NOS Voetbal

PSV'er Gutiérrez keert na vijf jaar terug naar Mexico

Érick Gutiérrez heeft PSV na vijf seizoenen verlaten. De middenvelder keert terug naar zijn geboorteland Mexico, waar hij gaat spelen voor Chivas uit Guadalajara.

Bij PSV had de 28-jarige Gutiérrez nog een contract tot de zomer van 2025. Naar verluidt betaalt Chivas 5,5 miljoen euro voor de controleur. Vijf jaar geleden kocht PSV Gutiérrez nog voor 6 miljoen euro van de Mexicaanse club Pachuca.

Gutiérrez begon zijn carrière bij PSV onder trainer Mark van Bommel. In zijn vijf jaar in Eindhoven werd de club niet één keer kampioen.

Wel won Gutiérrez tweemaal de beker en de Johan Cruijff Schaal met PSV. In de bekerfinale van 2021 tegen Ajax (2-1) maakte hij een van de twee doelpunten.

In zijn periode bij PSV pendelde Gutiérrez tussen bank en basis. Hij kwam tot 94 competitiewedstrijden waarin hij zeven doelpunten maakte.

Eerste training

In aanloop naar het nieuwe seizoen nam PSV al afscheid van de huurlingen Jarrad Branthwaite, Thorgan Hazard, Fabio Silva en Sávio. Met de Amerikaanse spits Ricardo Pepi haalde de nummer twee van vorig seizoen pas één nieuwe speler binnen.

Morgen begint PSV onder de nieuwe trainer Peter Bosz met de eerste training aan het nieuwe seizoen. Op 4 augustus spelen de Brabanders om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord en op 8 of 9 augustus - afhankelijk van de loting - staat de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl