De spelers van Helmond Sport vieren het wonderdoelpunt van Daneels

Daneels scoort van 65 meter en schiet Helmond Sport naar koppositie

Helmond Sport heeft de koppositie gepakt in de eerste divisie. Tegen Roda werd met 2-1 gewonnen. Lennerd Daneels maakte in die wedstrijd een prachtige treffer die heel erg leek op de wereldgoal van Heracles-speler Mario Engels tegen Ajax, maar dan van nog verder weg.

Excelsior bleef in het spoor van de ploeg van Kevin Hofland door met 3-1 winnen bij Jong PSV. De Rotterdammers klimmen naar de tweede plaats en staan nu op een punt van Helmond en twee punten van Den Bosch, dat een wedstijd minder heeft gespeeld.

Roda de betere

Roda was na een halfuur spelen dichtbij de 0-1. Tiago Çukur kopte op de lat uit een voorzet van Cain Seedorf. Op slag van rust was ook Thibo Baeten van de ploeg uit Kerkrade nog dicht bij een doelpunt.

Toch was het Helmond Sport dat op voorsprong kwam. En hoe: Helmond kreeg zo'n vijftien meter voor de middenlijn een vrije trap, Daneels schoot die ineens op doel en verraste daarmee doelman Justin Treichel: 1-0.

Winnende Ogenia

In de tweede helft kwam Helmond beter in de wedstrijd, maar nu scoorde Roda tegen de verhouding in. De Kosovaar Patriot Sejdiu kapte zijn tegenstander uit en stiftte de bal met veel gevoel over doelman Wouter van der Steen: 1-1.

Daarna was het opnieuw Roda dat de kansen kreeg, maar ook nu scoorde Helmond weer. Invaller Justin Ogenia tekende twintig minuten voor tijd voor de 2-1.

Excelcior wint bij Jong PSV

Excelsior kwam na negen minuten op voorsprong, Middenvelder Noah Naujoks zorgde met een schuiver voor de voorsprong, die gezien de kansenverhouding in de beginfase niet verrassend was.

Excelsior viert de 0-2 met de meegereisde fans

Na een klein kwartier was het al 0-2. Naujoks werkte een corner van Derensili Sanches Fernandes met een bekeken volley op fraaie wijze achter doelman Roy Steur. Sanches Fernandes was ook al de aangever bij de 0-1.

Tien minuten later stond het 0-3. Seydou Fini liep een stuk of vier Eindhovenaren voorbij alsof ze er niet stonden en rondde af met een bekeken schuiver met links. Na de 0-3 deden de Rotterdammers het rustig aan en kopte Jesper Uneken een voorzet van Muhlis Dagasan binnen voor de eretreffer: 1-3.

Cambuur wint in eigen huis

Cambuur, dat het seizoen zo moeizaam begon, versloeg FC Eindhoven met 2-0. Remco Balk kopte de Friezen na acht minuten op voorsprong. Het was zijn eerste treffer dit seizoen.

Rood voor Van der Sloot

Acht minuten na rust maakte Cambuur de 2-0, Michael de Leeuw benutte een strafschop. Door de overwinning staan de Friezen nu elfde, op twee punten van tegenstander Eindhoven.

ADO wint niet op De Toekomst

ADO moest op bezoek bij Jong Ajax na een halfuur verder met tien man. Steven van der Sloot trok aan de noodrem en moest vertrekken. De ploeg van trainer Darije Kalezic, die twee keer op rij had gewonnen, kwam niet verder dan 0-0 en staat nu negende.