Kai Havertz in het shirt van Arsenal
NOS Voetbal

Toptransfer binnen Londen: Havertz voor 70 miljoen van Chelsea naar Arsenal

Het is de op-een-na grootste transfer van deze zomer tot nu toe. Kai Havertz verruilt Chelsea voor stadgenoot Arsenal, dat volgens diverse media 70 miljoen euro neerlegt.

Alleen voor Jude Bellingham werd deze zomer een nog hogere transfersom betaald. Real Madrid trok liefst 103 miljoen euro uit voor de Engelse middenvelder van Borussia Dortmund.

Veel details over de transfer maakt Arsenal niet bekend, alleen dat Havertz voor "lange termijn" tekent. De 24-jarige Duitser gaat met rugnummer 29 spelen.

"Ik kijk er enorm naar uit om voor deze geweldige club te spelen en onderdeel te worden van de Arsenal-familie", zegt Havertz op de website van zijn nieuwe club.

De binnenlandse transfer is een flinke stap omhoog voor Havertz. Chelsea eindigde vorig seizoen als twaalfde, Arsenal werd tweede in de Premier League. "De mentaliteit binnen Arsenal is erg goed, dat kun je gewoon voelen. Daarom was het de laatste tijd erg moeilijk om tegen Arsenal te spelen", aldus de aanvallende middenvelder, die ook in de spits uit de voeten kan.

Arsenal was vorig seizoen lange tijd koploper, maar moest de titel aan Manchester City laten. "Het doel is om prijzen te winnen, ik ga alles geven om dat te bereiken."

Winnende in Champions League-finale

Chelsea betaalde in 2020 nog 80 miljoen euro aan Bayer Leverkusen voor Havertz. De 35-voudig Duits international maakte in 91 competitieduels 19 doelpunten voor the Blues.

Zijn hoogtepunt beleefde Havertz in de Champions League-finale van 2021, toen hij het winnende doelpunt maakte tegen Manchester City (1-0). Met Christopher Nkunku van RB Leipzig haalde Chelsea voor 60 miljoen euro al een opvolger in huis.

Vermoedelijk zal Havertz niet de grootste aankoop van Arsenal zijn deze zomer. De Gunners hopen middenvelder Declan Rice voor een slordige 100 miljoen euro over te nemen van West Ham United. Ook Ajax-verdediger Jurriën Timber wordt al enige tijd in verband gebracht met de club uit Noord-Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl