Sergio Busquets
NOS Voetbal

Busquets verlaat Barcelona, laatst overgebleven speler uit het tiki-taka-tijdperk

Clubicoon Sergio Busquets keert FC Barcelona komende zomer de rug toe. Na vijftien seizoenen in de hoofdmacht met bijna alle denkbare prijzen gaat de middenvelder en huidig aanvoerder op zoek naar een nieuw avontuur.

Met Busquets vertrekt de laatste speler van het legendarische tiki-taka-tijdperk, waarin Barcelona met flitsend combinatiespel de voetbalwereld veroverde.

De inmiddels 34-jarige Busquets maakte tevens deel uit van de Spaanse ploeg die in 2010 ten koste van Nederland wereldkampioen werd en twee jaar later ook de Europese titel bemachtigde. Na het afgelopen WK zette de 143-voudig international een punt achter zijn imposante interlandcarrière.

Vele grote sterren vertrokken de laatste jaren bij het financieel geplaagde Barcelona. Van Neymar tot Lionel Messi. En van Luis Suárez tot de onlangs per direct gestopte Gerard Piqué.

Concurrent Frenkie

Busquets bleef. En hij bleef ook staan, als onomstreden controleur op het middenveld. Hoewel de jaren gingen tellen en er met Frenkie de Jong al een logische opvolger in huis gehaald leek. Maar de twee bewezen ook uitstekend samen te kunnen spelen, met de aanstaande landstitel tot gevolg voor de compleet gerenoveerde ploeg.

Dat wordt alweer het negende kampioenschap voor Busquets, die ook al onder meer drie keer de Champions League won.

Januari 2023: Sergio Busquets wordt in het zonnetje gezet voor zijn 700 duels namens Barcelona

Van het Barcelona dat in 2015 voor het laatst de Champions League op zijn naam schreef, zijn nu alleen keeper Marc-André ter Stegen en vleugelverdediger Jordi Alba nog over.

Busquets, die in januari zijn zevenhonderdste duel voor Barcelona speelde, twijfelde afgelopen winter al over een transfer naar de Verenigde Staten. Ook wordt hij net als vele andere succesvolle generatiegenoten in verband gebracht met een uiterst lucratieve overgang naar de competitie in Saudi-Arabië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl