NOS Sport

Nadal geselecteerd voor Davis Cup-ontmoeting met Nederland, net als Alcaraz

De Nederlandse tennissers krijgen in de kwartfinales van de Davis Cup te maken met een tegenstander van naam: Rafael Nadal is door captain David Ferrer geselecteerd voor de Spaanse ploeg.

Sinds de Olympische Spelen in Parijs kwam Nadal (38) niet meer in actie op de tennisbaan. De 22-voudig grandslamwinnaar sloeg de US Open en de Laver Cup over vanwege fysieke klachten.

Er wordt al langer gespeculeerd dat dit het laatste seizoen van Nadal is in het proftennis, waarmee de Davis Cup mogelijk zijn laatste toernooi wordt.

Alcaraz en Nadal op de Olympische Spelen

Naast Nadal is Carlos Alcaraz de grootste naam in de Spaanse ploeg. De nummer drie van de wereld won deze zomer zowel Wimbledon als Roland Garros. Daarna speelden Nadal en Alcaraz, in de media 'Nadalcaraz' genoemd, als partners in het dubbelspel op de Olympische Spelen, waar ze strandden in de kwartfinales.

Verder zijn Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta en Marcel Granollers geselecteerd door captain David Ferrer. De Nederlandse selectie is grotendeels hetzelfde als in de groepsfase die afgelopen maand werd gespeeld, al is reserve Robin Haase er in de kwartfinales niet bij.

Vanaf 19 november spelen Nederland en Spanje tegen elkaar in de Davis Cup, het landentoernooi in het tennis. De laatste fase van het toernooi, tot en met de finale, wordt gespeeld in het Spaanse Málaga.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl