Bedankt voor het volgen van ons liveblog. Morgen zijn we terug met sc Heerenveen-Feyenoord (12.30), Excelsior-Ajax (14.30), Go Ahead Eagles-PEC Zwolle (14.30) en AZ-ADO Den Haag (16.45). Tot dan!

Stand

Stand

GOAL Heracles!

Pelupessy zorgt voor een fraai slot van Sparta-Heracles, al heeft zijn team er niets aan. Een mooie uithaal van de middenvelder. Zijn voorlaatste goal dateerde van 4 oktober 2014 tegen NAC Breda (6-1).

Tussenstand: Sparta Rotterdam-Heracles Almelo 3-1

Fraser: pas na de 1-0 van PSV ging Vitesse voetballen

Cocu tevreden: alleen score aan de magere kant

Hongerige Locadia hoopt weer 'de oude Jürgen' te worden

GOAL Sparta!

Het is gedaan op Het Kasteel. Pusic kopt zijn tweede goal binnen. De voorzet komt dit keer van Brogno.

Tussenstand: Sparta Rotterdam-Heracles Almelo 3-0

Labyad: jongensdroom om te scoren voor FC Utrecht

Siem de Jong: treffer op de training al eens geoefend

Direct na het niet geven van rood scoort Sparta! Pusic kopt de thuisploeg op 2-0 uit een voorzet van Cabral.

Tussenstand: Sparta Rotterdam-Heracles Almelo 2-0

Geen rood

Van Drongelen lijkt de doorgebroken Armenteros te haken. Arbiter Nijhuis doet niks en laat doorspelen. Geen rode kaart. Sparta ontsnapt.

Tussenstand: Sparta Rotterdam-Heracles Almelo 1-0

Tweede helft

De bal rolt weer voor de tweede helft bij Sparta-Heracles (1-0).

Teleurgestelde Van de Looi: ik mis overtuiging

Faber: na de interlandperiode gaan we winnen

Doelpuntenmaker Oulare heeft het naar z'n zin bij Willem II

Rust in Rotterdam

Sparta leidt bij rust met 1-0 tegen Heracles door een goal van Sanusi. De bezoekers hadden op gelijke hoogte kunnen komen, maar Armenteros miste een penalty.

Vreugde bij Ryan Sanusi en Sparta na de 1-0

Ook lijn

Op Het Kasteel redt Breuer van de lijn, na een schot van Breukers.

Lijn

Room redt op de lijn, zo lijkt het. Hij voorkomt in twee instanties een goal van Van Ginkel. Geen doellijntechnologie in Eindhoven.

Tussenstand: PSV-Vitesse 1-0

Gemist!

Armenteros met een erg slappe strafschop. Kortsmit stopt de inzet. Sparta blijft leiden.

Penalty Heracles

Brogno brengt Breukers ten val. Nijhuis geeft een strafschop.

Paal!

Locadia is dicht bij zijn eerste goal van het eredivisieseizoen. Zijn uithaal spat uiteen op de paal.

Sanusi zet Sparta op voorsprong tegen Heracles. Zijn schot wordt van richting veranderd

GOAL FC Utrecht!

Haller maakt er 3-0 van voor FC Utrecht bij NEC. Zijn 11de van het seizoen. Amrabat is voor de tweede keer de aangever.

Tussenstand: NEC-FC Utrecht 0-3

Wissel

Jürgen Locadia, die afgelopen week zijn contract verlengde tot medio 2020, vervangt de teleurstellende Pereiro bij PSV.

Te Wierik

Heracles-aanvoerder Te Wierik met een flinke misser. Na terugleggen van Kuwas schiet hij meters naast.

Tussenstand: Sparta Rotterdam-Heracles Almelo 0-0

Kans Vitesse

Vlak na de goal is Vitesse al dicht bij de gelijkmaker. Baker met een schuiver op Zoet. Daarna kopt Van Wolfswinkel in de handen van Zoet.

GOAL PSV!

Siem de Jong knalt PSV op aangeven van Guardado via de onderkant van de lat op voorsprong. Weer Siem de Jong. Hij scoorde 4 keer in de laatste drie duels.

Siem de Jong viert zijn goal

Katachtig

Een krullend schot (of was het een voorzet?) van Dijkstra wordt door Castro uit het doel gedoken.

Bij PSV-Vitesse (2-0) en NEC-FC Utrecht (0-2) is de tweede helft begonnen. Leerdam vervangt Diks bij Vitesse. Kadioglu vervangt Messaoud bij NEC.

Aftrap

Sparta Rotterdam-Heracles Almelo is begonnen.

Rust in Nijmegen

FC Utrecht is oppermachtig in Nijmegen en de thuisploeg mag zich gelukkig prijzen dat het nog maar 2-0 voor de bezoekers staat.

Rust in Eindhoven

Een teleurstellende eerste helft bij PSV-Vitesse eindigt zonder doelpunten. Een redelijk begin krijgt geen vervolg voor PSV en Vitesse blijft eenvoudig overeind.

Geen eerste helft om het van aan je hart te krijgen

Commentator Frank Snoeks

Meer kansen

FC Utrecht verzuimt de wedstrijd al voor rust te beslissen. De Domstedelingen breken zomaar door de Nijmeegse defensie heen.

Tussenstand: NEC-FC Utrecht 0-2

Ayoub helpt Utrecht aan een 2-0 voorsprong na een goede aanval van de bezoekers. Hij schiet met links binnen na een pass van Amrabat.

Zijn debuut in de basis en meteen een goal. Labyad met een van richting veranderd schot raak.

Tussenstand: NEC-FC Utrecht 0-1

Vijf minuten

Nog vijf minuten in Groningen. De thuisploeg gaat vol voor de winst.

Druk PSV

PSV zet Vitesse onder druk in het eerste kwartier. Kansen voor Siem en Luuk de Jong, geen goals.

Tussenstand: PSV-Vitesse 0-0

Utrecht het gevaarlijkst

FC Utrecht laat het meest zien in het eerste kwartier. Kansen voor Amrabat en Haller leveren vooralsnog niks op.

Tussenstand: NEC-FC Utrecht 0-0

Tijd voor Sol

Willem II-coach Van de Looi brengt Sol in de ploeg, clubtopscorer met 9 goals. Hij vervangt doelpuntenmaker Oulare.

Blessure Buwalda

NEC moet al vroeg wisselen. Groeneveld komt erin voor de geblesseerde Buwalda, die per brancard van het veld wordt gedragen.

Meer kansen Groningen

Sørloth en Mahi laten kansen liggen. De Noor kopt naar de grond en Lamprou redt op de inzet van Mahi.

Tussenstand: FC Groningen-Willem II 1-1

Aftrap

PSV-Vitesse en NEC-FC Utrecht zijn begonnen.

GOAL Willem II!

Schitterende aanval van Willem II eindigt in de gelijkmaker. Croux zet voor van links en Oulare kopt binnen.

Obbi Oulare kopt de gelijkmaker binnen

GOAL FC Groningen!

Jenssen breekt vlak na rust de ban voor Groningen. Na balverlies van Peters neemt Sørloth over, wordt een schot van Tibbling geblokt en scoort Jenssen uit de rebound. Een verdiende voorsprong.

Tussenstand: FC Groningen-Willem II 1-0

Ruben Jenssen (l) en Juninho Bacuna (r)

De tweede helft van FC Groningen-Willem II is begonnen.

'Leuk vinden ze het niet in Eindhoven'

Rust

Rust in Groningen: 0-0. De thuisploeg is sterker en creëert enkele mogelijkheden. Willem II laat helemaal niets zien.

Groningen bovenliggende partij

Groningen is de bovenliggende partij, met onder meer een kopbal van Drost en een schot van Mahi als recentste doelpogingen. Groningen-doelman Padt heeft nog nauwelijks iets te doen gehad.

Tussenstand: FC Groningen-Willem II 0-0

Eerste gevaar

Het eerste echte gevaar is van de thuisploeg. Drost komt door op rechts, haalt uit, Lamprou redt en in de rebound redt de doelman opnieuw op een inzet van Bacuna.

Eerste kwartier

Het is nog wachten op hoogtepunten in het eerste kwartier. Nog Geen kansen voor beide teams.

Labyad voor het eerst in basis bij Utrecht

Zakaria Labyad start voor het eerst in de basisploeg van FC Utrecht. Trainer Erik ten Hag geeft Labyad achter de spitsen Sébastien Haller en Gyrano Kerk de voorkeur boven Nacer Barazite, die op de bank moet beginnen. Centraal achterin vormt aanvoerder Willem Janssen een duo met Ramon Leeuwin, die mag starten in plaats van Mark van der Maarel.

Tegenstander NEC begint met dezelfde elf spelers als vorige week tegen ADO Den Haag.

Geen Ramselaar en Willems bij PSV

Ramselaar is gepasseerd. In zijn plaats speelt Van Ginkel. Jetro Willems er niet bij vanwege een blessure. Joshua Brenet is zijn vervanger. Vitesse begint met dezelfde basis als vorige week, toen met 5-0 van Sparta werd gewonnen

Aftrap

FC Groningen-Willem II is begonnen.

Vorm

FC Groningen won geen van zijn laatste 8 Eredivisie-duels (G5-V3), momenteel de langstlopende reeks zonder winst van alle Eredivisie-teams.

Alleen de traditionele top-3 en FC Twente pakten meer punten in de laatste 8 Eredivisie-speelrondes dan Willem II (13).

Terugkeer Van de Looi

Willem II-coach Erwin van de Looi was in de afgelopen 3 Eredivisie-seizoenen coach van Groningen: hij haalde Europees voetbal in zijn 1e seizoen (2013/2014) en won de KNVB-beker in 2014/2015. Hij won iets meer dan de helft van zijn Eredivisie-duels in Groningen (26 van 51), waaronder beide duels met Willem II.

Erwin van de Looi

Go Ahead-fans hangen poppen in PEC-shirts aan brug

De IJsselderby van morgen tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle worden traditiegetrouw voorafgegaan door pogingen van beide supportersgroepen om olie op het vuur te gooien. Zo ook nu. Fans van Go Ahead Eagles hebben afgelopen nacht in hartje Zwolle elf poppen aan een brug opgehangen. De poppen waren gekleed in voetbalshirts van aartsrivaal PEC Zwolle.

Poppen hangen aan Diezerbrug in Zwolle

Tevreden Moreno heeft geen geheim voor goals

Het Philips Stadion is dit seizoen niet een walhalla voor middenvelders of aanvallers. Sterker nog, verdediger Héctor Moreno is momenteel de meest scorende speler in Eindhoven. Vitesse is vanavond gewaarschuwd.

Hector Moreno

Locadia verlengt contract tot 2020

Jürgen Locadia blijft langer bij PSV. De aanvaller heeft zijn contract met één jaar verlengd. De overeenkomst met PSV duurde al tot 2019, dat is nu 2020 geworden. De 23-jarige aanvaller maakte in februari zijn rentree voor de Eindhovenaren, nadat hij vorig jaar augustus geblesseerd raakte aan zijn lies. Tijdens zijn revalidatie in december liep hij ook nog een knieblessure op.

Locadia tijdens de wedstrijd PSV - Roda

Skypen met... Wesley Hoedt

Toornstra niet verrast door 'gezellige' Oranjeselectie

Jens Toornstra is voor de derde keer in zijn carrière opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dat is een mooie beloning voor een goed seizoen bij de koploper uit de eredivisie, vindt zijn trainer Giovanni van Bronckhorst. "Het is terecht als je ziet hoe constant hij presteert dit seizoen. Hij heeft het zelf afgedwongen."

Toornsta is blij met selectie Oranje

'Feyenoord wil titel verdienen, niet omdat iedereen het ons gunt'

Met het eredivisieduel met sc Heerenveen op het programma zondag, heeft Feyenoord nog acht wedstrijden te gaan tot het einde van de competitie. "We blijven dezelfde dingen doen, maar hoe dichterbij het komt, hoe groter de druk", aldus Giovanni van Bronckhorst. "Gelukkig geldt dat ook voor de andere clubs, dus dat maakt geen verschil."

Selectie vier Feyenoorders maakt Van Bronckhorst 'trotse trainer'

Blind selecteert De Ligt, Tete en Viergever voor Oranje

Bondscoach Danny Blind maakte vrijdag zijn selectie bekend, met daarin een opvallende naam. De 17-jarige Matthijs de Ligt maakt deel uit van de groep voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije en het oefenduel met Italië.

Blind geeft uitleg over selecteren De Ligt

Vrijdag: Effectief Twente boekt ruime zege bij Roda JC

FC Twente won in een vooral voor rust aantrekkelijke wedstrijd van Roda JC. De Limburgers kregen de meeste kansen, maar Twente won in Kerkrade met 3-0.