liveblog
NOS VoetbalAangepast

Foutloos PSV ziet Ajax struikelen • Fortuna en Go Ahead winnen • Vida kopt Dinamo Zagreb uit CL

liveblog gesloten

Morgen: Rotterdamse stadsderby, AZ en FC Twente mikken op koppositie en dé WK-finale

Voor vandaag is het genoeg geweest. Morgen gaat de eredivisie weer verder met onder meer de Rotterdamse stadsderby tussen Sparta en Feyenoord, de Overijsselse derby tussen FC Twente en PEC Zwolle en het toetje van RKC Waalwijk tegen AZ.

Maar het klapstuk van de voetbaldag is al rond het middaguur, want om 12.00 uur begint de finale van het WK voor vrouwen. In Sydney neemt Europees kampioen Engeland van bondscoach Sarina Wiegman het op tegen Spanje. Waar de Spaanse speelsters die finale bereikten ondanks de miserabele band met de bondscoach, wordt Wiegman in Engeland op handen gedragen. Bij een WK-titel zal de 'Wiegmania' alleen maar toenemen.

De wedstrijd begint om 12.00 uur Nederlandse tijd, maar je kunt al om 11.15 uur terecht op NPO 1 en de livestream op NOS.nl voor de voorbeschouwing. Bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

Niemand krijgt die lach nog van Marinus' gezicht...

De verrassing van deze eredivisiedag was natuurlijk de 2-2 van Ajax tegen Excelsior. De Kralingers staan daardoor met vier punten uit twee duels fier in de top van de eredivisie. Dat had vooraf niemand verwacht, ook trainer Marinus Dijkhuizen niet.

Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn keek een stuk minder vrolijk.

Go Ahead Eagles-FC Volendam: samenvatting

Fortuna Sittard-Almere City: samenvatting

Ondertussen in de Premier League: Man City slaat aanval Newcastle af

Manchester City heeft in de Premier League een nipte zege geboekt op Newcastle United. De Argentijn Julián Álvarez werd de matchwinner in het Etihad-stadion: 1-0. Na een half uur vond Álvarez de verre hoek met een hard diagonaal schot, na te zijn aangespeeld door Phil Foden. Het betekende zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Nathan Aké deed niet mee bij de thuisploeg, Sven Botman speelde bij Newcastle de hele wedstrijd. Eerder op de dag was het Kane-loze Spurs met 2-0 te sterk voor Erik ten Hags Manchester United.

Julian Alvarez maakte de winnende treffer voor Manchester City tegen Newcastle United.

Ziyech gepresenteerd bij Galatasaray voor 50.000 fans!

Hakim Ziyech vertrekt bij Chelsea. De 30-jarige Flevolander, die in eerste instantie een seizoen gehuurd wordt, rondde vandaag zijn transfer naar Galatasaray af. In het contract is een optie tot koop opgenomen.

De presentatie van Ziyech gaat nu al de geschiedenisboeken in. Na afloop van het met 2-0 gewonnen competitieduel met Trabzonspor stond Ziyech tussen de fanatieke aanhang van Galatasaray. Terwijl zijn nieuwe medespelers met een grote glimlach naar de tribune wezen werd zijn transfer aangekondigd.

Hakim Ziyech werd voor (en tussen) 50.000 uitzinnige fans gepresenteerd bij Galatasaray.

De stand in het land

De stand in de eredivisie.

Uitslagen en programma

De uitslagen en het programma in de tweede speelronde van de eredivisie.

Ondertussen in Ligue 1: Aboukhlal vergroot chagrijn PSG, ondanks terugkeer Mbappé

Het rommelt de hele zomer al in Parijs. Sterspeler Mbappé is ontevreden, Neymar vertrok naar Saudi-Arabië en andere topspelers - waaronder Georginio Wijnaldum moeten trainen op een bijveld. En dan speelde de club op de eerste speeldag ook nog met 0-0 gelijk tegen Lorient.

Vandaag keerde Kylian Mbappé tegen Toulouse terug in de ploeg en zorgde als invaller met een benutte penalty voor 1-0. Maar ook dat was niet genoeg want drie minuten voor tijd benutte Zakaria Aboukhlal (oud-AZ) ook een penalty. en dus hield de ploeg van Aboukhlal en Thijs Dallinga de miljonairs uit Parijs op 1-1.

Kylian Mbappé scoorde als invaller bij PSG, maar dat was niet genoeg voor de zege op Toulouse.

GAE-VOL | Afgelopen: Go Ahead wint met 4-1

Ook in Deventer werd meer dan tien minuten blessuretijd bijgeteld, vooral omdat we nog een paar vervelende botsingen hebben gezien in de slotfase met de robuuste invaller Hoeve vaak als middelpunt. Diezelfde Hoeve maakte in de 111de minuut nog bijna 4-2, maar zijn kopbal ging voorlangs.

En eigenlijk doet dat er ook niet toe. Go Ahead pakt op de tweede speeldag al drie punten. Het wint met 4-1 van FC Volendam.

Eindstand: Go Ahead Eagles - FC Volendam 4-1

Ondertussen in de Champions League: AEK toch door dankzij 'knipoogkroaat' Vida

Niet te geloven! Dinamo Zagreb leek op weg naar de play-offs om de Champions League, maar in de tiende minuut van de blessuretijd tekende uitgerekend Domagoj Vida - ook bekend als de knipoogkroaat van Dinamo Zagreb - voor een 2-2 eindstand. Hij scoorde vlak nadat Levi Garcia (oud-AZ) nog een strafschop had gemist voor de Grieken.

En dus speelt AEK Athene komende week tegen Antwerp om een plek in de groepsfase. En kunnen Ajax en Feyenoord wellicht eindelijk zaken doen in Zagreb.

Domagoj Vida namens AEK Athene tegen zijn oude club Dinamo Zagreb.

GAE-VOL | 86' GOAL GO AHEAD EAGLES

Enric Llansana beslist het duel in De Adelaarshorst. Hij krijgt de bal van Sylla Sow, die de bal goed vasthoudt en vindt met een stuitend schot de verre hoek. Onderweg wordt de bal nog wel getoucheerd door een tegenstander en -zo lijkt het - de hand van medespeler Rommens.

De arbitrage en de VAR zien er geen probleem in en dus is dit duel beslist: 4-1.

En dat is maar goed ook, want net sloeg de vlam even in de pan na harde overtredingen van Kuipers op Ould-Chikh, een wraakactie van Payne en het reageren van Kramer. De laatste twee kregen geel.

GAE-VOL | 81' Wat een kans voor invaller Hoeve!

Volendam-aanvoerder Xavier Mbuyamba neemt het doel van Go Ahead maar eens onder vuur en dwingt doelman Jeffrey de Lange tot een moeilijke redding. Hij moet een rebound toestaan, die voor de voeten van invaller Hoeve valt. Maar ook die inzet wordt knap gestopt door De Lange.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-1

GAE-VOL | 78' Is debutant Hoeve de joker van Volendam?

Volendam-trainer Matthias Kohler brengt een debutant voor de slotfase in Deventer. De 20-jarige Quincy Hoeve lost Zeefuik af in de spits.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-1

GAE-VOL | 73' Fans laten zich horen

De thuisfans in Deventer gaat nog maar eens achter de ploeg staan, want ze voelen dat Go Ahead Eagles het nodig hebben. Inmiddels speelt de thuisploeg met elf man achter de bal en laat Volendam komen. Die opzet slaagt voorlopig redelijk, want Volendam kan geen gaatje vinden in de drukte en wordt alleen gevaarlijk met afstandsschoten.

Tot de bal opeens voor de voeten van Murkin valt, maar zijn uithaal wordt geblokt door invaller Nauber die meteen geknuffeld wordt.

Een zege is kostbaar, weten ze in Deventer. Vorig jaar verloor Go Ahead de eerste vijf duels. De eerste zege kwam in de zesde speelronde tegen... FC Volendam!

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-1

Schouten niet zomaar terug in eredivisie

Schouten niet zomaar terug in Nederland: 'Kom voor PSV, wil kans op Oranje vergroten'

Even terug naar eerder vanavond: samenvatting en reacties Vitesse-PSV (1-3)

GAE-VOL | 65' Drie wissels bij thuisploeg

Trainer René Hake ziet het gevaar en brengt drie verse krachten in. Gerrit Nauber komt in het veld, waardoor Go Ahead met drie centrumverdedigers en twee wingbacks gaat spelen. De Eagles gaan achteruit leunen, Sylla Sow en Enric Llansana moeten zorgen voor snelle uitbraken. Linthorst en beide Edvardsens hebben het veld verlaten.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-1

GAE-VOL | 61' GOAL VOLENDAM

Daar is dan de treffer van Volendam! Daryl van Mieghem verlengt een voorzet van Bilal Ould-Chikh handig tussen verschillende verdedigers in het doel. Krijgen we toch nog een stromachtige slotfase?

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-1

GAE-VOL | 60' Weinig grote kansen, wel nare botsing

Volendam probeert het echt wel na rust tegen tien Deventenaren. Maar echt grote kansen hebben we ook weer niet gezien. Wel een nare botsing zojuist tussen Mats Deijl en Lequincio Zeefuik.

De twee komen in de zestien van Go Ahead hard met de koppen tegen elkaar, maar gelukkig kunnen beiden na wat oplapwerk de wedstrijd vervolgen.

Ondertussen in de Champions League (huh...)

Het klinkt vreemd, maar vanavond wordt ook nog gevoetbald in Champions League. In Athene zijn AEK Athene en Dinamo Zagreb namelijk bezig met de return in hun derde voorronde voor het miljoenenbal. De eerste wedstrijd werd namelijk uitgesteld, nadat een fan van AEK was omgekomen door supportersgeweld.

Een interessant duel vanuit Nederlands perspectief, om meerdere redenen. De winnaar van dit duel speelt namelijk tegen Royal Antwerp FC van onder meer trainer Mark van Bommel, technisch directeur Marc Overmars en aanvallers Vincent Janssen en Gyrano Kerk.

Maar ook in Amsterdam en Rotterdam zal met belangstelling gekeken worden naar dit duel. Feyenoord hoopt zo snel mogelijk zaken te doen met Dinamo Zagreb om Luka Ivanusec, Ajax hoopt op verdediger Josip Sutalo.

Dat Dinamo Zagreb met 2-0 leidt in Athene is misschien wel slecht nieuws voor de Nederlandse topclubs. Want na de 2-1 nederlaag in Zagreb zou dit betekenen dat de Kroaten nog zicht houden op het miljoenenbal. En die play-offs zullen ze vast met hun sterkste elf spelen.

Ajax-doelwit Josip Sutalo wordt gefeliciteerd na zijn treffer in de heenwedstrijd tegen AEK Athene.

Ondertussen in La Liga: Bellingham doet het weer voor Real Madrid

Hij kwam voor meer dan 100 miljoen euro over van Borussia Dortmund, maar Real Madrid-middenvelder Jude Bellingham is hard bezig om dat bedrag waar te maken. Tegen Almería hielp de Engelsman zijn Real met twee doelpunten en een assist aan een 1-3 overwinning bij Almería.

GAE-VOL | Tweede helft

Met tien man en een 3-0 voorsprong is Go Ahead Eagles begonnen aan de tweede helft tegen FC Volendam.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-0

FOR-ALM | Afgelopen

En dan is het ook meteen afgelopen in Sittard. Na de remise in De Kuip wint Danny Buijs meteen zijn eerste thuiswedstrijd als coach van Fortuna.

Eindstand: Fortuna Sittard - Almere City 2-1

FOR-ALM | 90+6 Wat een kans nog voor Almere!

In de laatste seconden van deze wedstrijd krijgt Akujobi nog de kans om deze wedstrijd helemaal gedenkwaardig te maken. Hij bracht met een eigen goal Fortuna op voorsprong, gaf een prachtige assist voor de 2-1 en krijgt nu een enorme kopkans.

Hij kopt via de grond net naast.

Fortuna Sittard - Almere City 2-1

FOR-ALM | 90' Blessuretijd in Sittard

Snel over naar Sittard, waar we toe zijn aan zes minuten blessuretijd. In de tweede helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar gescoord is er niet meer. En dus leidt Fortuna nog altijd met 2-1.

Mooi om te zien is ook dat Adrie Poldervaart, die het afgelopen jaar zo lang kampte met ziekte, met tomeloze energie actief is langs de lijn als assistent van trainer Danny Buijs.

Fortuna Sittard - Almere City 2-1

Adrie Poldervaart fluistert invaller Milan Robberechts nog wat laatste adviezen in.

GAE-VOL | Rust

Het is rust in Deventer. Go Ahead leidt met 3-0, maar moet wel verder met tien man.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-0

GAE-VOL | 45' Rode kaart Adekaniye

Uit het niets maakt Bobby Adekaniye opeens een vreselijke overtreding. Hij glijdt met de noppen vooruit door op de enkel van Calvin Twigt. Arbiter Edwin van de Graaf geeft eerst nog geel, maar op advies van de VAR gaat hij toch even kijken naar de beelden.

Die zijn duidelijk: rood. Een flinke smet op een tot nu toe perfecte eerste helft van de Deventenaren.

  • NOS
    Arbiter Edwin van de Graaf gaat naar het scherm en kiest voor een rode kaart voor Bobby Adekaniye.
  • NOS
    Bobby Adekaniye verlaat schuldbewust en gelaten het veld.

GAE-VOL | 38' GOAL GO AHEAD EAGLES

En daar is ook al de 3-0 van Go Ahead Eagles, deze keer van IJslandse makelij. Willum Thor Willumsson draait slim weg in de zestien van Volendam en ramt de bal in het doel. Dit Go Ahead lijkt echt op geen enkele manier op de ploeg die vorige week nog met 5-1 verloor van AZ.

Tegen de felle Deventenaren is vanavond geen kruid gewassen.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-0

FOR-ALM | 75' Nog altijd 2-1

In Sittard staat het nog altijd 2-1 bij Fortuna Sittard tegen Almere City, dat dus nog altijd mag hopen op een goed resultaat.

Fortuna Sittard - Almere City 2-1

GAE-VOL | 36' GOAL GO AHEAD EAGLES

Go Ahead Eagles beschikt dit jaar over een Noorse en een Zweedse Edvardsen. Het is de Noor, vorig jaar ook al regelmatig trefzeker, die Go Ahead op 2-0 schiet. Willumsson geeft de voorzet, Deijl legt met het hoofd terug en Oliver Edvardsen knalt de bal hard in de hoek.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 2-0

GAE-VOL | 35' Volendam iets meer in de wedstrijd

Na de furieuze start van de thuisploeg heeft FC Volendam zich in de wedstrijd geknokt, maar Go Ahead blijft de betere ploeg in De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 1-0

GAE-VOL | Een bijzondere blik op de bank

Naast trainer René Hake zit een opvallende assistent op de bank van Go Ahead Eagles: Dennis van de Ree, die vorig jaar als hoofdtrainer van Fc Groningen nota bene in De Adelaarshorst degradeerde. En ook op de tribune zien we twee opvallende namen. Of eigenlijk een (achter-)naam: Berghuis.

Frank Berghuis (oud-speler van onder meer FC Volendam) en Tristan Berghuis verzorgen de analyses voor trainer Hake. Inderdaad, de vader en broer van Ajax-voetballer Steven Berghuis.

  • NOS
    Dennis van der Ree (links) is dit seizoen assistent van Eagles-coach René Hake.
  • NOS
    En ook vader Frank en zoon Tristan Berghuis maken deel uit van de staf in Deventer.

GAE-VOL | 13' GOAL GO AHEAD EAGLES

Het kon bijna niet uitblijven na de furieuze start van Go Ahead Eagles in Deventer. Adekaniye dreigt naar binnen, geeft mee aan Deijl en die geeft een voorzet die door Volendam-doelman Backhaus niet lekker verwerkt kan worden. Zo valt de bal voor de voeten van aanvoerder Bas Kuipers en die schiet de 1-0 binnen.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 1-0

  • NOS
    Bas Kuipers na zijn openingstreffer voor Go Ahead Eagles tegen Volendam.
  • NOS
    René Hake kan meer dan tevreden zijn met de goede start van zijn ploeg.
  • NOS
    Een zorgelijke blik bij Wim Jonk, vorig jaar nog coach, nu technisch directeur van FC Volendam.

GAE-VOL | 10' Eagles vliegen uit kleedkamer, Volendam moet alle zeilen bijzetten

Go Ahead begint furieus aan het duel met FC Volendam, dat alle zeilen moet bijzetten om het doel schoon te houden. Volendam speelt overigens zonder Carel Eiting, maar dat is natuurlijk logisch na de arbitragezaak tussen hem en de club eerder deze week.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 0-0

FOR-ALM | Tweede helft

Ook in Sittard wordt weer gevoetbald. Fortuna, dat met 2-1 leidt, neemt meteen het heft weer in handen tegen Almere City.

Fortuna Sittard - Almere City 2-1

Ondertussen in de Bundesliga: Malen is de man

Donyell Malen is de grote man bij Borussia Dortmund. De Nederlander zorgde er vlak voor tijd voor dat zijn Borussia Dortmund zaterdag geen puntenverlies opliep tegen FC Köln. Drie minuten voor tijd maakte hij de enige treffer van het duel.

Ondertussen in de Premier League: Van de Ven verslaat met Spurs Ten Hags United

Manchester United heeft al in de tweede speelronde van het seizoen in de Premier League averij opgelopen. De ploeg van coach Erik ten Hag ging op bezoek bij Tottenham Hotspur met 2-0 onderuit.

GAE-VOL | Aftrap

De bal rolt in de sfeervolle Adelaarshorst bij Go Ahead Eagles - FC Volendam.

GAE-VOL | Opstellingen

Om 21.00 uur begint in Deventer de vierde en laatste wedstrijd van deze eredivisieavond. Dit zijn de opstellingen.

De opstelling van Go Ahead Eagles voor het eredivisieduel met FC Volendam.
De opstelling van FC Volendam voor het eredivisieduel met Go Ahead Eagles.

FOR-ALM | Rust

In Sittard is het intussen rust, na een eerste helft waarin vooral de thuisploeg af en toe prima voetbalde. Vooral Paul Gladon en Alen Halilovic lieten regelmatig mooie dingen zien. Maar dankzij de aansluitingstreffer van de Franse spits Robinet, mag Almere City nog hopen op een goed resultaat.

Fortuna Sittard - Almere City 2-1

De spelers van Fortuna Sittard vieren een van de treffers tegen Almere City.

VIT-PSV | Afgelopen: PSV blijft ongeslagen

Na een zwakke eerste helft draait PSV na rust het duel met Vitesse om in zijn voordeel. De Eindhovenaren blijven foutloos in dit seizoen en kan met vertrouwen afreizen naar Glasgow, waar dinsdag al de eerste wedstrijd in de play-offs om een plek in de Champions League wordt gespeeld.

Tegenstander is net als vorig jaar Rangers.

Eindstand: Vitesse - PSV 1-3

FOR-ALM | 33' GOAL ALMERE CITY

Almere City doet wat terug in Sittard. Thomas Robinet maakt 'm op aangeven van de ongelukkige Akujobi, die zo zijn eigen doelpunt in het begin van de eerste helft een beetje goed maakt.

Fortuna Sittard - Almere City 2-1

VIT-PSV | 83' Cocu geeft minuten aan jonkies

Vitesse-coach Phillip Cocu gelooft ook niet echt meer in een ommekeer in deze wedstrijd en gunt twee jonge talenten nog wat speeltijd. Verdediger Giovanni van Zwam (19) komt voor Arcus. De pas 16-jarige Mats Egbring maakt vandaag zijn debuut. Hij komt voor Boutrah.

Na Mitchell van Bergen en Brahim Darri is hij de jongste Vitesse-debutant ooit. Jonger dan Marco van Ginkel was toen hij in Arnhem debuteerde.

VIT-PSV | 80' Kansen over en weer

De wedstrijd in Arnhem lijkt gespeeld met de comfortabele 3-1 voorsprong van PSV, maar dat betekent niet dat het saai is. Zeker niet.

Zo zagen we een grote kans voor Vitesse-aanvaller Boutrah, die iets te wild schoot en slechts de stok die de netten omhoog houdt naast het doel teisterde. En aan de andere kant zette Veermen met een van zijn fenomenale passjes Til vrij voor doelman Room.

Til was niet zelfzuchtig en gaf mee aan de meegelopen Vertessen, maar die werd vervolgens zo gehinderd dat zijn inzet naast het doel belandde.

Vitesse - PSV 1-3

FOR-ALM | 24' GOAL FORTUNA

Trainer Danny Buijs springt een gat in de lucht, want hij ziet zijn Fortuna Sittard op 2-0 komen tegen Almere City. De Fransman Lorentz Rosier kopt een scherp aangesneden corner feilloos binnen.

Fortuna Sittard - Almere City 2-0

VIT-PSV | 74' Kans Van Ginkel

Dat Arcus een betere aanvaller is dan verdediger bewijst hij eens te meer met een fraaie voorzet op Van Ginkel. Die kruipt voor Teze en kopt vanaf de rand van de zestien bijna de 2-3 binnen. Benitez, die er niet bij kon, haalt opgelucht adem, want de bal verdwijnt net naast de paal.

Vitesse - PSV 1-3

VIT-PSV | 70' GOAL PSV

Daar is ook de 3-1 van PSV, uit een strafschop. Vertessen laat Arcus zijn hielen zien en de Haïtiaanse verdediger - die ook al een negatieve hoofdrol speelde bij de 1-1 - is te laat met zijn tackle. De Jong maakt vervolgens geen fout en maakt zijn 150ste eredivisiegoal.

Vitesse - PSV 1-3

Luuk de Jong maakt de 3-1 tegen Vitesse uit een strafschop.

VIT-PSV | 62' GOAL PSV

In plaats van 2-1 voor Vitesse staat het opeens 2-1 voor PSV. Yorbe Vertessen krijgt de bal van Veerman, gaat op snelheid langs Oroz en haalt verwoestend uit in de korte hoek.

Vitesse - PSV 1-2

Yorbe Vertessen viert zijn 2-1 tegen Vitesse.

VIT-PSV | 60' Wat een enorme kans voor Vitesse!

Wat komt PSV daar goed weg zeg! Doelman Benitez wil de bal wegknallen, maar schiet de bal tegen Schouten aan. En zo kan De Regt de bal in het lege doel schuiven. Maar de jonge aanvaller mikt de bal op de lat!

Dat had 2-1 voor Vitesse moeten zijn.

Vitesse - PSV 1-1

FOR-ALM | 8' GOAL FORTUNA SITTARD

Na acht minuten komt Fortuna Sittard op 1-0 tegen Almere City door een eigen doelpunt van Hamdi Akujobi.

Fortuna Sittard - Almere City 1-0

VIT-PSV | 58' Dienstmededeling

Vijf minuten heeft de rentree van Jerdy Schouten op de Nederlandse velden geduurd voor hij zijn eerste gele kaart te pakken heeft. Dat is ook een manier om je stempel te drukken. Dat hij geen echte centrale verdediger is blijkt acht minuten later als hij een uittrap van Vitesse-doelman Room laat stuiteren en Hamulic bijna de 2-1 laat aantekenen.

Maar eerlijk is eerlijk, deze tweede helft is het eenrichtingsverkeer richting het Arnhemse doel. Zonder Patrick van Aanholt trouwens, want die heeft net het veld geblesseerd verlaten. Shurandy Sambo is zijn vervanger. Bij Vitesse zijn Million Manhoef en Gyan de Regt in de ploeg gekomen voor Kozlowski en Hamulic.

Vitesse - PSV 1-1

  • ANP
    Jerdy Schouten maakt zijn debuut voor PSV na rust tegen Vitesse.
  • ANP
    Patrick van Aanholt verlaat geblesseerd het veld.

FOR-ALM | Aftrap

Intussen rolt de bal ook in Sittard bij Fortuna Sittard - Almere City.

Fortuna Sittard - Almere City 0-0

VIT-PSV | 48' GOAL PSV

Dat duurde niet lang zeg! Luuk de Jong geeft de bal op fraaie wijze (draai om zijn as) mee aan invaller Saibari en die passeert doelman Room. Eerst fluit arbiter Nijhuis nog voor buitenspel, maar bij het bekijken van de beelden blijkt dat Arcus buitenspel opheft.

Het staat 1-1 in Arnhem!

Vitesse - PSV 1-1

PSV viert de 1-1 van Ismail Saibari tegen Vitesse.

VIT-PSV | Tweede helft: Schouten terug in eredivisie

Peter Bosz heeft ingegrepen in de rust en voert liefst drie wissels door. Jerdy Schouten keert terug op de Nederlandse velden en gaat centraal achterin spelen op de plek van Ramalho. Ook Ismail Saibari en Guus Til komen erin, voor Isaac Babadi en Johan Bakayoko.

Vitesse - PSV 1-0

FOR-ALM | Opstellingen

Om 20.00 uur begint in Sittard het duel tussen Fortuna Sittard en Almere City. Fortuna hield vorige week kampioen Feyenoord knap op 0-0 in De Kuip. Almere City begon bij het eredivisiedebuut thuis met 4-1 van FC Twente.

Fortuna begint met dezelfde elf als vorige week.

De opstelling van Fortuna Sittard voor het eredivisieduel met Almere City.
De opstelling van Almere City voor het eredivisieduel met Fortuna Sittard.

VIT-PSV | Rust: Vitesse leidt met 1-0

Scheidrechter Bas Nijhuis heeft voor het laatst op zijn fluit geblazen deze eerste helft. Vitesse leidt met 1-0 en had misschien wel op 2-0 moeten staan, maar dit keer haalt Teze de inzet van Van Ginkel (op aangeven van weer Arcus) van de lijn.

Veel Arnhemse vrolijkheid dus op de tribune. En de dag kan nog beter worden voor deze jonge Vitesse-fan, als arbiter Nijhuis wil meewerken tenminste.

Vitesse - PSV 1-0

'Bas, mag ik je fluit' staat te lezen op het bordje.

VIT-PSV | 44' Zorgelijke blikken op bank PSV

Zou PSV al met het hoofd bij het tweeluik met Rangers om een plek in de Champions League zitten? Het oogt in ieder geval wat loom bij de Eindhovenaren, ondanks de 1-0 achterstand. Sterker, de uitbraken van Vitesse zijn gevaarlijker dan die van PSV tot nu toe.

En dus zorgelijke blikken op de bank van PSV bij Peter Bosz en assistenten Rob Maas en Stijn Schaars (alle drie met een Vitesse-verleden trouwens).

Zorgelijk blikken op de bank bij PSV in het duel met Vitesse.

EXC-AJA | Even terug naar Kralingen

Eerder vandaag liet Ajax dure punten liggen tegen Excelsior. De ploeg van Maurice Steijn, deze week ongewild in het middelpunt van de belangstelling door opmerkingen van Pierre van Hooijdonk, kwam niet verder dan 2-2.

Bekijk hieronder de samenvatting en de reactie van Steijn na afloop.

VIT-PSV | 36' Ramalho, wat doe je nou?

Nou zeg, nu geeft PSV ook nog zelf de kansen weg. Het is Ramalho die de bal zomaar in de voeten kopt van Kozlowski en geluk heeft dat het schot van de Pool op de voeten van Benitez belandt.

VIT-PSV | 32' Bijna weer Van Ginkel

Daar was bijna de 2-0 van Vitesse en bijna de tweede van Van Ginkel. Hij wordt met een fraaie steekpass weggestuurd door Boutrah, maar moet het in snelheid afleggen tegen Van Aanholt. Toch krijgt Van Ginkel nog zijn voet tegen de bal, waarop de bal maar net naast het doel rolt.

Van PSV hebben we al een tijdje niet veel dreigends meer gezien.

Vitesse - PSV 1-0

Van Ginkel scoort vooral tegen topdrie

Sinds zijn terugkeer naar Arnhem afgelopen januari maakte Marco van Ginkel vier doelpunten voor Vitesse: tegen Ajax (2-1 nederlaag), tegen Feyenoord (1-0 zege) en nu dus tegen PSV. Zijn vierde treffer was vorige week in Volendam.

Marco van Ginkel viert zijn 1-0 tegen PSV.

VIT-PSV | 28' De Jong bijna met gelijkmaker

Daar was bijna de gelijkmaker van PSV. Teze stoomt op vanaf rechts en geeft een lage voorzet op Luuk de Jong, die ineens uithaalt en maar net over mikt. De Eindhovense ploeg is wel dreigend, maar echt grote kansen hebben we nog niet gezien.

Van Vitesse ook niet trouwens, op die prima uitgespeelde 1-0 na dan.

Vitesse - PSV 1-0

VIT-PSV | 19' GOAL VITESSE

Het is Vitesse dat op voorsprong komt tegen PSV! En weer is het Marco van Ginkel, vorige week ook al matchwinner tegen Volendam. Hij tikt de bal van dichtbij binnen na een vloeiende combinatie tussen Tielemans, Kozlowski en Arcus.

En dat terwijl PSV het betere van het spel had in de eerste minuten.

Vitesse - PSV 1-0

Marco van Ginkel heeft Vitesse op 1-0 gezet tegen zijn voormalige werkgever PSV.

Ondertussen in de Premier League: Spurs en United nog 0-0

In de Engelse Premier League staan vanavond twee echte toppers op het programma. Bij Tottenham Hotspur (dat icoon Harry Kane gisteren zijn eerste goal voor Bayern München zag maken) tegen Manchester United staat het na een half uur nog 0-0.

En om 21.00 uur krijgen we nog Manchester City-Newcastle United. Liverpool, die andere Engelse grootmacht won eerder vandaag met 3-1 van Bournemouth, ondank een rode kaart van wereldkampioen Alexis MacAllister.

VIT-PSV | 5' PSV neemt initiatief

PSV begint voortvarend tegen Vitesse, waar Million Manhoef dus op de bank begint. Dat heeft trouwens waarschijnlijk niet zoveel te maken met een mogelijke overgang naar AZ, maar eerder met zijn fitheid. De linkspoot miste deze week een aantal trainingen.

De sfeer zit er trouwens goed in, ook al is het PSV dat het initiatief neemt deze eerste minuten.

Milion Manhoef begint op de bank bij Vitesse tegen PSV.

VIT-PSV | Aftrap

De bal rolt in Gelredome bij Vitesse-PSV. Er zijn trouwens geen fans uit Eindhoven en dat heeft te maken met een straf vanwege het afsteken van vuurwerk vorig jaar.

Vitesse - PSV 0-0

Geen PSV-fans in Gelredome vanwege een straf uit het vorige seizoen.

VIT-PSV | Veel vriendelijke knuffels vooraf

Bij Vitesse-PSV zijn heel veel kruisverbanden tussen spelers die niet zo lang geleden nog samen speelden. Ook zien we een vriendelijk onderonsje tussen PSV-trainer Peter Bosz en de geblesseerde Davy Pröpper.

De geblesseerde Davy Pröpper en PSV-trainer Peter Bosz halen even oude herinneringen op.

VIT-PSV | Aftellen

Jonge Vitesse-fans wachten op de spelers van Vitesse en PSV.

VIT-PSV | Opstelling PSV

Over een kwartier (om 18.45 uur) gaan we al verder in Arnhem met Vitesse -PSV. PSV-trainer Peter Bosz kiest evenals in de Europese uitwedstrijd tegen Sturm Graz voor Yorbe Vertessen als vervanger van Noa Lang, die licht geblesseerd is en uit voorzorg aan de kant wordt gehouden. Vertessen maakte vorige week als invaller tegen FC Utrecht de 2-0.

Verder de gebruikelijke namen bij PSV. Nieuweling Jerdy Schouten (gekocht van Bologna) zit voor het eerst op de bank.

De opstelling van PSV voor het eredivisieduel met Vitesse.

EXC-AJA | Afgelopen: Ajax struikelt op Kralingse kunstgras

Het zit erop in Kralingen. Ajax komt niet verder dan 2-2 op het kunstgras van Excelsior. En dat zal voelen als een pijnlijke nederlaag in Amsterdam.

Eindstand: Excelsior - Ajax 2-2

Agrafiotis viert de 2-1 van Excelsior.

EXC-AJA | 90'+6 Averij dreigt voor Ajax

Het lijkt erop dat Ajax op de tweede speeldag al tegen puntenverlies gaat aanlopen. In de blessuretijd hebben we eigenlijk geen kans meer gezien. Excelsior verdedigt met hand en tand en vindt het verder prima.

Excelsior - Ajax 2-2

EXC-AJA | 90'+1 Joker van Ajax heet Hlynsson

De joker van Maurice Steijn vandaag heet Kristian Hlynsson. De IJslandse aanvaller komt erin voor verdediger Medic en maakt zo zijn eredivisiedebuut. Bij Jong Ajax maakte hij de laatste twee seizoenen 12 doelpunten.

Er komen trouwens zeven minuten extra tijd bij.

Excelsior - Ajax 2-2

EXC-AJA | 89' De tijd dringt voor Ajax

Maurice Steijn en Steven Bergwijn zien de bui al hangen in Kralingen.

EXC-AJA | 86' Daar is de joker van Excelsior

Vorige week tegen NEC was Excelsior de fittere ploeg, maar nu tegen Ajax lijkt de ploeg van Dijkhuizen op het tandvlees te lopen deze slotfase. Toch kreeg de thuisclub net nog een enorme kans via invaller Fernandes Sanches, maar zijn inzet ging net naast.

En dan komt de joker van Excelsior ook nog in het veld: Oscar Uddenas, de man die Excelsior in Nijmegen de drie punten schonk.

Excelsior - Ajax 2-2

EXC-AJA | 78' Kansenfestival

Het is nog lang niet gedaan hier in Kralingen. Net was Klaassen dicht bij zijn tweede: op aangeven van Taylor schiet hij de bal van dichtbij tegen doelman Van Gassel. Ook Excelsior kreeg een grote kans via Lamprou, maar die mikte ver naast. En vervolgens moest Van Gassel weer ingrijpen op een schot van Bergwijn.

Het zou een wonder zijn als het hier bij 2-2 blijft...

Excelsior - Ajax 2-2

EXC-AJA | 74' Smaakmakers Excelsior met blessures van het veld

Na de gelijkmaker van Klaassen blijven twee spelers van Excelsior op het kunstgras achter. En niet de minsten: doelpuntenmaker Horemans en uitblinker Driouech. Vooral de laatste lijkt het zwaarst getroffen: na een sprintduel met Devic grijpt de rechtsbuiten naar de hamstring: dat lijkt op een spierscheuring.

Bij Horemans lijkt vooral sprake van kramp, maar ook hij kan niet verder. Fernandes Sanches en Nieuwpoort zijn de vervangers.

Excelsior - Ajax 2-2

Couhaib Driouech raakt geblesseerd aan zijn hamstring.

EXC-AJA | 72' GOAL AJAX

De tijd begon al wat te dringen voor Ajax en dan is het lekker om iemand als Davy Klaassen in de ploeg te hebben. De routinier verlengt een voorzet van Kudus op knappe wijze in het doel en brengt Ajax zo weer langszij: 2-2.

Excelsior - Ajax 2-2

Davy Klaassen brengt Ajax naast Excelsior.

Ondertussen in de Bundesliga: Frimpong klopt Simons

Met de openingstreffer en een assist heeft Jeremie Frimpong een grote bijdrage geleverde aan de zege van Bayer Leverkusen op RB Leipzig. Met de bij Oranje genegeerde wingback in de hoofdrol won Leverkusen bij de start van de Bundesliga met 3-2 van de club van Xavi Simons, die na een uur werd gewisseld.

EXC-AJA | 69' Zagre redt Excelsior

Arthur Zagre wordt geknuffeld alsof hij zojuist de winnende treffer heeft gemaakt. En niet ten onrechte: de Fransman weet namelijk met een ultieme tackle Kudus van de 2-2 te houden. Hij kruipt nog net voor de Ghanees en kan zo de voorzet van Taylor onderscheppen en - miraculeus - over de eigen lat werken.

Excelsior - Ajax 2-1

VIT-PSV | Opstelling Vitesse: Manhoef op de bank

Vitesse begint zonder Million Manhoef aan het duel met PSV. Vanwege een aanstaande transfer naar AZ misschien? De linkspoot zit wel op de bank.

De nieuwe linksback Mica Pinto, de vervanger van de naar Bochum vertrokken Maximilian Wittek, is nog niet fit genoeg om te spelen. Daarom start Enzo Cornelisse. Marco van Ginkel staat na zijn invalbeurt en winnende goal tegen FC Volendam in de basis. Verder geen wijzigingen bij Vitesse.

De opstelling van Vitesse voor het eredivisieduel met PSV.

EXC-AJA | 60' Taylor en Klaassen in de ploeg

Bij Ajax gaan we zo de entree zien van Kenneth Taylor en Davy Klaassen. Zij zijn de vervangers van Branco van den Boomen en Carlos Forbs. Ook Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen voert een dubbele wissel door: Benita en Omorrowa (een van de Zweedse doelpuntenmakers vorige week) komen erin, Seymor en Agrafiotis verlaten het veld.

Vlak voor de wissels zagen we trouwens nog een goede kans voor Excelsior. Agrafiotis - inmiddels dus gewisseld - kreeg een vrije kopkans, maar mikte op doelman Gorter.

Excelsior - Ajax 2-1

EXC-AJA | 55' Kansen Tahirovic en Brobbey

Ajax heeft opeens haast en wil de schade zo snel mogelijk herstellen. Nu is het Tahirovic die aan het einde van een combinatie in de zestien van Excelsior staat, maar zijn inzet met de buitenkant van zijn rechtervoet draait net langs de paal. Aan de verkeerde kant voor Ajax wel te verstaan.

En vlak daarna biedt Wijndal een bijna niet te missen kopkans aan Brobbey, maar diens duikkopbal gaat toch voorlangs.

Excelsior - Ajax 2-1

Excelsior-verdediger Casper Widdell krijgt de elleboog van Brian Brobbey tegen de neus.

EXC-AJA | 50' Ajax wil strafschop

Meteen na de 2-1 denkt Ajax aan een strafschop als Forbs in de rug wordt gelopen. Arbiter Higler en de VAR kijken ernaar, maar oordelen: geen penalty.

Carlos Forbs claimt een strafschop, doelman Van Gassel is het daar niet mee eens.

EXC-AJA | 48' GOAL EXCELSIOR

Niet te geloven! Vorige week was Medic nog de gevierde man bij Ajax met een schitterende uithaal, vandaag gaat hij kort na rust ernstig in de fout. De Kroatische verdediger probeert in de eigen zestien de bal weg te werken, maar hij schiet de bal op tegenstander Lamprou.

Zo belandt de bal voor de voeten van Agrafiotis, die verwoestend uithaalt: 2-1 voor Excelsior.

Excelsior - Ajax 2-1

De spelers van Ajax balen na de 2-1 van Excelsior kort na rust.

EXC-AJA | Tweede helft: Wijndal voor Salah-Eddine

Anass Salah-Eddine had het lastig in de eerste helft tegen Couhaib Diouech en blijft in de kleedkamer achter. Owen Wijndal is zijn vervanger.

Excelsior - Ajax 1-1

EXC-AJA | Rust

Excelsior en Ajax gaan rusten met een tussenstand van 1-1. Vooral Brobbey zal daarvan balen, want hij kreeg in de eerste helft vier grote kansen. Een levrede een doelpunt op, een doelpunt werd geannuleerd, een schoot hij op de benen van Van Gassel en de laatste rolt op miraculeuze wijze via Van Gassel naast het doel.

Dat is ook een gevalletje pech, zeg.

Excelsior - Ajax 1-1

EXC-AJA | 24+1 GOAL EXCELSIOR

Ajax speelt bepaald niet overtuigend in Kralingen vanmiddag, maar veel te duchten van de thuisclub had het ook niet. Tot de blessuretijd van de eerste helft: Zagre combineert met Lamprou, geeft de bal voor en Horemans schiet de bal in het doel.

De eerste echte kans van Excelsior gaat er meteen in: 1-1!

Excelsior - Ajax 1-1

  • ANP
    Siebe Horemans viert zijn 1-1 tegen Ajax.
  • Pro Shots
    Siebe Horemans schiet de bal p[ slag van rust in het doel van Ajax.

EXC-AJA | 41' Treffer Brobbey geannuleerd

Daar leek toch de 2-0 van Ajax een feit als Brobbey wegdraait bij zijn tegenstander en de bal in het zijnet knalt. Maar uit de beelden blijkt dat de spits bij het wegdraaien al voorbij zijn tegenstander was. En dus wordt de treffer geannuleerd wegens buitenspel.

Excelsior - Ajax 0-1

EXC-AJA | 39' Kudus krijgt bal niet over de lijn

Toch een opwindend moment deze eerste helft. Het is Forbs die Brobbey in de diepte stuurt. De spits trekt de bal terug op Kudus, maar die ziet zijn inzet gekraakt worden en vervolgens voor de lijn weggeschoten worden. Dat had 2-0 moeten zijn voor Ajax.

Excelsior - Ajax 0-1

VIT-PSV | De Arnhemse jaren van Peter Bosz

De laatste tien minuten in Kralingen lijken echt op zomeravondvoetbal. Er gebeurt heel weinig en dus kunnen we alvast even vooruitkijken naar de kraker tussen Vitesse en PSV om 18.45 uur.

Voor Peter Bosz, de naam van de oefenmeester van PSV gaan ook in Arnhem de handen op elkaar. De Apeldoorner stapte tien jaar geleden bij Vitesse binnen als nieuwe trainer. Hij bestormde met de geelzwarten de nationale top en haalde ook Europees voetbal. Zaterdagavond staat hij met PSV in de Gelredome tegenover de club waar hij tussen 2013 en 2016 aan het roer stond.

Op 20 juni 2013 stapte Peter Bosz trainingscomplex Papendal binnen. Hij leidde er zijn eerste training bij de club waar hij als speler zijn carrière begon. En dat deed hem wat. "Het is zoals met je eerste meisje. Die vergeet je niet zo snel."

Met keeperstrainer Raimond van der Gouw maakten we een reconstructie van de Arnhemse jaren van Bosz.

EXC-AJA | 25' GOAL AJAX

De eerste kans liet hij liggen, maar de tweede ligt er wel in. Excelsior-verdediger Seymor gaat in de fout: hij verslikt zich in Forbs, waarna de bal voor de voeten van Brobbey komt en die schuift de bal nu wel langs Van Gassel in het doel: 0-1.

Excelsior - Ajax 0-1

Brian Brobbey viert treffer tegen Excelsior

EXC-AJA | Wachten op actie Forbs

Ajax-basisdebutant Carlos Forbs in duel met Excelsior-verdediger Arthur Zagre.

EXC-AJA | 18' Kans Brobbey, uithaal Tahirovic

Daar is dan toch de eerste grote kans voor Ajax. Brobbey kan zomaar doorlopen naar het doel van Excelsior, maar hij mikt tegen de benen van doelman Van Gassel.

Daarna moet Van Gassel gestrekt naar de bovenhoek op een uithaal van Tahirovic. Van Gassel kan er net niet bij, maar de bal vliegt tot zijn opluchting rakelings over de lat.

EXC-AJA | 10' Nog wachten op de eerste kans voor Ajax

Inmiddels zijn er tien minuten verstreken in Kralingen en eigenlijk hebben we na die poging tot omhaal van Lamprou in de eerste minuut niets meer gezien dat de moeite waard is om te melden. Ajax heeft vooral de bal, bouwt rustig op, maar doet dat zo rustig dat Excelsior nog geen moment in problemen is gekomen.

Excelsior - Ajax 0-0

EXC-AJA | 1' Meteen een kans voor Excelsior

Niet Ajax, maar Excelsior schiet meteen uit de startblokken en dat levert meteen een kans op. Driouech geeft een aardige voorzet, die door Lamprou met een omhaal richting het doel van Ajax-doelman Gorter wordt gestuurd. Tenminste, dat was de bedoeling. De omhaal komt echter niet helemaal uit de verf.

Toch een waarschuwing voor de Amsterdammers.

EXC-AJA | Aftrap

Brian Brobbey heeft het duel op gang gebracht. Excelsior-Ajax is begonnen!

Excelsior - Ajax 0-0

Excelsior in de ban van 'Swedish House Mafia'

Zoals altijd geldt Excelsior - met de laagste begroting van de eredivisie - als een van de voornaamste degradatiekandidaten dit seizoen. Maar vorige week wonnen de Kralingers wel mooi zijn eerste wedstrijd. In een spectaculair duel in Nijmegen werd het 4-3 voor Excelsior.

De beslissende goal viel in de 100ste minuut via de Zweedse aanwinst Oscar Uddenas. Eerder hadden ook de Zweden Richie Omorrowa en Casper Widell al gescoord voor Excelsior. En dat terwijl er tot vorige wek nog nooit een Zweed was uitgekomen in het zwart met rood!

Alleen verdediger Widell staat vanmiddag in de basis trouwens. Spelmaker Lennard Hartjes is op de training geblesseerd geraakt.

De opstelling van Excelsior voor het duel met Ajax.

Steijn zegt niets meer over uitlatingen Van Hooijdonk

Maurice Steijn op de bank tussen assistenten Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati.

Ajax-trainer Maurice Steijn wilde niet verder ingaan op de aantijgingen gedaan door Pierre van Hooijdonk in het programma Studio Voetbal. Van Hooijdonk suggereerde betrokkenheid bij 'duistere dealtjes' als trainer van NAC Breda. Via zijn advocaat eiste Steijn rectificatie, die Van Hooijdonk hem ook toezegde. Vrijdag liet Steijn een verklaring uitgaan, waarin hij zei dat hij en zijn gezin geraakt zijn door de woorden van Van Hooijdonk.

"Daar wil ik het bij laten", zei Steijn tot twee keer toe voor de camera van ESPN. "De week begon vooral vervelend met het uitvallen van Rulli. Hij is geopereerd, maar hij is er wel heel erg lang uit. Ik heb met Ramaj en Jay gesproken. Tegen Jay heb ik gezegd dat ik hem echt niet na een foutje zal wisselen. Maar het zit heel dicht bij elkaar, ze zullen moeten battelen."

Vrijdagavond ging Hugo Borst nader in op de kwestie.

Borst belt met Steijn: 'Heel pijnlijk, maar wil nu door met Ajax'

Opstelling Ajax

"Met Forbs heb ik echt een buitenspeler, Kudus kan ik ook op tien", aldus Ajax-trainer Maurice Steijn bij ESPN. "En als ik moet kiezen tussen Kudus en Taylor, dan kies ik nu voor Kudus."

De opstelling van Ajax voor het uitduel met Excelsior.

Aanvoerder Bergwijn aan de aftrap

Met Johan Cruijff, Danny Blind, Rafael van der Vaart, Christian Chivu en Dusan Tadic heeft Ajax grote namen gekend als aanvoerders. Het waren types die binnen het veld het team met woord en gebaar bij de hand namen en ook buiten de lijnen niet wegliepen voor hun verantwoordelijkheden.

De keuze van trainer Maurice Steijn voor Steven Bergwijn als aanvoerder dit seizoen past in die zin niet helemaal in de traditie. Ook Bergwijn zelf zag het niet aankomen.

"Ik was toch wel verrast", zegt de 25-jarige aanvaller in aanloop naar het uitduel met Excelsior (zaterdag, 16.30 uur). "Tijdens het trainingskamp in Duitsland heb ik het er met de trainer over gehad. Maar daarna heb ik er nooit meer aan gedacht eigenlijk. Toen werd ik zijn kantoor in geroepen en vroeg hij aan mij of ik aanvoerder wilde zijn. Dat is natuurlijk een eer."

Programma

Het programma van de tweede speelronde in de eredivisie.

De stand in het land

De stand in de eredivisie

NEC-fans zijn er nu al klaar mee...

Trainer Rogier Meijer staat al vroeg in het seizoen onder druk bij NEC. Meegereisde supporters van de club uit Nijmegen drongen tijdens het verloren duel met Heracles met spreekkoren aan op zijn vertrek. Tientallen fans van NEC hebben na middernacht ook de spelersbus bij het Goffertstadion opgewacht.

Enkele spelers van NEC gingen met de teleurgestelde supporters in gesprek. Daarna vertrok iedereen naar huis.

De ploeg uit Nijmegen zet met de slechte seizoensstart een moeizame reeks voort. Vorig seizoen won NEC slechts een van de laatste acht duels.

Even terug naar gisteren: Almelo juicht, Nijmegen baalt

Heracles Almelo heeft de eerste punten van het eredivisieseizoen binnen. Voor eigen publiek versloeg de gepromoveerde ploeg het getergde NEC met 2-1.

De Nijmegenaren hoopten in Almelo de nare smaak van de seizoensopener tegen Excelsior weg te poetsen, maar in plaats daarvan werd het chagrijn bij NEC alleen maar groter.

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - NEC

Welkom!

De tweede speelronde van de eredivisie gaat vandaag verder met Excelsior - Ajax, Vitesse - PSV, Fortuna Sittard - Almere City en Go Ahead Eagles - FC Volendam. Welkom bij het liveblog!