NOS Sport

Hockeybond polst succescoach Ehren na vertrek Van Ass bij Oranjevrouwen

De Nederlandse hockeybond heeft Raoul Ehren gepolst om Paul van Ass op te volgen als bondscoach van de hockeyvrouwen. Dat heeft Serge Pilet, secretaris van de Belgische hockeybond, tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

"Zaterdag werden we op de hoogte gebracht dat Nederland contact heeft opgenomen met Raoul."

De Nederlandse hockeybond is sinds het vertrek van Van Ass op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Van Ass werd deze zomer olympisch kampioen met de Nederlandse hockeyvrouwen, maar besloot na onderling overleg met de KNHB niet door te gaan als bondscoach.

Metamorfose

De 51-jarige Ehren is sinds december 2020 bondscoach van de Belgische hockeyvrouwen. Onder zijn leiding maakte de ploeg een metamorfose door. De 'Red Panthers' stegen op de wereldranglijst van de twaalfde naar de derde plek, bovendien wisten ze zich voor het eerst sinds 2012 te plaatsen voor de Spelen. In Parijs eindigden ze op de vierde plek.

Voor het eerst in lange tijd werd het team niet meer gezien als "het lachertje van de hockeywereld", verklaarde Ehren na de verloren halve finale op het EK van 2021. De beste prestatie werd gevestigd op het EK van 2023 in Mönchengladbach met een zilveren plak.

We koesteren hoop dat we hem kunnen houden. Een plan B is er niet.

Adam Commens, technisch directeur van de Belgische hockeybond

Bij de Belgische hockeybond is het nieuws hard binnengekomen. "Natuurlijk zijn wij niet blij", aldus Adam Commens, technisch directeur van de Belgische hockeybond.

"Misschien ben ik naïef, maar we koesteren hoop dat we hem kunnen houden. Een plan B is er niet. We gaan samen zitten en proberen hem te overtuigen toch te blijven. We zijn extreem blij met het werk dat hij hier geleverd heeft."

Ehren heeft nog een contract tot 2026 bij de ploeg.

Den Bosch

Ehren begon zijn trainersloopbaan als assistent bij de hockeysters van Den Bosch. Tussen 2003 en 2008 werd hij samen met hoofdcoach Herman Kruis vijf keer zowel lands- als Europees kampioen.

Bekijk hieronder de ontknoping van de olympische hockeyfinale tussen Nederland en China, de laatste wedstrijd van Paul van Ass als bondscoach.

In 2009 nam Ehren het stokje over. Met de oud-speler van Den Bosch als trainer werd de club maar liefst acht keer landskampioen en zevenmaal Europees kampioen.

Bij een eventuele overstap naar de Nederlandse hockeyvrouwen zal Ehren veel bekende gezichten tegenkomen. In zijn tijd bij Den Bosch heeft hij veel Oranje-internationals onder zijn hoede gehad, zoals Frédérique Matla, Josine Koning, Pien Sanders en Joosje Burg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl