Antony

Manchester United onderuit bij Spurs, zeges voor kampioen City en Liverpool

Manchester United heeft al in de tweede speelronde van het seizoen in de Premier League averij opgelopen. De ploeg van coach Erik ten Hag ging, na de magere 1-0 zege op Wolverhampton Wanderers van vorige week, op bezoek bij Tottenham Hotspur met 2-0 onderuit. Regerend kampioen Manchester City versloeg Newcastle United met 1-0.

De Spurs, zonder het naar Bayern München vertrokken clubicoon Harry Kane, raakten voor rust twee keer het aluminium via Pedro Porro en United-linksback Luke Shaw, maar United had het beste van het spel, was gevaarlijker en creëerde veel kansen. De beste kans was voor Bruno Fernandes, maar de Portugees kopte van dichtbij naast.

Kort na rust schoot Pape Sarr een voorzet van Dejan Kulusevski, die licht van richting werd veranderd, achter United-doelman André Onana. Een minuut later voorkwam de paal de 1-1 van Antony.

Pedro Porro (l) en Pape Sarr (r) vieren de openingsgoal

Een echt uitgespeelde kans creëerde United vervolgens niet meer en Lisandro Martinez tikte kort voor tijd een voorzet van invaller Ivan Perisic in eigen doel. Bij Tottenham speelde Micky van de Ven de hele wedstrijd. Met name voor rust liet de linkspoot weleens een gaatje vallen en toonde hij aan nog te moeten wennen aan het tempo in Engeland.

Het is bij Manchester United wachten op de inzetbaarheid van Rasmus Højlund, die voor 75 miljoen euro overkwam van Atalanta. De 20-jarige Deense spits kampt nog met een blessure. Op social media liet de Deen al doorschemeren dat hij snel beschikbaar is, maar hoe snel is nog onduidelijk.

Álvarez matchwinner City

Manchester City zette ook zijn tweede competitieduel in winst om. Na de 0-3 bij Burnley won het thuis van Newcastle United, nummer vier van afgelopen seizoen.

In de eerste helft bleef de oogst van het overwicht van City beperkt tot een goal van Julián Álvarez: de Argentijnse wereldkampioen rondde een vloeiende aanval over de rechterflank af met een fraai schot in de verre bovenhoek.

Julián Álvarez en Phil Foden

Ook na rust gunde de solide verdediging van Newcastle de thuisclub weinig kansen. Sven Botman, evenals Van de Ven opgenomen in de voorselectie van Oranje, speelde centraal achterin de hele wedstrijd,

City-aanvaller Erling Haaland miste ditmaal ook zijn gebruikelijke scherpte. Newcastle kroop meer uit hun schulp, werd soms dreigend, maar de 1-1 zat er niet in.

Zege Liverpool, ondanks valse start en rood Mac Allister

Ondanks een vroege achterstand en een rode kaart won Liverpool de thuiswedstrijd tegen Bournemouth met 3-1. Het was voor de Reds na het 1-1 gelijkspel bij Chelsea van vorige week de eerste zege van het prille seizoen in de Premier League.

Met aanvoerder Virgil van Dijk en Cody Gakpo weer op het middenveld begon Liverpool slecht aan de wedstrijd op Anfield. Na geklungel in de defensie van Liverpool van onder anderen Van Dijk en Trent Alexander-Arnold kwam de bal voor de voeten van Antoine Semenyo, die de bezoekers in de derde minuut op voorsprong zette.

• EPA
    Liverpool viert de 1-0 van Mo Salah
  • EPA
    Alexis Mac Allister druipt af

Kort daarna voorkwam de lat een kopgoal van Van Dijk en leidde een fout van Liverpool-keeper Alisson bijna tot de 0-2. Luis Díaz maakte met een halve omhaal gelijk en Mo Salah zette Liverpool in de 36ste minuut op 2-1 door de rebound van zijn gemiste strafschop te benutten.

Een harde tackle leverde Alexis Mac Allister een rode kaart op, maar met tien man hield doelman Alisson zijn team op de been en maakte Diogo Jota er 3-1 van. Gakpo werd gewisseld en Justin Kluivert kwam bij de bezoekers als invaller in de ploeg.

Brighton wint ook tweede duel

Brighton & Hove Albion, dat Mac Allister al verloor aan Liverpool en deze week Moisés Caicedo voor 116 miljoen euro kwijt raakte aan Chelsea, won ook de tweede wedstrijd van het seizoen. Na de 4-1 zege op Luton Town, werd het ook uit bij Wolverhampton Wanderers 4-1 voor de ploeg van coach Roberto De Zerbi.

Kaoru Mitoma, Pervis Estupiñán en Solly March (twee keer) scoorden voor Brighton. Hwang Hee-chan maakte de enige goal van de thuisploeg. Met een beter doelsaldo dan City is Brighton voorlopig de trotse koploper.