Julián Álvarez viert zijn goal
NOS Voetbal

Manchester City viert titel met sterren op de bank en zege op Chelsea

Voor Manchester City was het zaterdag al feest. Zittend voor de televisie zagen de spelers dat Arsenal met 1-0 verloor bij Nottingham Forest en daarmee was de titelstrijd in de Engelse Premier League al beslist.

Het was de negende landstitel voor de club en de zevende in de laatste elf jaar. Het feestje ging vandaag verder met een 1-0 zege op Chelsea in het Etihad Stadium.

De bezoekers van Chelsea vormden vooraf een erehaag voor de kampioen en onder luid applaus van de fans betraden de spelers het veld. Met de titel op zak kon Pep Guardiola flink rouleren. Zo zat er ongekend veel kapitaal op de bank, met Ilkay Gündogan, Erling Haaland, Jack Grealish, Kevin De Bruyne en Bernardo Silva.

Jack Grealish (l) en Erling Haaland (r) op de bank, ervoor Ederson met blauw haar

De 18-jarige Rico Lewis en de 21-jarige Cole Palmer, die beiden de jeugdopleiding van City doorliepen, kregen van Guardiola een kans in de basis. Bij afwezigheid van Haaland stond Julián Álvarez in de spits. De Argentijnse wereldkampioen opende in de twaalfde minuut uit een pass van Palmer met een bekeken schot in de hoek de score.

De rijkgevulde bank van City veerde op van vreugde om deze fraaie treffer. Even later waren het Palmer, die voor veel dreiging zorgde vanaf de linkerkant, en Lewis die een nieuwe kans opzetten. Toen het op afronden aankwam, liepen Álvarez en Phil Foden elkaar echter in de weg.

Stand Premier League

Onder anderen De Bruyne en Haaland kwamen in de slotfase als invallers in de ploeg. Haaland hoefde niet lang te wachten op een kans. Het schot van de Noorse spits ging ver naast. Het kon de pret niet drukken. Na het laatste fluitsignaal werd het veld bestormd en het kampioenschap verder gevierd.

Veltman met Brighton Europa in

Eerder op zondag plaatste Brighton & Hove Albion zich voor het eerst in de historie voor Europees voetbal. De ploeg van oud-Ajacied Joël Veltman verzekerde zich met een zege op het al gedegradeerde Southampton (3-1) van een plek in de topzeven van de Premier League.

Evan Ferguson viert de 1-0

De kans is groot dat Brighton als zesde eindigt en dus de Europa League in gaat. De ploeg die zevende wordt, krijgt een ticket voor de Conference League.

Veltman, sinds zijn komst in 2020 een vaste waarde bij de Engelse club, werd tegen Southampton een kwartier voor tijd gewisseld. De eindstand stond toen al op het scorebord. De 18-jarige Ierse spits Evan Ferguson scoorde twee keer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl