Voetbalblog
NOS VoetbalAangepast

Keeper Arsenal stopt strafschop en rebound bij Atalanta • Primeur voor Lamine Yamal

Vanavond de laatste wedstrijden in de eerste speelronde van de Champions League in de nieuwe opzet.

  • Eindstand: Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4
  • Overige uitslagen: AS Monaco - FC Barcelona 2-1, Atalanta - Arsenal 0-0, Atlético Madrid - RB Leipzig 2-1, Stade Brestois - Sturm Graz 2-1. Rode Ster Belgrado - Benfica 1-2
liveblog gesloten

De stand: Bayern eerste koploper, Dinamo Zagreb hekkensluiter

De eerste speelronde van de nieuwe Champions League zit erop en dat betekent ook een eerste stand. Bayern München is door de 9-2 zege op Dinamo Zagreb de eerste koploper en de Kroaten staan onderaan.

Voor Feyenoord en PSV was het een pijnlijk begin. Feyenoord staat 35ste en PSV 27ste. Hierbij sluiten we dit liveblog af. Bedankt voor het volgen en tot de volgende keer!

  • NOS
    De stand in de Champions League
  • NOS
    De stand in de Champions League

Alle uitslagen op een rijtje

  • Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4
  • Rode Ster Belgrado - Benfica 1-2
  • AS Monaco - FC Barcelona 2-1
  • Atalanta - Arsenal 0-0
  • Atlético Madrid - RB Leipzig 2-1
  • Stade Brestois - Sturm Graz 2-1

ATM-LEI | 90' DOELPUNT ATLÉTICO MADRID!

In de slotminuut komt Atlético op voorsprong! José María Giménez kopt een voorzet van Griezmann binnen.

Atlético Madrid - RB Leipzig 2-1

MON-BAR | 86' Lindhout trekt strafschop in

Scheidsrechter Allard Lindhout wijst naar de stip nadat Monaco-invaller Folarin Balogun naar de grond was gegaan na een duel met Iñigo Martínez. Na ingrijpen van de VAR moet de Nederlandse arbiter zijn beslissing herzien. Het was geen strafschop.

AS Monaco - FC Barcelona 2-1

Hoog bezoek in Monaco

Naast de gebruikelijke leden van het vorstenhuis van Monaco nog meer hoog bezoek op de tribune in Monaco: de Amerikaanse basketballegende Michael Jordan is present.

Michael Jordan (m) in Monaco

Feyenoord-coach Priske strijdbaar na grote nederlaag: 'Gaven goals weg op sleutelmomenten'

Priske strjidbaar na grote nederlaag: 'Gaven goals weg op sleutelmomenten'

MON-BAR | 71' DOELPUNT AS MONACO!

George Ilenikhena ontsnapt aan de buitenspelval na een pass van Vanderson en schiet via Barça-keeper Ter Stegen binnen. Met tien man moet Barcelona opnieuw in de achtervolging.

AS Monaco - FC Barcelona 2-1

BRE-STU | 56' DOELPUNT BREST!

Abdallah Sima zet de thuisploeg weer op voorsprong in Bretagne. Voor de tweede keer vanavond wordt Kjell Scherpen gepasseerd.

Stade Brestois - Sturm Graz 2-1

Alleen Ajax had meer scorende tieners in CL dan Barça

Nog even over de goal van Lamine Yamal. Hij werd de dertiende tiener die namens FC Barcelona scoorde in de Champions League. Leuke toevoeging voor Ajax-fans: alleen Ajax had meer verschillende scorende tieners in de Chamions League, 14, onder wie natuurlijk Patrick Kluivert in de finale van 1995.

ATA-ARS | 51' Keeper Raya redt Arsenal

Na een overtreding van Thomas Partey op Éderson krijgt Atalanta een strafschop. Mateo Retegui gaat achter de bal staan, maar doelman David Raya stopt de strafschop en de Spaanse keeper heeft met een prachtige reflex ook de rebound, een kopbal van Retegui.

Atalanta - Arsenal 0-0

David Raya redt Arsenal

Tweede helft

Bij AS Monaco - FC Barcelona (1-1), Atalanta - Arsenal (0-0), Atlético Madrid - RB Leipzig (1-1) en Stade Brestois - Sturm Graz (1-1) begint de tweede helft. Krijgen we nog winnaars vanavond?

Xabi Alonso denkt dat Feyenoord er weer bovenop komt: 'Topspelers'

Xabi Alonso denkt dat Feyenoord er weer bovenop komt: 'Topspelers'

Feyenoorder Hwang kritisch na debuut: 'We hadden beter moeten zijn'

Hwang kritisch na debuut: 'We hadden beter moeten zijn'

Mijlpaal voor Yamal

Lamine Yamal (17 jaar en 68 dagen) is met zijn doelpunt de op-één-na-jongste doelpuntenmaker in de Champions League geworden. Alleen Ansu Fati (17 jaar en 40 dagen) was jonger, ook namens FC Barcelona in december 2019 tegen Internazionale.

Ruststanden: overal gelijk

  • AS Monaco - FC Barcelona 1-1
  • Atalanta Bergamo - Arsenal 0-0
  • Atlético Madrid - RB Leipzig 1-1
  • Stade Brestois - Sturm Graz 1-1
Davide Zappacosta en Jurriën Timber

BRE-STU | 45+1' DOELPUNT STURM GRAZ!

Edimilson Fernandes werkt de bal in eigen doel voordat Marco Bizot de voorzet van William Böving kan wegstoten. Op slag van rust maakt Sturm Graz gelijk in Bretagne.

Stade Brestois - Sturm Graz 1-1

MON-BAR | 28' DOELPUNT FC BARCELONA!

Lamine Yamal doet het voor Barcelona bij zijn debuut in de Champions League. De 17-jarige Spanjaard komt van rechts naar binnen en schiet met links zijn eerste CL-goal binnen.

AS Monaco - FC Barcelona 1-1

Lamine Yamal

ATM-LEI | 28' DOELPUNT ATLÉTICO MADRID!

Griezmann neemt een voorzet van Marcos Llorente in één keer op de slof en via de grond gaat de bal in het net.

Atlético Madrid - RB Leipzig 1-1

Antoine Griezmann

BRE-STU | 23' DOELPUNT BREST!

Hugo Magnetti schiet de bal hard langs Kjell Scherpen in de hoek. Het eerste Europese doelpunt van de Franse ploeg is een feit.

Stade Brestois - Sturm Graz 1-0

MON-BAR | 16' DOELPUNT AS MONACO!

Het tiental van Barcelona incasseert al snel na de rode kaart een goal. Maghnes Akliouche verrast Ter Stegen na een knappe actie.

AS Monaco - FC Barcelona 1-0

MON-BAR | 10' ROOD Eric García

FC Barcelona moet al na tien minuten met tien man verder. Eric García trekt aan de noodrem en werkt Takumi Minamino naar de grond. Scheidsrechter Allard Lindhout kan niet anders dan een rode kaart trekken.

Aan de overtreding ging een pass van doelman Marc-André ter Stegen vooraf. De keeper wilde García inspelen, maar die lette niet op.

AS Monaco - FC Barcelona 0-0

ATM-LEI | 5' DOELPUNT RB LEiPZIG!

Een razendsnelle goal van de Duitsers in Madrid. Een snelle counter komt via Benjamin Sesko na een redding van Oblak op een schot van Openda weer terug bij Sesko en de Sloveense spits kopt de bal over zijn Sloveense landgenoot in het doel van Atlético.

Atlético Madrid - RB Leipzig 0-1

RB Leipzig viert de goal van Benjamin Sesko

Aftrap

De bal rolt bij AS Monaco - FC Barcelona, Atalanta - Arsenal, Atlético Madrid - RB Leipzig en Stade Brestois - Sturm Graz.

Brest - Sturm Graz: duel der Nederlandse keepers

We komen in de laatste wedstrijden nog verschillende Nederlanders tegen. Brest tegen Sturm Graz is een duel tussen Nederlandse keepers: Marco Bizot tegen Kjell Scherpen. Xavi Simons start bij RB Leipzig tegen Atlético in Madrid en Lutsharel Geertruida zit op de bank op de Duitsers.

Marten de Roon is de aanvoerder van Atalanta tegen Arsenal in Bergamo. Bij de Londenaren start Jurriën Timber en zit Salah Oulad M'Hand (vorig seizoen op huurbasis actief voor FC Den Bosch) op de bank. Jordan Teze begint als reserve bij AS Monaco tegen FC Barcelona.

Laatste duels in Champions League

We gaan zo om 21.00 uur verder met de laatste vier wedstrijden van de eerste speelrode van de Champions League:

  • AS Monaco - FC Barcelona
  • Atalanta Bergamo - Arsenal
  • Atlético Madrid - RB Leipzig
  • Stade Brestois - Sturm Graz

Benfica wint eerste Champions League-duel van Rode Ster na goal Kökçü

Benfica heeft de eerste wedstrijd in de Champions League gewonnen. De Portugese club won in Belgrado met 1-2 van Rode Ster.

Al vroeg in de wedstrijd nam Benfica de touwtjes in handen. Het elftal, met onder anderen Orkun Kökçü (ex-Feyenoord) en Vangelis Pavlidis (ex-AZ) in de basis domineerde het eerste half uur.

Lees hieronder het verslag:

FEY-LEV | Klaar in De Kuip

Dávid Hancko haalt nog een bal van de lijn en voorkomt daarmee dat Leverkusen de score in blessuretijd uitbreidt. De ruststand wordt ook de eindstand.

Lees hieronder het verslag:

ROD-BEN | DOELPUNT RODE STER BELGRADO!

In Belgrado nog wel een goal van de thuisploeg in de tweede helft. Milson scoort en verkleint de marge tot één tegen Benfica.

Rode Ster Belgrado - Benfica 1-2

FEY-LEV | 81' Balbezit

Feyenoord heeft het meeste balbezit (55 procent tot nu toe), maar doet er veel te weinig mee om Bayer Leverkusen nog een beetje te verontrusten. De Duitsers kunnen rustig afwachten om nog een keer toe te slaan in de omschakeling.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4

FEY-LEV | 73' Weer goal Feyenoord afgekeurd

Ueda scoort voor de Rotterdammers na een hakje van Milambo, maar in de opbouw naar de goal had Ueda buitenspel gestaan. Voor de tweede keer vanavond wordt een goal van Feyenoord afgekeurd.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4

Ayase Ueda

FEY-LEV | 68' Dichterbij

Nu komt Feyenoord toch wat dichter bij de Duitse goal. Na een actie van Hadj-Moussa en een inzet van Milambo werkt Edmond Tapsoba weg.

Even daardoor was er een scrimmage voor de Duitse goal na een vrije trap van Hwang, maar werd Timber afgefloten voor buitenspel.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4

FEY-LEV | 60' Vanaf de middenlijn

Boniface troeft Trauner af rond de middenlijn, ziet doelman Timon Wellenreuther te ver voor zijn doel staan en waagt een doelpoging. Te mooi om waar te zijn. Het schot gaat over de Feyenoord-keeper heen, maar meters naast.

De Nigeriaanse spits Boniface wordt dan vervangen door de Tsjechische international Patrik Schick. Bij Feyenoord twee wissels: Anis Hadj-Moussa voor Lotomba en Ayase Ueda voor Paixão.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4

FEY-LEV | 55' Schot Timber

Het duurde tien minuten, maar dan laat Feyenoord keeper Lukáš Hrádecký eindelijk in actie komen in de tweede helft. Aanvoerder Timber neemt het voortouw en dwingt de doelman met een hard schot tot een duik.

Het lukt de thuisploeg nog niet tot een offensief te komen. Leverkusen hoeft niet meer en wacht rustig af.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4

FEY-LEV | Tweede helft

Linksback Gijs Smal komt bij Feyenoord in de ploeg voor Ramiz Zerrouki. Smal krijgt als taak om Frimpong, goed voor twee assists in de eerste helft, op de rechterflank van de Duitsers in toom te houden.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4

ROD-BEN | Rust

Door goals van de Turkse internationals Kerem Aktürkoglu en Orkun Kökçü leidt Benfica met 0-2 bij Rode Ster Belgrado.

FEY-LEV | Rust

Het is nog erger dan afgelopen dinsdag in Turijn bij Juventus tegen PSV (3-1). De CL-deelnemers uit de eredivisie krijgen deze week te maken met de harde Europese realiteit.

De Rotterdammers staan bij rust al met 0-4 achter tegen de Duitse kampioen. Het gemak waarmee Leverkusen door de defensie van Feyenoord heenloopt, doet het ergste vrezen voor de tweede helft.

Ruststand: Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4

Alex Grimaldo en Jeremie Frimpong

FEY-LEV | 44' DOELPUNT BAYER LEVERKUSEN!

Ontluisterend. Het is al 0-4. Keeper Timon Wellenreuther werkt de kopbal van Edmond Tapsoba in eigen doel.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4

Gernot Trauner

FEY-LEV | 36' DOELPUNT BAYER LEVERKUSEN!

Het lijkt heel snel beslist in De Kuip. De Duitse kampioen komt op 0-3. Ook bij de derde kans is het raak. Frimpong met de fraaie voorzet en Wirtz met de fraaie afronding. Het is zijn tweede goal van de avond.

Even daarvoor had Paixão de marge juist kunnen verkleinen, maar keeper Hradecky bracht redding op het schot van dichtbij.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-3

Florian Wirtz

ROD-BEN | 29' DOELPUNT BENFICA!

Oud-Feyenoorder Orkun Kökçü schiet een vrije trap mooi binnen.

Rode Ster Belgrado - Benfica 0-2

FEY-LEV | 30' DOELPUNT BAYER LEVERKUSEN!

Een prachtig 'fake' schot van Boniface, waarna Frimpong voorzet en Grimaldo scoort bij de tweede paal. Zo staat Feyenoord nu al met 0-2 achter. Leverkusen laat in het eerste half uur het surplus aan kwaliteit zien. Feyenoord is er niet tegen opgewassen.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-2

FEY-LEV | 30' Hwang net naast

Daar is Hwang die goed wegdraait en van afstand net naast schiet. De Zuid-Koreaan maakt een goede indruk.

FEY-LEV | 21' Voorzet Frimpong uit richting

Na die hectische openingsfase is het nu enige minuten relatief rustig op het veld.

Frimpong probeert tegenstander Hancko te verrassen met een voorzet, maar de voorzet van de Oranje-international is veel te hard en bereikt niemand. Even daarvoor probeerde Igor Paixão het tevergeefs met een schot van 35 meter.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-1

ROD-BEN | DOELPUNT BENFICA!

Kerem Aktürkoglu zet de bezoekers uit Portugal op voorsprong in Servië.

Rode Ster Belgrado - Benfica 0-1

FEY-LEV | 9' Buitenspelgoal Feyenoord

Na een corner komt de bal via Dávid Hancko bij Zerrouki en de middenvelder scoort van dichtbij. Zerrouki stond echter buitenspel en de goal wordt afgekeurd.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-1

FEY-LEV | 5' DOELPUNT BAYER LEVERKUSEN!

Dit is pijnlijk. Ramiz Zerrouki verspeelt de bal, Robert Andrich onderschept en Leverkusen straft de fout keihard af. Florian Wirtz schiet binnen.

Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-1

Jordan Lotomba treurt

FEY-LEV | 5' Corner Hwang

Debutant Hwang mag de corners nemen bij Feyenoord en de eerste halflage versie is meteen gevaarlijk. Helaas voor Feyenoord is er niemand om binnen te schieten.

ROD-BEN | Benfica met Kökçü en Pavlidis

Met oud-Feyenoorder Orkun Kökçü en ex-AZ'er Vangelis Pavlidis in de basis is Benfica gestart aan het duel met Rode Ster in Belgrado.

FEY-LEV | Aftrap

Het gaat los in De Kuip: Feyenoord - Bayer Leverkusen is begonnen.

  • NOS
    De Kuip
  • NOS
    De Kuip

Spanning in de Kuip voor duel met Leverkusen: 'Wordt enorme opgave'

Warming-up

Feyenoord staat op het punt de warming-up af te ronden. Zijn de Rotterdammers klaar voor de confrontatie met de Duitse kampioen in De Kuip?

Gernot Trauner (l) en Hwang In-beom (r)

Herrie

Het volume staat maximaal in De Kuip, zo ondervinden ook onze commentatoren Jeroen Grueter en Philip Kooke. Ter bescherming van hun oren zijn ze maar even naar binnen gelopen...

De stand: Bayern bovenaan

Vanavond de laatste wedstrijden van de eerste speelronde van de nieuwe opzet van de Champions League. Na vanavond kunnen we ook de eerste volledige stand opmaken van de 36 teams. Voorlopig staat Bayern München, dat dinsdag met 9-2 won van Hajduk Split, bovenaan.

  • NOS
    Stand Champions League
  • NOS
    Stand Champions League

Voorspelling?

Stadionspeaker Peter Houtman is optimistisch en voorspelt een 2-1 overwinning voor de Rotterdammers. De 67-jarige oud-spits speelde zelf in 1983 en 1984 zes Europese weedstrijden voor Feyenoord, twee keer tegen het Schotse St. Mirren, twee keer tegen Tottenham Hotspur en twee keer tegen Panathinaikos. Hij won alleen twee keer van de Schotten.

Peter Houtman

Radio aan!

Feyenoord - Bayer Leverkusen is live te volgen via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Het commentaar wordt verzorgd door Jeroen Grueter en Philip Kooke.

FEY-LEV | Opstelling Feyenoord: debuut voor Hwang

Hwang In-beom maakte zijn debuut bij Feyenoord. De 27-jarige Zuid-Koreaan, overgekomen van Rode Ster Belgrado, krijgt van Feyenoord-coach een basisplaats op het middenveld, met Ramiz Zerrouki en aanvoerder Quinten Timber. Hwang kon nog niet eerder meedoen, omdat hij pas begin deze week zijn werk- en verblijfsvergunning kreeg.

Achterin staan Gernot Trauner en Thomas Beelen centraal, Jordan Lotomba rechtsback en verhuist Dávid Hancko naar de positie van linksback. Antoni Milambo, Santiago Gimenez en Igor Paixão vormen de voorhoede.

FEY-LEV | Opstelling Bayer Leverkusen: Frimpong start

In het stadion waar hij zijn eerste interlandgoal maakte, start Oranje-speler Jeremie Frimpong vanavond in de basis bij de Duitse kampioen.

De Kuip stroomt vol

Over een uur barst het los bij Feyenoord - Bayer Leverkusen. De Kuip stroomt al vol.

De Kuip

Nieuwe start van Leverkusen na droomseizoen

Het is voor Bayer Leverkusen vrijwel onmogelijk om het onvergetelijke seizoen 2023/2024 met het veroveren van de eerste landstitel in de historie, met het winnen van de DFB-Pokal en met het verlies van de finale van de Europa League tegen Atalanta als enige nederlaag, te evenaren.

Grote sterren als Granit Xhaka, Florian Wirtz en Jeremie Frimpong bleven de club trouw en ook Xabi Alonso is er nog. Feyenoord kan dus zijn borst natmaken in De Kuip. Leverkusen begon het seizoen met het winnen van de Duitse Supercup en leed tot nu toe één nederlaag.

Uitslagen Bayer Leverkusen 2024/2025

  • DFL-Supercup": Bayer 04 Leverkusen - VfB Stuttgart 2-2 (4-3 n.s.)
  • Bundesliga: Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2-3
  • DFB-Pokal: Carl Zeiss Jena - Bayer Leverkusen 0-1
  • Bundesliga: Bayer Leverkusen - RB Leipzig 2-3
  • Bundesliga: Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1-4
Jeremie Frimpong

Feyenoord zonder Nieuwkoop

Feyenoord kan niet beschikken over Bart Nieuwkoop. De verdediger ontbrak met een blessure op de laatste training voor het duel. Nieuwkoop was zaterdag in het uitduel met FC Groningen (2-2) nog basisspeler en werd na een uur spelen gewisseld.

Thomas Beelen werd tegen de Groningers in de rust gewisseld omdat hij klachten had. De verdediger deed woensdag wel mee aan de training en lijkt inzetbaar. Anis Hadj Moussa maakt na een blessure ook zijn rentree in de selectie. Ramiz Zerrouki kan ook spelen. Tegen Groningen was hij geschorst.

Bart Nieuwkoop

Nieuw Feyenoord onder Priske heeft tijd nodig: 'Maar er is geen tijd in De Kuip'

Feyenoord presenteerde deze week een derde voetbaltenue. Het ontwerp is geïnspireerd op het uitshirt van het seizoen 2003/2004, dat door supporters is uitgeroepen tot mooiste in de clubhistorie.

Het wrange is dat de huidige prestaties van Feyenoord in gechargeerde zin ook doen denken aan ruim 20 jaar geleden. Toen stokte het Europese avontuur al in de voorronde van de UEFA Cup, tegen het Tsjechische FK Teplice. In de eredivisie eindigde de club als derde, op ruime afstand van kampioen Ajax.

De nieuwe opzet, hoe zit dat?

Zo werkt de nieuwe opzet van de Champions League

Programma vanavond

18.45 uur:

Feyenoord - Bayer Leverkusen
Rode Ster - Benfica

21.00 uur:

AS Monaco - FC Barcelona
Atalanta Bergamo - Arsenal
Atlético Madrid - RB Leipzig
Stade Brestois - Sturm Graz

Welkom!

We maken deze week kennis met de Champions League nieuwe stijl. In dit blog houden we je op de hoogte van alle zes wedstrijden die vanavond op het programma staan.

Om 18.45 uur komt Bayer Leverkusen op bezoek bij Feyenoord in de Kuip. Daarna zien we onder meer AS Monaco versus FC Barcelona, aftrap om 21.00 uur.