In zijn eerste duel sinds april scoort Depay met prachtige pegel voor Atlético

Met een geweldige pegel van ruim 25 meter heeft Memphis Depay bijgedragen aan een overwinning voor zijn club Atlético Madrid. In de eerste speelronde van La Liga werd Granada met 3-1 verslagen.

Depay, die sinds april geen officiële wedstrijd speelde vanwege een kuitblessure, begon in Estadio Metropolitano op de bank. Een kwartier na rust mocht de Oranje-international invallen voor Alvaro Morata, die aan het einde van de eerste helft de 1-0 had gemaakt.

Depay stond pas enkele minuten op het veld toen Samu de 1-1 scoorde voor Granada. Maar in de 67ste minuut volgde het hoogtepunt van de oud-PSV'er.

Pegel

Depay werd op ruim 25 meter van het doel aangespeeld door Yannick Carrasco en haalde snoeihard uit. De bal verdween in de kruising achter de vergeefs duikende doelman Andre Ferreira.

De snoeiharde uithaal van Depay

De pegel van Depay leek de winnende treffer te zijn, maar diep in blessuretijd werd het nog 3-1. Marcos Llorente profiteerde van balverlies van Granada en schoot raak.

Dankzij de zege staat Atlético meteen twee punten voor op titelverdediger Barcelona, dat zondag niet verder kwam dan 0-0 tegen Getafe.