Cristiano Ronaldo

Juventus wint 199ste derby van Turijn

Juventus heeft de 199ste editie van de Derby della Mole gewonnen. De ploeg zegevierde bij stadgenoot Torino dankzij een benutte penalty van Cristiano Ronaldo: 0-1.

In de vermakelijke eerste helft was de grootste kans na een kwartier ook voor Ronaldo, maar met een prachtige redding voorkwam Salvatore Sirigu een treffer.

De doelman viel kort daarna geblesseerd uit. Zijn vervanger Salvador Ichazo vloerde halverwege de tweede helft Mario Mandzukic. Ronaldo scoorde vanaf elf meter en liep daarna nog even treiterig tegen Ichazo aan.

Juventus komt op 46 punten uit zestien duels (alleen thuis tegen Genoa werden er punten gemorst). De eerste achtervolger is Napoli, dat zondag bij Cagliari de achterstand hoopt terug te brengen tot acht punten.

De Vrij wint met Internazionale

Internazionale won met Stefan de Vrij in de basis met 1-0 van Udinese, waar verdedigers Hidde Ter Avest en Bram Nuytinck in de basis stonden. Mauro Icardi maakte een kwartier voor tijd vanaf de stip met een panenka de goal.