Bedankt voor het volgen van ons liveblog. Morgen zijn we terug met Ajax-Roda JC Kerkrade (12.30), Excelsior-PSV, Sparta Rotterdam-FC Utrecht (14.30) en Vitesse-ADO Den Haag (16.45). Tot dan!

Saymak: het is verdiend dat PEC zo hoog staat

90+2' Veerman

Invaller Veerman met zijn tweede mogelijkheid, maar zijn inzet mist kracht.

Tussenstand: sc Heerenveen-PEC Zwolle 1-2

Samenvattingen

Kijk nu alle samenvattingen van de vier wedstrijden in de eredivisie op NPO 1 en via de livestream.

Faber: veel energie in de ploeg, maar net niet verfijnd genoeg

Berghuis: we geloven dat we nog steeds mee kunnen doen

Van Bronckhorst: het geeft vertrouwen als je wedstrijden wint

Padt: een goede goal van Jørgensen

Vilhena denkt niet dat alles nu weer goed is bij Feyenoord

77' Kans Veerman

Invaller Veerman met een grote kans op de gelijkmaker. Hij schiet over.

70' Vlap ontsnapt

Vlap ontsnapt aan een rode kaart. Hij had al geel en na een overtreding op Namli houdt arbiter Serdar Gözübüyük zijn kaart op zak.

​60' Lat

PEC Zwolle is dicht bij de derde goal in Heerenveen. Saymak raakt de lat.

​49' Doelpunt PEC Zwolle

Heerenveen geeft het weg, Na de gelijkmaker vlak voor rust maakt PEC na rust de 1-2. Ehizibue haalt uit, Hahn lost en Saymak schiet de rebound binnen.

Tweede helft

De tweede helft gaat van start bij sc Heerenveen-PEC Zwolle (1-1).

Steijn: hadden dit nooit weg mogen geven

Van de Looi: dit was onze zwakste wedstrijd van het seizoen

Ogbeche: eerste treffer moet op naam Azzaoui

Leemans: stil in de kleedkamer, dit doet pijn

Vreven weggestuurd

NAC-coach Stijn Vreven wordt in de slotfase van het duel bij Heracles (2-1 achter) weggestuurd door arbiter Pol van Boekel. Hij kijkt het duel uit vanuit de catacomben.

​90+1' Afgekeurde goal

In blessuretijd raakt Te Wierik de lat en vervolgens komt de bal na een schot van Doan op de hand van Te Wierik en scoort Veldwijk. Afgekeurd.

Tussenstand: FC Groningen-Feyenoord 0-2

Rust in Heerenveen

Na zijn prachtige openingsgoal laat Michel Vlap een grote kans op de 2-0 liggen, waarna PEC Zwolle op gelijke hoogte komt.

Rust: sc Heerenveen-PEC Zwolle 1-1

​43' Doelpunt PEC Zwolle

De gelijkmaker van PEC Zwolle, tegen de verhouding in. Mokhtar met een vrije trap en Freire kopt binnen.

Tussenstand: sc Heerenveen-PEC Zwolle 1-1

​40' Kans Vlap

Doelpuntenmaker Vlap moet de 2-0 maken, maar na een pass van Ødegaard laat hij dat na.

Tussenstand: sc Heerenveen-PEC Zwolle 1-0

​59' Doelpunt Feyenoord

Nicolai Jørgensen zet Feyenoord op 2-0 in Groningen. Hij zorgt na een schitterende combinatie met Berghuis, die hem met een stift bedient, voor de tweede goal. De winst lonkt voor Feyenoord.

​14' Doelpunt sc Heerenveen

Wat een goal van Vlap. Een volley op aangeven van Schaars.

Michel Vlap viert zijn goal tegen PEC Zwolle

54' Uitbraak Groningen

Bacuna breekt door de achterste linie van Feyenoord, maar wordt gestuit door Nelom.

Tussenstand: FC Groningen-Feyenoord 0-1

​50' Doelpunt Feyenoord

Daar is dan de goal van Feyenoord. Vilhena scoort in de rebound na een actie van Berghuis. De middenvelder viert zijn goal door zijn vingers in zijn oren te doen.

Aftrap in Heerenveen

Ook het vierde duel van de avond, sc Heerenveen-PEC Zwolle, is begonnen.

Haps naar ziekenhuis

Haps is naar het ziekenhuis voor onderzoek. Waarschijnlijk sleutelbeenbreuk.

Rust in Almelo

Na de vernederende 8-0 nederlaag tegen Ajax kwamen de Bredanaars binnen een kwartier op voorsprong bij Heracles, maar de thuisploeg stelde snel orde op zaken.

Rust in Almelo: Heracles Almelo-NAC Breda 2-1.

Rust

Feyenoord mist meerdere kansen en daarom staat het nog gelijk in Groningen.

Rust: FC Groningen-Feyenoord 0-0.

Nicolai Jørgensen (r) in duel met Mike te Wierik (l)

​45' Meer kansen

Weer kansen voor Feyenoord. Larsson schiet naast en Vilhena kan Padt niet verrassen.

Tussenstand: FC Groningen-Feyenoord 0-0

Vierde Nigeriaanse hattrick

Ogbeche werd de 4e Nigeriaan met een hattrick in de Eredivisie, na Finidi, Tijjani Babangida en Abiola Dauda.

-Finidi op 28 april 1996 namens Ajax tegen Willem II (5-1)

-Babangida op 5 mei 1996 namens roda JC (5-1)

-Dauda op 14 september 2014 namens Vitesse (3-1)

​90+2' Doelpunt Willem II

Het is 3-3 in Venlo! Ogbeche schiet op aangeven van Azzaoui zijn derde goal binnen.

Tussenstand: VVV-Venlo-Willem II 3-3

​32' Weer kans Feyenoord

Vilhena moet scoren na terugleggen van Jørgensen, maar schiet van dichtbij over.

29' Van de lijn

Een kopbal van Tapia wordt door Kane van de lijn gehaald.

​23' Doelpunt Heracles

Gladon zet Heracles na een corner met een bekeken volley op voorsprong.

Tussenstand: Heracles Almelo-NAC Breda 2-1

23' Halverwege

Halverwege de eerste helft nog geen kansen voor Feyenoord (wel een niet toegekende strafschop). Groningen had na 6 minuten de beste kans. Bacuna stuurde met een prachtige pass Van Weert diep, waarna de spits op de vuisten van Jones schoot. Doan kopte de rebound naast.

​20' Haps valt uit

Bij Feyenoord heeft Haps het veld geblesseerd verlaten. Nelom valt voor hem in. Haps raakte geblesseerd na een duel met Doan. Hij heeft pijn aan zijn schouder.

Ridgeciano Haps heeft last van zijn schouder

16' Doelpunt Heracles

Na slecht verdedigen van NAC schiet Niemeijer via doelman Birighitti en de lat de gelijkmaker binnen.

Tussenstand: Heracles Almelo-NAC Breda 1-1

​14' Doelpunt NAC

Angelino schiet NAC van afstand op voorsprong. Zijn schot wordt getoucheerd.

Tussenstand: Heracles Almelo-NAC Breda 0-1

​74' Doelpunt Willem II

Weer een goal in Venlo. Na een vrije trap van Van der Linden kopt Ogbeche de 3-2 binnen.

​72' Doelpunt VVV-Venlo

Leemans benut de strafschop.

71' Penalty VVV-Venlo

Penalty VVV na overtreding op Thy van Van der Linden.

​13' Geen strafschop

Memisevic trekt Jørgensen naar de grond, maar arbiter Makkelie ziet het niet. Geen strafschop.

2' Kans

Heracles krijgt al snel een kans. Kuwas schiet na terugleggen van Gladon voorlangs.

Tussenstand: Heracles Almelo-NAC Breda 0-0

Vertraging

Na zeven minuten vertraging omdat er een gat in een doelnet zat, begint ook Heracles-NAC.

​62' Doelpunt Willem II

Invaller Ismail Azzaoui is de aangever. Ogbeche scoort.

Tussenstand: VVV-Venlo-Willem II 2-1

Aftrap

FC Groningen-Feyenoord is begonnen.

​49' Doelpunt VVV-Venlo

Na zijn goal tegen Feyenoord scoort Van Bruggen ook tegen Willem II. Dit keer schiet de huurling van VVV van dichtbij binnen.

Tussenstand: VVV-Venlo-Willem II 2-0

47' Sandwich

Van Crooy gaat richting het doel na een pass van Seuntjens en gaat in de sandwich bij Van der Linden en Lachman. Van Crooy valt, maar arbiter Mulder ziet er geen strafschop in.

Tussenstand: VVV-Venlo-Willem II 1-0

De tweede helft van VVV-Venlo-Willem II (1-0) gaat van start. Bij Willem II komt Azzaoui in het veld voor Lieftink.

Ajax zonder Huntelaar en Younes tegen Roda JC

Ajax moet het zondagmiddag tegen Roda JC doen zonder Klaas-Jan Huntelaar en Amin Younes. Beide aanvallers haken af met blessures.

Klaas-Jan Huntelaar tijdens het duel met PEC Zwolle

'Younes Namli is verliefd op voetbal en voor de duvel niet bang'

Een verandering van omgeving doet soms wonderen voor voetballers. Younes Namli is het levende bewijs. In de drie jaar bij sc Heerenveen wist hij nooit echt door te breken. Dit seizoen is de 23-jarige Deen echter een van de (vele) smaakmakers van PEC Zwolle. Vanavond (20.45 uur) gaat de aanvaller met zijn nieuwe werkgever op bezoek bij zijn oude liefde.

Younes Namli

​Rust in Venlo:

Een bliksemstart bracht de thuisploeg de voorsprong. Daarna werd het stil en ging het tempo omlaag.

Ruststand: VVV-Venlo-Willem II 1-0

Willem II-keeper Mattijs Branderhorst kan 1-0 niet voorkomen

39' Kans VVV

Van Crooy laat na de 2-0 binnen te schieten. Doelman Branderhorst houdt Willem II met een knappe redding in de wedstrijd.

37' Kansje Sol

De grootste kans voor Willem II in de 37ste minuut. VVV-keeper pakt een kopbal van Sol met moeite.

22' Balans

Halverwege de eerste helft is al het tempo uit de wedstrijd verdwenen. VVV vindt dat met de 1-0 voorsprong niet erg.

Jørgensen terug in basis Feyenoord

Nicolai Jørgensen keert zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Groningen terug in de punt van de aanval bij Feyenoord. De Deense spits begon dinsdag op de bank in de Champions League tegen Manchester City, omdat hij niet helemaal fit was. Met Jørgensen als invaller ging Feyenoord vlak voor tijd onderuit (1-0).

Trainer Giovanni van Bronckhorst kiest tegen Groningen centraal achterin opnieuw voor Sven van Beek en Renato Tapia. Aanvoerder Karim El Ahmadi keert na zijn schorsing terug op het middenveld, Bart Nieuwkoop krijgt rechts achterin de voorkeur boven Kevin Diks. Sofyan Amrabat behoudt zijn basisplaats, wat betekent dat Jens Toornstra op de bank moet zitten

FC Groningen begint vandaag met Mike te Wierik voor Kasper Larsen, Ruben Jenssen voor de geschorste Ludovit Reis en Oussama Idrissi voor Uriel Antuna.

​7' Doelpunt VVV-Venlo

Na een corner komt de bal bij Van Crooy en de aanvaller haalt met links uit en scoort. VVV leidt tegen Willem II.

Vito van Crooy wordt gefeliciteerd met de 1-0

Reddingen Branderhorst

Branderhorst voorkomt dat Hunte de 1-0 op het scorebord zet. Laatstgenoemde moet de doelman passeren, maar met enige geluk werkt Branderhorst de bal weg. Even later werkt de doelman van Willem II een kopbal van Seuntjens over zijn doel.

Tussenstand: VVV-Venlo-Willem II 0-0

Aftrap

De bal rolt in Venlo. VVV-Venlo-Willem II is begonnen.

Feyenoord al vijf duels zonder zege

Feyenoord wacht sinds de 0-4 overwinning bij AZ inmiddels alweer 5 Eredivisie-duels op een nieuwe zege (W0-G4-V1). De laatste keer dat de Rotterdammers een langere reeks zonder zege in de Eredivisie noteerden, was van december 2015 tot februari 2016 toen 9 keer op rij niet werd gewonnen (W0-G2-V7).

Ondertussen in Duitsland: Dortmund geeft 4-0 voorsprong weg in spektakelstuk tegen Schalke

Peter Bosz heeft opnieuw een tegenvaller moeten incasseren bij Borussia Dortmund. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg met 4-4 gelijkspelen in de beladen en vooral spectaculaire derby tegen Schalke 04. Dortmund stond na 25 minuten met 4-0 voor.

Peter Bosz gelooft zijn ogen niet

Is dramatische reeks Feyenoord schuld van Van Bronckhorst?

Een golf van blessures, kansen die niet worden benut, uitschakeling in Europa en een schamele zevende plaats in de competitie. De belabberde reeks van Feyenoord houdt maar aan. In hoeverre is dat Giovanni van Bronckhorst, de kampioenenmaker van vorig seizoen, aan te rekenen?

Lees hier de mening van Ruben Schaken en Rob Jacobs, respectievelijk oud-speler en -trainer van Feyenoord.

Giovanni van Bronckhorst

'Bij NAC zie je geen opwaartse lijn, integendeel'

"De stad trilt nog na van wat er afgelopen zaterdag gebeurde", weet Joep Schreuder. "Die 8-0 was natuurlijk een schande...", memoreert Sjoerd Mossou. De Studio Sport-verslaggever en AD-journalist, allebei in Breda geboren, hebben NAC na aan het hart liggen en dus kwam ook bij hen de afstraffing tegen Ajax, in eigen stadion nog wel, hard aan.

NAC-speler Manu García baalt na de nederlaag tegen ADO Den Haag

Van Bronckhorst heeft eindelijk weer eens iets te kiezen

Een serie slechte resultaten. Uitgeschakeld in Europa. Toch heeft het vertrouwen van Giovanni van Bronckhorst er niet onder te lijden. Met name de wedstrijd in Manchester heeft de trainer van Feyenoord bevestiging gegeven dat zijn ploeg op de weg terug is. "We hebben daar goed gespeeld. En op een hoog niveau. Dat geeft vertrouwen."

Van Bronckhorst: spelers worden door de Champions League steeds beter

VVV straft de van Real Madrid gehuurde Peeters

Mink Peeters ontbreekt zaterdag in de selectie van VVV-Venlo voor het thuisduel met Willem II. Trainer Maurice Steijn heeft de huurling van Real Madrid disciplinair geschorst.

Mink Peeters

Stand

Tussentijdse stand speelronde 13

Volledige programma

Programma eredivisie speelronde 13

Zandvoort Cup: hoe snel is Willem van Hanegem?

Van den Brom geniet volop: dit AZ staat als een huis

Van den Brom is lyrisch: dit elftal staat als een huis

Vrijdag: AZ boekt vijfde zege op rij en laat Verbeek nog puntloos

Door een 2-0 thuisoverwinning op FC Twente bezet AZ tot in elk geval zondag de tweede plaats in de eredivisie. Het was voor de Alkmaarders de vijfde zege op rij. FC Twente bleef ook na de derde wedstrijd onder leiding van Gertjan Verbeek zonder punten.

AZ viert de 1-0 van Jahanbakhsh

Vier wedstrijden

Welkom bij ons liveblog met daarin aandacht voor vier wedstrijden in de 13de speelronde van de eredivisie. Op het programma: VVV-Venlo-Willem II (18.30), FC Groningen-Feyenoord, Heracles Almelo-NAC Breda (19.45), sc Heerenveen-PEC Zwolle (20.45).