Peter Bosz gelooft zijn ogen niet

Dortmund geeft 4-0 voorsprong weg in spektakelstuk tegen Schalke

Peter Bosz heeft opnieuw een tegenvaller moeten incasseren bij Borussia Dortmund. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg met 4-4 gelijkspelen in de beladen en vooral spectaculaire derby tegen Schalke 04. Dortmund stond na 25 minuten met 4-0 voor.

Dortmund, dat al sinds 30 september in de competitie op een zege wacht, ging bijna onherkenbaar flitsend van start. Bij de 1-0 werkte Pierre Emerick Aubameyang de bal onbewust met de hand in het doel, de 2-0 was een curieus eigen doelpunt van Benjamin Stambouli en aan de 3-0 van Mario Götze (een prachtige counter) ging een knullige botsing van de scheidsrechter Deniz Aytekin met een Schalke-speler vooraf. Raphaël Guerreiro zorgden ervoor dat het dertien minuten later al 4-0 stond.

Nuri Sahin viert feest met de staf en wisselspelers na de 1-0 van Aubameyang

Er leek met die riante voorsprong geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede helft verviel Dortmund weer in het spel van de laatste weken. Eerst werd een doelpunt van Schalke 04 wegens buitenspel afgekeurd op advies van de videoscheidsrechter, maar daarna vonden Guido Burgstaller (knappe kopbal) en Amine Harit wel het net.

Toen Aubameyang ook nog eens zijn tweede gele kaart kreeg, rook Schalke 04 bloed. De ploeg van Domenico Tedesco drong aan, maar grote kansen bleven uit. Tot de 85ste minuut. Daniel Caligiuri kwam de rechterkant van het strafschopgebied binnen en schoot de bal diagonaal in de kruising.

Daniel Caligiuri viert de 4-3

Naldo kopt Schalke op 4-4

Een zenuwachtige slotfase volgde en arbiter Aytekin telde er zeven minuten blessuretijd bij. Die extra minuten werden Dortmund en Bosz fataal. In de 94ste minuut kopte Naldo uit een hoekschop de gelijkmaker tegen de touwen.

Na afloop liepen de spanningen hoog op. Schalke 04-doelman Ralf Fährmann ging voor Gelbe Wand (de fanatieke tribune van Dortmund) juichen en daar was Sahin niet van gediend. Een opstootje volgde en beide spelers werden bestraft met een gele kaart.

Ontslag?

Het is nu de vraag wat er met Bosz gebeurt. De Duitse krant Bild schreef afgelopen week dat een overwinning op Schalke 04 noodzakelijk was om een ontslag te voorkomen.