liveblog
NOS VoetbalAangepast

Liverpool trekt opnieuw portemonnee • 'Feyenoord heeft Araujo op het oog'

In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland.

Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan op het belletje.

liveblog gesloten

Tot in het volgende transferblog!

We houden ermee op in dit transferblog en gaan in een nieuwe week verder met een nieuw transferblog.

Sparta kiest voor assistent Rijsdijk als opvolger Steijn

Sparta heeft een nieuwe hoofdtrainer. Jeroen Rijsdijk (46) is aangesteld als opvolger van Maurice Steijn, die deze zomer naar Ajax vertrok. Rijsdijk was afgelopen seizoen assistent van Steijn in Rotterdam. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

Rijsdijk wordt komend seizoen geassisteerd door Nourdin Boukhari en Foeke Booy. De assistenten tekenden ook een contract voor twee seizoenen.

Gutiérrez verlaat PSV

Érick Gutiérrez heeft PSV na vijf seizoenen verlaten. De middenvelder keert terug naar zijn geboorteland Mexico, waar hij gaat spelen voor Chivas uit Guadalajara.

Liverpool tast opnieuw in buidel: Szoboszlai komt voor 70 miljoen euro

Liverpool heeft de tweede aankoop voor volgend seizoen binnen. Hongaars international Dominik Szoboszlai wordt voor 70 miljoen euro overgenomen van RB Leipzig. De Duitse club heeft nog nooit eerder zo veel geld voor een speler ontvangen. Liverpool betaalde alleen voor Virgil van Dijk en Darwin Núñez meer.

De Engelse club gaf een kleine maand geleden ongeveer 40 miljoen euro uit aan een andere middenvelder. De Argentijn Alexis Mac Allister werd gehaald van Brighton & Hove Albion.

Sparta doet weer zaken met Lommel SK

Sparta Rotterdam heeft Agustin Anello gecontracteerd. De 21-jarige in Amerika geboren vleugelaanvaller komt over van Lommel SK, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Hajduk Split. De Rotterdammers haalden eerder al basisspelers Arno Verscheuren en Koki Saito op bij de Belgische club.

'Feyenoord heeft Araujo (Barcelona) op lijst staan'

Feyenoord heeft Julián Araujo als kandidaat voor de rechtsbackpositie op de lijst gezet. Dat meldt de Catalaanse sportkrant Sport. "Feyenoord heeft drie kandidaten voor de rechtsachter-positie: naast Araujo ook Joshua Brenet, van Twente en Hugo Siquet van Standard Luik", aldus de krant. De 21-jarige Mexicaan speelde enkele seizoen in Amerika. Araujo debuteerde in 2021 in het Mexicaanse nationale elftal. Sinds februari van dit jaar staat hij onder contract bij FC Barcelona, maar tot een officieel debuut in het eerste elftal kwam het tot nu toe niet.

De kans bestaat dat rechtsback Lutsharel Geertruida vertrekt: er is veel belangstelling voor de international, met name van RB Leipzig.

'Manchester United wil Bijlow, maar Feyenoord werkt niet mee'

Feyenoord wil Justin Bijlow niet laten gaan, volgens VI. De doelman staat in nadrukkelijke belangstelling van een aantal andere clubs uit de Premier League en de La Liga.

Vooral Manchester United lijkt serieus interesse te hebben. De club van trainer Erik ten Hag zou een serieuze poging wagen om Bijlow, die nog tot 2025 onder contract staat in Rotterdam, over te nemen.

Feyenoord wil het contract van Bijlow, die een stap hogerop zelf wel ziet zitten, juist openbreken en verlengen. De Rotterdammers beschikken met hem en Timon Wellenreuther over slechts twee keepers.

Justin Bijlow

Yilmaz gesignaleerd op trainingsveld Besiktas

Burak Yilmaz is begonnen aan zijn trainersloopbaan. De oud-speler van Fortuna Sittard is zaterdag opgedoken bij Besiktas JK.

Daar gaat de Turk, die vorige maand aankondigde te stoppen als profvoetballer, aan de slag als assistent-trainer van Senol Günes.

Fàbregas (36) stopt als prof

Cesc Fàbregas (36) zet een punt achter zijn voetballoopbaan. Zijn laatste seizoen bracht de Spaans international door bij Como in de Serie B. Bij de Italiaanse club zal hij zijn trainerscarrière opstarten.

De oud-speler van Arsenal, Chelsea en FC Barcelona won met Spanje de EK's van 2008 en 2012 en het WK van 2010. Hij speelde overigens geen grote rol in de WK-winst, maar viel wel in tijdens de finale tegen Nederland.

Cesc Fàbregas

RKC-aanwinst al na vijf minuten van het veld

Een hard gelag voor Raz Meir en RKC Waalwijk. De nieuwe rechtsachter, die deze week een contract tekende in Brabant, moest al na vijf minuten geblesseerd van het veld.

In het duel met het Regioteam Waalwijk (12-0 overwinning) werd Meir er na rust ingebracht. Al snel kreeg de verdediger een flinke tackle te verwerken waarna hij het veld verlaten moest.

Raz Meir

VVV-Venlo en Valckx uit elkaar vanwege financiële redenen

VVV-Venlo en Stan Valckx gaan niet met elkaar door, mede om financiële redenen. Daarmee komt er na negen jaar een einde aan de samenwerking tussen de Koelclub en de scout, die een aflopend contract had in Covebo Stadion De Koel.

Valckx speelde van 1982 tot 1988 in totaal 158 officiële wedstrijden voor VVV in competitie- en bekerverband voordat hij in 2014 opnieuw aan de slag ging bij de club waar het allemaal begon.

Volgens een persbericht van VVV wordt het contract "mede vanwege financiële overwegingen" niet verlengd voor het nieuwe seizoen.

Stan Valckx

'PSV wil Schaars als assistent van hoofdtrainer Bosz'

PSV is van zins Stijn Schaars door te schuiven naar de staf van het eerste elftal. De voormalig middenvelder zou dan een van de assistenten van hoofdtrainer Peter Bosz worden, melden diverse media.

De 24-voudig international, die voetbalde bij onder meer Vitesse, AZ en PSV, stopt in 2019 als speler en ging bij PSV aan de slag als jeugdtrainer. Schaars is ook assistent geweest bij Jong Oranje, waar Erwin van de Looi de scepter zwaaide.

Volgens het Eindhovens Dagblad ziet Marcel Brands, de algemeen directeur van PSV, in Schaars "misschien een toekomstig hoofdcoach".

FC Utrecht neemt Janssen en Mulenga op in de staf

FC Utrecht heeft oud-spelers Willem Janssen en Jacob Mulenga toegevoegd aan de staf. Het duo gaat aan de slag als individueel trainer. Urby Emanuelson, ook een voormalig speler van de club uit de Domstad, vervult al een jaar de functie van individueel trainer.

Janssen was tot voor kort werkzaam als technisch manager van VVV-Venlo, terwijl Mulenga eind maart al aansloot bij de staf om zich te oriënteren op zijn toekomst.

Franse international Thuram tekent bij Internazionale

Internazionale heeft Marcus Thuram gecontracteerd. De 25-jarige Franse international komt transfervrij over van Borussia Mönchengladbach. Thuram heeft in Milaan voor vijf seizoenen getekend.

Thuram kwam vier seizoenen uit voor Borussia Mönchengladbach. In 111 wedstrijden in de Duitse competitie maakte hij 34 doelpunten. Afgelopen seizoen was hij goed voor dertien treffers.

In oktober 2020 debuteerde Thuram in San Siro in de Champions League in de groepswedstrijd tussen Internazionale en Borussia Mönchengladbach (2-2). De Italianen reikten uiteindelijk tot de finale, waarin verloren werd van Manchester City.

'Rijsdijk wordt opvolger van Steijn bij Sparta'

Sparta heeft een nieuwe hoofdtrainer. Jeroen Rijsdijk wordt de opvolger van Maurice Steijn, die deze zomer naar Ajax vertrok. Dat melden diverse media. Rijsdijk was afgelopen seizoen assistent van Steijn in Rotterdam.

Sparta greep eerder mis bij Fred Rutten en de oud-Spartanen Danny Blind en Gregg Berhalter.

Go Ahead Eagles neemt Serra definitief over Valencia

Dario Serra

Dario Serra blijft bij Go Ahead Eagles. De 20-jarige Spaanse aanvaller werd het afgelopen half jaar gehuurd van Valencia en maakt nu de definitieve overstap. Go Ahead Eagles had in het huurcontract een optie tot koop bedwongen en heeft die optie nu gelicht. Serra heeft een contract tot medio 2026 getekend.

Serra maakte begin mei zijn debuut voor Go Ahead Eagles in het duel met FC Groningen (1-1) en maakte twee weken later zijn eerste doelpunt in de wedstrijd tegen FC Volendam (3-0). "Ik ben er trots op dat Go Ahead Eagles mij deze kans geeft. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan mijn eerste maanden in Deventer. Vorig seizoen heb ik me hier als mens en als voetballer mogen ontwikkelen. Dat wil ik nu een vervolg geven", aldus Serra.

Schoofs vertrekt bij Heracles

Lucas Schoofs in het shirt van Heracles

Lucas Schoofs maakt een transfer naar de club waar hij zijn carrière begon: Lommel SK. De 26-jarige Belg kwam in vier jaar tijd bij Heracles Almelo tot 104 officiële wedstrijden waarin hij 12 keer scoorde en 9 assists gaf. Die productie krikt hij met name het afgelopen seizoen op. De middenvelder had een enorme inbreng in het kampioenschap met tien goals en vijf assists. Hij schoot bovendien de beslissende 2-0 binnen in de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax.

Lucas Schoofs stond nog voor één seizoen onder contract bij Heracles Almelo. Technisch directeur Nico-Jan Hoogma: "Lucas kreeg nu de mogelijkheid om terug te keren naar België, naar de club waar hij is begonnen. Dat wilde hij graag en dat gunnen we hem ook".

Liverpool biedt 70 miljoen voor Szoboszlai (Leipzig)

Liverpool wil zich op korte termijn versterken met Dominik Szoboszlai. De aanvallende middenvelder speelt nu bij RB Leipzig. De Engelse club heeft een bod van 70 miljoen euro gedaan op de 22-jarige Hongaar.

Szoboszlai werd met Leizpig afgelopen seizoen derde in de Bundesliga en veroverde met de ploeg de Duitse beker. Hij maakte in de competitie zes doelpunten en gaf acht assists.

Poldervaart assistent Buijs bij Fortuna

Adrie Poldervaart keert terug in het betaald voetbal. Hij wordt assistent van hoofdtrainer Danny Buijs bij Fortuna Sittard en tekent voor een seizoen. Poldervaart stopte afgelopen seizoen bij De Graafschap, omdat bij hem het Guillain-Barré Syndroom was geconstateerd. Zijn herstel verloopt zo voorspoedig dat hij zijn werk weer kan oppakken. Bij FC Groningen werkte het tweetal ook samen.

Ook Francisco Costa gaat deel uitmaken van de staf van Buijs. De 26-jarige Portugees komt over van FC Porto en gaat zich richten op analyses van tegenstanders.

Fortuna zou daarnaast verregaande belangstelling hebben voor Luuk Brouwers van FC Utrecht.

Adrie Poldervaart

Jackson (Villarreal) tekent voor acht jaar bij Chelsea

Het blijft een komen en gaan bij Chelsea deze transferzomer. En dan vooral een gaan, maar de Blues legden vandaag ook aanvaller Nicolas Jackson vast van Villarreal. De 22-jarige Senegalees tekende een contract voor maar liefst acht jaar. Hij maakte afgelopen seizoen 12 doelpunten voor Villarreal in La Liga, waarvan negen in de laatste acht wedstrijden.

Nicolas Jackson

OGC Nice stelt jonge Italiaan Farioli (34) aan als trainer

De Franse voetbalclub OGC Nice heeft de pas 34-jarige Francesco Farioli aangesteld als hoofdtrainer. De Italiaan heeft een overeenkomst voor twee seizoenen ondertekend aan de Franse Rivièra. Farioli was eerder trainer bij de Turkse clubs Karagumruk en Alanyaspor.

Bij OGC Nice staan Calvin Stengs en Pablo Rosario, die in het verleden voor respectievelijk AZ en PSV speelden, onder contract. Stengs speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Antwerp. OGC Nice werd afgelopen seizoen negende in de Franse competitie.

Weghorst moet weg bij United; Ten Hag heeft gehuurde spits niet meer nodig

Wout Weghorst (30) is volgend seizoen niet meer te bewonderen bij Manchester United. De Premier League-club van trainer Erik ten Hag, die Weghorst dit seizoen huurde van Burnley, heeft besloten niet verder te gaan met de Oranje-international.

Wout Weghorst

Milan neemt Loftus-Cheek over van Chelsea

AC Milan neemt middenvelder Ruben Loftus-Cheek over van Chelsea. De 27-jarige Engelsman tekent een contract tot de zomer van 2027. Volgens Engelse media maakt de Italiaanse club 16 miljoen euro over voor de speler.

Loftus-Cheek speelde sinds zijn achtste bij Chelsea. Na het doorlopen van de jeugdopleiding maakte hij in 2014 zijn debuut voor het eerste elftal. Hij speelde in totaal 155 keer voor de hoofdmacht en maakte dertien doelpunten.

Met Loftus-Cheek ziet Chelsea opnieuw een speler weggaan. Eerder vertrokken onder anderen Kai Havertz, Mateo Kovacic, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy en N'Golo Kante.

Ruben Loftus-Cheek

Ajax verlengt contract Belgische tiener Godts tot zomer 2027

Ajax heeft het contract van het Belgische talent Mika Godts verlengd tot de zomer van 2027. De oude verbintenis van Godts liep tot medio 2025.

De 18-jarige aanvaller Godts kwam in januari van dit jaar over van de Belgische club KRC Genk. In april maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-0). Godts speelde afgelopen half jaar vier keer voor de hoofdmacht. Godts speelde sinds zijn komst naar Amsterdam ook elf duels voor Jong Ajax en daarin wist hij drie keer te scoren.

Mika Godts en Davy Klaassen

Vitesse haalt aanvaller Boutrah uit Frankrijk

Vitesse heeft Amine Boutrah vastgelegd. De 22-jarige aanvaller komt transfervrij over van het Franse Concarneau. Hij tekent in Arnhem een contract voor vier seizoenen. Boutrah werd afgelopen seizoen met Concarneau kampioen in de Franse derde divisie en was goed voor twaalf goals en acht assists.

Heerenveen huurt Chelsea-talent Webster

sc Heerenveen heeft zich versterkt met het Engelse talent Charlie Webster. De 19-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea. Webster doorliep de jeugdopleiding van Chelsea en kwam afgelopen seizoen uit voor Chelsea Onder 23 uit in de Premier League 2. Technisch manager Ferry de Haan: "Charlie is een dynamische middenvelder met een goede pass."

Barça neemt afscheid van Umtiti

FC Barcelona heeft het contract met verdediger Samuel Umtiti ontbnden. De 29-jarige Franse verdediger had een contract tot 2026 bij Barça. Hij speelde afgelopen seizoen na een periode vol blessureleed bij Barcelona op huurbasis voor Lecce, dat zich handhaafde in de Serie A. Umtiti kwam in 2016 van Olympique Lyonnais over naar Barcelona.

Samuel Umtiti

Emmen ziet steunpilaar vertrekken naar VS

Miguel Araujo verlaat FC Emmen. De Peruaan heeft een contract voor twee jaar getekend bij Portland Timbers uit de Major League Soccer.

De 28-jarige verdediger was de afgelopen jaren een steunpilaar bij Emmen. Hij had een contract tot medio 2024 bij Emmen, waarmee hij afgelopen seizoen degradeerde uit de eredivisie.

Cuadrado na acht jaar weg bij Juventus

Juan Cuadrado gaat Juventus na acht jaar verlaten. De 35-jarige Colombiaan werd vrijdag op de clubwebsite van Juve bedankt voor de bewezen diensten. "Bedankt Panita. Het zijn acht rijke, bijzondere en onvergetelijke seizoenen geworden", schreef de club van Turijn.

De vleugelverdediger, destijds nog een flankaanvaller, kwam in 2015 over van Chelsea. Bij Juventus veroverde hij elf prijzen, waaronder vijf landstitels en vier bekers. Juventus heeft als zijn vervanger Timothy Weah binnengehaald. De 23-jarige zoon van Milan-legende George Weah legde donderdag zijn medische testen af. Hij ondertekende een contract voor vijf jaar, zo meldden verschillende Italiaanse media.

Juventus eindigde het voorbije seizoen na een puntenstraf op de zevende plaats. De club komt zo uit in de play-offs van de Conference League.

Juan Cuadrado

Kaib verruilt Heerenveen voor Djurgårdens IF

Rami Kaib stapt van sc Heerenveen over naar Djurgårdens IF, de huidige nummer vijf van de Zweedse competitie. De 26-jarige international van Tunesië keert daarmee terug naar zijn geboorteland. Kaib kwam in januari 2021 over van het Zweedse Elfsborg en kwam in Friesland tot 70 officiële optredens. Hierin was de verdediger twee keer trefzeker en vijf keer de aangever bij een doelpunt.

Blind vertrekt na half seizoen bij Bayern

Zoals verwacht vertrekt Daley Blind bij Bayern München. Afgelopen winter tekende de oud-Ajacied een contract voor een half jaar, waarna beide partijen om tafel zouden gaan om te kijken naar de toekomst.

Daar is uit gekomen dat de wegen van Blind en de club uit Duitsland scheiden. De verdediger deed slechts vier competitieduels mee en stond een keer in de basis.

Daley Blind

Ünüvar op huurbasis naar FC Twente

De tijdelijke overgang van Naçi Ünüvar van Ajax naar FC Twente is rond. De creatieve middenvelder, die ook vaak als linksbuiten speelt, wordt door de Tukkers een seizoen gehuurd.

Ünüvar stond in de jeugdopleiding van Ajax als een van de grootste talenten te boek, maar brak nog niet door in het eerste elftal. Afgelopen seizoen speelde Ünüvar op huurbasis voor het Turkse Trabzonspor, waar hij tot slechts een handvol wedstrijden kwam.

Bij de huurovereenkomst is zo ver bekend geen optie tot koop opgenomen. Ünüvar staat nog tot medio 2026 onder contract bij Ajax.

Interesse AC Milan 'geweldig compliment', maar AZ hoopt Reijnders snel weer te zien

AZ is vandaag met de eerste training aan het nieuwe seizoen begonnen, waarin het hoopt de knappe prestaties van het vorige voetbaljaar (vierde in de eredivisie, halve finale Conference League) te kunnen verbeteren.

Maar zo'n zes weken voor de competitiestart is nog veel onzeker in Alkmaar. Na het succesvolle seizoen staan veel spelers in de belangstelling van buitenlandse clubs. Tijjani Reijnders bijvoorbeeld. De middenvelder stond vanochtend op de voorpagina van de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport, die schrijft over verregaande interesse van AC Milan.

Eredivisie-interesse voor Zwollenaar Beelen

Na het vertrek van Thomas van den Belt naar Feyenoord zou het zomaar kunnen dat PEC Zwolle nog een speler kwijt raakt aan de landskampioen. Volgens Feyenoordnieuwsplatform 1908.nl hebben de Rotterdammers geïnformeerd naar de diensten van de 20-jarige centrale verdediger Thomas Beelen.

Volgens Telegraaf-verslaggever Jeroen Kapteijns zijn AZ en Twente voorlopig de enige clubs die een bod hebben uitgebracht bij Zwolle.

De rechtsbenige Beelen, die nog een contract tot 2025 heeft, was afgelopen seizoen goed voor dertig duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Lucca vertrekt bij Ajax

Ajax maakt geen gebruik van de optie tot koop in het huurcontract van Lorenzo Lucca. De 2.01 meter lange Italiaan keert daardoor na één seizoen weer terug naar Pisa.

De 22-jarige spits speelde voornamelijk voor Jong Ajax. In veertien invalbeurten in het eerste maakte hij twee doelpunten.

Volgens Italiaanse media maakt Lucca in Italië de overstap naar de Serie A. Udinese wil hem overnemen van Pisa.

'Transfer Ziyech op losse schroeven'

De overgang van Hakim Ziyech van Chelsea naar Al-Nassr, de Saudische ploeg van Cristiano Ronaldo, zou zomaar eens in het water kunnen vallen. De oud-speler van Twente, Heerenveen en Ajax heeft volgens Engelse en Franse media de medische keuring niet doorstaan. Bij die keuring zou een probleem met de knie van de Marokkaans international geconstateerd zijn.

Afgelopen winter stond Ziyech voor een overgang naar Paris Saint-Germain, maar kwam hij ook de keuring niet door. Toen dat later wel lukte, was het papierwerk niet in orde en ketste de overgang alsnog af.

PSV neemt afscheid van viertal huurlingen

De periode van Jarrad Branthwaite, Fábio Silva, Sávio Moreira de Oliveira en Thorgan Hazard in het shirt van PSV zit erop. Per 1 juli keert het viertal respectievelijk terug naar Everton, Wolverhampton Wanderers, Troyes en Borussia Dortmund.

Van het kwartet wist alleen Branthwaite zich te ontpoppen tot vaste basisspeler in Eindhoven. Zijn prijskaartje bleek echter te hoog voor PSV om definitief over te komen van Everton.

Doelman Koopmans naar Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft doelman Luuk Koopmans aan de selectie toegevoegd. De 29-jarige Koopmans was transfervrij na zijn vertrek bij ADO Den Haag.

De keeper, in het verleden onder contract bij onder meer PSV en MVV, tekende voor twee jaar bij de eredivisionist.

Luuk Koopmans

'Transfer Timber naar Arsenal nadert zijn voltooiing'

De transfer van Jurriën Timber van Ajax naar Arsenal nadert zijn voltooiing. Volgens De Telegraaf hebben beide clubs donderdag een mondeling akkoord bereikt over de transfersom.

Die zou naar verluidt 42 miljoen euro bedragen. Door bonussen kan het bedrag nog verder oplopen tot 47 miljoen euro.

De komende dagen staan de medische keuring en de presentatie in Londen gepland.

Álvarez niet naar Dortmund

Tegenover de aanstaande transfer van Timber staat overigens het afketsen van de overgang van middenvelder Edson Álvarez naar Borussia Dortmund.

De Duitsers hebben zich volgens diverse media teruggetrokken, omdat men de transfersom van zo'n 40 miljoen euro toch te hoog vindt.

Voormalig Ajacied Fischer beëindigt voetballoopbaan

Oud-Ajacied Viktor Fischer heeft op 29-jarige leeftijd zijn voetballoopbaan beëindigd. De Deense aanvaller, die tussen 2012 en 2016 voor Ajax uitkwam, heeft dat besluit genomen vanwege blessureleed.

Fischer brak als tiener door bij Ajax en hem werd een mooie toekomst voorspeld. In 2016 verhuisde hij naar Middlesbrough en in 2017 al naar Mainz 05, maar bij beide clubs wist hij niet te imponeren.

Hij keerde terug naar Denemarken, waar hij ging spelen bij FC Kopenhagen. Na periodes bij Royal Antwerp FC en AIK in Zweden houdt hij het nu voor gezien. Fischer speelde 21 interlands.

Heracles Almelo neemt Limbombe over van Roda JC

Bryan Limbombe speelt komend seizoen voor Heracles Almelo. De 22-jarige aanvaller uit België komt over van Roda JC. In dienst van de Limburgers was hij in 72 duels goed voor 14 doelpunten.

Limbombe heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij de naar de eredivisie gepromoveerde club.

'Manchester United hengelt Mount dan toch binnen'

Het heeft even geduurd, maar Manchester United heeft het na lang onderhandelen met Chelsea dan toch voor elkaar: Mason Mount komt de ploeg van trainer Erik ten Hag versterken, meldt de BBC.

United neemt de Engelse middenvelder, die persoonlijk allang rond was met de Red Devils, over voor een bedrag van zo'n 64 miljoen euro, dat via bonussen richting de 70 miljoen kan gaan.

Mason Mount

De 24-jarige Mount, die inmiddels 36 interlands op zijn naam heeft staan, speelde in het seizoen 2017/2018 als huurling 29 competitiewedstrijden voor Vitesse.

Hoofd jeugdopleiding van FC Den Bosch naar Ajax

Stef Wijlaars, hoofd jeugdopleiding van eerstedivisionist FC Den Bosch, vervolgt zijn carrière bij Ajax. De 35-jarige Wijlaars gaat zich in Amsterdam bezighouden met de zogeheten middenbouw. Dat zijn de jongens onder 13 tot en met de jongens onder 16 jaar.

"Ik ben FC Den Bosch enorm dankbaar voor de kansen die ze mij gegeven hebben", aldus de oud-prof. "Ik ben hier zes jaar geleden teruggekeerd als jeugdtrainer en heb me mogen doorontwikkelen tot hoofd van de opleiding. FC Den Bosch is een echte opleidingsclub. Dat geldt niet alleen voor de spelers en trainer, maar uiteindelijk ook voor de mensen in de organisatie. Ik ben er trots op om deze stap te kunnen maken."

Stef Wijlaars

Wijlaars kwam als profvoetballer uit voor FC Den Bosch. Daarnaast speelde hij ook in Slowakije en Tsjechië.

Heracles huurt Nankishi nog een jaar van Werder Bremen

Heracles Almelo huurt ook dit seizoen de Duitse aanvaller Abed Nankishi van Werder Bremen. Vorig seizoen speelde de 20-jarige vleugelaanvaller ook op huurbasis bij de club, die door het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie is gepromoveerd naar de eredivisie. Nankishi kwam tot elf competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en een assist gaf.

"We zijn erg blij dat we Abed nog een jaar kunnen huren", zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma. "We hebben zijn kwaliteiten in de wedstrijden die hij heeft gespeeld mogen zien. Bovendien kan hij in principe op alle posities in de voorhoede uit de voeten."

Nankishi staat al sinds 2013 onder contract bij Werder Bremen, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Kalezic nieuwe trainer ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft Darije Kalezic gecontracteerd als nieuwe hoofdtrainer van de club. Kalezic was de afgelopen twee seizoenen hoofdtrainer bij Jong FC Utrecht waar hij twee seizoenen actief was. De Bosnische oefenmeester tekent voor twee jaar in Den Haag.

De 53-jarige oefenmeester was als voetballer in twee verschillende periodes actief voor FK Velež uit Bosnië-Herzegovina en in Nederland voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk, AGOVV Apeldoorn en De Graafschap.

Technisch directeur Joris Mathijsen: "Darije is al meer dan veertien jaar actief als oefenmeester in het betaald voetbal, waarvan de afgelopen jaren in de Keuken Kampioen Divisie, dus brengt hij de nodige ervaring met zich mee. Hij heeft bewezen ploegen naar een hoger niveau te kunnen tillen en bracht De Graafschap ooit als trainer terug naar de eredivisie."

Te Kloese: 'Geen concreet verhaal'

Dennis te Kloese, de algemeen directeur van Feyenoord, heeft aan Voetbal International laten weten dat de club nog geen officieel bod heeft ontvangen voor Lutsharel Geertruida. Wel is er concrete interesse van RB Leipzig.

Te Kloese noemt die interesse "nog niet serieus. Er is belangstelling, maar het is zeker geen concreet verhaal".

'RB Leipzig meldt zich voor Geertruida'

RB Leipzig heeft zich bij Feyenoord gemeld voor verdediger Lutsharel Geertruida. Dat meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. De Duitsers zijn eerst nog bezig met het afronden van de huur van Fabio Carvalho van Liverpool, daarna gaat volgens Romano de blik op de drievoudig international.

Jeugdproduct Geertruida heeft nog een contract tot de zomer van 2025 in De Kuip. In totaal speelde de verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, inmiddels 151 wedstrijden voor de Rotterdammers. Daarin was hij goed voor 15 doelpunten.

'Chivas wil Gutiérrez terug naar Mexico halen'

Het Mexicaanse Chivas Guadalajara wil Érick Gutiérrez terughalen naar Mexico. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De middenvelder verlengde vorig jaar zijn contract in Eindhoven, tot medio 2025. PSV betaalde in 2018 zeven miljoen euro voor Gutiérrez.

De Mexicaan was bij Roger Schmidt een vaste waarde in het Eindhovense elftal. Bij Ruud van Nistelrooij stond hij afgelopen seizoen maar 20 keer in de basisopstelling.

Kramer keert terug bij Go Ahead Eagles

Joris Kramer keert terug bij Go Ahead Eagles. De 26-jarige verdediger heeft bij de club uit Deventer een contract getekend tot medio 2026.

Kramer kwam in het seizoen 2021-2022 al op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles. Hij werd toen gehuurd van AZ. De club uit Alkmaar verkocht Kramer daarna aan NEC.

Messi in Miami herenigd met coach Martino

Gerardo 'Tata' Martino is de nieuwe trainer van Inter Miami. Niet geheel toevallig de nieuwe club van Lionel Messi. De Argentijnse wereldster was ooit verantwoordelijk voor het aantrekken van Martino in Barcelona. Een succes werd dat niet, het bleef beperkt tot het seizoen 2013/14 en een gewonnen Spaanse supercup. Vervolgens werd Martino bondscoach van Argentinië. In zijn tijd werden twee Copa América-finales verloren.

Laatste klus van Martino was het bondscoachschap van Mexico, daar werd hij na het afgelopen WK in Qatar ontslagen nadat het niet lukte om de groepsfase te overleven, in een groep met de latere wereldkampioen Argentinië, Polen en Saudi-Arabië.

Tottenham haalt Maddison binnen

Tottenham Hotspur hoopt dat het binnenhalen van James Maddison een schot in de roos is. De middenvelder komt voor 46 miljoen euro over van Leicester City, dat degradeerde uit de Premier League.

De 26-jarige Maddison was met tien goals en elf assists een positieve uitzondering bij het tobbende Leicester.

'Beukema vergroot Nederlandse enclave Bologna'

Sam Beukema vervolgt zijn carrière bij Bologna, meldt VI. De 24-jarige verdediger verlaat AZ en tekent een meerjarig contract in Italië. Beukema wordt de vierde Nederlander die onder contract staat bij Bologna, na Jerdy Schouten, Joshua Zirkzee en Sydney van Hooijdonk.

Beukema speelde twee jaar bij AZ en kwam tot 81 wedstrijden in Alkmaarse dienst. Daarvoor speelde de geboren Deventenaar voor Go Ahead Eagles.

Sam Beukema zwaait af bij AZ

Chelsea loost met Havertz nog een speler

Het is de op-een-na grootste transfer van deze zomer tot nu toe. De Duitser Kai Havertz verruilt Chelsea voor stadgenoot Arsenal, dat volgens diverse media 70 miljoen euro neerlegt.

Eerder deze zomer nam Chelsea al afscheid van Mateo Kovacic (Manchester City), Kalidou Koulibaly, Édouard Mendy en Ngolo Kanté (naar Saudi-Arabië).

Kai Havertz viert een goal in het Chelsea-shirt

Amerikaan Weah naar Juventus

Timothy Weah speelt vanaf komend seizoen voor Juventus. De Italiaanse club neemt de 23-jarige verdediger over van Lille.

De Amerikaan is de zoon van George Weah, voormalig AC Milan-spits en wereldvoetballer van het jaar in 1995. Donderdag ondergaat hij de medische keuring en ondertekent dan een contract voor vijf seizoenen.

Juventus betaalt volgens Italiaanse media zo'n 12 miljoen euro voor Weah, die met de VS op het WK in Qatar werd uitgeschakeld door Oranje.

Timothy Weah

Ook keeper Mendy naar Saudi-Arabië

De grote schoonmaak bij Chelsea houdt nog even aan. Keeper Édouard Mendy vertrekt voor naar verluidt 18,5 miljoen euro naar Al-Ahly in Saudi-Arabië. De 31-jarige Senegalees, die afgelopen WK nog onder de lat stond tegen Oranje (2-0 overwinning Nederland), tekent voor 3 jaar. De keeper was afgelopen seizoen zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Kepa Arrizabalaga.

Mendy is al de vierde grote naam die deze transferperiode vertrekt. Landgenoot Kalidou Koulibaly en N'Golo Kanté vertrokken ook naar Saudi-Arabië, Mateo Kovacic transfereerde voor bijna 30 miljoen euro naar Manchester City. Ook Hakim Ziyech zal snel tekenen in Saudi-Arabië terwijl Kai Havertz spoedig gepresenteerd zal worden bij stadsgenoot Arsenal. Tot nu toe stelde Chelsea alleen de komst van Christopher Nkunku van RB Leipzig voor 60 miljoen euro daar tegenover. De Londenaren kenden afgelopen jaar een matig seizoen met een teleurstellende twaalfde plaats in de Premier League.

Édouard Mendy op het WK in actie tegen Nederland

'United wil Onana naar Manchester halen'

Na één seizoen bij Internazionale lijkt André Onana Italië alweer te gaan verlaten. De oud-doelman van Ajax staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, waar een hereniging met trainer Erik ten Hag wacht.

Volgens La Gazzetta dello Sport wil United 50 miljoen euro voor de Kameroener betalen. Dat zou een mooie winst voor Inter betekenen, want Onana (27) kwam een jaar geleden nog transfervrij over van Ajax.

United is druk in gesprek met de zaakwaarnemers van de keeper. Naar verwachting komt er vrijdag duidelijkheid over de mogelijke transfer.

Jarmolenko ondanks oorlog terug naar Dinamo Kyiv

Andrij Jarmolenko keert na zes jaar terug bij Dinamo Kyiv, de Oekraïense topclub waar de inmiddels de 33-jarige vleugelaanvaller tussen tussen 2006 en 2017 ook al voetbalde. Hij komt transfervrij over van Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten.

Jarmolenko, die zich niet heeft laten weerhouden door de oorlog van zijn vaderland met Rusland en voor twee jaar getekend heeft, kwam in zijn eerste periode bij Dinamo Kyiv tot 340 wedstrijden, waarin hij 137 doelpunten maakte en 90 assists afleverde. In de zomer van 2017 vertrok hij naar Borussia Dortmund, om later ook het shirt van West Ham United en Al-Ain te dragen.

Andrij Jarmolenko, eerder deze maand in actie tegen Duitsland

Jarmolenko is met tot nu toe 115 optredens Oekraïens recordinternational.

Recordtransfer Premier League in de maak

Engeland is in de ban van de naderende recordtransfer van Declan Rice. Arsenal lijkt aan het langste eind te trekken in de strijd om de middenvelder van West Ham United en de nationale ploeg van Engeland.

Het laatste bod van de Londenaren bedraagt 122 miljoen euro, al vijf miljoen meer dan er betaald werd voor Jack Grealish, die twee jaar geleden van Aston Villa naar Manchester City ging.

Declan Rice

Balk definitief van Utrecht naar Cambuur

Cambuur neemt Remco Balk (22) definitief over van FC Utrecht. De aanvaller was afgelopen seizoen al op huurbasis actief in Leeuwarden.

"Remco is een fijn persoon om in de groep te hebben en zorgt met zijn snelheid, energie en diepgang altijd voor het nodige gevaar", zegt technisch directeur Etiënne Reijnen, die een selectie hoopt samen te stellen die de club komend seizoen weer kan terugbrengen naar het hoogste niveau.

Remco Balk

Rutten zegt Sparta af

Sparta zal verder moeten zoeken naar een trainer. De begeerde Fred Rutten geeft de voorkeur aan een buitenlands avontuur, weet Voetbal International.

De Rotterdammers zijn op zoek naar een opvolger van Maurice Steijn, die naar Ajax vertrok.

Nieuwe trainersklus voor Rankovic

Aleksandar Rankovic gaat als trainer aan de slag bij Lion City Sailors in Singapore. Afgelopen seizoen was hij assistent bij FC Utrecht, maar daar kwam hij niet meer voor in de toekomstplannen.

Lion City Sailors heeft een samenwerkingsverband met Feyenoord, met name gericht op de ontwikkeling van jeugdspelers.

Aleksandar Rankovic

'Sparta nadert akkoord met Fred Rutten'

Sparta Rotterdam heeft Fred Rutten op het oog als vervanger van de naar Ajax vertrokken Maurice Steijn. Volgens ESPN zijn de Kasteelclub en 60-jarige oefenmeester dicht bij een akkoord. Rutten was afgelopen seizoen assistent bij PSV.

Fred Rutten

Youri Baas speelt komend seizoen bij NEC

Verdediger Youri Baas speelt komend seizoen bij NEC. Ajax en NEC zijn momenteel een huurtransfer aan het afronden, aldus Voetbal International. Afgelopen seizoen speelde de linkback zes keer in het eerste elftal van de Amsterdammers. NEC was al enige tijd op zoek naar een nieuwe linksback na het vertrek van Souffian El Karouani naar FC Utrecht. Baas heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2026.

NEC laat Joris Kramer naar Go Ahead Eagles vertrekken.

Youri Baas

Manchester City versterkt zich met Chelsea-middenvelder Kovacic

Mateo Kovacic stapt in de Premier League over van Chelsea naar Manchester City. De kampioen betaalt 25 miljoen Britse pond (omgerekend zo'n 29 miljoen euro) voor de Kroatische middenvelder.

De 29-jarige Kovacic ondertekent een vierjarig contract bij Manchester City, dat afgelopen seizoen naast de Engelse titel ook de Champions League en FA Cup won.

Manchester City raakte eerder deze transferperiode middenvelder Ilkay Gündogan kwijt aan FC Barcelona.

Vos blijft trainer van Jong Ajax

Dave Vos blijft trainer van Jong Ajax. De Amsterdamse club verlengde het contract van de trainer dinsdag met twee jaar, tot de zomer van 2025. Jeugdtrainer Yuri Rose wordt zijn assistent.

De 40-jarige Vos volgde in februari de naar het eerste elftal overgehevelde John Heitinga op. Jong Ajax eindigde in de eerste divisie als dertiende.

VfL Bochum neemt middenvelder Bero over van Vitesse

Matus Bero verruilt Vitesse voor VfL Bochum in de Duitse Bundesliga. De 27-jarige Slowaakse middenvelder komt transfervrij over na vijf seizoenen bij de Arnhemse club. De Slowaakse international heeft bij Bochum een contract tot medio 2026 getekend.

Volgens technisch directeur Marc Lettau bezit Bero veel kwaliteiten die het elftal verder kunnen helpen. "Coach Thomas Letsch kent zijn kwaliteiten, die Bero als aanvoerder ook al heeft laten zien." Letsch werkte eerder als coach van Vitesse van 2020 tot en met 2022 samen met Bero.

Jill Diekman verruilt PEC voor FC Twente

De vrouwen van FC Twente krijgen versterking van Jill Diekman. De 19-jarige middenveldster komt over van PEC Zwolle en tekende een driejarig contract bij de Tukkers. Diekman verruilde de jeugd van Rohda Raalte in 2018 voor PEC Zwolle en in 2020 debuteerde ze in het eerste van PEC.

PSV heeft spits Pepi binnen

Ricardo Pepi gaat naar PSV. De Amerikaan begon zijn loopbaan bij FC Dallas in de Major League Soccer en stapte in januari 2022 over naar Augsburg. De Duitse club verhuurde het talent afgelopen seizoen aan FC Groningen, waarvoor hij 12 keer scoorde in 29 eredivisieduels.

Bij Augsburg had Amerikaans international Pepi een contract tot medio 2026. De transfersom bedraagt naar verluidt rond de 10 miljoen euro.

Ricardo Pepi

FC Utrecht legt NEC-keeper Branderhorst vast

FC Utrecht heeft zich versterkt met Mattijs Branderhorst. De 29-jarige doelman komt transfervrij over van NEC. Hij tekende een tweejarig contract in de Domstad. In Nijmegen verloor Branderhorst door de komst van Jasper Cillessen zijn plaats onder de lat. Hij kwam eerder uit voor Willem II en MVV Maastricht,

Mattijs Branderhorst

Fransman Rabiot blijft bij Juventus

Middenvelder Adrien Rabiot heeft zijn aflopende contract bij Juventus met één seizoen verlengd. De Italiaanse voetbalclub nam de 28-jarige Franse international vier jaar geleden transfervrij over van Paris Saint-Germain.

In 48 wedstrijden was Rabiot afgelopen seizoen goed voor elf doelpunten en zes assists.

Juventus eindigde afgelopen seizoen, mede vanwege een flinke puntenstraf, op de zevende plek in de Serie A.

Oostenrijker Grillitsch terug naar oude club

Florian Grillitsch keert terug bij 1899 Hoffenheim, actief in de Duitse Bundesliga.

De Oostenrijker speelde afgelopen seizoen voor Ajax, maar de Amsterdammers besloten de optie in het contract van de 27-jarige middenvelder niet te lichten.

Zweedse spits voor Go Ahead

De Zweedse spits Victor Edvardsen is de nieuwste aanwinst van Go Ahead Eagles. Edvardsen heeft in Deventer een contract voor drie jaar getekend. De enkelvoudige international komt over van Djurgardens IF, waarmee hij uitkwam in de hoogste competitie in Zweden.

Edvardsen is overigens geen familie van Oliver Edvardsen, die afgelopen seizoen al in Deventer speelde.

Gazzetta: 'AZ-middenvelder Reijnders akkoord met AC Milan'

Een vertrek van Tijjani Reijnders bij AZ wordt steeds waarschijnlijker. De 24-jarige Zwollenaar is volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport persoonlijk al akkoord met AC Milan.

Het heeft er alle schijn van dat AZ wel zal meewerken aan een overgang van Reijnders, hoewel die nog tot medio 2027 onder contract staat bij de Alkmaarders. Volgens de Gazzetta zou de transfersom tussen de 18 en 20 miljoen euro bedragen.

PEC Zwolle is trainer Schreuder kwijt

Dick Schreuder vertrekt per direct bij PEC Zwolle.

De trainer is op weg naar het buitenland. "Ik heb veel clubs afgezegd. Voor de kans die me nu is aangeboden, wil ik echter gaan", zegt Schreuder.

United-talent Iqbal gepresenteerd bij FC Utrecht

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is nu helemaal rond: Zidane Iqbal gaat naar FC Utrecht. De 20-jarige middenvelder heeft voor vier jaar getekend en komt over van Manchester United. Bij de club van trainer Erik ten Hag doorliep hij de jeugdopleiding.

"Zidane is een zeer creatieve middenvelder, met een heel goed spelinzicht. Hij speelt met lef en heeft een hoge handelingssnelheid. Met zijn dribbels en passing is hij in staat het spel te versnellen. Wij zijn er ontzettend trots op dat Zidane bij FC Utrecht de volgende stap in zijn ontwikkeling wil zetten", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

Iqbal, die in Manchester werd geboren, speelde drie interlands voor Irak.

Reuser wordt jeugdtrainer bij Ajax

Martijn Reuser is de nieuwe trainer van Ajax O17. De Amsterdammer - die in de jaren '90 bij Ajax speelde - komt over van ADO Den Haag.

Daar trainde hij de afgelopen jaren de O15, O16, O18, O19 en O20. Als jeugdtrainer werkte hij ook voor NAC en de KNVB.

Reuser vertelt dat hij eerder in Amsterdam aan de slag kon, maar dat hij de tijd daarvoor nu pas rijp acht. "Als coach wilde ik graag mijn loopbaan opbouwen en uiteindelijk steeds hogerop komen. Ik wilde bewust niet te vroeg in mijn trainerscarrière al terug naar Ajax, al is die mogelijkheid er wel geweest. Nu paste het wel voor beide partijen."

Boëtius vertrekt bij Hertha BSC

Jean-Paul Boëtius neemt afscheid van het Duitse Hertha BSC. De 29-jarige aanvallende middenvelder tekende vorig jaar nog voor drie jaar in Berlijn.

"We willen Djanga bedanken voor zijn inzet voor Hertha BSC en wensen hem het allerbeste voor zijn toekomstige carrière, zowel sportief als privé", zei sportief directeur Benjamin Weber.

Kort na zijn transfer naar Hertha werd bij Boëtius een tumor in zijn testikels ontdekt. Hij werd daaraan met succes geopereerd en kwam daarna nog tot 21 competitiewedstrijden. Hertha eindigde als laatste in de Bundesliga en speelt dus komend seizoen op het tweede niveau.

'Ziyech tekent voor drie jaar bij Al-Nassr'

De transfer van Hakim Ziyech naar het Saudische Al-Nassr lijkt in kannen en kruiken. Transferjournalist Fabrizio Romano geeft een deal van drie jaar al een 'here we go'...

Feyenoord presenteert Van der Belt: 'Ideaal moment voor deze stap'

Feyenoord heeft aankoop Thomas van der Belt gepresenteerd. De middenvelder die werd uitgeroepen tot beste speler van de eerste divisie van het afgelopen seizoen - hij dwong met PEC Zwolle promotie af - scoorde dit seizoen 16 keer en gaf 8 assists in 35 wedstrijden.

"Ik zie dit als het ideale moment voor deze stap", zegt Van den Belt op de website van Feyenoord. "Ik ben blij dat ik hier ben en klaar om er tegenaan te gaan."

Keane begint trainerscarrière in Israël

Het Israëlische Maccabi Tel Aviv is de eerste club als hoofdtrainer van Robbie Keane. De voormalig spits komt over van Leeds United, waar hij assistent-manager onder Sam Allardyce was.

Als voetballer werd Keane zowel recordinternational als topscorer aller tijden van Ierland. Op 42-jarige leeftijd voelt Keane zich nu klaar om het als hoofdcoach te gaan proberen.

Keane te midden van Sam Allardyce en Pep Guardiola

Modric (37) nog een jaar bij Real

Op zijn 37ste weet Luka Modric van geen ophouden. De Kroatische middenvelder heeft zijn contract bij Real Madrid met één seizoen verlengd.

Modric begint aan zijn twaalfde seizoen bij 'de Koninklijke'. Hij speelde 488 duels voor de club en won liefst 23 prijzen, waaronder vijfmaal de Champions League.

Volgens diverse Spaanse media ontving Modric een lucratieve aanbieding uit Saudi-Arabië, maar kiest hij voor de sportieve uitdaging in Spanje.

Gündogan transfervrij van City naar Barça

De gewonnen Champions League-finale is de laatste wedstrijd van Ilkay Gündogan in het shirt van Manchester City geworden. De Duitse middenvelder gaat transfervrij naar FC Barcelona.

De 32-jarige Gündogan tekent tot de zomer van 2025 in Camp Nou. Barcelona heeft bovendien een optie voor een derde seizoen.

'Simons niet terug naar PSG'

Paris Saint-Germain kan Xavi Simons naar verluidt voor slechts 6 miljoen euro overnemen van PSV in de maand juli. De speciale clausule in het contract kan alleen door het toptalent zelf worden gelicht, maar volgens de Franse sportkrant l'Équipe is de aanvaller niet van plan om dat te doen.

In Eindhoven is Simons, die momenteel vakantie viert op de Dominicaanse Republiek, verzekerd van veel speeltijd. Met het EK van volgend jaar in het achterhoofd is dat een belangrijke factor voor de 20-jarige dribbelaar.

Op 3 juli staat de eerste training van PSV onder de nieuwe trainer Peter Bosz al op het programma. Zoals het er nu naar uitziet is Simons er dan ook bij. De nummer twee van vorig seizoen speelt op 4 augustus de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en enkele dagen later staat de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League op het programma.

Dammers verruilt Willem II voor Randers FC

Wessel Dammers stapt over van Willem II naar Randers FC. Willem II en de Deense club bereikten deze week een akkoord over de overgang van de centrale verdediger. Aangezien het contract van Dammers nog tot de zomer van 2025 doorliep, ontvangt Willem II een transfersom.

Begin 2022 werd Dammers een half jaar gehuurd van FC Groningen. Ondanks de degradatie van Willem II uit de Eredivisie besloot de 28-jarige Rotterdammer in de zomer terug te keren en een meerjarig contract te tekenen. Dit seizoen was hij een vaste waarde in de defensie. In anderhalf seizoen kwam hij tot 49 wedstrijden.

'Timber akkoord met Arsenal over contract tot medio 2028'

Jurriën Timber is met Arsenal een contract tot medio 2028 overgekomen, zo meldt De Telegraaf. De verdediger kan in Londen acht miljoen euro per jaar verdienen. De 22-jarige Timber heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2025. Over de transfersom is nog geen akkoord, maar volgens De Telegraaf naderen beide clubs elkaar. Een eerste bod van 35 miljoen euro werd naar verluidt afgewezen door Ajax.

Jurriën Timber

'Manchester City maakt van Gvardiol duurste verdediger ooit'

Volgens Engelse en Duitse media stapt Josko Gvardiol weldra over van RB Leipzig naar Manchester City. De Kroatische centrumverdediger zou voor circa 100 miljoen euro de overstap maken. Daarmee wordt Gvardiol de duurste verdediger ooit.

Momenteel is die eer weggelegd voor Harry Maguire, die in 2020 voor zo'n 87 miljoen euro door Manchester United werd overgenomen van Leicester City.

Gvardiol heeft bij RB Leipzig nog een contract tot de zomer van 2027. Daarin staat geen vastgestelde afkoopsom, waardoor Manchester City de hoofdprijs moet betalen.

De Duitsers kochten Gvardiol twee jaar terug voor circa 18 miljoen euro van Dinamo Zagreb. Sindsdien ontwikkelde hij zich stormachtig.

Josko Gvardiol

'Arsenal gaat nieuw bod op Timber uitbrengen'

Ajax wees een eerste bod op Jurriën Timber af, maar Arsenal gaat op korte termijn een tweede poging wagen. Transferexpert Fabrizio Romano meldt daarbij dat Timber persoonlijk al rond is met The Gunners.

Bayern München zou niet meer in de race zijn voor een transfer van Timber.

Ook Koulibaly duikt op in Saudi-Arabië

Na N'Golo Kanté vertrekt er opnieuw een Chelsea-speler naar Saudi-Arabië: Kalidou Koulibaly stapte vanmiddag uit het vliegtuig in Riyadh en gaat een contract tekenen bij Al-Hilal.

Koulibaly ging een jaar geleden voor een kleine veertig miljoen euro van Napoli naar Londen. Met Hakim Ziyech, Pierre-Emerick Aubameyang en Edouard Mendy staan er nog drie Chelsea-spelers in de belangstelling van Saudische clubs.

'Ajax verhuurt Ünüvar aan FC Twente'

Ajacied Naçi Ünüvar speelt volgens VI en De Telegraaf komend seizoen op huurbasis voor FC Twente. De Tukkers zouden geen optie tot koop bij de huurovereenkomst hebben.

Afgelopen jaar werd Ünüvar door Ajax aan Trabzonspor uitgeleend. Dat werd geen groot succes, want de creatieve middenvelder speelde maar een handvol wedstrijden.

Pherai nieuwe ploeggenoot Reis bij HSV

Immanuel Pherai neemt afscheid van Eintracht Braunschweig en gaat spelen voor Hamburger SV. De 22-jarige Nederlander heeft voor vier jaar getekend bij HSV en wordt daar ploeggenoot van Ludovit Reis.

Pherai werd op jonge leeftijd opgepikt door Borussia Dortmund, dat hem in 2017 uit de jeugdopleiding van AZ haalde. De Duitse topclub verhuurde hem in het seizoen 2020-2021 aan PEC Zwolle.

Bij Dortmund lukte het de middenvelder niet om door te breken. Bij Eintracht Braunschweig, net als HSV uitkomend in de 2. Bundesliga, kende Pherai een sterk seizoen. Mede door zijn 10 goals en 7 assists handhaafde Braunschweig zich ternauwernood.

Immanuel Pherai tekent voor vier seizoenen bij Hamburger SV

Busquets volgt Messi naar Miami

Sergio Busquets volgt zijn oud-teamgenoot Lionel Messi naar Inter Miami. De 34-jarige middenvelder maakte in mei zijn vertrek bij FC Barcelona bekend, na vijftien jaar in de Catalaanse hoofdmacht.

Uit onder meer Saudi-Arabië was er belangstelling voor Busquets, maar de 143-voudig Spaans international koos voor de Major League Soccer. Bij Inter Miami wordt Busquets herenigd met Messi, die Barça in 2021 verruilde voor Paris Saint-Germain.

Sergio Busquets

'Edson Álvarez rond met Dortmund'

Edson Álvarez is volgens transfergoeroe Fabrizio Romano persoonlijk nagenoeg rond met Borussia Dortmund over een contract tot medio 2028. De Duitsers zouden de transfer binnen een week ook rond willen maken met Ajax. De 25-jarige Mexicaan heeft een contract tot medio 2025 in Amsterdam. Hij kwam in 2019 over van het Mexicaanse Club América.

Ook Vurnon Anita naar Saudi-Arabië

Niet alleen de sterren hebben Saudi-Arabië gevonden. Vurnon Amita heeft een contract getekend bij Al-Orobah FC. dat actief is op het tweede niveau van Saoedi-Arabië.

De 34-jarige middenvelder kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor RKC Waalwijk, waar zijn contract op 1 juli afloopt. Anita speelde eerder voor Ajax, Newcastle United, Leeds United, Willem II en CSKA Sofia.

Marcelino nieuwe coach Marseille

Marcelino is komend seizoen coach van Olympique Marseille. De Spanjaard volgt bij de nummer 3 van afgelopen seizoen in de Ligue 1 Igor Tudor op. De Kroaat besloot Olympique na een jaar alweer te verlaten.

De 57-jarige Marcelino is al 27 jaar coach, maar tot dusver alleen van Spaanse clubs. Hij had onder meer Gijón, Huelva, Santander, Zaragoza, Sevilla, Villarreal en Athletic Bilbao onder zijn hoede.

Marcelino

Neves ook naar Saudi-Arabië, tekent bij Al Hilal

En weer is de Saudische competitie een topspeler rijker. Rúben Neves verruilt Wolverhampton Wanderers voor het Saudische Al Hilal. Dat maakt ongeveer 55 miljoen euro naar de club uit de Premier League over voor de 26-jarige Portugese middenvelder. Neves had een contract tot medio 2024 bij de Wolves.

Na Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje nu Engeland voor Kluivert

Justin Kluivert heeft een transfer naar de Premier League te pakken. Bournemouth neemt de 24-jarige aanvaller over van AS Roma. Afgelopen seizoen was Kluivert actief voor Valencia CF in La Liga. In 26 competitiewedstrijden maakte hij 6 doelpunten.

Benítez opvolger Carvalhal bij Celta

Rafael Benítez is de nieuwe coach van Celta de Vigo. De 63-jarige ervaren Spanjaard volgt Carlos Carvalhal op. Onder de Portugees wisten de Galiciërs zich na een zwakke tweede seizoenshelft ternauwernood in La Liga te handhaven (13de).

Benítez werd ruim een jaar terug aan de kant gezet bij Everton. Eerder coachte hij onder meer Liverpool, Real Madrid en Chelsea. Met Liverpool won hij in 2005 de Champions League.

Rafael Benítez

Spierings verkiest Lens boven PSV

Stijn Spierings vervolgt zijn loopbaan bij het Franse RC Lens. De 27-jarige middenvelder vertrekt transfervrij bij Toulouse. Hij stond ook in de belangstelling van PSV, maar koos voor Lens, dat dit jaar tweede werd in de Ligue 1 en zich plaatste voor de Champions League.

Spierings speelde in Nederland voor AZ, Sparta en RKC. Na een periode bij het Bulgaarse Levski Sofia belandde hij in 2020 bij Toulouse. Waar hij in Nederland vooral speelde als aanvallende middenvelder ontwikkelde hij zich in Frankrijk sterk als verdedigende middenvelder. Afgelopen seizoen had hij de meeste balveroveringen in de Ligue 1.

Na de promotie van vorig jaar won Spierings met Toulouse dit jaar de Franse beker. Club- en landgenoot Branco van den Boomen profiteerde eerder ook van zijn transfervrije status en tekende bij Ajax.

Grim zet handtekening bij FC Emmen

Fred Grim heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor twee jaar bij FC Emmen. De geboren Amsterdammer was eerder al akkoord over een overgang naar de Oude Meerdijk.

Hij volgt de naar FC Groningen vertrokken Dick Lukkien op. Lukkien degradeerde met Emmen naar de eerste divisie.

Sparta haalt speler van FC Barcelona

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met een speler van FC Barcelona. De 22-jarige Sergi Rosanas tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel, met een optie voor nog eens twee seizoenen. De rechtsachter speelde bij de Catalanen in Barcelona B, dat op het derde niveau van Spanje uitkomt. Rosanas speelde daarnaast voor Spanje Onder 19.

Rosanas is de vierde versterking van Sparta in de zomerse transferperiode. Saïd Bakari en Pelle Clement kwamen over van RKC Waalwijk en Django Warmerdam van FC Utrecht.

Sunderland strikt PSV-talent Seelt

Jenson Seelt vervolgt zijn loopbaan bij het Engelse Sunderland, uitkomend in het Championship. De 20-jarige verdediger speelde 63 wedstrijden voor Jong PSV in de eerste divisie en was vorig jaar als invaller tegen PEC Zwolle één keer actief in de eredivisie. Hij stapte in 2017 van de jeugd van NEC over naar PSV en had in Eindhoven nog een contract tot medio 2024.

Jenson Seelt

Nuytinck na elf jaar in buitenland weer 'thuis' bij NEC

Bram Nuytinck keert terug bij NEC. De 33-jarige centrumverdediger speelde in de jeugd van NEC en kwam van 2009 tot 2012 voor NEC 73 keer uit in de eredivisie. Hij speelde daarna vijf jaar voor het Belgische Anderlecht en verhuisde daarop naar Udinese in de Serie A, De tweede helft van het afgelopen seizoen kwam hij in actie voor Sampdoria, waarmee hij degradeerde naar de Serie B,

Nuytinck tekende een contract voor drie jaar bij NEC en is blij om terug te keren naar de club waar hij zijn professionele voetbalcarrière begon: "Ik kijk ernaar uit om weer voor de club te spelen waar het voor mij allemaal begonnen is. Ik geloof sterk in de visie en ambities van NEC en ben vastberaden om bij te dragen aan het succes van de club. Het voelt goed om terug te keren en om de kleuren van de stad weer te mogen dragen."

NEC is er de afgelopen jaren meerdere keren in geslaagd oud-spelers terug te halen naar Nijmegen. Zo zitten Jasper Cillessen en Lasse Schöne in de selectie en haalde NEC eerder clubheld Édgar Barreto (inmiddels gestopt) terug.

Zwolle haalt Vermeer terug naar Nederland

Kenneth Vermeer

Kenneth Vermeer is vanaf komend seizoen weer te zien in de eredivisie. De 37-jarige oud-keeper van Ajax en Feyenoord heeft een contract binnengesleept bij het gepromoveerde PEC Zwolle. Vermeer tekent, onder voorbehoud van de medische keuring, een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen.

Regeer heeft getekend bij Twente

Het was al bekend dat Youri Regeer de overstap ging maken van Ajax naar FC Twente. Vandaag heeft de 19-jarige middenvelder voor vier jaar getekend.

Bayern bevestigt komst van linksback Guerreiro

Bayern München heeft de komst van Raphaël Guerreiro bevestigd. De 29-jarige linksback heeft voor drie jaar getekend bij de landskampioen.

De Portugese international was transfervrij nadat hij had geweigerd zijn aflopende verbintenis bij Borussia Dortmund te verlengen. Guerreiro speelde sinds 2016 voor Dortmund. Daarvoor kwam hij uit voor de Franse clubs Caen en Lorient.

"Toen het telefoontje van FC Bayern kwam, was mijn beslissing snel genomen", aldus Guerreiro. "Het is een eer voor mij om voor deze grote club te spelen en ik waardeer trainer Thomas Tuchel ook enorm van onze tijd samen in Dortmund. Ik ben een speler die altijd graag de bal heeft, speelt om te domineren en kansen wil creëren. Ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk titels te winnen. Dat is de filosofie van FC Bayern."

Dzeko (37) verruilt Inter voor Fenerbahçe

Edin Dzeko denkt nog niet aan stoppen. De Bosnische aanvaller, die nog in de basis begon bij Internazionale in de Champions League-finale tegen Manchester City, heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij het Turkse Fenerbahçe.

De 37-jarige Dzeko had ook een jaar kunnen bijtekenen bij de Italiaanse topclub, maar dat was voor hem te weinig zekerheid. In Istanbul kreeg hij een contract voor de komende twee seizoenen. Dzeko maakte afgelopen seizoen veertien doelpunten voor Inter, alle competities en toernooien meegerekend. De spits voetbalde eerder onder meer voor VfL Wolfsburg, Manchester City en AS Roma.

Fenerbahçe eindigde afgelopen seizoen als tweede achter rivaal Galatasaray en wacht al sinds 2014 op de Turkse titel.Dzeko is bij de Turkse topclub de opvolger van de Ecuadoraan Enner Valencia, die onlangs een akkoord bereikte met de Braziliaanse club Internacional.

Om het te vieren dronk Dzeko alvast een kopje Turkse thee en bracht hij zijn zangkunsten ten gehore, getuige onderstaande tweet.

'Cerny bijna van Wolfsburg'

De transfer van Vaclav Cerny van FC Twente naar VfL Wolfsburg is zo goed als rond, zo meldt onder meer de Wolfsburger Allgemeine. De flankaanvaller zou momenteel al in de Duitse stad verblijven en tekent, als beide clubs definitief akkoord zijn, een vierjarig contract.

Cerny maakte het afgelopen seizoen in 41 wedstrijden vijftien treffers en verzorgde dertien assists.

'Kluivert gaat tekenen bij Bournemouth'

Justin Kluivert wordt vrijdag medisch gekeurd bij Bournemouth. Als die keuring goed verloopt, tekent de Nederlandse aanvaller een contract tot de zomer van 2028.

De Premier League-club betaalt volgens transfergoeroe Fabrizio Romano een bedrag van zo'n 11 miljoen euro aan AS Roma, exclusief bonussen.

De Italianen verhuurden Kluivert de afgelopen jaren aan RB Leipzig, OGC Nice en Valencia.

Justin Kluivert

Vreman terug als trainer De Graafschap

Jan Vreman keert terug als coach van De Graafschap. Het clubicoon en erelid van de Doetinchemse eerstedivisieclub volgt Adrie Poldervaart op, die al enige tijd ziek is. De club besloot vanwege "de privésituatie van de coach" en met "de blik op de sportieve toekomst" niet met hem door te gaan.

Vreman,die als speler 375 duels voor de Achterhoekse club speelde, was tussen 2014 en 2016 ook al hoofdcoach van De Graafschap. Daarnaast fungeerde hij nog twee keer als interim.

Geen transferstress bij Jong Oranje-klanten Summerville en Zirkzee

Daags na de wedstrijd tegen Jong België vertelden Jong Oranje-aanvallers Crysencio Summerville (Leeds) en Joshua Zirkzee (Bologna) over hun toekomst. "Tuurlijk mogen Nederlandse clubs me bellen, maar of ik echt een stap ga maken, weet ik niet. Ik heb bij Bologna minder gespeeld dan ik vooraf wilde, maar dat hoort soms bij voetbal."

Summerville speelde een sterk seizoen bij het Engelse Leeds, maar degradeerde met die club wel uit de Premier League. Er zou interesse in hem zijn van onder meer PSV, Feyenoord en Everton. "Ik focus me op Jong Oranje. De rest komt later wel."

Newcastle lijkt flinke slag te slaan met Tonali

Sandro Tonali is dicht bij een overgang van AC Milan naar Newcastle, dat vorig jaar werd overgenomen door Saudische investeerders. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Tonali was een drijvende kracht achter de sterke Champions League-campagne van Milan, dat het tot de halve finales schopte. Newcastle zou zo'n 70 miljoen euro voor hem over hebben.

Zerrouki is officieel Feyenoorder, tekent tot medio 2027

Ramiz Zerrouki mag zich sinds vandaag officieel Feyenoorder noemen. De 25-jarige Algerijnse international komt over van FC Twente en tekende een contract tot de zomer van 2027.

"Ik ben blij en trots dat het moment eindelijk daar is", aldus Zerrouki tijdens zijn eerste interview als Feyenoorder.

"Feyenoord is een grote club in Nederland. Ik wil me hier als mens en als voetballer verder ontwikkelen en mooie momenten beleven. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Ramiz Zerrouki

Brood nieuwe trainer TOP Oss

TOP Oss heeft Ruud Brood vastgelegd als trainer voor komend seizoen. De 60-jarige trainer volgt Klaas Wels op bij de Brabantse club die uitkomt in de eerste divisie.

Brood heeft al een lange carrière achter de rug in het Nederlandse betaald voetbal. Hij werkte als hoofdtrainer bij Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC, NEC, NAC en ADO Den Haag. Met RKC pakte hij in 2011 de titel in de eerste divisie.

Bovendien won Brood als assistent van Phillip Cocu twee keer de eredivisie met PSV.

Dzeko verkast naar Turkije

Edin Dzeko vervolgt zijn loopbaan in Turkije, mits hij de medische keuring bij Fenerbahçe doorstaat. De 37-jarige Bosnische aanvaller komt transfervrij over van Internazionale. Dzeko maakte afgelopen seizoen veertien doelpunten voor Inter, alle competities en toernooien meegerekend. De spits voetbalde eerder onder meer voor VfL Wolfsburg, Manchester City en AS Roma.

Fenerbahçe eindigde afgelopen seizoen als tweede achter rivaal Galatasaray en wacht al sinds 2014 op de Turkse titel.

AC Milan heeft interesse in Paixão

Volgens Igor Paixão zelf heeft AC Milan geïnformeerd naar de vleugelaanvaller van Feyenoord. Dat vertelde de 22-jarige Braziliaan in gesprek met het Braziliaans radioprogramma Rádio Difusora.

Paixão kwam vorige zomer voor vijf miljoen euro over van het Braziliaanse Coritiba en tekende in De Kuip een contract tot 2027. Afgelopen seizoen was hij in de eredivisie goed voor negen doelpunten en zes assists.

Trainer Geraerts plots weg bij Union

Union Sint-Gillis heeft trainer Karel Geraerts plotseling ontslagen. De Brusselse club had de coach onlangs een nieuw contract aangeboden, maar de partijen kwamen niet tot een akkoord. Daarop besloot de club de samenwerking, ondanks een lopende overeenkomst, helemaal te beëindigen.

De 41-jarige Geraerts was sinds 2019 als assistent aan Union verbonden. De oud-international van België nam afgelopen seizoen het stokje over van hoofdcoach Felice Mazzu. Tot de laatste minuten van het seizoen maakte Union aanspraak op de titel, maar het Antwerp van trainer Mark van Bommel trok na een sensationele ontknoping aan het langste eind.

'Gündogan van City naar Barcelona'

De gewonnen Champions League-finale is de laatste wedstrijd van Ilkay Gündogan voor Manchester City geweest. De aanvoerder van de Engelse club heeft volgens diverse media in Engeland en Spanje overeenstemming bereikt met FC Barcelona over een driejarig contract. Het wachten is alleen nog op de officiële bevestiging van beide clubs.

De 32-jarige middenvelder is transfervrij nadat zijn contract in Engeland afliep. De Duitser speelde 304 wedstrijden voor City en maakte 60 goals.

Ilkay Gündogan

Quinten bevestigt interesse Arsenal in Jurriën Timber

Quinten Timber bevestigt tegenover de NOS dat de verhalen over de interesse van Arsenal in zijn tweelingbroer Jurriën kloppen. "Ik weet niet of er een bod is geweest", zegt de voetballer, die momenteel met Jong Oranje het EK onder 21 in Georgië en Roemenië speelt.

Zien we de verdediger van Ajax nog terug in de eredivisie? "Dat weet ik niet", aldus Quinten Timber. "Hij is nu in ieder geval niet in Londen."

Jurriën Timber in het shirt van Ajax

Milik nu helemaal van Juventus

Arkadiusz Milik speelde afgelopen half jaar al op huurbasis voor Juventus, nu maakt de Poolse spits definitief de overstap naar de Italiaanse topclub.

'Juve' betaalt 6,3 miljoen euro aan Olympique Marseille voor de oud-Ajacied. De 29-jarige Milik maakte in 27 duels 7 goals voor Juventus.

Arkadiusz Milik

Pleguezuelo van Twente naar Engeland

FC Twente kan volgend seizoen niet meer beschikken over Julio Pleguezuelo. De verdediger (26) verhuist transfervrij naar het Engelse Plymouth Argyle, dat onlangs naar het Championship is gepromoveerd.

Twente nam de Spanjaard vier jaar geleden over van Arsenal. Hij speelde 88 competitieduels en maakte daarin drie doelpunten.

Julio Pleguezuelo

Kroos gaat tiende seizoen bij Real Madrid in

Middenvelder Toni Kroos heeft zijn aflopende contract bij Real Madrid met een jaar verlengd. De Duitser begint aan zijn tiende seizoen bij de club en won met Real twintig prijzen, waaronder vier keer de Champions League.

De 33-jarige Kroos speelde 417 duels voor de Koninklijke en was goed voor 27 doelpunten en 89 assists.

Toni Kroos

Conteh vertrekt bij Feyenoord

Aanvaller Christian Conteh vertrekt na slechts twee officiële duels gespeeld te hebben bij Feyenoord. Het nog een jaar doorlopende contract van de Duitse aanvaller is in goed overleg tussen beide partijen per direct ontbonden, meldt de landskampioen. De 23-jarige Conteh is daarmee vrij om een nieuwe club te zoeken.

Conteh, die in 2020 de overstap maakte van FC St. Pauli naar Feyenoord, slaagde er mede door blessures niet in een vaste waarde te worden bij de Rotterdammers. Hij werd de afgelopen seizoenen achtereenvolgens verhuurd aan SV Sandhausen, FC Dordrecht en Dynamo Dresden.

Spierings: toch liever Frankrijk dan PSV

PSV kan de komst van Stijn Spierings vergeten. De middenvelder staat op het punt te tekenen bij RC Lens.

Spierings (27) won afgelopen seizoen de Franse beker met Toulouse. Zijn contract liep daar af, dus hij kon transfervrij op zoek naar een nieuwe club. In Lens is Spierings aankomend seizoen verzekerd van Champions League-voetbal.

Stijn Spierings

Ook Ziyech op weg naar Saudi-Arabië

Na N'Golo Kanté is de volgende Chelsea-speler op weg naar Saudi-Arabië.

Hakim Ziyech moet Cristiano Ronaldo van voorzetten gaan voorzien bij Al Nassr. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano tekent de linkspoot voor drie seizoenen.

Dochter Sarina Wiegman tekent profcontract bij ADO Den Haag

Lauren Glotzbach en Anne van Egmond hebben hun eerste profcontract getekend bij de vrouwen van ADO Den Haag. Beide speelsters stromen door vanuit het beloftenelftal van ADO, de club waar ze de hele jeugdopleiding hebben doorlopen.

De 19-jarige Glotzbach heeft haar voetbaltalent niet van een vreemde: ze is de dochter van Sarina Wiegman, oud-international, voormalig bondscoach van de Nederlandse vrouwen en tegenwoordig bondscoach van Europees kampioen Engeland. Haar vader, Martin Glotzbach, is trainer van de Meiden onder-17 van ADO.

Wiegman zelf kreeg dinsdag in het trainingskamp van Engeland bezoek van niemand minder dan prins William. Ze kreeg, vanwege haar verdiensten voor het Engelse vrouwenvoetbal, een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De 53-jarige Wiegman mag zichzelf nu commandeur in de Orde van het Britse Rijk noemen en de letters CBE achter haar naam zetten.

Lauren Glotzbach

'FC Utrecht versterkt zich met talent van United'

Zidane Iqbal

FC Utrecht gaat zich volgens verschillende Nederlandse media versterken met Zidane Iqbal. Het twintigjarige talent zou al medisch gekeurd zijn en tekent een contract voor vier seizoenen in De Galgenwaard.

De middenvelder van het nationale elftal van Irak maakte in 2021 zijn debuut voor Manchester United in het Champions League-duel met Young Boys. Dat was ook zijn laatste optreden, al zat hij onder trainer Erik ten Hag wel regelmatig bij de selectie van het eerste.

FC Groningen haalt Nederlandse sensatie uit Schotse competitie in huis

FC Groningen heeft zich versterkt met spits Kevin van Veen. De 32-jarige aanvaller komt over van het Schotse Motherwell en tekent een contract tot medio 2026.

Van Veen was afgelopen seizoen een sensatie in de Schotse Premiership. Met 25 competitiegoals in 38 wedstrijden werd hij tweede op de topscorerslijst in Schotland.

Van Veen speelde in de jeugd van Helmond Sport en PSV en kwam later uit voor onder andere SC Cambuur en TOP Oss.

Vreven aan de slag als trainer van KV Oostende

Stijn Vreven gaat als trainer aan de slag bij KV Oostende, dat onlangs degradeerde uit de Belgische Jupiler Pro League . De 49-jarige Vreven is op de opvolger van de ontslagen Dominik Thalhammer en moet Oostende zo snel mogelijk weer naar het hoogste niveau terugbrengen.

Vreven maakt als voetballer furore in Nederland bij FC Utrecht en later Vitesse en ADO Den Haag. Als trainer slaagde hij er in 2018 in om met NAC Breda te promoveren naar de eredivisie.

Vreven had eigenlijk voor komend seizoen een contract getekend bij de Belgische amateurs van Belisia Bilzen, maar die club gunde Vreven de overstap naar Oostende.

De Rooij weg als trainer voetbalsters PSV

Rick de Rooij is niet langer trainer van de voetbalsters van PSV. De Eindhovense club meldt de samenwerking met de Helmonder "in goed overleg" te beëindigen. PSV gaf geen reden.

De Rooij was sinds december 2020 coach van het vrouwenteam van PSV. Daarvoor had hij enkele jeugdteams onder zijn hoede. "Ik heb tweeënhalf jaar alles gegeven om de vrouwentak naar een hoger niveau te tillen. Samen hebben we met de bekerwinst en voorrondes voor Europees voetbal geweldige hoogtepunten beleefd", aldus De Rooij.

Assistent Ben van Dael is aangesteld als interim-trainer tot er een besluit is genomen over de invulling richting komend seizoen, meldt PSV.

Rick de Rooij

Oosting neemt assistenten Uneken en Duits mee naar FC Twente

Joseph Oosting, de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente, wordt vanaf komend seizoen opnieuw geassisteerd door Peter Uneken en Sander Duits. Het tweetal stond Oosting afgelopen seizoen ook bij RKC Waalwijk bij.

Jeffrey de Visscher, Sander Boschker en Davey de Jonge blijven als respectievelijk assistent-trainer, keeperstrainer en videoanalist in de technische staf van Twente.

Chelsea betaalt 60 miljoen voor Nkunku (RB Leipzig)

Christopher Nkunku in het shirt van Leipzig

Chelsea heeft zich versterkt met de Franse aanvaller Christopher Nkunku. De tienvoudig international van 'Les Bleus' komt voor naar verluidt 60 miljoen euro over van RB Leipzig, waar hij in het seizoen 2021-2022 werd verkozen tot beste speler van de Bundesliga.

Nkunku maakte afgelopen seizoen 23 doelpunten voor Leipzig en was een jaar eerder nog productiever met 35 treffers in alle competities. De aanvaller speelde sinds 2019 voor Leipzig, dat hem overnam van Paris Saint-Germain.

'NEC heeft Japanse spits Ogawa bijna binnen'

NEC hoopt op korte termijn de Japanse spits Koki Ogawa te kunnen presenteren. Dat meldt Voetbal International. Het zou gaan om een huurdeal met optie tot koop. De Japanner, die speelt bij Yokohama, moet de opvolger worden van de Belgische spits Landry Dimata, die afgelopen seizoen werd gehuurd van Espanyol.

FC Basel haalt verdediger weg bij ADO Den Haag

De Zwitserse topclub FC Basel heeft verdediger Finn van Breemen overgenomen van eerstedivisionist ADO Den Haag. De 20-jarige centrale verdediger heeft tot medio 2027 getekend in Zwitserland.

Van Breemen maakte ruim een jaar geleden zijn debuut in het eerste van ADO. Hij speelde, verdeeld over twee seizoenen, negentien competitiewedstrijden en drie bekerduels voor de Haagse club.

FC Basel eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Zwitserse competitie.

'Kluivert op verlanglijst Bournemouth'

Premier League-club Bournemouth heeft Justin Kluivert hoog op het verlanglijstje staan, zo weet transferexpert Fabrizio Romano De 24-jarige aanvaller staat onder contract bij AS Roma, maar kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Valencia. Eerder werd de aanvaller door de Italiaanse club al verhuurd aan RB Leipzig en OGC Nice. Bournemouth zou Kluivert definitief willen overnemen. De club eindigde afgelopen seizoen als vijftiende in de Premier League.

In Valencia kwam Kluivert tot 26 wedstrijden, waarin hij 6 keer scoorde.

Mocht de transfer rondkomen, dan wordt Kluivert de eerste Nederlander die in de vijf grote competities van Europa heeft gespeeld.

Luis Enrique op weg naar Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain lijkt een nieuwe trainer gevonden te hebben. Luis Enrique wordt naar alle waarschijnlijkheid in de Franse hoofdstad de opvolger van de ontslagen Christophe Galtier.

Meerdere Franse media kondigen de komst aan van de 53-jarige Luis Enrique, die in het verleden onder meer FC Barcelona en de nationale ploeg van Spanje onder zijn hoede had. Na het teleurstellend verlopen WK - Spanje werd al in de achtste finales uitgeschakeld door Marokko - werd de trainer op straat gezet.

Luis Enrique

Welkom!

Clubs gaan de komende periode weer massaal op zoek naar nieuwe spelers en trainers. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland.