Van Aanholt, Duetz en Bouwmeester
NOS Sport

Bouwmeester, Van Aanholt en Duetz genomineerd als beste zeilster van de wereld

Marit Bouwmeester, Odile van Aanholt en Annette Duetz zijn genomineerd voor de prijs van beste zeilster van de wereld in 2024. Dat heeft de internationale zeilfederatie World Sailing bekendgemaakt. Van Aanholt en Duetz zijn ook genomineerd voor de prijs van beste zeilteam.

Bouwmeester werd afgelopen zomer olympisch kampioen in de Ilca 6-klasse, De 36-jarige Haagse is met haar tweede olympische titel de succesvolste zeilster in de geschiedenis van de Spelen.

Van Aanholt en Duetz veroverden samen goud in de 49erFX-klasse. Dat ging nog bijna mis. De Nederlandse vrouwen schatten de finale verkeerd in en dachten al bij de finish te zijn, terwijl ze nog een stuk verder moesten varen. Toen Van Aanholt en Duetz over de streep kwamen, was nog niet zeker wie had gewonnen. Maar uiteindelijk bleken ze toch de winnaars.

Tweede keer voor Bouwmeester?

Bouwmeester werd in 2017 ook al eens uitgeroepen tot beste zeilster ter wereld. De stemmen van het publiek tellen voor 50 procent mee bij de verkiezing, de andere 50 procent komt van een jury van World Sailing. De prijzen worden op 5 november uitgereikt in Singapore.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl