Oussama Darfalou (tweede van rechts) bedankt assistgever Hilary Gong na de 2-1

Rake hakbal Darfalou bezorgt Vitesse zege op VVV

Vitesse is met zijn vijfde thuiszege van het seizoen geklommen naar de zesde plaats. In een eenzijdige wedstrijd werd VVV-Venlo met 2-1 verslagen.

Vitesse was in de eerste helft de baas op het veld. Marin Ødegaard raakte al vroeg de paal en ook Bryan Linssen kreeg een kans. VVV wachtte af en kwam niet verder dan een schot van Johnatan Opoku dat over ging.

Na een mooie actie zorgde Odegaard voor 1-0, waarna Vitesse verzuimde verder uit te lopen.

Kabbelend duel

Het duel kabbelde na rust lang voort. De thuisploeg was beter, maar een treffer bleef uit. Dat kwam Vitesse bijna duur te staan.

Peniel Mlapa maakte een kwartier voor tijd plots 1-1, maar al snel was de Arnhemse voorsprong in ere hersteld. Op aangeven van de snelle Hilary Gong scoorde Oussama Darfalou met de hak: 2-1.

VVV-trainer Maurice Steijn was niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg de zege na de 1-1 nog uit handen gaf. "Je moet dat punt koesteren. Wij rennen na de goal allemaal naar voren en binnen tien seconden ligt hij er aan de andere kant in. Dat vind ik naïef."

Razendsnelle Gong

Dat de bal er aan de andere kant in lag, was voor een groot deel te danken aan Gong. De Nigeriaan mocht in de 78ste minuut invallen, twee minuten later rende hij zijn tegenstander voorbij en gaf de assist bij de winnende 2-1.

"Hij heeft in het begin van het seizoen lang niet getraind omdat hij altijd geblesseerd was, nu traint hij al twee weken voluit", zei Vitesse-trainer Leonid Sloetski over zijn 20-jarige aanvaller. "Hij is een zeer belangrijke speler voor de toekomst omdat hij misschien wel de snelste speler van de eredivisie is."