Erling Haaland met de FA Cup
NOS Voetbal

Haaland duurste voetballer ter wereld, Gakpo meest waardevolle Nederlander

Erling Haaland is op dit moment de duurste voetballer van de internationale velden. Een onderzoek van het Zwitserse bureau CIES schat zijn waarde op iets meer dan 245 miljoen euro.

Haaland (22) won dit seizoen met Manchester City de landstitel en de FA Cup. Zaterdag speelt hij ook nog de finale van de Champions League.

Er wordt bij het onderzoek niet alleen gekeken naar de waarde in het algemeen, zoals bijvoorbeeld de website Transfermarkt doet. Maar ook naar de resterende duur van het contract.

Daarom staat Kylian Mbappé bijvoorbeeld slechts tiende, met een waarde van ruim 163 miljoen. Het contract van Mbappé loopt nog één seizoen door.

Gakpo duurste Nederlander

Tweede en derde zijn nu Vinícius Junior (Real Madrid, 196,3 miljoen) en Bukayo Saka (Arsenal, 195,8 miljoen).

Duurste Nederlander is Cody Gakpo (Liverpool, 87 miljoen), die daarmee op de 26ste plaats staat. Xavi Simons (PSV) is de duurste speler van de eredivisie, met een geschatte waarde van 67,3 miljoen. Ook al heeft Paris Saint-Germain een optie de middenvelder voor 12 miljoen euro terug te halen.

Verder staan ook Frenkie de Jong (77,2 miljoen, 41ste), Matthijs de Ligt (68,3 miljoen, 63ste) en Ajacied Kenneth Taylor (61,5 miljoen, 81ste) in de Top-100.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl