Davy Klaassen

Dappere redding levert Klaassen nare blessure op

Davy Klaassen is geblesseerd uitgevallen in de wedstrijd van zijn club Werder Bremen bij Borussia Dortmund (2-1). De Nederlander voorkwam na een kwartier, bij de stand 0-0, een treffer van de lijstaanvoerder in de Bundesliga.

Maar bij die redding - met een ultieme inspanning keerde hij de bal op de doellijn- schoot hij door tegen het aluminium. Met een pijnlijke linkerknie moest hij in de achttiende minuut naar de kant.

Extra wrang was dat Dortmund een minuut later alsnog op voorsprong kwam via Paco Alcácer. En nog binnen het half uur stond de 2-0 op het bord. Max Kruse maakte er in de eerste helft nog 2-1 van, maar die score bleek de eindstand. Werder Bremen blijft daardoor steken op de negende plaats.

Aanvaller Joelinton (l) namens Hoffenheim in duel met verdediger Michael Lang

Borussia Mönchengladbach verspeelde eerder op de dag dure punten. De nummer twee kwam bij Hoffenheim niet verder dan 0-0. Twee goals van Hoffenheim werden afgevlagd voor buitenspel en vlak na rust werd ook Thorgan Hazards goal door de grensrechter niet gehonoreerd.

Bij Hoffenheim kregen de Nederlandse verdedigers Joshua Brenet en Justin Hoogma geen speelminuten.

Door het puntenverlies zag Gladbach concurrent Bayern München op gelijke hoogte komen. 'Der Rekordmeister' vond zaterdag in Hannover een matige tegenstander, vier dagen na het spektakelstuk in de Champions League tegen Ajax (3-3).

Joshua Kimmich opende in de tweede minuut de score bij de hekkensluiter, waarna David Alaba, Serge Gnabry en Robert Lewandoswki er nog 0-4 van maakten.