Robin van Persie op de bank bij Heerenveen
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Voetbal

Heerenveen kwakkelt onder leiding van Van Persie: 'Druk? Die voel ik niet'

De wittebroodsweken van Robin van Persie en sc Heerenveen komen langzaam ten einde. De nieuwe hoofdtrainer loodste de club in negen eredivisieduels slechts naar acht punten, waarmee Heerenveen zestiende staat. Toch houdt Van Persie vertrouwen. "Druk? Die voel ik niet"

De normaal zo stabiele middenmoter uit Friesland kent een wisselvallig begin van de competitie, met als dieptepunt een 9-1 verlies tegen AZ, slechts twee weken na een overtuigende 4-0 zege tegen NAC. In het begin van het seizoen werd Van Persie juist nog geroemd om zijn attractieve en aanvallende spel.

Een ruime week geleden gaf de hoofdtrainer op de clubsite van Heerenveen aan dat de ambitie er is om dit jaar de play-offs voor Europees voetbal te halen.

'Harde cijfers...'

Maar met een zestiende plaats haal je dat niet. Van Persie tegenover Omrop Fryslân: "Op basis van de laatste twee, drie wedstrijden kun je zeggen dat er geen stijgende lijn in zit, maar tegen NEC speelden we vorige week ook helemaal niet slecht."

Toch verloor Van Persies Heerenveen met 3-0 van de club uit Nijmegen. "En dat zijn harde cijfers..."

Van Persie voelt nog geen druk: 'Helemaal prima dat niet elke mening positief is'

Van Persie: "Maar ik voel nog geen druk, nee. Daar heb ik niet zo snel last van..."

'Heel veel meningen'

Hij is dan ook nog niet bezig met zijn toekomst bij de club. "Wat er gaat gebeuren, dat gaat er gebeuren. Ik focus me op de dingen waar ik wel invloed op heb. Het is mijn job om de spelers zo goed als mogelijk voor te bereiden. En daar vindt ongetwijfeld iedereen weer iets van, maar dat is ook wat ons vak zo leuk maakt."

"Er zijn heel veel meningen en ik besef heel goed dat niet alle meningen positief zijn. En dat vind ik ook helemaal prima. Ik ben eigenlijk ook wel blij dat er veel verschillende meningen zijn, anders is het ook maar een saaie boel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl