Reacties Vitesse-VVV

Kashima Antlers wint van Chivas en gaat naar halve finales WK clubs

Wedstrijdverslag: Juventus wint 199ste derby van Turijn

Cristiano Ronaldo

Juventus heeft de 199ste editie van de Derby della Mole gewonnen. De ploeg zegevierde bij stadgenoot Torino dankzij een benutte penalty van Cristiano Ronaldo: 0-1.

Wedstrijdverslag: Rake hakbal Darfalou bezorgt Vitesse zege op VVV

Vitesse viert de 1-0 van Martin Ødegaard

Vitesse is met zijn vijfde thuiszege van het seizoen geklommen naar de zesde plaats. In een eenzijdige wedstrijd werd VVV-Venlo met 2-1 verslagen.

Stand eredivisie

Stand eredivisie per 15-12

Alle uitslagen op een rij

Programma en uitslagen eredivisie speelronde 16

Afgelopen in Arnhem

Vitesse wint moeizaam in eigen huis met 2-1 van VVV.

Reacties Heracles-PSV

Reacties AZ-Excelsior

80' DOELPUNT VITESSE!

Vitesse maakt er alweer snel 2-1 van. Invaller Hilary Gong snelt langs zijn tegenstander geeft strak voor. Oussama Darfalou staat op de goede plek en kan achter het standbeen langs binnentikken.

Mlapa topscorer

Peniel Mlapa maakt zijn 6de van het seizoen en is daarmee topscorer bij de Limburgers. Vorig seizoen kwam Clint Leemans tot de winterstop aan 7 doelpunten.

76' DOELPUNT VVV-VENLO!

VVV-trainer Maurice Steijn wisselt aanvallend en dat betaalt zich meteen uit. Invaller Patrick Joosten geeft vanaf rechts een afgemeten voorzet op Peniel Mlapa, die de bal fraai binnenglijdt.

Vitesse-VVV: 1-1

Wedstrijdverslag: Dappere redding levert Klaassen nare blessure op

Davy Klaassen

Davy Klaassen is geblesseerd uitgevallen in de wedstrijd van zijn club Werder Bremen bij Borussia Dortmund (2-1). De Nederlander voorkwam na een kwartier, bij de stand 0-0, een treffer van de lijstaanvoerder in de Bundesliga.

Wedstrijdverslag: Real opnieuw uitgefloten na magere zege op Vallocano

Luka Modric

Real Madrid heeft in een gezapige Madrileense derby met 1-0 van Rayo Vallecano gewonnen. Afgelopen woensdag werden de Real-spelers uitgefloten door hun eigen fans na de 3-0 thuisnederlaag tegen CSKA Moskou en na de magere overwinning op de degradatiekandiaat lieten veel fans opnieuw hun ongenoegen blijken.

Reacties PEC-NAC

Wedstrijdverslag: Nieuwe zege PSV, alleen in 1987/1988 meer punten

Steven Bergwijn viert zijn doelpunt tegen Heracles

Heracles Almelo heeft PSV niet echt op de proef kunnen stellen. De koploper, die na rust een man meer had, nam zonder grote inspanningen de punten mee: 0-4.

Wedstrijdverslag: Johnsen kopt AZ op valreep langs Excelsior

Thomas Ouwejan in duel met Excelsior-speler Jeffry Fortes

AZ heeft in de eredivisie voor de derde keer in acht thuisduels een zege geboekt. Dankzij een late treffer van Bjørn Johnsen werd Excelsior met 2-1 geklopt.

Einde wedstrijd

Afgelopen in Almelo en Alkmaar. PSV wint redelijk eenvoudig met 4-0 van Heracles en AZ boekt in de slotseconden een zwaarbevochten 2-1 zege op Excelsior.

90+2' ROOD HERACLES!

Czyborra keert de bal op de doellijn met zijn hand. De tweede rode kaart voor de thuisploeg. Blaswich stopt daarna de strafschop van Pereiro.

90+4' DOELPUNT AZ!

Met nog twintig seconden te spelen kopt Bjørn Johnsen de winnende treffer binnen. Feest bij AZ, Excelsior in mineur.

Bjorn Johnson

Rust in Arnhem

Vitesse en VVV zoeken na een weinig verheffende eerste helft de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

79' DOELPUNT PSV!

Denzel Dumfries gooit de wedstrijd definitief in het slot door de 0-3 binnen te koppen. De verdediger is attent op een voorzet van Hirving Lozano, torent hoog boven Sama uit en kopt simpel de 0-3 achter keeper Blaswich.

PSV geeft lesje effectiviteit

Schoten beide clubs dit duel:

Heracles: 10 schoten, 0 op doel, 0 doelpunten

PSV: 5 schoten, 2 op doel, 2 doelpunten

32' DOELPUNT VITESSE!

Martin Ødegaard speelt zichzelf knap vrij aan de rechterkant van het veld en haalt daarna vernietigend uit voor de 1-0.

Vitesse-VVV-Venlo: 1-0

Foutje Rosario

De middenvelder van PSV pakt geel en is daardoor geschorst voor het duel met AZ van volgende week.

Goede kans Vitesse

Martin Ødegaard met de mooie sleepbeweging, maar het schot van de Noor spat daarna uiteen op de kruising.

Tweede helft begonnen

Ook in Alkmaar en Almelo wordt er weer gevoetbald.

Vitesse-VVV begonnen

Opstellingen Vitesse-VVV

In Arnhem is de laatste wedstrijd van vanavond begonnen.

Vitesse-VVV: wat feitjes op een rij

- Vitesse hield in de tien keer dat het VVV ontving zes keer de punten thuis. VVV boekte twee zeges in Arnhem.

- Zes seizoenen geleden won VVV voor het laatst. Het werd toen 1-0 door een treffer van Bryan Linssen (nu Vitesse).

- Vorig seizoen werd het 1-1. Tim Matavz scoorde voor Vitesse, Clint Leemans benutte in de 90ste minuut een strafschop.

Rust

In Almelo en Alkmaar is er gefloten voor het einde van de eerste helft.

45+2' ROOD

Heracles-speler Jesper Drost mag, na tussenkomst van de VAR, al iets eerder de kleedkamer opzoeken na een overtreding op Rosario.

Jesper Drost (m) gaat op het been van Pablo Rosario staan, scheidsrechter Dennis Higler beoordeelt de situatie

44' PSV ontsnapt

Kuwas gaat alleen op Zoet af en moet voor de aansluitingstreffer zorgen. De aanvaller van Heracles schuift de bal echter net naast.

Wedstrijdverslag

PEC Zwolle-doelman Diederik Boer bokst de bal weg

PEC Zwolle en NAC Breda hebben in een meer spannend dan goed staartduel met 0-0 gelijkgespeeld.

39' DOELPUNT AZ!

AZ komt in eigen huis weer op gelijke hoogte met Excelsior. Thomas Ouwejan komt door op links en ziet zijn voorzet geblokt worden. Met een reflex voorkomt hij dat de bal over de achterlijn gaat en zelfs bij de vrijstaande Guus Til aankomt. De aanvoerder hoeft daarna alleen nog maar binnen te knikken.

Afgelopen in Zwolle

PEC en NAC besluiten het duel zoals het begon, met een 0-0 stand.

33' DOELPUNT PSV!

Schwaab maakt bij zijn terugkeer in de basis de 0-2. Een hoekschop wordt door Luuk de Jong verlengd waarna Schwaab van dichtbij binnen kan koppen. PSV al vroeg op rozen in Almelo.

Daniel Schwaab (r) kopt van dichtbij de 0-2 binnen

30' DOELPUNT EXCELSIOR!

Met een hard schot van afstand verrast Denis Mahmudov AZ-keeper Marco Bizot.

Denis Mahmudov viert de 0-1 tegen AZ

Slotfase in Zwolle

In Zwolle is het, met nog tien minuten op de klok, nog altijd 0-0 bij PEC-NAC.

12' DOELPUNT PSV!

PSV op voorsprong in Almelo. Jorrit Hendrix ziet Steven Bergwijn gaan en plaatst de bal in de diepte. De aanvaller kapt zijn verdediger uit en wipt de bal daarna langs keeper Blaswich.

Heracles-PSV: 0-1

Steven Bergwijn viert de 0-1 tegen Heracles

PSV met de schrik vrij

Jeroen Zoet tikt een voorzet in de voeten van Brandley Kuwas die daarna van dichtbij hoog over schiet.

AZ-Excelsior en Heracles-PSV begonnen

In Alkmaar en Almelo rolt de bal ook inmiddels.

AZ-Excelsior, wat feitjes op een rij

- Excelsior ging 20 keer op bezoek bij AZ en won maar één keer. Dat was vorig seizoen: het sloeg met 2-0 toe door twee rake strafschoppen van Luigi Bruins.

- AZ won deze competitie slechts twee thuisduels en staat zesde op 3 punten achterstand van nummer vier Utrecht.

- Zondag werd bekend dat het contract van coach John van den Brom na dit seizoen niet wordt verlengd bij AZ. Hij maakt na vijf jaar plaats voor zijn huidige assistent Arne Slot.

Heracles-PSV, wat feitjes op een rij

- Heracles slaagde er maar één keer in om in Eindhoven van PSV te winnen, dat was in september 2015. Van de achttien eerdere ontmoetingen in Almelo won PSV er dertien.

- Vorig seizoen won PSV met 2-1: Luuk de Jong scoorde toen in de 93ste minuut.

- Heracles verloor afgelopen zondag bij FC Utrecht, dat daarmee Heracles (nu vijfde) passeerde op de ranglijst.

- De Jong is topscorer met 14 treffers en heeft in totaal 98 doelpunten gemaakt voor PSV.

PEC en NAC weer begonnen

De bal rolt weer in Zwolle.

Rust

Er is nog niet gescoord in Zwolle, maar het is niet dat de ploegen het niet proberen. PEC en NAC zoeken allebei veelvuldig de aanval en krijgen meerdere kansen. NAC kreeg die in het begin van de eerste helft, PEC aan het einde van de eerste helft. Dat het nog 0-0 staat is vooral aan keepers Diederik Boer (PEC) en Benjamin van Leer (NAC) te danken.

33' Eerste grote kans PEC

Vito van Crooy is de eerste speler van PEC die een kans krijgt. Kingsley Ehizibue geeft voor waarna Van Crooy op doel kan schieten. NAC-Keeper Benjamin van Leer staat echter goed opgesteld en voorkomt de tegengoal.

De Boer na lange tijd weer terug

Weer een goede redding van PEC-keeper Boer, die een gevaarlijke kopbal van Te Vrede onschadelijk maakt. De routinier heeft zijn eerste basisplaats sinds augustus te pakken. Boer begon het seizoen als eerste keeper, maar raakte geblesseerd. In oktober was hij weer fit, maar toen besloot trainer John van 't Schip Mickey van der Hart te laten staan.

8' Grote kans NAC

Mitchell te Vrede had daar NAC op 0-1 moeten schieten. De aanvaller krijgt de bal van Rosheuvel en staat alleen voor keeper De Boer. Laatstgenoemde redt echter goed met zijn voeten.

We zijn begonnnen!

NAC heeft afgetrapt in Zwolle. PEC-NAC is onderweg.

Wat feitjes op een rij

- PEC ontving NAC twaalf keer en zes keer stapte het als winnaar van het veld. De Brabanders wonnen drie keer.

- Vorig seizoen won PEC met 1-0: Younes Mokhtar scoorde toen al in de tweede minuut.

- PEC won deze competitie nog maar één thuiswedstrijd (tegen Excelsior, begin oktober). Het staat 15de, met 4 punten meer dan nummer voorlaatst NAC.

- Bij NAC ontbreekt Fabian Sporkslede vanwege een achillespeesblessure.