Voetbalblog
NOS VoetbalAangepast

AZ verslaat PEC door twee goals Sadiq • Slotoffensief Zwollenaren loopt op niets uit

Vanaf vanavond gaat de eredivisie weer verder waar het gebleven is: in speelronde zes.

  • 20.00 uur: PEC Zwolle-AZ 0-1
liveblog gesloten

Tot morgen!

We sluiten het eredivisieblog voor vandaag. Maar niet getreurd: morgen zijn we er gewoon weer en hebben we ook een paar prachtige wedstrijden op het programma staan.

Een goede nacht en tot morgen!

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - AZ

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - AZ

De stand na het vrijdagduel in speelronde 6

De stand in de Eredivisie na het vrijdagduel in de zesde speelronde

PEC-AZ | 90+6' Afgelopen!

Het zit erop in Zwolle. PEC heeft gevochten voor wat het waard was, maar AZ was een maatje te groot op vrijdagavond. Ibrahim Sadiq scoorde twee heerlijke goals, waaronder een mooi lobje.

Dylan Vente scoorde namens PEC nog de 2-1 en kreeg in de allerlaatste minuut nog een kans op de gelijkmaker, maar het lukte de Zwollenaren net niet om op gelijke hoogte te komen.

PEC-AZ | 90+6' Geweldige kans Vente

Dylan Vente krijgt nog een grote kans in de allerlaatste minuut, maar de Surinaams international is nét niet trefzeker. Keeper Owusu-Oduro keert zijn inzet.

PEC-AZ | 90+2' Afgekeurd doelpunt AZ

Mijnans lijkt de wedstrijd te beslissen door de 1-3 te scoren, maar het blijkt buitenspel. Nog vier minuten blessuretijd.

PEC-AZ | 85' Sadiq na twee goals naar de kant

Ibrahim Sadiq en Ruben van Bommel zijn klaar voor vanavond, zij mogen naar de kant. Voor hen in de plaats komen Zico Buurmeester en Mayckel Lahdo.

Ook PEC wisselt: Thomas Buitink vervangt Filip Krastev.

PEC-AZ | 75' Publiekslieveling Mbayo naar de kant, ook AZ wisselt

Keer op keer komt PEC Zwolle dreigend voor de goal van AZ. De gelijkmaker lijkt in de lucht te hangen, maar telkens wanneer PEC een kans mist, is AZ pijlsnel aan de overkant van het veld. Deze spannende pot valt nog niet in het slot.

Om die druk van de Zwollenaren te kunnen weren, haalt AZ Peer Koopmeiners en Troy Parrott naar de kant. Voor hen in de plaats komen Kristijan Belić en Mexx Meerdink.

PEC gaat verder zonder Dylan Mbayo. Hij wordt afgewisseld door Kaj de Rooij.

PEC-AZ | 69' Mbayo zoekt het publiek op

De aanvaller van PEC houdt het thuispubliek wakker. Bij elk dood spelmoment, zwiept de Belg zijn armen in de lucht om te zorgen dat het publiek achter de club uit Zwolle blijft staan.

En met succes. Onder luid gejuich versiert de vleugelaanvaller een nieuwe vrije trap voor PEC. De 2-2 blijft voorlopig uit, maar de Zwollenaren blijven jagen.

Mbayo in duel met Van Bommel

PEC-AZ | 66' GOAL PEC ZWOLLE

Daar is de aansluitingstreffer!

Invaller Namli steekt de bal perfect naar spits Dylan Vente, die de bal zeer fraai de verre hoek in stuurt. Zijn derde doelpunt alweer in vijf duels voor de club uit Zwolle. Zo is de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd.

PEC-AZ | 57' PEC brengt vers bloed in het veld

Damian van der Haar (linksachter) en Davy van den Berg (linkermiddenvelder) worden vervangen door Thierry Lutonda en Younes Namli.

PEC-AZ | 51' Geel Mijnans

Weer een gele kaart, deze keer voor Sven Mijnans.

PEC-AZ | 50' GOAL AZ

Weer een goal van AZ, weer een goal Ibrahim Sadiq, weer aan het begin van een helft.

Møller Wolfe steekt de Ghanees weg, die vervolgens de bal goed controleert. Hij neemt de bal mee richting het doel van Schendelaar, die zijn goal klein probeert te maken en uitkomt. Sadiq was hier al op voorbereid, en stift de bal prachtig over de doelman heen. 0-2, PEC moet opnieuw naar de tekentafel.

PEC-AZ | 46' Gele kaart Van den Berg

Ook PEC Zwolle incasseert nu een gele kaart: aanvoerder Davy van den Berg.

De middenvelder zet zijn noppen in de scheenbeen van Sven Mijnans, maar de speler van AZ kan gewoon door.

PEC-AZ | 46' Start van de tweede helft

De bal is weer in het veld, niemand is gewisseld. Tijd voor de tweede helft.

PEC-AZ | 45+3' Rust in Zwolle

De teams gaan uiteindelijk rusten bij een stand van 0-1.

AZ leidt, maar PEC is zeker niet kansloos na de eerste helft.

PEC-AZ | 45' Parrott schiet tegen de paal

De dreiging komt vooral van PEC Zwolle, maar ineens stoomt AZ weer op.

De bal komt bij Parrott terecht, die aan één balcontact genoeg heeft om de bal richting de goal te sturen. Hij heeft alleen geen geluk, de bal belandt op de paal.

Troy Parrott

PEC-AZ | 40' Gele kaart Møller Wolfe

Ondanks de achterstand, speelt Dylan Mbayo met veel bravoure aan de rechterflank. Hij zorgt voor veel dreiging en zijn directe opponent, David Møller Wolfe, heeft intussen een gele kaart op zak.

PEC is, ondanks de achterstand, zeer attractief aan het voetballen en weert zich goed.

PEC-AZ | 33' Bebloed gezicht Seiya Maikuma, maar ook een gele kaart

Maikuma komt onbesuisd in bij Krastev, die daardoor naar de grond gaat.

In zijn val schopt hij - per ongeluk - Maikuma in het gezicht. Die met een bebloede lip een gele kaart krijgt vanwege zijn actie.

PEC-AZ | 28' Hachelijk moment Schendelaar

Schendelaar en Parrott komen opnieuw tegenover elkaar te staan. De keeper van PEC Zwolle schiet de bal tegen het hoofd van Parrott aan, die zo bijna een doelpunt maakt. De doelman komt met de schrik vrij.

PEC-AZ | 25' Geweldige redding Schendelaar op inzet Parrott

De Ierse spits kan voor het eerst vrij schieten, maar Jasper Schendelaar staat geweldig opgesteld en houdt de bal knap tegen.

PEC breekt meteen uit aan de andere kant en zoekt naar de gelijkmaker. Dylan Vente slingert de bal voor, maar vindt geen ploeggenoot. Wel glijdt verdediger Alexandre Penetra bijna de bal in eigen doel. Vooralsnog blijft het echter 0-1.

PEC-AZ | 21' Iets rustigere fase

Na een fanatiek begin van beide partijen, drukken de clubs nu een beetje het tempo.

PEC speelt de bal achterin rond, terwijl AZ blijft mikken op een snelle uitbraak.

PEC-AZ | 17' Nieuwe gevaarlijke vrije trap PEC

PEC blijft dreigend. Filip Krastev neemt een vrije trap van zo'n twintig meter afstand, maar zijn schot wordt geblokkeerd.

De bal komt echter voor de voeten van Anouar El Azzouzi terecht, die zijn inzet vervolgens gekeerd ziet worden door de verdediging.

PEC-AZ | 12' PEC zet aan

Dylan Mbayo forseert een vrije trap op de rand van de zestien meter. PEC kan die niet meteen benutten, maar krijgt wel een corner mee.

Die corner vliegt nog bijna binnen, maar de stand blijft 0-1.

PEC-AZ | 7' GOAL AZ

AZ speelt met volle overgave en breekt al snel door de verdedigingslinie van PEC heen.

Van Bommel neemt de bal goed mee aan de linkerflank en steekt Ibrahim Sadiq op het juiste moment weg.

De bal komt bij de aanvaller terecht, die zonder problemen binnenschiet: 0-1.

Sadiq schiet de bal feilloos met de binnenkant van zijn voet in het goal van PEC

PEC-AZ | 5' Eerste schot van de wedstrijd

Ruben van Bommel zoekt de goal, maar trapt hoog over het doel. Het eerste schot is een feit. AZ bepaalt het tempo, zoals verwacht.

PEC-AZ | 1' Aftrap

Er is afgetrapt. PEC en AZ zijn begonnen aan hun wedstrijd. PEC begint aan de bal.

De ploeg uit Zwolle is intussen gewend aan lastige wedstrijden. PEC heeft onder andere al tegen Feyenoord en FC Twente gespeeld, met AZ volgt nu een nieuwe, taaie tegenstander.

Monsterscore AZ tegen Heerenveen

AZ zal met een goed gevoel naar Zwolle zijn afgereisd. Zes dagen geleden wonnen de Alkmaarders nog met 9-1(!) van SC Heerenveen. De nieuwe aanwinst Troy Parrott scoorde zijn eerste competitiegoal.

En daarna nog één, en daarna nog één, en daarna nog één.

PEC is gewaarschuwd voor de goalgetter uit Ierland. De club uit Zwolle staat veertiende en heeft vier punten verzameld in vijf wedstrijden. AZ staat op haar beurt tweede en hoopt de aansluiting bij koploper PSV te houden.

De opstellingen van PEC Zwolle en AZ

Om 20.00 uur start de wedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ. Beide teams hebben intussen hun opstellingen bekendgemaakt.

  • NOS
    Opstelling PEC Zwolle
  • NOS
    Opstelling AZ

'In Kroatië was heel veel respect voor Perisic, hij heeft nog altijd veel kwaliteit'

PSV heeft met Perisic een goede aanwinst binnen, denkt Terrence Douglas. De verdediger van FC Eindhoven speelde vorig jaar voor NK Istra in Kroatië, toen Perisic besloot om terug te keren naar Hajduk Split.

"In Kroatië is er nog heel veel respect voor hem. Hij heeft echt veel status in het land en in de competitie. Hij kreeg voorafgaand aan de wedstrijd meer applaus van ons publiek dan wijzelf. Dan zie je wel wat voor grote speler hij is."

Perisic scoorde ook nog in de wedstrijd tegen het Istra van de 23-jarige Douglas. "Die goal die hij maakte was van kwaliteit. Daarnaast zag je ook dat hij alle ervaring die hij heeft, gebruikt op het veld. Hij kan heel veel oplossen met zo min mogelijk balcontacten. Hij weet precies waar hij moet lopen en wat hij moet doen. En ik denk dat hij nog niet eens op 100 procent speelde tegen ons."

"Ik denk dat hij dus nog steeds heel erg goed is. Hij heeft zoveel ervaring. Als international en in de Champions League. Dat helpt altijd, ook bij PSV. En buiten ervaring weet ik zeker dat zijn kwaliteit niet verminderd is. Hij kan zeker van waarde zijn."

Douglas baalt zelf wel dat hij niet tegenover Perisic heeft gestaan in de wedstrijd tegen Hajduk. "Dat was mooi geweest, maar dat is helaas niet gelukt. Het was ook mooi om hem vanaf de zijkant te zien."

Terrence Douglas

Scheperman moet knieoperatie ondergaan

Heracles Almelo-middenvelder Sem Scheperman is voorlopig uitgeschakeld. De club uit Almelo meldt dat de 22-jarige middenvelder maandag een operatie ondergaat aan zijn linkerknie.

"Ik had er al een tijdje last van, maar kon gewoon spelen en trainen", zegt Scheperman op de website van Heracles Almelo. "De afgelopen week werd de pijn heviger en een scan heeft uitgewezen dat een operatie niet langer te vermijden is. Natuurlijk is dit een streep door de rekening, maar ik ga keihard werken aan m'n herstel."

Scheperman kwam dit seizoen in alle vijf competitiewedstrijden in actie. Afgelopen zondag tegen Almere City FC (0-0) begon hij voor het eerst in de basis.

Sem Scheperman

Even over de grens kijken: De Bruyne onzeker voor topper

We nemen even een klein kijkje over de grens. Daar is Kevin de Bruyne onzeker voor de topper tussen Manchester City en Arsenal.

De Belgische middenvelder liep woensdag in het Champions League-duel met Internazionale (0-0) een blessure op en moest de strijd halverwege staken. "Hij voelt zich vandaag wat beter. Morgen trainen we en dan zien we wel. Hij zou erbij kunnen zijn", aldus Guardiola.

Manchester City staat na vier wedstrijden in de Premier League bovenaan met 12 punten. Arsenal volgt op 2 punten.

Kevin de Bruyne tegen Inter

Derby van het Noorden is terug, trainers hebben er zin in

Aankomende zondag is het zover, dan is de derby van het Noorden terug in de eredivisie (12.15 uur). In het Abe Lenstra stadion staan sc Heerenveen en FC Groningen tegenover elkaar. Voor trainer Robin van Persie is het zijn eerste derby. "Ik heb er dan ook heel veel zin in", zegt de trainer op de clubsite.

Al plaatst hij wel een kanttekening bij het woord derby. "Ja ik zie het zeker als een derby, maar de échte derby is natuurlijk tegen SC Cambuur."

De derby komt op het moment dat Heerenveen een moeilijke week achter de rug heeft. Tegen AZ werd met 9-1 verloren en ook bij FC Twente konden de Friezen geen vuist maken. "In een seizoen heb je soms moeilijke momenten met elkaar. Daar moet je door heen en die moeilijke momenten moet je eigenlijk omarmen. Nu valt het even niet, maar dat kan zo weer anders zijn."

"Ik vind wel dat we het de tweede helft tegen FC Twente behoorlijk hebben gedaan. We blijven doorgaan met bouwen, daar geloven we in", zegt de hoofdtrainer.

Ook zijn collega bij FC Groningen, Dick Lukkien, kijkt uit naar zondag. "We verheugen ons op de derby. Het is iets speciaals en je voelt dat het leeft. Het geeft met name voor de jongens die bij deze club zijn opgegroeid en in de stad wonen extra sentiment. En hoewel deze ploeg elke week tegen iedere tegenstander gas geeft, kan het duel met Heerenveen wellicht nog net even een paar procentjes meer geven. Om resultaat te halen zullen we goed moeten zijn in de uitvoering van ons plan."

  • ANP
    Robin van Persie
  • ANP
    Dick Lukkien

Haalt Nederlands futsal-team de volgende ronde? Kijk hier live mee

Haalt Oranje de volgende ronde op het WK futsal in Oezbekistan? Bij winst op Paraguay, een lastige tegenstander voor Oranje, is de volgende ronde zo goed als zeker.

Een remise zal waarschijnlijk niet volstaan. De nummers één en twee van de zes groepen en de vier beste nummers drie gaan verder naar de achtste finales.

Willem II kan nog geen beroep doen op nieuwste aanwinst

Willem II kan zaterdag in de uitwedstrijd bij FC Utrecht nog geen beroep doen op de nieuwste aanwinst Miodrag Pivas. De huurling van Newcastle United gaat eerst wedstrijdritme opdoen bij het onder 21-team van de Tilburgers. "Mio is atletisch goed ontwikkeld en heeft een solide basis, maar hij heeft een aantal maanden geen wedstrijden gespeeld. Om verder te bouwen moet hij minuten maken en wedstrijdritme opdoen", zegt trainer Peter Maes.

Miodrag Pivas

Benítez terug bij PSV na geboorte zoon

Walter Benítez keert zondag in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard terug in de basis van PSV. De Argentijn ontbrak dinsdag nog toen de Eindhovenaren in de Champions League aantraden tegen Juventus wegens de bevalling van zijn partner. Benítez en zijn vriendin kregen een zoontje. Daarom keepte Joël Drommel in Turijn.

Rechtsachter Rick Karsdorp, die door PSV eind augustus werd gecontracteerd, komt steeds dichter in de buurt van zijn eerste minuten, vertelde Bosz. "Voor Rick is het het belangrijkste dat hij fit wordt. In april heeft hij zijn laatste wedstrijd gespeeld. We willen hem zo snel mogelijk bij het elftal trekken. Het ziet er goed uit."

Walter Benitez

Perisic had ook bij Ajax kunnen spelen: 'Maar nu ben ik bij de rivaal, ik hoop dat we ze verslaan'

PSV-aanwinst Ivan Perisic speelt de rest van het seizoen in Eindhoven, maar dat had net zo goed in Amsterdam kunnen zijn, vertelt de Kroaat vrijdag op de persconferentie. "Ajax heeft naar mij geïnformeerd, maar we hebben geen deal gesloten. Nu ben ik hier bij de grote rivaal en hoop ik dat we ze gaan verslaan."

De keuze om voor PSV te spelen is een bewuste, vertelt de 35-jarige vleugelaanvaller. "Ik was transfervrij en had wat mogelijkheden, maar ik nam wat risico en bleef wachten op een club als PSV. Ik wilde namelijk spelen voor de prijzen, ik ben nog altijd hongerig. Ik kan niet wachten om te spelen. Helaas kan ik niet uitkomen in de Champions League."

Dat komt doordat Perisic te laat aansloot bij PSV, de spelerslijsten voor het Europese toernooi waren al ingeleverd. Nu kan hij in ieder geval tot de winterstop zich focussen op zijn prestaties in de eredivisie. "Ik heb fysiek nog tijd nodig, maar ik denk dat ik zondag al wel wat minuten kan maken. Ik kan alleen nog zeker geen 90 minuten maken." Dat komt doordat Perisic een tijd geblesseerd is geweest en een tijdje zonder club heeft gezeten.

Bij PSV hoopt de Kroaat, die in 2018 nog scoorde in de WK-finale tegen Frankrijk, zijn carrière nog even te verlengen. "Ik denk dat ik nog een paar jaar kan spelen. Het hangt wel van mijn knie af."

Hugo Bueno sluit weer aan bij Feyenoord

Hugo Bueno is weer aangesloten bij de groepstraining van Feyenoord. De thuiswedstrijd tegen NAC Breda van zondag komt voor de Spaanse verdediger nog te vroeg. Het meespelen van Bart Nieuwkoop, eveneens een verdediger, is nog onzeker.

Feyenoord leed donderdag in de Champions League een kansloze nederlaag tegen Bayer Leverkusen. Het werd 4-0 voor de Duitsers. Trainer Brian Priske wil zich komend weekend herpakken.

"Ik heb vertrouwen in de kwaliteiten die dit team heeft en geloof dat we beter gaan presteren. Dat het snel beter moet, weten we allemaal, want de wedstrijden volgen elkaar snel op. Het is duidelijk dat we overwinningen nodig hebben, dat gaat het proces versnellen om met deze vernieuwde groep te groeien", aldus Priske op de website van Feyenoord.

Volgens Priske viel er ook moed te putten uit het optreden van donderdag, zoals het debuut van Hwang In-beom. "Die positieve punten moeten we meenemen naar zondag".

Bosz: 'Nederlandse fans door Europees voetbal in de put'

PSV-trainer Peter Bosz snapt dat fans van het Nederlands voetbal deze week even in de put zitten. PSV ging namelijk in de Champions League met 3-1 onderuit bij Juventus en Feyenoord verloor met 4-0 thuis van Bayer Leverkusen. "Maar dat we nu in de put zitten, hoeft toch niemand te verbazen?", vraagt de trainer zich af.

"Verwachten jullie nou echt dat wij automatisch gaan winnen van Juventus? Dat is belachelijk. En Leverkusen heeft ook gewoon een heel goede ploeg. Dat hebben ze een heel jaar laten zien in de Bundesliga. Oké, dat je 0-4 achter staat in de rust, is wel wat anders. Maar we moeten niet doen alsof dit nooit zo geweest is. We hebben hier in Nederland nou eenmaal mee te maken."

Bosz liet zich wel ontvallen dat zijn ploeg tegen Juventus veel beter had gekund. "Het was namelijk echt geen goede wedstrijd. We hebben in het verleden met dezelfde spelers beter laten zien. Natuurlijk hebben we dat nabesproken de volgende dag."

Toch is er bij PSV nog iets van hoop. Vorig jaar verloor PSV de eerste wedstrijd in de Champions League met grote cijfers van Arsenal, maar daarna werd het voetbal in Eindhoven alleen maar beter. "Of dit dus vergelijkbaar is? Nee, we waren in Turijn nog minder dan in Londen. Het is niet te vergelijken, maar ik probeer het natuurlijk wel aan te grijpen. We moeten lering trekken uit deze wedstrijd."

Perisic er zondag mogelijk al bij

De PSV-trainer hoopt dat de nieuwste aanwinst, Ivan Perisic, hem en PSV vooruit gaat helpen. Mogelijk is de nieuwe aanvaller er zondag, op bezoek bij Fortuna Sittard, al bij. "We wachten het vandaag en morgen even af, maar ik sluit dat zeker niet uit. Hij maakt tot nu toe een uitstekende indruk."

Bosz hoopt dat jonge jongens een voorbeeld gaan nemen aan de Kroaat. "Hoe hij zijn lichaam verzorgt, hoe hij elke oefening voor 100 procent wil doen, daar moeten jonge jongens zich aan optrekken. Hij doet alles maximaal. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met hem."

Bosz: 'Verwachten jullie dat wij zomaar winnen van Juventus? Dat is belachelijk'

Ihattaren: 'Ben nu pas echt geholpen, in het verleden niet'

Mohamed Ihattaren is weer voetballer en dat doet hem zichtbaar goed. Met een glimlach stapt de middenvelder het veld van RKC op. "Het gaat supergoed nu ik weer op het veld sta." Terugblikkend komt de oud-PSV'er en oud-Ajacied tot de conclusie dat er de laatste jaren veel is gebeurd in zijn carrière. "Samenvatten? Nou, ik ben snel doorgebroken en daarna is er veel gebeurd. Ik kon niet met mijn emoties omgaan en dan ga je fouten maken op jonge leeftijd. Maar ik ben blij dat ik het nu weer kan oppakken."

In het verleden probeerden meerdere personen Ihattaren weer een kickstart te geven in het voetbal. Onder hen Wesley Sneijder, maar volgens Ihattaren hebben die personen hem nooit echt geholpen. "Hulp heb ik de laatste tijd pas gehad. Ik kreeg mentale hulp, hulp van mijn familie, broers, moeder en zaakwaarnemer. Zij hebben aan de persoon Mo gewerkt en niet meteen aan de voetballer Mo. Dus dat verleden is voor mij nu echt een gesloten hoofdstuk."

Ihattaren hoopt dat hij nu weer heel snel fit kan worden en kan gaan voetballen. "Dat moet ik stap voor stap doen. Maar ik weet dat ik weer moet gaan spelen, dat is een zegen die ik van Allah heb gekregen. Dat moet ik niet zomaar vergooien. Ik wil deze kans met beide handen aangrijpen. Ik ben nu weer gelukkig en iedereen weet hoe goed ik kan zijn als ik gelukkig ben."

De 22-jarige Utrechter is gelukkig op het veld, met zijn terugkeer, maar vooral met zijn familie. "Er zijn dingen tegengevallen in het leven en er kwamen dingen op mijn pad die niet fijn waren, maar het bracht me altijd dichter bij mijn familie. Hoewel ik altijd dacht dat ik het wel beter wist, hebben zij mij krachtiger gemaakt."

Hij wil zijn familie dan nu ook weer trots maken. Ook zijn overleden vader. "Ik weet zeker dat hij meekijkt. Ik hoop dat ik zijn wens in vervulling kan laten gaan."

Ihattaren over 'hulp': 'Sommigen helpen niet. Hulp aan de persoon Mo, dát is hulp'

Go Ahead Eagles mist James komende tijd

Go Ahead Eagles komt met vervelend nieuws. De club uit Deventer mist de komende weken Dean James. De verdediger ligt eruit met een blessure.

Fraser: 'Ihattaren heeft nog heel voetballeven voor zich'

RKC-trainer Henk Fraser was snel overtuigd van de goede wil van Mohamed Ihattaren om weer te gaan voetballen. In gesprekken die de middenvelder had met Fraser en Allach toonde Ihattaren zich van de goede kant, vertelt de coach. "Hij heeft vanaf het begin af aan gezegd waar het op staat. Deze mensen hebben ook geen dubbele agenda's. En ik kan goed met hen omgaan, dat is mijn kracht."

Maar waarom denkt men bij RKC dat Ihattaren weer tot wasdom komt. De voetballer zat de laatste jaren meer in de problemen dan dat hij stond te schitteren op het voetbalveld. Ihattaren kwam bij geen enkele club meer echt aan de bak en kwam ook herhaaldelijk in aanraking met justitie.

Maar er ligt nog altijd een mooie carrière in het verschiet, denkt Fraser. "Hij is 22. Hij heeft een heel voetballeven voor zich en achter zich. Hij heeft zoveel meegemaakt in zijn leven. We zijn allemaal jong geweest en we hebben mindere keuzes gemaakt in het leven. Het is heel logisch dat je in het leven goede en minder goede keuzes maakt."

Het is alleen de vraag of Ihattaren ook weer op niveau kan komen. "Hij moet nu eerst fysiek sterker worden en dan komen zijn kwaliteiten echt wel weer naar boven."

Fraser hoopt op succes met aanwinst: 'Ihattaren heeft nog heel voetballeven voor zich'

Koopmeiners in voorselectie van Oranje, Depay ontbreekt nog

Teun Koopmeiners is door bondscoach Ronald Koeman weer opgenomen in de voorselectie van Oranje. De middenvelder haakte vlak voor het EK af met een blessure en raakte daarna verzeild in transferperikelen, daarom werd hij de vorige interlandperiode nog buiten de definitieve selectie gelaten.

Memphis Depay ontbrak in de wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland ook omdat hij nog geen club had. Depay heeft inmiddels wel weer een club gevonden, Corinthians, maar speelde daar nog geen enkele wedstrijd voor.

Nathan Aké en Mats Wieffer ontbreken nog met een blessure.

Oranje speelt op 11 en 14 oktober weer in de Nations League. Dan zijn Hongarije en Duitsland de tegenstander.

De voorselectie van Oranje

Fortuna Sittard eert clubicoon Ricksen

Fortuna Sittard speelt zondag in een speciaal tenue om Fernando Ricksen te eren. In de thuiswedstrijd bij PSV wordt stilgestaan bij zijn sterfdag, vijf jaar geleden. Ricksen overleed aan ALS.

Het speciaal ontworpen tenue heeft een badge met een holografisch logo. Daarin is een silhouet te zien van Ricksen. In de nek van het shirt staat ook nog de lijfspreuk 'Never Give Up', waarmee wordt verwezen naar 'de ongekende strijdlust van Fernando'. De kleuren van het shirt zijn blauw, rood en wit, de clubkleuren van de Rangers, waar Ricksen tussen 2000 en 2006 zijn hoogtepunten beleefde.

Ricksen begon en eindigde zijn carrière bij Fortuna Sittard.

Afgelopen woensdag speelde Fortuna, uit bij Ajax, ook al in dit speciale shirt.

Het speciale shirt van Fortuna Sittard

Promes wil naar Nederland komen als hij niet wordt opgepakt

Quincy Promes wil zijn hoger beroep niet bijwonen in Nederland als hij het risico loopt om opgepakt te worden en in de cel te belanden, dat heeft zijn advocaat Robert Malewicz vrijdag tijdens een inleidende zitting bij het hof in Amsterdam gezegd, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Promes werd begin dit jaar op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) aangehouden in Dubai toen hij met Spartak Moskou op trainingskamp was. Het OM wil dat de aanvaller wordt uitgeleverd vanwege een dubbele veroordeling. Nederland heeft sinds 2021 een uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten.

Promes kreeg anderhalf jaar cel voor een steekpartij op een feest in Abcoude en ook nog zes jaar voor betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Tegen die veroordelingen ging de voetballer in hoger beroep.

De 32-jarige aanvaller is volgens Malewicz 'in eerste instantie bereid' om naar Nederland te komen om te reageren op de beschuldigingen, maar tegen Promes loopt nog een uitleveringsverzoek. Daardoor kan Promes in de gevangenis belanden als hij Dubai verlaat.

Dat noemt de advocaat een dilemma. De voetballer wil namelijk zijn topsportcarrière voortzetten en 'dat verenigt niet met een lange periode van detentie.'

Volgens het AD wordt de zaak van Promes nog dit jaar behandeld, mogelijk in november.

Quincy Promes

Geen goede week voor de coëfficientenranglijst

De coëfficiëntenpolonaise. Het is een prachtig woord dat graag door Nederlanders werd aangehaald als de Nederlandse clubs een topweek hadden gedraaid in de Europese toernooien. Maar deze week kunnen we eerder spreken van een coëfficiëntenmalaise. PSV en Feyenoord gingen keihard onderuit in de Champions League en zorgden dus niet voor belangrijke Europese punten.

Punten die nodig zijn om over twee seizoenen nog altijd twee Nederlandse teams rechtstreeks te mogen afvaardigen naar de Champions League. Zolang Nederland plek zes op de coëfficiëntenranglijst in bezit heeft, is dat het geval. Maar door de slechte week is Portugal heel snel dichterbij gekomen.

De coëfficiëntenranglijst

1. Engeland: 86.732 punten
2. Italië: 76.106 punten
3. Spanje: 71.418 punten
4. Duitsland: 68.910 punten
5. Frankrijk: 56.522 punten
6. Nederland: 52.900 punten
7. Portugal: 49.016 punten

Even terug naar gisterenavond: Priske blijft strijdbaar na harde nederlaag

Het was donderdag geen goede dag voor iedereen die Feyenoord lief heeft. De Rotterdammers gingen in eigen huis, in de Champions League, met 0-4 onderuit tegen Bayer Leverkusen. De trainer, Brian Priske, staat nu al hevig onder druk bij Feyenoord. Maar, daar wil de Deen zelf nog helemaal niks van weten.

"Het is een tegenvaller, zonder twijfel. Maar dat is ook voetbal: als je faalt moet je zorgen dat je zo snel mogelijk weer opstaat, hard werkt en het de volgende keer beter doet. Het is niet fraai om met 0-4 te verliezen in eigen huis, ik ben ook een mens, dus dat weet ik. Op dit moment is het zeker zwaar, maar ik geloof er ook in dat dit de momenten zijn waarop je je kracht als mens toont. Ik sta morgen op met de ambitie om mijn best te doen voor de jongens en ze goed voor te bereiden op dit weekend."

Ihattaren tekent contract bij RKC, wat wil hij met zijn toekomst?

Mohamed Ihattaren krijgt opnieuw een kans zich te bewijzen als profvoetballer. Dit keer gaat de 22-jarige zijn kunsten op het voetbalveld vertonen bij RKC Waalwijk, waar hij donderdag een contract heeft getekend voor één jaar met een optie voor nog een seizoen.

"Ik ben dankbaar dat RKC mij de kans geeft weer actief te zijn als voetballer", reageert Ihattaren in een persbericht van de club. Ihattaren begon zijn carrière bij PSV en brak daar door. Hij gold als toptalent. In Eindhoven maakte de middenvelder indruk en scoorde tien keer in 74 wedstrijden. Maar in de jaren daarna kwam zijn talent nog maar zelden uit de verf bij respectievelijk Sampdoria, Ajax, Samsunspor en Slavia Praag.

Vandaag gaat Ihattaren in op zijn toekomst bij RKC, daar houden we je natuurlijk van op de hoogte.

Welkom!

Goedemorgen en welkom in dit blog!

Het Champions League-voetbal zit er weer op, dus kunnen we ons weer richten op de eigen, vaderlandse, competitie. Vanavond wordt er al afgetrapt met PEC Zwolle-AZ. Daarnaast zijn we aanwezig bij de persconferentie van PSV en nemen we in Waalwijk een kijkje, waar Mohamed Ihattaren wordt gepresenteerd.

Ook kijken we in dit blog naar de voorselectie van Oranje. Koeman maakt bekend welke namen kans maken op een plekje in de definitieve selectie voor de wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland.

Veel leesplezier vandaag.