Bjørn Johnsen bezorgde AZ drie punten met een rake kopbal in de slotseconden
NOS Voetbal

Johnsen kopt AZ op valreep langs Excelsior

AZ heeft in de eredivisie voor de derde keer in acht thuisduels een zege geboekt. Dankzij een late treffer van Bjørn Johnsen werd Excelsior met 2-1 geklopt.

Bij beide ploegen is het dit seizoen wisselvalligheid troef en het zelfvertrouwen bij de spelers is dan ook broos. Dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Er ging veel mis en voor de toeschouwers was het een lange zit.

Na een stroeve start kregen de Alkmaarders wel de eerste kansen. Dogucan Haspolat voorkwam een treffer van Oussama Idrissi en doelman Alessandro Damen hield Calvin Stengs en Jonas Svensson van scoren af.

Excelsior, dat vorig seizoen voor het eerst in twintig ontmoetingen in Alkmaar wist te winnen, kwam er af en toe dreigend uit, maar grote kansen waren er niet. Na een half uur namen de Rotterdammers echter uit het niets via een prachtige knal van Denis Mahmudov de leiding.

AZ moest, zoals wel vaker dit seizoen, in de achtervolging. Lang duurde de zoektocht naar de gelijkmaker niet, want tien minuten na de 0-1 scoorde Guus Til na goed werk van Thomas Ouwejan.

Was het niveau voor rust niet al te hoog, in de tweede helft werd het niet veel beter. AZ had weliswaar een overwicht, maar de thuisploeg speelde slordig en de creativiteit was ver te zoeken. Excelsior loerde vooral op de counter, al was alleen Eliás Már Omarsson echt dicht bij de 1-2.

Gaandeweg de tweede helft werd de druk op Excelsior groter. De Alkmaarders waren via Idrissi, Fredrik Midtsjø, Adam Maher en Til dicht bij de winnende treffer, maar de verdiende zege leek uit te blijven. Totdat Johnsen in blessuretijd toch nog de bal knap in het doel kopte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl