Transferblog
NOS VoetbalAangepast

'Vandaag medische keuring Henderson bij Ajax' • Martens volgt bij AZ Jansen op

  • Nederlandse transfermarkt sluit op 1 februari
  • Lees hier de belangrijkste afgeronde transfers, maar ook geruchten

'Henderson donderdag medisch gekeurd'

De altijd goed ingevoerde transfergoeroe Fabrizio Romano meldt op X dat Jordan Henderson akkoord is met Ajax en dat hij donderdag zijn medische tests zal ondergaan in Amsterdam. Er zou een contract voor 2,5 jaar klaarliggen voor de voormalig speler van Liverpool.

'Matusiwa voor 16 miljoen euro van Reims naar Rennes'

Azor Matusiwa, de voormalig middenvelder van Ajax en FC Groningen, kan binnen Frankrijk een transfer maken van Stade Reims naar Rennes. Volgens L'Equipe zijn de clubs het eens over een transfersom van zo'n 16 miljoen euro. Het is nu aan de 25-jarige Nederlander om eruit te komen met Rennes.

Matusiwa doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam vervolgens via De Graafschap bij FC Groningen terecht. Die laatste club verkocht hem aan Reims en kan nu een doorverkooppercentage verwachten.

Azor Matusiwa in actie tegen PSG

Groningen verkoopt verdediger Balker aan Huddersfield

Radinio Balker gaat per direct van FC Groningen naar het Engelse Huddersfield Town, dat uitkomt in het Championship, het tweede niveau van de Engelse competitie. Dat meldt RTV Noord. De 25-jarige Balker staat sinds de zomer van 2021 onder contract in Groningen, dat hem toen transfervrij overnam van Almere City. Het duurde tot vorig seizoen tot hij zijn eerste officiële minuten maakte, omdat hij vlak na z'n komst in Groningen een kruisbandblessure opliep.

Groningen zou zo'n 1,3 miljoen euro ontvangen voor de verdediger en heeft een doorverkoopclausule bedongen. Balker was basisspeler bij de eerste divisieclub en scoorde dit seizoen drie keer in 19 wedstrijden.

Radinio Balker in het shirt van FC Groningen

AZ ontslaat trainer Jansen en stelt Martens tot eind seizoen aan

AZ heeft hoofdtrainer Pascal Jansen ontslagen en onmiddellijk oud-speler Maarten Martens aangesteld als de coach die het seizoen afmaakt.

Maarten Martens

De ingreep volgt een dag na de moeizame bekerwedstrijd tegen de amateurs van Quick Boys, die de Alkmaarders pas na het nemen van strafschoppen wisten te winnen. Afgelopen zaterdag werd verloren van FC Twente, een concurrent in de strijd om de plekken achter de ongenaakbare koploper PSV.

Martens, die als speler in 2009 met AZ landskampioen werd, was al als assistent-trainer betrokken bij het eerste elftal. De afgelopen twee seizoenen had de 39-jarige Belg Jong AZ onder zijn hoede.

Geschorste Toney mag weer spelen, maar waar?

Ivan Toney mag weer spelen, maar de vraag is waar de 27-jarige Engelsman dat gaat doen. De aanvaller van Brentford zat een schorsing van acht maanden uit omdat hij de gokregels van de Engelse voetbalbond had overtreden.

Op 6 mei 2023 speelde Toney zijn laatste wedstrijd voor Brentford maar komende zaterdag mag hij weer spelen wanneer zijn ploeg het opneemt tegen Nottingham Forest.

"Het voelt alsof we een spits hebben aangetrokken die twintig doelpunten kan maken in de Premier League", liet manager Thomas Frank optekenen.

Toney maakte 32 doelpunten in 64 Premier League-wedstrijden en zou nadrukkelijk in de belangstelling staan van Arsenal, Tottenham Hotspur en Chelsea.

Via een bericht op X liet Toney weten in elk geval zeer blij te zijn weer te mogen spelen.

AZ haalt Servisch jeugdinternational

Kristijan Belić (l) in duel met Benjamin Nygren van Nordsjaelland

AZ heeft de Servische middenvelder Kristijan Belić overgenomen van Partizan Belgrado. De 22-jarige jeugdinternational, die vier jaar in de jeugd van West Ham United speelde, heeft een contract tot 2028 getekend in Alkmaar.

De hoogte van de transfersom is niet bekendgemaakt. Belić sluit per direct aan bij de selectie van trainer Pascal Jansen en is na Gonçalo Esteves AZ's tweede aanwinst deze winter.

Henderson en Ajax bereiken principeakkoord

Jordan Henderson

Het lijkt er nu dan echt van te komen: Jordan Henderson mag het Saudische Al-Ettifaq verlaten en heeft een principeakkoord bereikt met Ajax, zo melden bronnen aan de NOS. Hij zal als hij de medische keuring doorstaat een contract tekenen voor minimaal anderhalf jaar.

Er moet nog wat papierwerk en details worden geregeld en besproken, maar als dat geen problemen oplevert is de overgang van de 81-voudig Engels international naar Ajax een kwestie van tijd.

De Amsterdammers zijn al een tijdje op zoek naar een ervaren controlerende middenvelder met leiderskwaliteiten en de 33-jarige Henderson past wat dat betreft in het plaatje.

Henderson speelde vanaf 2011 bijna 500 wedstrijden voor Liverpool en won als aanvoerder de Champions League in 2019. Hij maakte afgelopen zomer de overstap naar Saudi-Arabië, maar is daar niet gelukkig.

De Engelsman is bereid flink wat salaris in te leveren, want in Saudi-Arabië zou hij naar verluidt minimaal 15 miljoen euro per seizoen verdienen. Grootverdieners bij Ajax als Steven Berghuis en Steven Bergwijn verdienen niet meer dan vijf miljoen euro per seizoen.

Kristijan Belic op de tribune bij AZ

Kristijan Belic zit dinsdagavond op de tribune bij AZ tijdens de bekerwedstrijd tegen de amateurs Quick Boys. De defensieve middenvelder van Partizan Belgrado zou dicht bij een akkoord met de Alkmaarse club zijn. De transfersom voor de Serviër zou zo'n vier miljoen euro bedragen.

'Manager Babadi in gesprek met Ajax'

Volgens Voetbal International gaat de zaakwaarnemer van PSV-talent Isaac Babadi zeer binnenkort in gesprek met een aantal geïnteresseerde clubs. Ajax zou daar één van zijn.

De aanvallende middenvelder komt na een sterke seizoenstart met een aantal basisplekken, nauwelijks aan spelen toe bij PSV. VI meldt dat Babadi ook nog met PSV om de tafel gaat om te praten over een verlenging van zijn aflopende contract.

Maar de gesprekken met andere clubs zouden eerst plaats gaan vinden.

Juve gaat niet meer voor Henderson: 'We zijn klaar'

Voor de wedstrijd tegen Sassuolo heeft Cristiano Giuntoli. de technisch directeur van Juventus, verteld dat zijn club klaar is op de winterse transfermarkt. "We hebben besloten om geen enkele speler meer te halen deze winter. We willen de huidige spelersgroep vertrouwen geven."

Bij Ajax zal dat als muziek in de oren klinken, aangezien het er vorige week nog op leek dat ook Juventus zich zou roeren in de strijd om Jordan Henderson. Ajax zet al een tijdje vol in op de komst van de Engels international, die aan het middenveld van de Amsterdammers de nodige ervaring toe kan voegen.

Overigens werd ook Oranje-international Teun Koopmeiners deze week aan Juve gelinkt, maar die mogelijke transfer zou dan komende zomer plaats moeten vinden.

Jordan Henderson

'Becker bijna rond met Real Sociedad'

De Nederlandse aanvaller Sheraldo Becker staat volgens de kranten Noticias de Gipuzkoa en AS op het punt om van Union Berlin naar Real Sociedad te gaan. Ook Villarreal was in Becker geïnteresseerd, maar wilde geen transfersom betalen omdat de aanvaller in de zomer transfervrij is.

Vorig seizoen was Becker goed voor elf goals en zeven assists in 34 Bundesliga-wedstrijden en dit seizoen in de Champions League scoorde hij twee keer.

Feyenoord Vrouwen versterkt met Japans international

De vrouwenselectie van Feyenoord is versterkt met de Japanse Toko Koga. De 18-jarige verdediger tekent een contract tot en met 2026.

Koga speelde de afgelopen jaren voor de JFA Academy Fukushima in Japan en maakte eind vorig jaar haar interlanddebuut.

Roda JC huurt Jong Oranje-doelman van Utrecht

Calvin Raatsie gaat de komende maanden ervaring opdoen in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC huurt de 21-jarige doelman van (Jong) FC Utrecht.

Bij Roda, de huidige nummer drie van de eerste divisie, kampt eerste doelman Koen Bucker met een blessure.

NEC houdt Tavsan uit selectie wegens vertrekwens

Elayis Tavsan

Elayis Tavsan maakt voorlopig geen deel uit van de selectie van NEC, zo bevestigt trainer Rogier Meijer aan De Gelderlander. De aanvaller zou zich 'niet volledig kunnen focussen op de wedstrijden', omdat hij bezig is met een transfer. Om die reden ontbrak Tavsan gister bij de wedstrijd tegen Feyenoord (2-2).

De 22-jarige Tavsan zou al een voorcontact bij Hellas Verona hebben getekend, voor een transfervrije overstap in de zomer. De Italiaanse club hoopt de vleugelspits deze maand nog in te lijven. Meijer verwacht dat de deal rondkomt.

Voor de winterstop speelde Tavsan acht competitieduels voor de Nijmeegse ploeg, waarin hij twee keer scoorde. NEC nam hem in 2020 over van Telstar.

'Niet Henderson maar Koopmeiners doelwit van Juventus'

Juventus haakt af in de strijd om de handtekening van Jordan Henderson, zo melden Italiaanse media als Gazzetta dello Sport en Tuttusport. De Italiaanse topclub wilde de door Ajax begeerde middenvelder alleen huren, maar dat is geen optie voor Henderson. Zijn Saudische club Al-Ettifaq wil de voormalig aanvoerder van Liverpool vooralsnog niet al te graag laten gaan.

Ondertussen is Juve in de zoektocht naar een nieuwe middenvelder uitgekomen bij Teun Koopmeiners, die al langer op het verlanglijstje staat. De Oranje-international is bezig aan een sterk seizoen bij Atalanta, met vier goals en drie assists in de Serie A. Woensdag scoorde Koopmeiners nog tweemaal tegen AC Milan (1-2) in de Coppa Italia.

Atalanta zou zo'n 40 miljoen euro verlangen voor de oud-speler van AZ. Daarnaast is een transfer in de zomer waarschijnlijker dan in deze maand.

Teun Koopmeiners

Ten Hag neemt bij United afscheid van drie talenten

Erik ten Hag rekent het komende half jaar niet op Hannibal Mejbri, Álvaro Fernández en Mateo Mejia. De drie 20-jarige talenten zijn (voorlopig) niet goed genoeg bevonden.

Mejbri, een Tunesische middenvelder, landde zondagavond in Zuid-Spanje. Hij wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan Sevilla, dat hem daarna voor 20 miljoen kan overnemen. Ook de Colombiaanse aanvaller Mejia, die niet verder kwam dan het tweede elftal van United, vertrekt waarschijnlijk naar Sevilla. Hij maakt transfervrij de overstap.

De Spaanse verdediger Fernández speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij Granada. Het Portugese Benfica staat nu op het punt om hem te lenen van United.

Keeperstrainer Van der Gouw van Vitesse naar Sjachtar

Keeperstrainer Raimond van der Gouw verruilt Vitesse per direct voor Sjachthar Donetsk. Bij de Oekraïense topclub is Marino Pusic sinds november de hoofdcoach. Eerder voegden Chris van der Weerden (assistent van Phillip Cocu bij Vitesse) en Jeroen Schepens (van Fortuna Sittard) zich al bij de technische staf van Pusic.

Ajax heeft beste papieren om Henderson aan te trekken

Ajax heeft nog altijd de beste papieren om Jordan Henderson los te weken bij Al-Ettifaq, zo bevestigen bronnen rondom transferdeal zondag aan de NOS. De gesprekken tussen de Amsterdammers en de 81-voudig Engels international lijken richting een persoonlijk akkoord te gaan, waarbij Henderson tekent voor anderhalf jaar.

Ajax wil de 33-jarige middenvelder definitief overnemen, maar is niet de enige club die interesse heeft. Juventus zou de voormalig Liverpool-aanvoerder graag willen huren, maar dat heeft niet de voorkeur van Henderson en de club uit Saudi-Arabië. Ook het Duitse Bayer Leverkusen en clubs uit Engeland hebben zich gemeld, maar zijn nog niet concreet.

Bij een persoonlijk akkoord tussen Ajax en Henderson zullen de onderhandelingen met Al-Ettifaq starten.

Jordan Henderson

Straf voor Benzema bij Al-Ittihad

Al-Ittihad-trainer Marcelo Gallardo heeft volgens Marca besloten om Karim Benzema niet mee te nemen op een trip naar Dubai, ter voorbereiding op de hervatting van het seizoen van de Saudi Pro League. Dit omdat de Franse topspits niet op de training zou zijn verschenen. Volgens de Spaanse krant liet Benzema eerder al drie keer verstek gaan.

De 36-jarige Benzema kwam afgelopen zomer over van Real Madrid, en maakte zeven doelpunten in vijftien duels. Al-Ittihad voldoet met de zevende plaats op de ranglijst echter niet aan de verwachtingen.

Karim Benzema

Ajax laat Belgische jeugdspeler naar Sevilla gaan

Stanis Idumbo Muzambo stapt per direct over van Ajax naar Sevilla. De 18-jarige Belg speelde 23 wedstrijden bij Jong Ajax in de eerste divisie, en vervolgt zijn carrière bij de huidige nummer zeventien van de Spaanse competitie.

Muzambo voetbalde sinds 2021 in Amsterdam, en speelde tevens vijf interlands bij België onder-19.

Ajax lijkt mis te grijpen, Henderson hard op weg naar Juventus

Volgens Italiaanse media is Jordan Henderson in gesprek met grootmacht Juventus. De 33-jarige middenvelder zou al in een vergevorderd stadium onderhandelen met de club uit Turijn.

Juventus overweegt de Engelse international van het Saudische Al-Ettifaq voor een periode van maar liefst achttien maanden te huren. De Italiaanse topclub heeft echter de intentie om een optie toe te voegen, waardoor de huurovereenkomst in juni kan worden beëindigd indien nodig.

Ajax lijkt daarmee naast Henderson te grijpen. De Amsterdammers voerden ook gesprekken met de 81-voudig Engels international, omdat ze op zoek zijn naar een ervaren controlerende middenvelder.

De voormalige aanvoerder van Liverpool maakte afgelopen zomer de overstap naar de lucratieve competitie in Saudi-Arabië, maar lijkt nu alweer te willen vertrekken bij Al-Ettifaq.

Chelsea verhuurt aanvaller Fofana aan Burnley

Chelsea verhuurt aanvaller David Datro Fofana tot het einde van het seizoen aan Burnley. Tijdens de eerste seizoenshelft speelde de 21-jarige Ivoriaan nog op huurbasis bij de Duitse club Union Berlin.

Burnley is de nummer 19 van de Premier League. Vrijdagavond kwam de ploeg van trainer Vincent Kompany niet verder dan 1-1 tegen Luton Town.

Fofana werd eind 2022 door Chelsea overgenomen van de Noorse club Molde FK.

ADO haalt Schalk binnen

Alex Schalk vervolgt zijn carrière bij ADO Den Haag. De 31-jarige aanvaller, die transfervrij was, tekent voor de rest van dit seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Schalk brak door bij NAC Breda, waar de spits vanwege zijn goals de bijnaam 'Bomber van Breda' verwierf. Later speelde hij bij Go Ahead Eagles en in het buitenland voor Ross County (Schotland), Servette FC (Zwitserland) en Urawa Reds (Japan).

Vorige maand speelde Schalk met het Japanse team op het WK voor clubs in Saudi-Arabië, waar hij het beslissende doelpunt maakte in de kwartfinale tegen het Mexicaanse Léon.

Jans gunt Seuntjens een transfer

FC Utrecht-trainer Ron Jans gunt Mats Seuntjens zijn transfer. "Het is ons niet gelukt om de effectiviteit in hem te krijgen en dan komen zijn mindere punten bovendrijven. Hij is ook te goed voor onze bank, dus dan heb ik liever dat hij ergens anders gelukkig wordt", zei de trainer vrijdag.

Eerder werd al bekend dat RKC Seuntjens graag ziet terugkeren naar Waalwijk.

'Seuntjens is te goed voor onze bank, dan heb ik hem liever ergens anders gelukkig'

Toornstra blijft bij Utrecht, aldus trainer Jans

Jens Toornstra werd de laatste week nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar zijn oude liefde ADO Den Haag, maar dat gaat volgens Utrecht-trainer Ron Jans niet gebeuren.

Jans: "Ik heb met hem gesproken en hij maakt het seizoen in ieder geval hier af: daar ben ik blij mee."

Jens Toornstra in het shirt van FC Utrecht

Seuntjens weg bij FC Utrecht

Mats Seuntjens en FC Utrecht zetten een streep onder het ongelukkig verlopen, nog prille huwelijk. Seuntjens keert volgens Voetbal International terug naar RKC.

FC Utrecht nam Seuntjens afgelopen zomer transfervrij over van de Waalwijkers, maar beleefde weinig plezier aan de aanvaller. In vijftien optredens in de eredivisie, waarvan vier als invaller, scoorde Seuntjens eenmaal en gaf hij één assist. Utrecht haalde woensdag met Sam Lammers al een nieuwe aanvalsleider in huis. Seuntjens' contract in Utrecht liep nog tot de zomer van 2025, maar is ontbonden.

"Het verblijf van Mats bij FC Utrecht is voor alle betrokken partijen anders gelopen dan verwacht en gehoopt", aldus technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "In goed overleg hebben we besloten om ieder onze eigen weg te gaan. We wensen Mats succes in het vervolg van zijn loopbaan en bedanken hem voor zijn inzet voor FC Utrecht."

Maatsen speelt tot einde van seizoen voor Dortmund

Oranje-international Ian Maatsen maakt het seizoen af bij Borussia Dortmund. De 21-jarige linksback wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Engelse Chelsea, waar Maatsen dit seizoen twaalf keer in actie kwam.

Bij Dortmund, de komende tegenstander van PSV in de Champions League, krijgt Maatsen Nederlander Donyell Malen als ploeggenoot. De twee kennen elkaar al van Oranje. Bondscoach Ronald Koeman riep Maatsen afgelopen jaar regelmatig op, maar heeft hem nog geen speelminuten gegeven.

Eric Dier wordt concurrent van De Ligt bij Bayern

Dier, al jaren een vaste naam bij Spurs, vertrekt naar Duitsland

Eric Dier zet na 365 wedstrijden bij Tottenham Hotspur zijn carrière voort bij Bayern München. De Duitse club huurt de veelzijdige Engelsman tot het einde van het seizoen en heeft een optie tot koop bedongen. Dier is inzetbaar zowel in de verdediging als op het middenveld.

Ervaren Bonucci vertrekt richting Fenerbahçe

Bonucci in de Champions League wedstrijd tegen Napoli

Leonardo Bonucci zet zijn carrière voort bij de Turkse topclub Fenerbahçe. De ervaren Italiaanse verdediger komt over van Union Berlin en heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen. In Duitsland speelde Bonucci slechts een half jaar.

De 36-jarige Bonucci verliet vorig jaar Juventus transfervrij voor een avontuur in Berlijn, waar hij deel uitmaakte van het team met Danilho Doekhi en Sheraldo Becker. Bij de Duitse club kreeg hij echter beperkte speeltijd. In de Turkse Super Lig hoopt Bonucci weer regelmatig op het veld te staan, ook met het oog op een mogelijke deelname aan het EK met Italië komende zomer.

Bonucci heeft 121 interlands op zijn naam en werd Europees kampioen in 2021. In Turijn werd hij negen keer landskampioen met Juventus.

Excelsior-trainer Dijkhuizen tekent twee jaar bij

Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd. De 52-jarige trainer, die al sinds medio 2020 bij de Rotterdammers zit, heeft tot en met de zomer van 2026 bijgetekend.

Dijkhuizen debuteerde als speler in 1994 bij Excelsior in het betaalde voetbal en promoveerde in 2014 (tijdens een eerder dienstverband) en 2022 als trainer met de club naar het hoogste niveau.

Fitz-Jim eerder terug bij Ajax

Kian Fitz-Jim als speler van Ajax

Kian Fitz-Jim is weer speler van Ajax. De jonge middenvelder werd sinds het begin van dit seizoen door de Amsterdammers verhuurd aan Excelsior, maar Ajax heeft Fitz-Jim nu eerder teruggehaald.

Ajax wilde Fitz-Jim al eerder terughalen, maar Excelsior wilde eerst voor vervanging zorgen. Met de komst van Kenzo Goudmijn is die vervanger geregeld en was de weg vrij voor Fitz-Jim om terug te keren. In Rotterdam kwam de middenvelder tot tien duels, waarvan drie als basisspeler.

De twintigjarige Fitz-Jim staat nog tot en met 30 juni 2027 onder contract bij Ajax. Tot nu toe kwam de jeugdinternational in vier officiële duels uit voor het eerste van Ajax.

Bruijn naar Heracles

Jordy Bruijn als speler van NEC

Jordy Bruijn keert terug op de Nederlandse velden. De 27-jarige middenvelder heeft tot medio 2026 getekend bij Heracles Almelo. Bruijn komt transfervrij over van Safa Beirut SC uit Libanon.

Bruijn doorliep in Nederland de jeugdopleiding van Ajax en speelde vervolgens voor sc Heerenveen en NEC. Afgelopen zomer vertrok hij naar Libanon, maar dat avontuur bleek van korte duur.

Goudmijn keert op huurbasis terug bij Excelsior

Goudmijn (links) in duel met Quinten Timber van Feyenoord

Een opmerkelijke terugkeer voor Kenzo Goudmijn bij Excelsior. De 22-jarige middenvelder, eerder actief voor Excelsior in 2022 en 2023, is voor anderhalf jaar gehuurd van AZ. De huurovereenkomst opent de deur voor Goudmijn om zijn ontwikkeling in Rotterdam voort te zetten.

Vorig seizoen was Goudmijn een cruciale speler in Kralingen en maakte hij deel uit van het team dat promoveerde. Na een teleurstellend half jaar bij AZ, waar hij niet de gewenste speeltijd kreeg, hoopt de speler bij zijn oude club opnieuw van waarde te zijn.

Sancho keert terug bij Dortmund

Jadon Sancho

Jadon Sancho speelt de rest van het seizoen bij Borussia Dortmund, de club die hij in 2021 voor 85 miljoen euro verliet voor Manchester United. Sancho heeft rugnummer 10 gekregen in de ploeg van trainer Edin Terzic, de volgende tegenstander van PSV in de Champions League.

De 23-voudig Engels international speelde tussen 2017 en 2021 in totaal 137 competitiewedstrijden (50 goals/64 assists) voor Borussia Dortmund en verhuisde daarna terug naar zijn thuisland. In 2021 won hij met BVB de Duitse beker.

De rol van Sancho binnen het team van trainer Erik ten Hag was al enige tijd uitgespeeld. De Engelsman werd door de Nederland begin september buiten de selectie gelaten voor het duel met Arsenal omdat Ten Hag niet te spreken was over de instelling van Sancho.

Sancho reageerde daarna op X op zijn verbanning, wat hem op een schorsing kwam te staan. Sindsdien speelde hij geen wedstrijd meer voor United.

Bayern-coach Tuchel bevestigt mogelijke komst Dier

Eric Dier is hard op weg speler van Bayern München te worden en concurrent van Matthijs de Ligt. De 49-voudig Engels international is in München om zijn overgang van Tottenham Hotspur af te ronden.

"Vanuit ervaring kan ik zeggen dat er altijd dingen fout kunnen gaan", aldus Bayern-trainer Thomas Tuchel. "Hij is op dit moment in München en we zijn bezig om de deal af te ronden zodat we weer een extra optie hebben in de verdediging."

De komst van Dier is mede noodzakelijk omdat Kim Min-jae met Zuid-Korea actief is bij de Azië Cup op dit moment.

'Veerman wijst contractverlenging bij PSV af'

Joey Veerman is voorlopig niet van plan zijn contract bij PSV te verlengen. De 25-jarige middenvelder heeft een aanbod van de Eindhovense club om zijn tot 2026 lopende contract open te breken naast zich neergelegd, zo meldt ESPN.

Eerder liet de Volendammer al doorschemeren uit te zijn op een buitenlands avontuur. "Tuurlijk is het een ambitie van mij om in het buitenland te spelen. Dat heb ik al meerdere keren aangegeven", aldus Veerman eerder tegen ESPN.

Nick Marsman nieuwe doelman van ADO Den Haag

Nick Marsman, die recent nog keepte voor Inter Miami, maakt het seizoen af bij ADO Den Haag. De 33-jarige keeper vertrok eind vorig jaar definitief bij de club van Lionel Messi en was daarom gratis op te pikken voor ADO.

In Den Haag was er sprake van een keepersprobleem. Hugo Wentges is geblesseerd en zijn stand-in Kilian Nikiema doet met Burkina Faso mee aan de Afrika Cup. Marsman speelde eerder voor FC Twente, Go Ahead Eagles, Feyenoord en FC Utrecht.

'Chelsea, Barcelona en Milan bekijken Pavlidis

Volgens The London Evening Standard hebben niet de minste clubs scouts naar Nederland gestuurd om AZ-spits Vangelis Pavlidis te bekijken. De Griekse topscorer van de eredivisie met achttien doelpunten zou in de belangstelling staan van de topclubs Chelsea, Barcelona en AC Milan. Ook Fulham wordt genoemd.

Technisch directeur Max Huiberts van AZ liet vorige week aan de NOS nog weten dat nog niemand zich officieel had gemeld voor Pavlidis, wiens contract in Alkmaar na dit seizoen nog één jaar doorloopt.

"Wij weten dat er heel veel clubs zijn die geïnteresseerd zijn in een goede spits. En Pavlidis is dat. Maar er is nog niemand geweest die zich concreet gemeld heeft. En hij weet zelf ook wel dat als hij zo doorgaat met presteren, hij aan het eind van het seizoen waarschijnlijk een heel mooie stap gaat maken", zei Huiberts.

Huiberts over inkomende transfers: 'Winter is een heel goed moment'

FC Utrecht huurt Lammers van Rangers

FC Utrecht heeft vlak voor de hervatting van de eredivisie versterking gevonden voor de voorhoede. Voormalig jeugdinternational Sam Lammers wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Rangers. De 26-jarige aanvaller raakte in Schotland steeds meer op het tweede plan.

Luxemburgse aanvaller uit Bundesliga voor NEC

NEC huurt Yvandro Borges Sanches tot de zomer van Borussia Mönchengladbach. De 19-jarige Luxemburgse aanvaller speelde 23 interlands en maakte daarin drie doelpunten,

Borges Sanches kwam dit seizoen drie keer in actie voor de hoofdmacht van de club uit de Bundesliga.

Carvalho maakt seizoen af bij Hull City

Fábio Carvalho speelt het seizoen uit bij Hull City, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland. De Portugese middenvelder werd door zijn club Liverpool verhuurd aan RB Leipzig, maar in de Duitse Bundesliga maakte hij weinig minuten.

'PSV informeert bij United naar Pellistri'

Volgens Sky Sports heeft PSV bij Manchester United aangeklopt om te informeren naar de beschikbaarheid van rechtsbuiten Facundo Pellistri. De 22-jarige Uruguayaan ligt nog tot medio 2025 vast bij United, maar onder trainer Erik ten Hag heeft hij het nog niet tot basisspeler geschopt.

'Como brengt bod uit op Haye'

Voetbal International meldt dat het Italiaanse Como een bod uit heeft gebracht op Heerenveen-middenvelder Thom Haye. Como is de huidige nummer twee van de Serie B. Haye kent het tweede Italiaanse niveau goed, hij speelde in het seizoen 2018/2019 al voor Lecce.

Haye is basisspeler bij Heerenveen, dat hem anderhalf jaar geleden overnam van NAC Breda. Zijn contract loopt deze zomer af en tot een verlenging kwam het nog niet.

"Ik ben naar Heerenveen gekomen met de ambitie om een stap te maken", vertelt de 28-jarige middenvelder tegenover Omrop Fryslân. "Als de voorwaarden goed zijn, dan zou ik ervoor willen gaan."

'Feyenoord in de race voor Bryan Gil'

Volgens transferexpert Fabrizio Romano is Feyenoord in de race voor Tottenham Hotspur-speler Bryan Gil. De Rotterdammers zouden de rechtsbuiten willen huren, met daarbij een optie tot koop. Ook het Italiaanse Fiorentina is in de markt.

Gil is een lichtvoetige aanvaller, die graag vanaf rechts naar binnen dribbelt. Hij werd in 2021 door Tottenham Hotspur voor 25 miljoen euro gekocht van Sevilla, maar brak in Londen nog niet door.

Timo Werner sluit aan bij Tottenham Hotspur

Timo Werner speelt het komende half jaar voor Tottenham Hotspur, zo heeft de Engelse club bekendgemaakt. De Duitse spits van RB Leipzig krijgt het shirt met rugnummer 16.

Als het de Engelsen bevalt, is er een mogelijkheid dat Werner langer in Londen blijft spelen. Tottenham heeft namelijk een optie tot koop bedongen.

De Duitser speelde eerder in Engeland toen hij in 2020 de transfer maakte naar Chelsea. Voor die club speelde hij 56 wedstrijden, daarin scoorde hij tien keer. Na twee jaar Chelsea trok Werner weer naar RB Leipzig, maar daar kwam hij dit jaar maar weinig in actie.

FC Twente legt aanvoerder Pröpper tot zomer 2027 vast

FC Twente heeft aanvoerder Robin Pröpper tot medio 2027 vastgelegd. De verdediger tekende zijn contract tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club uit Enschede. Het oude contract van de 30-jarige Pröpper liep na dit seizoen af.

Pröpper kwam in de zomer van 2021 over van Heracles. Hij speelde sindsdien 78 competitiewedstrijden voor FC Twente en daarin was hij zeven keer trefzeker.

AZ gunt Dani de Wit transfervrij vertrek

Max Huiberts heeft zich uitgelaten over de situatie van AZ-middenvelder Dani de Wit, wiens contract na dit seizoen afloopt. De Wit sprak met de technisch directeur over een contractverlenging, maar die gesprekken leverden nog niets op.

Dat betekent echter niet dat AZ nu van De Wit af wil, om nog geld aan hem te verdienen. "Dat maakt ons niet zo veel uit", aldus Huiberts. "Spelers die zo veel betekend hebben, gunnen we dan ook een transfervrij vertrek. Dus dat is geen thema. Dani heeft die houding van ons ook zelf verdiend."

'FC Utrecht aast op spits Sam Lammers'

Sam Lammers

FC Utrecht heeft zijn zinnen gezet op Sam Lammers in de zoektocht naar een nieuwe spits, melden bronnen rond de club uit de Domstad.

De bij Willem II opgeleide Lammers, die in de eredivisie debuteerde bij PSV, stond de afgelopen drie seizoenen onder contract bij Atalanta Bergamo. De Italiaanse club uit de Serie A leende de aanvaller uit aan Eintracht Frankfurt, Empoli en Sampdoria.

Momenteel heeft de inmiddels 26-jarige Lammers een contract bij het Schotse Rangers, waar hij vooralsnog weinig speeltijd krijgt.

Ajax in de markt voor Jordan Henderson

Jordan Henderson

Ajax is momenteel in gesprek met 81-voudig Engels international Jordan Henderson. Dat bevestigen bronnen aan de NOS, na eerdere berichtgeving van transferjournalist Fabrizio Romano.

De Amsterdammers zijn al een tijdje op zoek naar een ervaren controlerende middenvelder en de 33-jarige Henderson, die onder contract staat van Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië, past wat dat betreft precies in het plaatje.

De voormalig aanvoerder van Liverpool verkaste afgelopen zomer naar de lucratieve competitie in Saudi-Arabië, maar lijkt alweer te willen vertrekken bij Al-Ettifaq.

Endo stopt als voetballer en gaat verder als trainer

Yasuhito Endo beëindigt zijn carrière als voetballer. De 43-jarige Endo is recordinternational voor Japan, met 152 caps. Stilzitten zal Endo niet doen, want hij gaat verder als trainer bij Gamba Osaka. Bij die club stond hij 21 jaar onder contract als speler.

"Ik heb een heel lang en bevredigend leven als voetballer gehad", aldus Endo in een videoboodschap. "Ik had nooit gedacht dat ik zo lang zou voetballen."

Endo maakte deel uit van de Japanse selectie op de WK's van 2006, 2010 en 2014. In 2009 werd hij uitgeroepen tot beste voetballer van Azië.

Peterson keert bij Fortuna terug in eredivisie

Kristoffer Peterson is terug op de Nederlandse velden. De 29-jarige Zweed vervolgt zijn carrière bij Fortuna Sittard.

Peterson speelde in het verleden onder meer voor FC Utrecht, Heracles Almelo en Roda JC. Afgelopen zomer maakte hij een transfer naar het Israëlische Hapoel Beer Sheva, maar vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas mocht de Zweed transfervrij vertrekken.

Buitenlandse interesse voor PSV'er Vertessen

PSV-trainer Peter Bosz wil zijn spelersgroep graag bij elkaar houden voor de tweede helft van het seizoen, maar er dreigt toch een kikker uit de kruiwagen te springen. Yorbe Vertessen wil veel spelen, maar lijkt bij de naderende terugkeer van de geblesseerden Noa Lang en Hirving Lozano weer genoegen te moeten nemen met een plek op de reservebank.

Yorbe Vertessen

De Belgische buitenspeler heeft daarom wel oren naar een vertrek. Volgens het Eindhovens Dagblad hebben onder andere het Duitse Union Berlin en het Franse Toulouse al serieuze belangstelling getoond in de 23-jarige Vertessen, die als invaller een flink aandeel had in de cruciale uitzege van PSV op Sevilla in de Champions League.

Volgens het Eindhovens Dagblad én transfergoeroe Fabrizio Romano is PSV al druk zoekende naar een opvolger voor Vertessen. Facundo Pellistri, de Uruguayaanse aanvaller van Manchester United, zou volgens beiden serieus in beeld zijn.

Mihailovic verruilt AZ voor Colorado Rapids

Middenvelder Djordje Mihailovic vertrekt na een jaar alweer bij AZ, waar hij nog een contract had tot medio 2027. De 25-jarige Amerikaan, die elf interlands op zijn naam heeft staan, keert terug naar zijn vaderland om te gaan voetballen bij Colorado Rapids.

Djordje Mihailovic

Mihailovic werd in de zomer van 2022 voor zes miljoen euro gekocht van CF Montréal en was daarmee een van de duurste spelers ooit voor AZ. Hij kwam pas in december van dat jaar naar Alkmaar, maar een succes werd het niet: hij stond slechts zelden in de basis.

"In overleg met Djordje, waarbij zowel de sportieve als de privésituatie hebben meegespeeld, zijn we met elkaar tot de conclusie gekomen dat het helaas beter is dat de wegen na een jaar scheiden", licht technisch directeur Max Huiberts het vertrek van Mihailovic toe op de site van AZ.

'Dortmund-spits Haller op huurbasis naar Besiktas'

Volgens Turkse media wordt Borussia Dortmund-aanvaller Sébastien Haller voor een half seizoen ingelijfd door Besiktas. De club uit Istanboel zou al overeenstemming over de huur van de 29-jarige Ivooriaan hebben bereikt met de Duitsers, maar een officiele bevestiging daarvan is er niet.

Haller kreeg in de zomer van 2022 de diagnose zaadbalkanker en keerde na enkele maanden behandeling terug op het veld. Dit seizoen stond de voormalige spits van FC Utrecht en Ajax alleen de eerste vier competitiewedstrijden in de basis. Daarna volgden nog zeven invalbeurten, maar scoren deed hij niet.

Suriname verder zonder Winter als bondscoach

Het nationale elftal van Suriname gaat zonder bondscoach Aron Winter de kwalificatie voor het WK voetbal van 2026 in. Het contract van de voormalig Oranje-international wordt niet verlengd.

Speculaties over toekomst Mbappé vliegen alle kanten op

Hoe is het eigenlijk met de transfercarrousel van Kylian Mbappé? Die draait nog steeds op volle toeren en ook vandaag vlogen de speculaties weer alle kanten op.

Het Franse voetbalmedium Foot Mercato meldde zondagavond dat de Franse superster de afgelopen dagen dan toch overeenstemming heeft bereikt met Real Madrid, zonder een duidelijke bron te noemen. Dat bericht werd maandagochtend tegengesproken door de Franse zender RMC Sport, die zei contact te hebben gehad met "de omgeving" van Mbappé.

Het contract van de 25-jarige Mbappé bij Paris Saint-Germain loopt aan het einde van dit seizoen af. Woensdag zei de Fransman dat hij nog geen beslissing heeft genomen over zijn toekomst.

Volgens de Britse krant The Times heeft Mbappé onlangs geweigerd een voorcontract bij Real Madrid te tekenen en overweegt hij een overgang naar de Premier League. Dat wordt weer ontkend door de Spaanse krant Marca. En een verlenging van zijn contract bij PSG zou ook nog altijd een mogelijkheid zijn.

En Mbappé zelf? Die was zondagavond goed voor een hattrick in het met 9-0 gewonnen bekerduel van Paris Saint-Germain met US Revel uit de zesde divisie.

Kylian Mbappé juicht na zijn hattrick tegen US Revel

'Ajax wil Fitz-Jim vervroegd terughalen'

Ajax wil Kian Fitz-Jim vervroeg terughalen van Excelsior. Ajax verhuurde de middenvelder deze zomer aan de Kralingers, die volgens Voetbal International nog niet akkoord zijn.

Met Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Silvano Vos zijn er drie Ajacieden geblesseerd die als controlerende middenvelder uit de voeten kunnen. Daardoor kwam Fitz-Jim in beeld.

Lage verwachtingen

In een interview met het AD heeft Kelvin de Lang, die nu de voornaamste technische man bij Ajax is, de verwachtingen proberen te temperen. "In de winter is het lastig om aan iets structureels te werken. De middelen zijn beperkt. Mensen hoeven ook geen grote ingrepen te verwachten."

'PSV verhuurt Van Duiven aan Almere City'

Almere City en PSV hebben overeenstemming bereikt over de huurovergang van Jason van Duiven naar Flevoland, melden Voetbal Intenational en het Eindhovens Dagblad. Het is de bedoeling dat de 18-jarige spits eerst een nieuw meerjarig contract tekent in Eindhoven en dan op huurbasis naar Almere City vertrekt.

De huidige verbintenis van de Almeloër bij PSV loopt tot medio 2025. De spits maakte afgelopen seizoen 15 doelpunten in 34 wedstrijden voor Jong PSV in de eerste divisie en dit seizoen staat de teller op 6 goals in 14 wedstrijden.

Jason van Duiven

Niet Van Bronckhorst, maar Santos is nieuwe coach Besiktas

Niet Giovanni van Bronckhorst, maar Fernando Santos is de nieuwe trainer van Besiktas. De ervaren Portugees werd zondag aangesteld door de club uit Istanbul.

De 69-jarige Santos leidde Portugal als bondscoach in 2016 naar de Europese titel. Hij was de afgelopen jaren ook bondscoach van Griekenland en Polen. Daarvoor was hij hoofdtrainer van FC Porto, AEK Athene, Panathinaikos, Sporting Portugal, Benfica en PAOK Saloniki.

Besiktas polste afgelopen week ook Van Bronckhorst voor de functie van hoofdtrainer. De voormalig coach van Feyenoord en Rangers FC had daar wel oren naar, maar wilde zijn eigen technische staf samenstellen. Als assistent had Van Bronckhorst NAC-trainer Jean-Paul van Gastel in gedachten, maar die kreeg van de club uit Breda geen toestemming om te vertrekken.

Fernando Santos in september, toen hij nog bondscoach van Polen was

'Feyenoord zet zinnen op Dortmund-speler Meunier'

Volgens deze Duitse journalist heeft Feyenoord zich bij Borussia Dortmund gemeld voor Thomas Meunier. De Belgische rechtsback kwam mede door een blessure voor de winterstop slechts tot vier duels in de Bundesliga.

De 32-jarige Meunier beschikt over een schat aan ervaring. Hij speelde vier jaar bij PSG en komt sinds 2020 uit voor Dortmund. De 62-voudig international was met België actief op de WK's van 2018 en 2022 en de EK's van 2016 en 2020.

Het contract van Meunier in Dortmund loopt komende zomer af, waardoor de club (tegenstander van PSV in de achtste finales van de Champions League) alleen deze maand nog een transfersom kan vragen.

Barcelona en andere topclubs azen op 'Messinho' (16)

Diverse Europese topclubs hebben zich bij Palmeiras gemeld voor het toptalent Estevao Willian. De pas 16-jarige aanvaller is in Brazilië bekender onder de bijnaam 'Messinho', wat 'kleine Messi' betekent. Zijn speelstijl doet denken aan de Argentijnse superster.

Estevao tekende al op 10-jarige leeftijd een contract bij Nike, als jongste voetballer ooit. Vorige maand debuteerde hij in het eerste elftal van Palmeiras, waarmee hij de jongste speler in de clubgeschiedenis is.

De Spaanse sportkrant Mundo Deportivo schrijft dat FC Barcelona een van de geïnteresseerde clubs is. Ook PSG, Manchester City en United, Arsenal en Chelsea zouden hun zinnen hebben gezet op het toptalent. De aanvallende middenvelder zou zelf een sterke voorkeur voor Barcelona hebben,

Volgens de FIFA-regels mag een speler van buiten de EU pas op zijn achttiende verjaardag een contract tekenen in Europa, dat is voor Messinho pas in april 2025. Eerder kunnen clubs al wel een voorcontract met hem of Palmeiras proberen te sluiten.

Estevao Willian, alias Messinho, viert een treffer voor Brazilië op het WK onder 17

'Maatsen persoonlijk akkoord met PSV-opponent Dortmund'

Borussia Dortmund staat volgens het Duitse Sky Sports op het punt om Ian Maatsen op huurbasis over te nemen van Chelsea. De verdediger, die twee keer bij de selectie zat bij van Oranje maar nog wacht op zijn debuut, zou persoonlijk al akkoord zijn met de Duitse club.

Dortmund, tegenstander van PSV in de achtste finales van de Champions League, mist de komende weken linksback Ramy Bensebaini, die met Algerije deelneemt aan de Afrika Cup. De 21-jarige Maatsen, voormalig jeugdspeler van PSV, kwam dit seizoen bij Chelsea tot twaalf duels in de Premier League, veelal als invaller.

Ian Maatsen

Carleer van Verenigde Staten naar Enschede

FC Twente heeft zich versterkt met Lieske Carleer. De verdedigster uit Winterswijk zat jaren geleden al in de jeugdopleiding en speelde de laatste jaren voor Arizona State Sun Devils in Amerika.

Carleer speelde in het verleden voor de O14 en O16 jaar van FC Twente. In 2019 maakte ze de overstap naar Amerika. Carleer heeft een contract getekend tot medio 2025.

Vlemmings bedankt voor job naast Van Bronckhorst

Leon Vlemmings is benaderd om assistent-trainer van Besiktas te worden. Hij heeft dat aanbod vrijdag afgeslagen, zo bevestigt Vlemmings aan RTV Rijnmond. Giovanni van Bronckhorst, die Vlemmings voor deze rol heeft gevraagd, staat op het punt om aan de slag te gaan als hoofdtrainer bij de Turkse topclub.

Vlemmings werkt sinds 2021 op de Krommedijk. Hij is de drijvende kracht achter Energiek Dordt, waarmee FC Dordrecht op sportief, financieel en maatschappelijk vlak stappen wil maken.

In eerste instantie wilde Van Bronckhorst graag NAC-trainer Jean-Paul van Gastel meenemen naar Turkije, maar de eerstedivisionist laat zijn hoofdtrainer niet vertrekken. Vervolgens kwam Vlemmings in beeld.

'Bakker op weg naar uitgang bij Atalanta'

De Italiaanse sportjournalist Gianluca Di Marzio meldt op X dat Monza interesse heeft in Mitchel Bakker van Atalanta. De Nederlandse linksback is volgens Di Marzio op weg naar de uitgang in Bergamo. De 23-jarige Bakker kwam afgelopen zomer voor 9.5 miljoen euro over van Bayer Leverkusen, maar komt bij Atalanta nauwelijks aan de bak. Hij speelde slechts twaalf wedstrijden, waarvan zeven in de basis.

Mitchel Bakker namens Atalanta tegen Sturm Graz

AS Roma bevestigt komst Huijsen

Dean Huijsen gaat op huurbasis van Juventus naar AS Roma. Het 18-jarige talent tekende tot de zomer voor de club van trainer José Mourinho.

"Ik was meteen onder de indruk door het warme welkom", zegt Huijsen op de website van AS Roma. "Het was geen moeilijke keuze. Ik kom bij een mooie club met een fantastische coach en met veel grote spelers met wie ik de kleedkamer mag delen. Ik hoop dat we samen onze doelen kunnen bereiken."

Huijsen, opgegroeid in Spanje, kwam dit seizoen één keer als invaller in actie voor Juventus in de Serie A. AS Roma is de volgende tegenstander van Feyenoord in de Europa League.

'Maradonny'

Dean is de zoon van voormalig profvoetballer Donny Huijsen, die ooit ook als toptalent werd gezien. Donny speelde één wedstrijd voor Ajax, kreeg bij HFC Haarlem de bijnaam 'Maradonny', maar wist zijn belofte nooit echt in te lossen. Randzaken kregen vat op hem. In 2006 werd Donny Huijsen veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar wegens cocaïnehandel. In hoger beroep werd hij vrijgesproken.

Dean Huijsen met het shirt van AS Roma

Werner verruilt RB Leipzig voor Spurs

Timo Werner staat op het punt om RB Leipzig te verruilen voor TottenHam Hotspur. Volgens de Duitse club is de aanvaller in gesprek met een andere club en ontbreekt hij om die reden zaterdag in de selectie voor het oefenduel met het Zwitserse FC St. Galle

Meerdere media, waaronder de BBC en Bild, melden dat RB Leipzig en Tottenham Hotspur akkoord zijn over de verhuur (met optie tot koop) van de 27-jarige Werner aan de Engelse club. De Duitser, die tussen 2020 en 2022 uitkwam voor Chelsea, is nu onderweg naar Londen om de transfer af te ronden.

Van Gastel niet van NAC naar Besiktas

Jean-Paul van Gastel gaat niet naar Besiktas. De trainer van NAC blijft in Breda, meldt de club in een statement. De directie van NAC heeft de gesprekken met Besiktas stopgezet.

Besiktas wilde Van Gastel aantrekken als assistent van Giovanni van Bronckhorst, mocht die trainer van de Turkse topclub worden.

Romano: 'Bergwijn een van de toptargets West Ham'

Transferexpert Fabrizio Romano en VI melden dat West Ham United geïnteresseerd is in Steven Bergwijn. De Londense club zou de Ajax-aanvoerder als een van de voornaamste doelwitten zien om de selectie deze maand te versterken.

Ook andere Engelse en Saudische clubs hebben interesse, zo is Al-Ettifaq nog altijd een optie. De club van trainer Steven Gerrard meldde zich enkele maanden geleden al bij het kamp-Bergwijn. Bij een goed bod zou de aanvaller bij Ajax mogen vertrekken.

Tot dusver heeft nog geen club zich officieel gemeld bij Ajax deze transferperiode.

Foederer naar Utah Royals FC

Dana Foederer (21) verruilt Sittard voor Utah. De speelster van Fortuna Sittard en Jong Oranje heeft een contract getekend bij de Utah Royals FC. Die club speelt in de NWSL, de Amerikaanse vrouweneredivisie.

Foederer speelde eerder voor PSV, PEC Zwolle en Heerenveen.

Canadees Buchanan nieuwe concurrent Dumfries bij Internazionale

Internazionale heeft zich versterkt met de Canadees Tajon Buchanan. Hij komt over van Club Brugge voor naar verluidt zeven miljoen euro.

De 24-jarige Buchanan is international van Canada. Hij werd in 2022 Belgisch kampioen met Brugge. Inter roemt de veelzijdigheid van zijn aanwinst, die zowel voor- als achterin kan spelen. Bij Brugge was zijn positie vooral die van rechtsback en bij Inter neemt Denzel Dumfries die positie in.

'Talent Huijsen maakt seizoen af bij AS Roma'

Het 18-jarige talent Dean Huijsen maakt het seizoen af bij AS Roma, zo weet Fabrizio Romano te melden. Juventus, zijn huidige club, heeft daartoe een akkoord bereikt met de komende tegenstander van Feyenoord in de Europa League. Tegelijk verlengt de verdediger zijn contract in Turijn met een jaar tot medio 2028, aldus de transfergoeroe.

De Nederlander ondergaat vandaag de medische keuring en zal vervolgens zijn contract bij Roma ondertekenen.

Huijsen is geboren in Amsterdam, maar verhuisde op zijn vijfde al met zijn familie naar Spanje. Hij kwam uit in de jeugd van Málaga en verkaste in 2021 naar Juventus. Dit seizoen maakte hij zijn debuut in de Serie A, waarna trainer Massimiliano Allegri lovende woorden voor hem overhad: "Hij is geboren in 2005, maar hij maakt voetbal nooit te moeilijk en brengt zijn teamgenoten nooit in de problemen. Hoe hij het spel leest, is fantastisch."

Dean Huijsen in september in het Juve-shirt tijdens de warming-up voor het duel met Sassuolo

AZ bevestigt: Portugees Esteves eerste wintertransfer

Diverse media meldden het de afgelopen dagen al, maar nu is het rond: AZ heeft rechtsback Gonçalo Esteves aan de selectie toegevoegd. De 19-jarige Portugees komt op huurbasis over van Sporting Portugal. De Alkmaarders hebben ook een optie tot koop bedongen.

De jeugdinternational staat sinds 2021 onder contract bij Sporting. Hij speelde tien keer voor het eerste elftal en maakte ook zijn debuut in de Champions League. Dit seizoen kwam Esteves in het tweede elftal van Sporting nauwelijks aan spelen toe.

Nog geen concrete belangstelling voor AZ-spits Pavlidis

AZ-spits Vangelis Pavlidis heeft zich in de eerste seizoenshelft met achttien competitietreffers flink in de kijker gespeeld, maar op dit moment hebben zich nog geen clubs gemeld bij de Alkmaarse club. Dat zei technisch directeur Max Huiberts in gesprek met Langs de Lijn En Omstreken.

"Wij weten dat er heel veel clubs zijn die geïnteresseerd zijn in een goede spits. En Pavlidis is dat. Maar er is nog niemand geweest die zich concreet gemeld heeft", aldus Huiberts. "En hij weet zelf ook wel dat als hij zo doorgaat met presteren, hij aan aan het eind van het seizoen waarschijnlijk een heel mooie stap gaat maken."

Speculeren over hoeveel Pavlidis mogelijk gaat opbrengen, doet Huiberts niet. Wel weet hij dat er voor de opvolging in ieder geval niet diep in de buidel getast gaat worden. "We betalen inmiddels al hogere transferbedragen en hebben dus ons plafond ook al opgerekt. Het is niet zo dat wij geen risico durven nemen, zeker niet. Maar alles over de balk smijten voor één of twee spelers... Dan ga je heel grote risico's lopen."

Vangelis Pavlidis na een van zijn achttien competitietreffers

Metz verwelkomt 'koning' Mikautadze

Bij Ajax mag Georges Mikautadze dan geen indruk hebben gemaakt, bij FC Metz zijn ze maar wat blij dat de Georgiër terug is. "De koning is terug", is de titel van een filmpje. In de video staat de aanvaller op Place du Roi George, het Koning George-plein.

De 23-jarige Mikautadze wordt door Ajax het komende halfjaar verhuurd aan het Franse FC Metz, de club waar Ajax hem afgelopen zomer voor 16 miljoen euro oppikte. De nummer veertien van de Franse competitie heeft ook een optie tot koop bedongen. Voor Metz was hij afgelopen seizoen goed voor 23 goals in de Ligue 2.

Klik op onderstaande tweet om de video te zien:

Blessure bij Feyenoord voor..... Arne Slot

De trainer liep woensdag bij een partijtje voetvolley op trainingskamp in Marbella een spierblessure op... Hoe de ernstig de blessure is, is nog niet duidelijk. Dat horen we morgen, want dan spreken we Arne Slot persoonlijk.

Zaterdag sluit Feyenoord het trainingskamp af met een oefenwedstrijd tegen de Duitse Bundesligaclub 1. FSV Mainz 05.

Arne Slot

Theo Janssen nieuwe coach van Jong Vitesse

Theo Janssen gaat aan de slag als trainer van Jong Vitesse, zo meldt hij zelf op X (voorheen Twitter). De 42-jarige Arnhemmer is de opvolger van Nicky Hofs, die hoofdcoach Edward Sturing assisteert bij het eerste elftal.

Janssen (en Chris van der Weerden) startten dit seizoen bij Vitesse als assistenten van Phillip Cocu, die in november opstapte als hoofdcoach. Na het vertrek van Cocu was er geen plek meer voor Janssen bij het eerste, maar de club wilde het clubicoon niet kwijt. Vlak voor de Kerst maakte Vitesse al bekend dat Janssen zich tot medio 2026 aan de club had verbonden en dat een passende functie werd gezocht.

Manchester United verlengt contracten Wan-Bissaka en Lindelöf

Manchester United heeft de contracten van verdediger Aaron Wan-Bissaka en middenvelder Victor Lindelöf met een jaar verlengd. Dat bevestigt coach Erik ten Hag op de website van de Engelse voetbalclub. Ook de optie in het contract van middenvelder Hannibal Mejbri werd gelicht waardoor ook de Tunesiër een jaar langer aan de club verbonden is.

Wan-Bissaka verruilde in de zomer van 2019 Crystal Palace voor ManUnited en speelde inmiddels 175 duels voor de club. De Zweed Lindelöf werd in 2017 overgenomen van het Portugese Benfica en komt bij zijn eerstvolgende optreden aan 250 duels voor zijn huidige club. De pas 20-jarige Hannibal, zoals zijn voetbalnaam luidt, werd vorig seizoen verhuurd aan Birmingham City en kwam dit seizoen tot vijf competitieduels.

"Met Raphaël Varane en Anthony Martial zijn we in gesprek", bevestigde Ten Hag. "Ik denk dat dat een interne discussie is tussen de club en de speler."

Aaron Wan-Bissaka

Interim-directeur Rovers tot einde seizoen bij Vitesse

Peter Rovers blijft tot het einde van dit seizoen algemeen directeur van Vitesse. Zijn interim-periode liep op 1 januari af en is door de Arnhemse club met een half jaar verlengd. Daarmee heeft Vitesse, momenteel hekkensluiter van de eredivisie, in ieder geval één zorg minder de komende maanden.

"Wanneer het lastig wordt, moet je niet weglopen. Dan moet je je rug rechten en met elkaar de strijd aangaan", zegt Rovers in een persbericht van Vitesse. "Ik wil de supporters, club en medewerkers niet in de steek laten en er alles aan blijven doen om het lopende proces tot een goed einde te brengen."

Rovers nam in maart 2023 de taken over van de toenmalige algemeen directeur Pascal van Wijk. Daarvoor was hij commercieel directeur. Een van de eerste punten in zijn agenda is een gesprek met de licentiecommissie van de KNVB, halverwege januari. De KNVB heeft nog altijd geen toestemming gegeven voor de overname door de Common Group van de Amerikaan Coley Parry.

Peter Rovers

Bosz over winterse transferperiode: 'We willen niemand laten gaan'

Als het aan Peter Bosz ligt, vertrekt er deze winter niemand uit Eindhoven. Dat zei de PSV-trainer in een interview met Joep Schreuder tijdens het trainingskamp in Spanje. "Ik heb met de clubleiding gesproken en we willen in principe niemand laten gaan. Of iedereen ook wil blijven? Dat hoop ik, zodat we samen resultaten kunnen halen."

In Engelse media verschijnen verhalen over interesse van Tottenham Hotspur en Liverpool in de Belgische vleugelaanvaller Johan Bakayoko, die zelf overigens niet denkt aan een vertrek en met PSV voor de prijzen wil gaan in de tweede helft van het seizoen.

Bosz over winterse transferperiode: 'We willen niemand laten gaan'

Ajacied Mikautadze voorlopig terug naar Metz

Ajax heeft voorlopig afscheid genomen van Georges Mikautadze. De 23-jarige Georgiër wordt het komende halfjaar verhuurd aan het Franse FC Metz, de club waar Ajax hem afgelopen zomer voor 16 miljoen euro oppikte.

De nummer veertien van de Franse competitie heeft ook een optie tot koop bedongen. Het contract van de aanvaller loopt bij Ajax nog tot en met 30 juni 2028.

Mikautadze was afgelopen zomer een van de opmerkelijke aankopen van de inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. Naast de 16 miljoen euro die Ajax voor Mikautadze betaalde, zijn er ook afspraken gemaakt over bonussen, die het totaalbedrag op kunnen schroeven tot 19 miljoen euro.

Bij Ajax maakte de Georgisch international op 3 september 2023 zijn debuut tijdens de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. Tot nu toe kwam Mikautadze negen keer in actie in de hoofdmacht van Ajax.

Schalke 04 bevestigt: Wilmots keert terug

Het nieuws zong al enkele dagen rond, maar nu is het bevestigd: Marc Wilmots gaat aan de slag als sportdirecteur van Schalke 04.

"Schalke 04 is voor mij een heel bijzondere club, waarmee ik als speler grote successen heb gevierd", aldus de 54-jarige Belg. "Nu wil ik vooroplopen om Schalke nieuwe kracht te geven en bij te dragen aan een succesvolle toekomst."

Een succesvolle toekomst kan Schalke ook wel gebruiken: de club uit Gelsenkirchen degradeerde vorig seizoen en staat momenteel op de veertiende plaats in de tweede Bundesliga.

In de tijd dat Wilmots uitkwam voor Schalke 04 - tussen 1996 en 2000 en tussen 2001 en 2003 - streed de club nog regelmatig mee om de titel. In 1997 won de Belg met Schalke de UEFA Cup.

Marc Wilmots

Voetbalbond Curacao mikt weer op Advocaat als bondscoach

Alle ballen op Dick Advocaat, lijkt de voetbalbond van Curaçao te denken. Woensdagavond laat meldde de Curaçaose voetbalbond FFK op sociale media dat gesprekken gaande zijn met de 76-jarige Hagenaar. Weer.

De bond probeerde Advocaat ook al te strikken in september vorig jaar. Advocaat bevestigde destijds dat beide partijen "serieus in onderhandeling" waren, maar tot een handtekening kwam het niet. Volgens Advocaat waren er toen nog te veel organisatorische onzekerheden.

De bond doet nu nog een poging en hoopt dat het de onvermoeibare coach op korte termijn kan vastleggen. Advocaat zegt tegen de NOS dat er contact is, maar dat er niets rond is.

Advocaat zit sinds de zomer zonder club, nadat hij eind vorig afscheid had genomen als trainer van ADO Den Haag.

Dick Adovcaat

De FFK meldt in de Instagram-post ook dat Dean Gorré niet meer de trainer van de nationale selectie is. De overeenkomst die Gorré en de bond in september sloten om tot eind december 2023 interim-coach te zijn, zit erop. Gorré blijft wel werken voor de FFK, als trainer van het nationale vrouwenteam en als 'Technical & Development Director', waarbij hij zich vooral richt op de jeugd.

Advocaat is dus de beoogde nieuwe bondscoach. De FFK hoopt dat de onderhandelingen met Advocaat voor het eind van januari zijn afgerond, want in maart staan weer wedstrijden op het programma.

FC Köln trekt Schultz aan als nieuwe trainer

Timo Schultz is de nieuwe trainer van 1. FC Köln. De Duitser is de opvolger van Steffen Baumgart, die eind december werd ontslagen bij de nummer zeventien van de Bundesliga.

Schultz was eerder 2,5 jaar coach van St.Pauli en drie maanden van FC Basel. In Zwitserland werd hij in september de laan uitgestuurd.

Van Dongen verkast naar Mexico

Merel van Dongen verruilt Atlético Madrid voor het Mexicaanse Rayadas, in Monterrey. Van Dongen speelde sinds de zomer van 2020 voor Atléti, maar zat daar de laatste tijd vaker dan haar lief was op de reservebank.

Van Dongen (30) is international van het Nederlands elftal. Ze was onderdeel van de selectie van Oranje op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Verdediger Gabbia keert terug bij AC Milan

AC Milan haalt Matteo Gabbia terug. De nu 24-jarige verdediger doorliep de jeugdopleiding van AC Milan, debuteerde al op zijn zeventiende in de hoofdmacht maar werd sindsdien vooral verhuurd. De afgelopen maanden speelde hij bij Villarreal, dat hem voor dit seizoen huurde. In Spanje speelde hij tot nu toe dertien wedstrijden.

Toch haalt Milan hem nu vroegtijdig terug naar Italië. "We hadden behoefte aan een sterke en solide verdediger", aldus technisch directeur Geoffrey Moncada van AC Milan.

Milan staat derde in de Serie A en kreeg dit seizoen in de competitie twintig doelpunten tegen, twaalf meer dan koploper Internazionale en negen meer dan nummer 2 Juventus.

Barcelona rekent meteen op jonge aanwinst Vitor Roque

De 18-jarige Vitor Roque is de winteraankoop van FC Barcelona. De aanvaller is voor minimaal dertig miljoen euro overgenomen van Paranaense. Trainer Xavi hoopt meteen over het Braziliaanse talent te kunnen beschikken, Barcelona speelt donderdagavond de uitwedstrijd in La Liga tegen Las Palmas.

Om mee te kunnen spelen moet nog wel zijn inschrijving snel worden afgerond. Daar heeft FC Barcelona de laatste jaren vaker moeite mee, omdat het salarishuis nauwelijks binnen de toegestane kaders van Financial Fair Play past. Door de langdurige blessure van Gavi (de rest van het seizoen uitgeschakeld) kan de club aanspraak maken op een tijdelijke uitzondering op de regels van de Spaanse bond.

Beugelsdijk naar Scheveningen

Na een half jaar zonder club zet Tom Beugelsdijk zijn carrière voort in de tweede divisie bij SVV Scheveningen. De clubicoon van ADO Den Haag treft daar een goede bekende: ook Lex Immers (37) speelt bij de amateurclub.

De 33-jarige Beugelsdijk speelde ruim 180 duels voor ADO. Helmond Sport was zijn laatste club, de verdediger vertrok daar afgelopen zomer.

Tom Beugelsdijk

'AZ huurt Portugese rechtsback Esteves'

AZ staat volgens diverse media in Portugal en Nederland op het punt om Gonçalo Esteves over te nemen van Sporting Portugal. De 19-jarige rechtsback zal voor een jaar worden gehuurd met een optie tot koop.

Esteves kreeg in het seizoen 2021/22 nog af en toe speeltijd in het eerste elftal van de Portugese topclub. Zo stond hij in de basis in een Champions League-duel met Ajax (4-2 voor de Amsterdammers). Dit seizoen kwam Esteves in het tweede elftal van Sporting nauwelijks aan spelen toe.

AZ moet het de komende periode zonder Yukinari Sugawara stellen, de rechtsback speelt met Japan op de Azië Cup. Afgelopen zomer haalden de Alkmaarders met Alexandre Penetra en Tiago Dantas al twee jonge Portugezen binnen.

Esteves in duel met toenmalig Ajacied Ryan Gravenberch in een Champions League-duel in 2021.

NAC bevestigt: Van Gastel mag niet naar Besiktas

NAC laat hoofdcoach Jean-Paul van Gastel niet vertrekken naar Besiktas. Giovanni van Bronckhorst is een belangrijke kandidaat voor de functie van hoofdtrainer bij de Turkse club. De oud-coach van Feyenoord en Rangers FC wil voorlopig alleen tekenen bij de formatie uit Istanbul als hij Van Gastel als assistent mag meenemen.

"Onder de huidige omstandigheden kan er geen sprake van zijn dat we onze niet zo lang geleden aangestelde hoofdcoach laten vertrekken", laat de directie van NAC in een verklaring weten. "Over onze ambities en de belangrijke rol van Van Gastel daarin zijn we over en weer heel duidelijk geweest. Daar kan geen enkel misverstand over bestaan. Van Gastel kan op dit moment niet weg bij ons. Dat hebben we zijn zaakwaarnemer ook laten weten."

Van Gastel is op dit moment met NAC op trainingskamp in Sevilla. Hij volgde eind september de ontslagen Peter Hyballa op bij de huidige nummer 9 van de Keuken Kampioen Divisie. Van Bronckhorst werkte eerder succesvol samen met Van Gastel bij Feyenoord en het het Chinese Guangzhou.

NAC-trainer Jean-Paul van Gastel

Treft PSV Manchester-verschoppeling Sancho?

PSV kan in de achtste finales van de Champions League een verschoppeling uit Manchester tegenkomen. Jadon Sancho staat op het lijstje van Borussia Dortmund, de tegenstander van de Eindhovenaren

Diverse media melden dat de Duitse club werkt aan een terugkeer van de 23-jarige aanvaller, die niet meer in de plannen voorkomt van trainer Erik ten Hag.

United betaalde 2 jaar geleden nog 85 miljoen euro voor de Engelsman. De club wil Sancho het liefst verkopen maar Dortmund zou inzetten op een huurovereenkomst.

Jadon Sancho in 2021 in het shirt van Borussia Dortmund

Mihailovic mag vertrekken bij AZ

Djordje Mihailovic in de wedstrijd tegen PSV

Djordje Mihailovic krijgt van AZ de ruimte om een transfer af te ronden. De Amerikaans-Servische middenvelder is niet meegereisd met de selectie op trainingskamp in Zuid-Spanje.

De 25-jarige Mihailovic werd in de zomer van 2022 voor door AZ naar verluidt zo'n zes miljoen euro - een van de duurste transfers ooit voor de club - overgenomen van CF Montréal. Maar Mihailovic speelde pas sinds de winter vorig jaar voor de Alkmaarders. Een groot succes werd het niet. Zelden begon de nummer tien als basisspeler.

Ook dit seizoen kwam Mihailovic vooral vanaf de bank. In totaal speelde hij slechts 275 minuten. De laatste twee duels, tegen Almere City en PSV, begon hij ten koste van Dani de Wit wel in de basis. In de kansloos verloren wedstrijd tegen PSV (0-4) werd Mihailovic na ruim een half uur al naar de kant gehaald.

'Van Bronckhorst in belangstelling van Besiktas'

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst kan de nieuwe trainer worden van Besiktas. Volgens VI en AD is de Turkse club in gesprek met de oud-trainer van Feyenoord. In Istanbul zou een meerjarig contract klaarliggen voor de oud-international.

Van Bronckhorst zou in Turkije graag NAC-trainer Jean-Paul van Gastel als assistent-trainer naast hem op de bank hebben zitten. Maar NAC Breda zou niet bereid zijn om hun hoofdtrainer te laten gaan. Van Gastel zou openstaan voor een vertrek naar Turkije. Besiktas, waar Burak Yilmaz vorige maand opstapte als trainer, zou een afkoopsom willen betalen.

Van Bronckhorst en Van Gastel werkten eerder samen bij Feyenoord en het Chinese Guangzhou R&F.

Dost nog niet mee op trainingskamp met NEC

Dost keert nog niet terug op het voetbalveld

Bas Dost denkt nog niet aan terugkeren op het veld. De NEC-spits, die eind oktober in de uitwedstrijd tegen AZ in de slotfase op het veld in elkaar zakte, blijft thuis rusten en slaat het trainingskamp in Spanje over, zo meldt de club.

Medisch onderzoek bevestigde dat Dost een ontstoken hartspier heeft. "Voor nu neem ik even afstand van het voetbal en ga ik de komende tijd doorbrengen met mijn gezin en familie. Ik hoop dat iedereen dat respecteert. Ik kom me de komende maanden vanzelf weer melden in het Goffertstadion," zei de voormalig Oranje-international destijds.

Trainer Rogier Meijer heeft 21 spelers geselecteerd voor het trainingskamp. Middenvelders Kas de Wit en Nils Rossen gaan niet mee vanwege blessures. Luc Netten, Daan Maas en D'Leanu Arts blijven ook in Nijmegen. Zij sluiten per direct op vaste basis aan bij Jong NEC.

Mikautadze ontbreekt op trainingskamp Ajax, mag onderhandelen met FC Metz

Ajax heeft bekendgemaakt welke spelers meereizen naar het Spaanse Cádiz om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Een opvallende naam die ontbreekt op de lijst is die van Georges Mikautadze. In het persbericht verklaart Ajax: "Georges Mikautadze ontbreekt omdat hij de ruimte krijgt om te onderhandelen met een andere club." Zijn oude club FC Metz wil de aanvaller voor een half jaar huren.

De Georgisch international kwam afgelopen zomer over van Metz voor een bedrag van zestien miljoen euro. Maar de samenwerking verliep niet naar wens: de aankoop van de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat moest regelmatig Brian Brobbey en Chuba Akpom voor zich dulden in de spits. Uiteindelijk kwam hij slechts tot zes eredivisieoptredens, twee in de Europa League en een basisplaats in de verloren KNVB-wedstrijd tegen de amateurs van Hercules.

Ook Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Silvano Vos reizen vanwege medische redenen niet mee naar Spanje.

Mikautadze baalt in de wedstrijd tegen AZ

Afrika Cup op komst: voordeel voor Manchester City in de titelrace?

Manchester City zou in het Premier League-titelgevecht in januari een voordeel kunnen hebben, aangezien de concurrenten te maken krijgen met het verlies van sleutelspelers aan de Afrika Cup en de Azië Cup.

Nu de Premier League even kort tot rust komt na een hectische reeks wedstrijden tijdens de feestdagen, zullen de managers druk bezig zijn met het opstellen van noodplannen in de winterse transferperiode. Deze maand kunnen ze proberen het verlies van enkele topspelers op te vangen.

Terwijl Liverpool het zal moeten stellen zonder zijn Egyptische topscorer Mohamed Salah, die al veertien keer heeft gescoord dit seizoen, en de Japanner Wataru Endo, moet Tottenham Hotspur zijn aanvoerder Son Heung-min afstaan aan het nationale elftal van Zuid-Korea. Bij City vertrekt daarentegen niemand om zijn land te vertegenwoordigen in januari.

Puzzel voor Ten Hag

Ook Erik ten Hag zal de komende weken moeten puzzelen. Zijn Manchester United doorgaat een lastige periode. De ploeg wordt al maanden geteisterd door blessures en moet Andre Onana (Kameroen), Sofyan Amrabat (Marokko) en Amad Diallo (Ivoorkust) missen, terwijl Ten Hag het seizoen probeert te redden.

Andere spelers uit de Premier League die te bewonderen zijn op de Afrika en Azië Cup zijn: Mohamed Elneny, Takehiro Tomiyasu (allen Arsenal), Yves Bissouma, Pape Sarr (beiden Tottenham) en Mohammed Kudus (West Ham United).

Rooney ontslagen bij Birmingham

Wayne Rooney is na vijftien wedstrijden alweer ontslagen als coach van de Engelse tweededivisieclub Birmingham City, waar hij in oktober werd aangesteld.

Geheel succesvol was het avontuur van de oud-spits van onder meer United dus niet te noemen. Sinds zijn aanstelling in oktober behaalde Rooney slechts twee overwinningen. Birmingham stond zesde in de Championship toen hij begon, de club is inmiddels gezakt naar de twintigste plaats.

Lees hier meer:

'Wilmots terug naar Schalke'

Marc Wilmots staat op het punt om terug te keren bij Schalke 04. Volgens verschillende Duitse media en het Belgische Sporza wordt de Belg later deze week benoemd tot sportief directeur. Clubicoon Wilmots zal dan een groot deel van de taken van Peter Knäbel, die maandag per direct opstapte, overnemen.

Schalke 04 degradeerde afgelopen seizoen uit de Bundesliga en presteert op het tweede niveau nog niet al te best. De club uit Gelsenkirchen staat momenteel veertiende. In de tijd dat Wilmots uitkwam voor Schalke 04 - tussen 1996 en 2000 en 2001 en 2003 - streed de club nog regelmatig mee om de titel. In 1997 won de Belg met Schalke de UEFA Cup.

Wilmots was tussen 2012 en 2016 bondscoach van België. Zijn recentste trainersklus was bij Raja Casablanca, waar hij in februari 2022 werd ontslagen.

Marc Wilmots

Litouws international op proef bij Heerenveen

Sc Heerenveen heeft deze week een Litouws international op proef: Kipras Kazukolovas. De 23-jarige centrale verdediger gaat bij de Friese club proberen om voor de tweede keer in zijn carrière een buitenlandse transfer te verdienen.

Op zeventienjarige leeftijd vertrok Kazukolovas naar Engeland, waar hij in de jeugdopleiding van Brighton & Hove Albion terechtkwam. Een doorbraak bleef echter uit en na vier jaar keerde hij weer terug naar zijn vaderland. De afgelopen twee seizoenen stond de zesvoudig international onder contract bij FK Zalgiris Vilnius.

Geruchtenmolen Mbappé

Het contract van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain loopt aan het einde van dit seizoen af. Alle reden voor zowel de Franse club zelf als andere topclubs eens te informeren naar de diensten van de gewilde spits, die topscorer werd van het afgelopen WK.

Mbappé heeft de mogelijkheid zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen. Daarnaast zijn Real Madrid en Liverpool serieus geïnteresseerd in de Franse topaanvaller. Volgens de Spaanse krant Marca kan Mbappé in Madrid jaarlijks 26 miljoen euro gaan opstrijken.

Le Parisien, een Franse krant, weet te melden dat Mbappé bij Liverpool als de ideale opvolger wordt gezien van Mohamed Salah, die steeds vaker in verband wordt gebracht met Saoedi-Arabië.

Kylian Mbappé

Lloris naar Amerika

Hugo Lloris vertrekt na elf jaar bij Tottenham Hotspur. De 37-jarige doelman zet zijn loopbaan voort in de Verenigde Staten, bij Los Angeles FC. Daar heeft hij een contract getekend voor in ieder geval één seizoen.

Lloris stond bij 447 wedstrijden van de Spurs onder de lat, in 151 duels liet hij geen bal door. Met de Londense club bereikte de Fransman, die met 145 interlands Frans recordinternational is, in 2019 de finale van de Champions League.

Van de Beek naar Duitsland

De afgelopen dagen sijpelden er al wat transferberichten door. Onder andere die van Donny van de Beek.

De 26-jarige middenvelder, die de afgelopen drieënhalf jaar veelal op de bank heeft gezeten bij Manchester United, vertrekt naar Duitsland. Eintracht Frankfurt, de nummer zes van de Bundesliga, huurt hem het komende half jaar van de club van Erik ten Hag.

In de afgelopen jaren speelde Van de Beek 62 wedstrijden voor 'The Red Devils'. Daarin scoorde hij twee keer. In 2022 kreeg de Nijkerkerveener op huurbasis een kans bij Everton, maar bij die club kwam hij door een blessure niet verder dan zeven wedstrijden.

Donny van de Beek tekent bij Eintracht Frankfurt

Welkom!

Goedemorgen en welkom in het transferblog. Hier houden we je op de hoogte van de transfers in de voetbalwereld gedurende de winterse transferperiode, die op 31 januari sluit. De Nederlandse transfermarkt is per vandaag geopend.