Jude Bellingham is belangrijk bij Real Madrid

Bellingham grote man bij nieuwe overwinning Real Madrid

Hij kwam voor meer dan 100 miljoen euro over van Borussia Dortmund, maar Real Madrid-middenvelder Jude Bellingham is hard bezig om dat bedrag waar te maken. Tegen Almería hielp de Engelsman zijn Real met twee doelpunten en een assist aan een 1-3 overwinning bij Almería.

Real Madrid begon heel slecht aan het uitduel. Al binnen drie minuten keken de Madrilenen tegen een achterstand aan. Een voorzet van Lucas Robertone werd door Sergio Arribas raak gekopt. Real Madrid-doelman Andriy Lunin zag er niet goed uit bij die bal. De vervanger van Thibaut Courtois, die zijn kruisband scheurde, moest zo al na drie minuten vissen.

Daarna zette Real Madrid aan en een gelijkmaker kon niet lang uitblijven. Een voorzet werd in de voeten gekopt van Jude Bellingham. De Engelsman kreeg de bal niet in één keer onder controle, maar kreeg hem met geluk nog een keer voor zijn voeten en schoot toen raak. Hoewel er een sterke buitenspellucht aan het doelpunt hing, greep de VAR niet in.

Jude Bellingham juicht na zijn eerste treffer

Met een gelijke stand gingen beide ploegen dan ook rusten. Almería nam na de rust de touwtjes in handen door veel aan de bal te zijn. Dat leverde alleen heel weinig op.

Bellingham eiste daarna de hoofdrol op. Een voorzet van Kroos kon hij met het achterhoofd achter doelman Luis Maximiano koppen: 1-2. En een kwartier voor tijd gaf de uitblinker aan Madrileense zijde de bal af aan Vinicius Junior die met een prachtige boogbal over de keeper de 1-3 op het scorebord zette.

Daardoor blijft Real Madrid voorlopig de koploper in La Liga, want vorige week was Bellingham ook al trefzeker in de 0-2 uitoverwinning bij Athletic Bilbao.

De actuele stand in La Liga

Real Sociedad was vorig seizoen één van de verrassingen in La Liga met een vierde plaats op de ranglijst. Maar dit seizoen gaat het vooralsnog heel erg moeizaam. De Baskische club bewees zichzelf vorige week, tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, geen goede dienst door thuis tegen Girona een overwinning uit handen te laten glippen. Deze week stelde de nummer vier van vorig seizoen wederom teleur. In de blessuretijd werd alsnog thuis gelijkgespeeld tegen Celta de Vigo (1-1).

Het eerste doelpunt in de wedstrijd viel na ongeveer twintig minuten spelen. Het was Ander Barrenetxea die een afgemeten voorzet van Takefusa Kubo binnenkopte.

Maar net zoals vorige week ging het weer mis. In de slotminuut kreeg Celta een hoekschop, Real Sociedad kreeg de bal niet weg en uiteindelijk kon verdediger Oscar Mingueza van dichtbij raak tikken. Daardoor heeft Sociedad in twee thuiswedstrijden nu twee punten verzameld.

Athletic Bilbao wint nu wel, twee rode kaarten

Athletic Bilbao heeft in de tweede wedstrijd van het seizoen wel kunnen winnen. Na een nederlaag tegen Real Madrid vorige week, werd nu met 0-2 gewonnen bij Osasuna.

Bilbao startte fel aan het duel en kwam razendsnel op voorsprong. Iñaki Williams was heel alert toen een voorzet van de andere Williams, Nico, bij de tweede paal belandde. De spits had een goede loopactie naar binnen en schoot de bal hard tegen de touwen.

Nico Williams was ook weer belangrijk bij de tweede treffer van Bilbao. Met een individuele actie kroop hij voorbij zijn man en legde de bal goed af op Gorka Guruzeta. Die faalde niet van dichtbij: 0-2.

Daarna leek het erop dat de Basken de wedstrijd rustig konden uitvoetballen, maar dat veranderde toen Oihan Sancet de fout in ging. De middenvelder had al geel op zak en kon zich niet inhouden na een overtreding die op hem werd gemaakt. Zijn gefrustreerde reactie leverde hem een tweede gele kaart op.

Dat was overigens niet de enige rode kaart in de wedstrijd. In de ultieme slotfase kon invaller Chimy Avila na een stevige tackle ook inrukken. Daardoor eindigden beide ploegen met tien man.