 'als je hem nu niet maakt, scoort de tegenstander', was dat bij hem hetzelfde. "Maak die kansen af", dacht ik op het veld."

Dams noemde de avond van PSV de perfecte avond tot de gelijkmaker. "We hadden alleen meer moeten doen met de kansen die we hadden. Dit voelt pijnlijk en als een verlies."

Matteo Dams

De stand voorlopig in de Champions League

Nu alle wedstrijden op dinsdagavond zijn gespeeld is dit de stand bovenin in de Champions League. PSV is met één punt uit twee duels voorlopig terug te vinden op een 23ste plek. Dat zegt nog niks. De Eindhovenaren spelen nog tegen Paris Saint-Germain, Girona, Shaktar, Brest, Rode Ster en Liverpool.

PSV-SPO | 90' Afgelopen! PSV schiet zichzelf in de voeten

Afgelopen! PSV blijft steken op een 1-1 gelijkspel. Wat heeft PSV zichzelf tekort gedaan in deze wedstrijd. Kans op kans werd gemist en Sporting wist bij de eerste echte kans wel tot scoren te komen.

Een hele zure avond voor PSV.

Olivier Boscagli

PSV-SPO | 90' Nog een paar minuten

PSV krijgt nog welgeteld drie minuten om de 2-1 te maken.

Maar na zoveel gemiste kansen, moet het nu wel gek gaan lopen.

PSV-SPO | 84' GOAL! Sporting maakt de gelijkmaker

En daar is hij dan. Je kon er op wachten. Een voorzet komt perfect uit bij Braganca, die van dichtbij de 1-1 tegen de touwen werkt met de buitenkant van zijn voet.

PSV heeft zichzelf gigantisch in de voeten geschoten vandaag.

Sporting maakt de gelijkmaker

PSV-SPO | 82' Weer een enorme misser

Weer een enorme misser van PSV. Quaresma gaat de fout in met een te korte terugspeelbal. Bakayoko neemt de bal over en omspeelt doelman Israel, maar schiet de bal vervolgens niet in het lege doel, maar in het zijnet.

Dit kan toch niet goed blijven gaan?

Bakayoko mist een enorme kans

PSV-SPO | 82' Bakayoko schiet twee keer, maar nog geen goal

Komt er nog een bevrijdende 2-0? Johan Bakayoko besluit twee keer uit te halen, maar zijn schoten verdwijnen naast en in de handen van doelman Israel.

PSV-SPO | 80' Schouten blinkt enorm uit vandaag

Het is een prachtige avond voor Jerdy Schouten tot nu toe. De middenvelder scoorde niet alleen, maar heeft ook al 16 ballen veroverd. Nog nooit heeft een speler sinds de metingen zijn gestart (2003/2004) zoveel ballen veroverd voor een Nederlandse club in de Champions League.

BAR-YB | 75' De Jong maakt rentree bij Barcelona

Goed nieuws voor Frenkie de Jong. De middenvelder valt in bij Barcelona in de 75ste minuut. De Nederlander speelde in april voor het laatst een wedstrijd voor de Spanjaarden en raakte meerdere keren geblesseerd aan zijn enkel. Nu is hij weer terug.

Dat kan ook mooi, want Barcelona heeft al een feestavond. Tegen Young Boys staat het nog altijd 4-0.

PSV-SPO | 74' Het wil echt niet voor PSV

Het wil echt niet voor PSV vanavond. De Jong en Til krijgen in een scrimmage de bal er tot drie keer toe niet in.

Dit wordt nog een spannend kwartiertje.

PSV-SPO | 71' Wat een misser is dit!

Wow, wat een misser is dit? Na dom balverlies van Lang kan Quaresma alleen op doelman Benítez af. De Portugees moet dan scoren, maar struikelt voordat hij op doel kan schieten.

Daar gaat Quaresma ook nog wel even van wakker liggen.

Eduardo Quaresma valt voor hij kan schieten

PSV-SPO | 69' Weer een enorme kans

Weer een enorme kans voor PSV. Karsdorp slingert de bal voor het doel en Til kopt. Maar de middenvelder doet dat in de handen van de keeper.

Wat kan dit een enorm vervelende avond worden voor de Eindhovenaren, als Sporting toch nog de 1-1 weet te maken.

De thuisploeg heeft namelijk al veel kansen gemist.

PSV-SPO | 65' Dubbele wissel bij PSV

Een dubbele wissel bij PSV. Voor Mauro Júnior en Ismael Saibari zit de wedstrijd erop. Rick Karsdorp en Noa Lang komen erbij voor de laatste 25 minuten.

Kan Lang nog wat betekenen in dit duel? Een tweede treffer zou heel fijn zijn voor PSV.

PSV-SPO | 55' De Jong mist enorme kans na prachtaanname

En de volgende grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Luuk de Jong neemt een bal prachtig aan en legt hem perfect klaar voor zichzelf, maar de spits mist vervolgens de enorme kans die hij zelf creëert.

PSV heeft het straks aan zichzelf te wijten als dit nog misgaat. Maar eerlijk is eerlijk, Sporting krijgt ook amper kansen.

PSV-SPO | 51' En weer een grote kans

En weer een grote kans voor de thuisploeg. Nu is het Saibari zelf die een voorzet mag verwerken tot een doelkans. De vervanger van Joey Veerman kopt nu op doel, maar niet hard genoeg.

PSV moet nu wel een tweede treffer gaan maken, dan ziet het Sporting niet meer terug in dit duel.

Ismael Saibari baalt van zijn gemiste kans

PSV-SPO | 48' Wat een kans voor PSV, Til schiet over

Wat een kans voor PSV. Saibari komt door aan de linkerkant en krijgt de ruimte om de geheel vrijstaande Til aan te spelen. De middenvelder schiet ineens op doel, maar zijn schot gaat hoog over.

Dit had de 2-0 toch al kunnen zijn voor de thuisploeg.

PSV-SPO | 46' We zijn weer begonnen! PSV fel uit kleedkamer

We zijn weer begonnen. PSV komt heel fel uit de kleedkamer. Tillman onderschept meteen een bal, maar kan nog niet op doel schieten. Een ogenblik later schiet Saibari wel, maar net naast.

Het publiek weet ook meteen dat PSV er weer is.

PSV-SPO | 45' Rust in Eindhoven, een hele goede eerste helft

Het is rust in Eindhoven, PSV speelde een uitstekende eerste helft. Peter Bosz zal enorm tevreden zijn over de uitvoering vandaag.

Het ondertussen ook tijd voor thee op de andere velden, de tussenstanden bij rust:

Barcelona-Young Boys: 3-0
Leverkusen-AC Milan: 0-0
Dortmund-Celtic: 5-1 (hattrick Adeyemi)
Inter-Rode Ster: 1-0
Slovan Bratislava-Manchester City: 0-2

PSV-SPO | 42' PSV staat verdedigend ook goed

Verdedigend krijgt PSV nog wel eens wat kritiek, maar vanavond is van enige zwakte achterin nog weinig te zien. Dams, Flamingo, Boscagli en ook Mauro Júnior spelen een hele goede eerste helft.

Flamingo mocht net het applaus oogsten toen hij een goede interceptie had terwijl topspits Gyökeres aan de bal wilde komen.

Flamingo in duel met Gyökeres

ARS-PSG | 39' Saka schiet Arsenal op 2-0

Saka zet Arsenal op 2-0! En wat een gelukkige treffer is dit. De buitenspeler slingert een vrije trap het strafschopgebied in, maar daar loopt niemand tegen de bal aan. Dat verrast ook doelman Donnarumma die daardoor de tweede treffer uit zijn netje mag halen.

PSV-SPO | 33' Debast speelt een belabberde wedstrijd

Zeno Debast speelt namens Sporting een belabberde wedstrijd. Hij heeft al drie ballen zomaar ingeleverd bij PSV. Bij de ploeg die zijn werkgever had kunnen zijn. De Belg stond deze zomer in de belangstelling van de ploeg uit Eindhoven, maar kostte veel te veel centen. Daardoor zag de Eindhovense club af van de koop en ging de verdediger naar Sporting.

Maar vanavond is PSV vooral heel blij dat de verdediger niet bij hen speelt.

Tillman en Debast

DOR-CEL | GOAL! Prachtige treffer van Adeyemi

Wauw! Wat een treffer van Adeyemi. De spits van Dortmund haalt uit vanaf het randje van het strafschopgebied uit een zeer moeilijke hoek, maar die hoek is toch nog open genoeg om doelman Schmeichel te passeren. Het is 3-1 in Duitsland.

Adeyemi scoort twee keer tegen Celtic

PSV-SPO | 27' Veel overtredingen

PSV heeft wel veel overtredingen nodig in het eerste half uur. Twaalf om precies te zijn. Het leverde Mauro Júnior al een gele kaart op.

Het tekent hoe PSV er bovenop zit in deze eerste helft. De Eindhovenaren hebben nog geen grote kans hoeven toegeven.

ARS-PSG | Arsenal op voorsprong: 1-0 tegen PSG

Arsenal komt op voorsprong tegen Paris Saint-Germain. Kai Havertz tekent voor de openingstreffer in Londen.

Tussenstanden:

Barcelona-Young Boys: 1-0

Leverkusen-Milan: 0-0

Dortmund-Celtic: 2-1

Havertz viert zijn treffer

PSV-SPO | 20' PSV blijft veel sterker

PSV blijft veel sterker. Dit is een ploeg die totaal anders speelt dan twee weken geleden, tegen Juventus. Nu is het Johan Bakayoko die het probeert met een afstandsschot, maar de Belg mikt net naast.

Het is knap wat de thuisploeg laat zien. Het publiek kan hier wel van genieten.

PSV-SPO | 15' GOAL! Daar is het 1-0 voor PSV!

GOAL! En wat voor één! Wat start PSV goed aan deze wedstrijd en wat wordt dat beloond met een prachtige treffer. Het is Jerdy Schouten die een duel wint van Debast en meteen uithaalt vanaf een meter of twintig. Die uithaal verdwijnt in de verre hoek, wat een goed begin voor de thuisploeg.

Het is het eerste Champions League-doelpunt voor Schouten in dienst van PSV.

Schouten haalt verwoestend uit

PSV-SPO | 13' PSV begint agressief aan het duel, Til krijgt eerste kans

PSV begint agressief en fel aan het duel tegen Sporting. De Eindhovenaren zitten er bovenop, dat is goed om te zien. Het levert de thuisclub ook meteen een grote kans op. Guus Til wordt vrijgespeeld en de middenvelder haalt uit, maar de doelman Franco Israel keert goed.

Zo blijft het nog 0-0 in Eindhoven.

DOR-CEL | 11' Het gaat heel hard in Dortmund

Het gaat hard in Dortmund. Na de snelle 1-0 via Can, werd het 1-1 via Maeda. Maar lang kon Celtic niet genieten van de gelijkmaker. Adeyemi tekende vier minuten later al voor de 2-1.

BAR-YB | 8' Lewandowski maakt de 1-0

GOAL! Barcelona komt vroeg op voorsprong. Lewandowski schiet binnen acht minuten al een voorzet van Raphinha binnen.

DOR-CEL | 6' GOAL Dortmund!

Borussia Dortmund heeft een snelle voorsprong te pakken. Emre Can pakt een cadeautje vanaf elf meter uit nadat Kasper Schmeichel een overtreding beging. De doelman krijgt dar geel voor en Can weet de strafschop hard raak te schieten.

PSV-SPO | 1' We zijn begonnen!

In Eindhoven heeft het eerste fluitsignaal geklonken. We zijn begonnen.

PSV voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sporting

De andere Nederlanders in de basis vanavond

Er staan nog wat meer Nederlandse spelers op het veld vanavond in de Champions League. Zo staan Dumfries en De Vrij in de basis bij Inter, speelt Timber bij Arsenal en speelt AC Milan met Reijnders.

Frenkie de Jong zit op de bank bij Barcelona en Donyell Malen is ziek.

Daar zijn beide teams, we gaan beginnen!

Daar zijn PSV en Sporting, over een paar minuten gaan we dan echt beginnen in Eindhoven.

PSV en Sporting komen het veld op

Nog meer mooie wedstrijden, ook daarvan houden we je op de hoogte

Niet alleen PSV speelt vanavond in de Champions League, maar er zijn ook nog andere mooie wedstrijden in het grootste Europese toernooi. Zo nemen Arsenal en PSG het tegen elkaar op in Londen en speelt Leverkusen thuis tegen AC Milan. En de vraag is of Frenkie de Jong zijn rentree gaat maken in de wedstrijd van Barcelona tegen Young Boys.

Ook van die wedstrijden houden we je hier op de hoogte, al zal de focus natuurlijk op PSV liggen.

De warming-up is voorbij

De warming-up van PSV en Sporting is zo goed als voorbij. Over een klein kwartiertje komen beide teams weer het veld op, maar dan voor de punten.

Luuk de Jong bij de warming-up
    Benítez pakt een bal in de warming-up
  • NOS
    De warming-up

18.45 uur-wedstrijden zijn afgelopen

De 18.45 uur-wedstrijden zijn afgelopen. Pepijn Lijnders gaat terugkijken op een hele, hele slechte wedstrijd van zijn ploeg. Salzburg gaat thuis met 0-4 onderuit tegen Stade Brest, waar Marco Bizot ook uitblonk.

Stuttgart en Sparta Praag bleven in Duitsland steken op een 1-1 gelijkspel.

De voorlopige stand in de CL:

PSV-Sporting ook te volgen via Radio 1

PSV-Sporting is vanaf 21.00 uur ook live te volgen via NPO Radio 1. Daar zullen collega's Jeroen Elshoff en Frank Wielaard je uitgebreid op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Eindhoven.

Zij zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen op deze wedstrijd.

PSV-Sporting op Radio 1

SAL-BRE | 75' Het wordt wel heel pijnlijk nu, 0-4

Het wordt wel heel pijnlijk nu. Brest komt op 0-4 in Salzburg. Mathias Pereira Lage maakt het met een schuiver in de korte hoek nog vervelender voor Lijnders.

Pepijn Lijnders ziet het met lede ogen aan

SAL-BRE | 70' Oei! Lijnders krijgt klop in eigen stadion

Oei, oei, oei. Het wordt een verschrikkelijke avond voor Pepijn Lijnders. Hugo Magnetti schiet op oud-Heracles-doelman Janis Blaswich, maar de Duitser verwerkt dat schot heel slecht. De rebound belandt vervolgens in de voeten van Sima, die zijn tweede treffer van de avond maakt.

Salzburg-Brest: 0-3.

Sima viert zijn tweede treffer

SAL-BRE | 65' Doelpunt! Salzburg dieper in de problemen

Pepijn Lijnders en zijn Salzburg komen nog dieper in de problemen, Brest komt op 0-2. Het is Mahdi Camara die profiteert van gepruts achterin bij de Oostenrijkers.

Na twee speelrondes in de Champions League lijkt Lijnders na vanavond nog altijd op 0 punten te staan, of kan zijn ploeg het tij nog keren in de laatste 20 minuten?

De keepers komen het veld op

In Eindhoven is het nog rustig in het Philips-stadion, maar de eerste spelers zijn wel begonnen aan hun warming-up. De keepers Walter Benítez en Joël Drommel maken zich klaar voor de eerste thuiswedstrijd in dit vernieuwde Champions League-toernooi.

• NOS
    Nu nog rustig in Eindhoven
  • NOS
    Drommel en Benítez warmen zich op

SAL-BRE | 57' Bizot keert kans op kans

Marco Bizot is goed aan het keepen in de wedstrijd van zijn Brest bij Salzburg. De Nederlander tikt zojuist ook weer twee grote kansen kort achter elkaar uit het doel.

Komt Bizot met zijn optreden dan misschien toch nog in beeld voor Oranje?

En dit is de opstelling van Sporting

En dit is de opstelling van Sporting. Met de man van 100 miljoen euro: Gyökeres. Verder zien we Portugees international Trincão voorin.

Over een klein uurtje is de aftrap in Eindhoven.

Saibari vervangt Veerman in basis

Ismael Saibari vervangt de geblesseerde Joey Veerman in de basis van PSV. De middenvelder scoorde in de eerste Champions League-wedstrijd van de Eindhovenaren tegen Juventus, toen kwam hij als invaller in het veld.

Verder zien we weinig verrassingen in de opstelling. Rick Karsdorp zit nog gewoon op de bank, net zoals Ricardo Pepi, die twee keer scoorde tegen Willem II afgelopen weekend.

Rust bij de 18.45 uur-wedstrijden

Het is rust bij de twee 18.45 uur-wedstrijden in de Champions League. Stade Brest staat verrassend voor bij RB Salzburg. Hoofdtrainer Pepijn Lijnders heeft dus werk aan de winkel met zijn Oostenrijkse team. Stuttgart-Sparta Praag staat na 45 minuten voetballen 1-1.

Elvis Manu tekent bij FC Volendam

Even tussen het Champions League-geweld door. Een opvallende transfer in de eerste divisie. Elvis Manu tekent bij FC Volendam. De 31-jarige aanvaller trainde de afgelopen weken al mee en tekende dinsdag een contract in Volendam.

Vrijdag zit de aanvaller al bij de selectie als de ploeg van Rick Kruys het opneemt tegen Vitesse.

Manu speelde in Nederland eerder voor Feyenoord, FC Groningen en Go Ahead Eagles.

"Een Elvis in goede conditie is voor FC Volendam van absolute meerwaarde. Met zijn individuele acties en duelkracht is Elvis in staat om aanvallend het verschil te maken", zegt technisch directeur Patrick Busby.

SAL-BRE | 23' Goal voor Brest!

Doelpunt! Het is 0-1 voor Stade Brest. Het is tegen de verhoudingen in, maar uit de counter tekent Abdallah Simah voor de openingstreffer.

SAL-BRE | 10' Toch geen 1-0

Het doelpunt gaat niet door. De kopbal van Le Cardinal kwam nog op de voeten van Salzburg-verdediger Samson Baidoo en de scheidsrechter ziet daarna een buitenspelsituatie ontstaan. Dus na ingrijpen van de VAR staat het nog 0-0.

SAL-BRE | 10' Goal voor Salzburg!

Het Salzburg van Lijnders komt na 10 minuten voetballen ook op voorsprong. Marco Bizot is al snel geklopt. Een hoekschop komt op het hoofd van Julien Le Cardinal, die hem achter zijn eigen doelman kopt.

Dat is alweer een eigen doelpunt voor Brest. Dat gebeurde in het eerste CL-duel ook al.

Salzburg viert de, inmiddels afgekeurde, treffer

Twee wedstrijden begonnen, Stuttgart op voorsprong

De twee wedstrijden om 18.45 uur zijn begonnen. Salzburg-Brest en Stuttgart tegen Sparta Praag.

In de eerste wedstrijd is nog geen doelpunt gevallen, maar Stuttgart staat al na 8 minuten op voorsprong. Een kopbal van Enzo Millot liet de Duitse fans al vroeg juichen.

Verslaggever Jeroen Stekelenburg: 'PSV tegen Sporting wordt een spectaculaire wedstrijd'

Wie gaat Joey Veerman vanavond vervangen tegen Sporting? En wat voor een wedstrijd kunnen we verwachten vanavond? Verslaggever Jeroen Stekelenburg blikt vooruit op de tweede Champions League-wedstrijd van PSV dit seizoen.

Laatste CL-nederlaag in Eindhoven, dat is al even geleden

In dit stadion moet het vandaag gebeuren voor PSV. Na de valse start tegen Juventus moeten er nu punten gepakt worden in de Champions League. En dat kan ook zomaar, PSV is Europees al een tijd ongeslagen in eigen stadion.

De laatste nederlaag in Eindhoven dateert van 24-08-2022, toen won Glasgow Rangers met 0-1.

Daarna werden punten afgesnoept van Sturm Graz, Glasgow, Sevilla, Lens, Arsenal en Borussia Dortmund.

Het stadion van PSV

De eerste Portugese fans melden zich bij het Philips-stadion

• NOS
    Sporting-fans op weg naar het Philips-stadion
  • NOS

Gebroeders Mbappé treffen elkaar niet in Champions League

Ethan Mbappé droomde ervan om tegen zijn beroemde broer Kylian te spelen in de Champions League. De jongere broer (17) van de sterspeler van Real Madrid is geblesseerd en kan niet in actie komen tijdens de wedstrijd tussen Lille en Real Madrid woensdagavond.

"Het zou een bijzondere wedstrijd zijn voor hem. Ik denk namelijk niet dat er veel broers tegenover elkaar hebben gestaan in de Champions League", zei trainer Bruno Génésio.

Het is ook maar de vraag hoe fit Kylian Mbappé is. Hij moest de stadsderby tegen Atlético Madrid afgelopen weekend ook laten schieten met een blessure.

Ethan Mbappé (links)

'Keizer in het doel' in actie tegen Lijnders

Om 18.45 uur worden er ook al twee Champions League-duels gespeeld. Het RB Salzburg van Pepijn Lijnders neemt het op tegen Stade Brest. Dat is dan weer de club van doelman Marco Bizot. In maart werd Bizot nog door de Franse sportkrant L'Équipe betiteld als 'keizer in het doel' en keerde de keeper terug in de voorselectie van Oranje, maar inmiddels lijkt Bizot weer totaal uit beeld verdwenen bij het Nederlands elftal.

Bizot is nog altijd eerste keeper in Frankrijk en kende daar een wisselvallige seizoenstart. Brest won twee keer en verloor vier keer.

De eerste CL-wedstrijd werd wel door de Franse club gewonnen, met 2-1 van Sturm Graz.

Marco Bizot

De rentree van Frenkie de Jong?

Vanavond om 21.00 speelt FC Barcelona thuis tegen Young Boys. Dat wordt mogelijk een mooi duel voor Frenkie de Jong, want hij zit voor het eerst in vijf maanden weer bij de wedstrijdselectie van de Catalanen. De kans is groot dat hij minuten gaat maken, zo liet zijn trainer al weten op de persconferentie.

"Het is heel goed nieuws om hem weer in de ploeg te hebben, ook al duurt het misschien maar een paar minuten", zei Barcelona-trainer Hansi Flick tijdens een persconferentie. "Ik weet nog niet hoe veel hij zal spelen. Misschien is het maar tien of twintig minuten."

PSV mist Veerman en Perisic

Vandaag werd duidelijk dat PSV het een aantal weken moet stellen zonder middenvelder Joey Veerman. Hij viel in het competitieduel met Willem II geblesseerd uit en kampt met "schade aan de liesstreek."

Naar verwachting wordt Veerman vanavond vervangen door Ismael Saibari, die de laatste weken al een aantal keer inviel als de Volendammer naar de kant werd gehaald. In het Champions League-duel tegen Juventus kwam Saibari als invaller tot scoren, waarmee hij momenteel de enige doelpuntenmaker van de Eindhovenaren is in het miljardenbal dit seizoen.

Ivan Perisic zal er vanavond ook niet bij zijn, al is hij wel fit. De Kroaat werd te laat door PSV aangetrokken om nog te worden ingeschreven voor de Champions League.

Joey Veerman wordt behandeld

PSV en Sporting verwachten 'geweldig duel' met spits van 100 miljoen euro

Als je aan scorebordjournalistiek doet, zou je kunnen zeggen dat Sporting dit seizoen 'het PSV van Portugal' is. Allebei kampioen, allebei foutloos in de competitie en allebei verloren ze de Supercup na strafschoppen. Alleen het doelsaldo van Sporting in de competitie is net iets beter én de Portugezen hebben al drie punten verzameld in de Champions League.

De spelopvatting van Sporting zal vergelijkbaar zijn met die van PSV, maar er is wel een groot verschil. Bij PSV loopt geen spits rond van 100 miljoen euro. Bij Sporting wel.