Sparta komt slechte eerste helft en kolderiek eigen doelpunt tegen Almere City te boven

Bekijk de samenvatting van Sparta-Almere City

Sparta heeft zich na een dramatische eerste helft naar een punt gevochten tegen Almere City: 2-2. De Rotterdammers poetsten een 0-2 achterstand na rust weg.

Inmiddels heeft Sparta in eigen huis al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen. De club uit Spangen staat nu negende in de eredivisie, Almere City bezet de zeventiende plek.

Almere, dat dit seizoen nog geen wedstrijd won, begon sterk aan de wedstrijd. Een eerste kans werd gemist, maar de tweede was raak. Spits Thomas Robinet kroop slim voor zijn man en tikte een voorzet van Hamdi Akujobi achter doelman Nick Olij.

Even later schudde Olij vol ongeloof zijn hoofd, nadat Sparta-back Boyd Reith de bal in eigen doel had geschoten. Reith had Olij willen bereiken met een terugspeelbal, maar gaf de verkeerde richting mee.

Terugspeelbal op Olij rolt tergend langzaam de goal in: 0-2 voor Almere City

Sparta oogde apathisch in het eerste half uur. Trainer Jeroen Rijsdijk voerde nog voor rust een drievoudige wissel door. De ongelukkige Reith werd samen met zijn collega-verdedigers Rick Meissen en Mike Klein vervangen.

Comeback

Na rust zagen de supporters op het Kasteel een heel ander Sparta. Kort nadat Almere City de lat had geraakt, raakten de Rotterdammers op dreef. Uit een ingestudeerde vrije trap werkte Camiel Neghli de 1-2 binnen.

Sparta drukte door en kwam in de 55ste minuut op gelijke hoogte. Charles-Andres Brym kwam rechts voor het doel uit, legde de bal terug op Pelle Clement en die schoot geroutineerd binnen.

In de slotfase ging Sparta onder aanvoering van de goed ingevallen debutant Kayky (gehuurd van Manchester City) nog op zoek naar de winnende goal. Toen verdediger Mike Eerdhuijzen rood kreeg omdat hij Àlex Carbonell bij de keel greep, kwam aan dat slotoffensief een einde.