Erik ten Hag
NOS Voetbal

Liverpool knoeit, dus Ten Hag met United vrijwel zeker van Champions League

Erik ten Hag staat met Manchester United op de drempel van de Champions League. Doordat concurrent Liverpool thuis tegen Aston Villa gelijkspeelde, heeft United in de resterende twee duels nog maximaal een puntje nodig om na een seizoen afwezigheid terug te keren in het miljardenbal.

Zelf won United met 1-0 op bezoek bij Bournemouth, door een omhaal van Casemiro. Al in de negende minuut kwam daarmee de eindstand op het bord.

Ten Hag prijst matchwinner Casemiro: 'Een geweldige speler, hij blijft ons verrassen'

Zonder de zieke Marcus Rashford was United aanvallend niet in staat om door te drukken en de zege al eerder veilig te stellen. Vlak voor tijd kreeg Kieffer Moore zelfs nog een kans op de gelijkmaker, maar keeper David de Gea redde met zijn been.

Twee keer thuis en de bekerfinale

United speelt in de Premier League nog thuis tegen Chelsea en Fulham. En op 3 juni kan Ten Hag na de League Cup zijn tweede hoofdprijs van het seizoen pakken, als Manchester United het in de finale van de FA Cup opneemt tegen stadgenoot City.

Liverpool ontsnapte thuis tegen Aston Villa vlak voor tijd aan een nederlaag, al schoot het weinig op met 1-1.

Het publiek op Anfield neemt afscheid van Roberto Firmino

Voor Roberto Firmino werd het in elk geval nog wel een bijzondere middag. In zijn laatste duel voor Liverpool op Anfield Road maakte hij als invaller gelijk. De 31-jarige spits vertrekt bij Liverpool en zet zijn loopbaan volgens de laatste geruchten voort bij AC Milan.

Ook van James Milner (37) werd afscheid genomen, maar die zou ook komend seizoen nog wel ergens in de Premier League actief blijven.

Cody Gakpo zag nog een goal worden afgekeurd vanwege buitenspel. En namens Aston Villa miste Ollie Watkins nog een penalty, vlak voor de openingstreffer van Jacob Ramsey.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl