Rafael Nadal
NOS Sport

Nadal (38) meldt zich af voor US Open, maar gaat nog niet met pensioen

Tennisser Rafael Nadal doet niet mee aan de US Open, de laatste van de vier grandslamtoernooien van dit kalenderjaar. De 38-jarige Spanjaard, die het toernooi vier keer wist te winnen, heeft dat laten weten via sociale media.

De US Open wordt dit jaar van 26 augustus tot en met 8 september gespeeld.

Nadal deed mee aan het olympisch tennistoernooi, maar kon daar niet meestrijden om de medailles. In het enkelspel werd hij in de tweede ronde uitgeschakeld door latere winnaar Novak Djokovic, in het dubbelspel met landgenoot Carlos Alcaraz strandde hij in de kwartfinale.

Na de uitschakeling in het dubbelspel gaf Nadal al aan twijfels te hebben over de US Open. "Het lijkt er niet op dat ik mee zal doen, maar ik laat het nog weten", verklapte hij toen al tegenover de media.

Volgende toernooi: de Laver Cup

Nadal blijft op de vlakte over de reden van zijn afzegging, maar laat wel weten dat hij "niet de volle 100 procent zou kunnen geven." Al langer kampt de Spanjaard met lichamelijke klachten.

"Veel geluk aan iedereen op de geweldige US Open", schrijft Nadal, die de geruchten over een eventueel pensioen de kop in drukt. "Mijn volgende toernooi wordt de Laver Cup."

De Laver Cup, genoemd naar de Australische tennislegende Rod Laver, is een meerdaagse wedstrijd op hardcourt tussen 'Team Europa' en 'Team Wereld' en wordt elk jaar ergens anders gespeeld. Dit jaar wordt het evenement gehouden in Berlijn, van 20 tot en met 22 september.

Het Europese team bestaat dit jaar uit Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas en Nadal. Team Wereld is nog niet compleet, maar kan vooralsnog rekenen op Alex de Minaur, Taylor Fritz, Tommy Paul en Ben Shelton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl