Heerenveen boekt tegen Sparta derde zege en tikken nu middenmoot aan

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - Sparta

Sc Heerenveen heeft z'n derde zege van het seizoen te pakken. In eigen huis wonnen de Friezen met 2-0 van Sparta.

De ploeg van trainer Robin van Persie begon energiek aan het duel en kwam al na vier minuten op voorsprong. De Noor Nikolai Hopland kopte hard raak uit een corner, die het gevolg was van een onnauwkeurige terugspeelbal. Gaandeweg de eerste helft kwam Sparta beter in de wedstrijd en Joshua Kitolano kreeg een goede kans.

Stand eredivisie per 26-10

Na rust pakte Heerenveen het initiatief terug en stichtte het vooral gevaar uit hoekschoppen. Jacob Trenskow zorgde voor opluchting bij Heerenveen met een harde knal in de kruising. Sparta kon in de slotfase geen potten meer breken.

Heerenveen begon het duel als de nummer zestien van de ranglijst, maar maakt door de zege een sprongetje naar de twaalfde plaats, met evenveel punten (elf) als Sparta. Die werden overigens allemaal in het eigen Abe Lenstra Stadion binnengeveegd.