Givanni van Bronckhorst
NOS Voetbal

Van Bronckhorst wegens teleurstellende resultaten ontslagen door Rangers

Giovanni van Bronckhorst is ontslagen als trainer van Rangers FC. De oud-international moet vertrekken wegens teleurstellende prestaties dit seizoen.

Rangers plaatste zich ten koste van PSV nog voor de groepsfase van de Champions League. Maar in een poule met onder meer Ajax verloren de Schotten alle wedstrijden. Met nul punten en een doelsaldo van -20 was Rangers de slechtste ploeg ooit in de Champions League.

Ook in eigen land presteerde de ploeg van Van Bronckhorst ondermaats. De club uit Glasgow heeft een achterstand van negen punten op aartsrivaal Celtic.

Finale Europa League

De 106-voudig international van Oranje werd in november 2021 aangesteld bij Rangers, waar hij ook als voetballer actief was. Hij volgde Steven Gerrard op en had de club 68 wedstrijden onder zijn hoede.

Afgelopen seizoen won Rangers de beker en bereikte het de finale van de Europa League, waarin Eintracht Frankfurt na penalty's te sterk was.

Eind vorig seizoen greep Van Bronckhorst net naast de Europa League met Rangers

"Ik wil Gio bedanken voor zijn harde werk in de afgelopen twaalf maanden", zegt Rangers-voorzitter Douglas Park in een verklaring op de website. "Vooral het bereiken van de Europa League-finale en de bekerwinst waren mooie prestaties."

"Helaas waren de recente resultaten niet naar de verwachtingen van de club en van Gio zelf. We hebben vandaag daarom deze moeilijke beslissing genomen en wensen Gio alle succes in de toekomst."

Rangers was de derde trainersklus voor de 47-jarige Van Bronckhorst. In 2017 leidde hij Feyenoord naar de eerste landstitel in achttien jaar. Ruim twee jaar later vertrok hij naar het Chinese Guangzhou R&F. Als speler kwam de linksback uit voor onder meer Feyenoord, Rangers, Arsenal en FC Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl