Ian Maatsen
NOS Voetbal

Oranje-klant Maatsen als huurling van Chelsea naar Borussia Dortmund

Oranje-international Ian Maatsen maakt het seizoen af bij Borussia Dortmund. De 21-jarige linksback wordt gehuurd van het Engelse Chelsea, waar Maatsen dit seizoen twaalf keer in actie kwam.

Bij Dortmund, de komende tegenstander van PSV in de Champions League, treft Maatsen landgenoot Donyell Malen. De twee kennen elkaar al van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman riep Maatsen afgelopen jaar op, maar heeft hem nog geen speelminuten gegeven.

De Duitse club wilde de in Vlaardingen geboren Maatsen eigenlijk kopen, maar is daar niet in geslaagd. "Het wordt een huurperiode, er zijn geen andere opties. Het was niet mogelijk om een optie tot koop in de deal te krijgen", zei sportief directeur van Dortmund Sebastian Kehl eerder op vrijdag al in de Duitse pers.

"Wegens personele problemen moesten wij ons deze winter versterken op de linksbackpositie", zegt Kehl op de website van Dortmund. "Ian past in het profiel. Hij brengt veel tempo mee, heeft een sterk linkerbeen en is op meerdere posities inzetbaar."

De nummer vijf uit de Bundesliga zocht een linksback vanwege de blessure van Julian Ryerson en de Afrika Cup-deelname van de Algerijn Ramy Bensebaini.

Debuut in Premier League

Maatsen speelde als jeugdspeler voor Sparta Rotterdam en PSV en vertrok in 2018 naar de jeugdopleiding van Chelsea. In augustus vorig jaar maakte hij zijn Premier League-debuut.

Dortmund is op 20 februari de tegenstander van PSV in de eerste wedstrijd tussen de twee clubs in de achtste finales van de Champions League. Zaterdag hervatten de Duitsers op bezoek bij SV Darmstadt 98 de competitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl