Quincy Promes
NOS Voetbal

Veroordeelde Promes terug op voetbalveld, tekent contract in Dubai

Quincy Promes gaat weer voetballen. De veroordeelde 50-voudig Oranje-international gaat aan de slag bij United FC in Dubai. Die club komt uit op het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten. Promes zit vast in de Emiraten in afwachting van een eventuele uitlevering aan Nederland.

Volgens Russische media zou er in de deal met Promes een optie zijn opgenomen voor een gratis terugkeer naar Spartak Moskou als hij toestemming krijgt om de Emiraten te verlaten.

Quincy Promes

Promes werd begin dit jaar op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) aangehouden in Dubai toen hij met Spartak Moskou op trainingskamp was. Het OM wil dat de aanvaller wordt uitgeleverd vanwege een dubbele veroordeling. Nederland heeft sinds 2021 een uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten.

Terwijl Spartak Moskou na het trainingskamp terugvloog naar Rusland, moest Promes in Dubai achterblijven. Daarop besloot de Russische club zijn contract per 30 juni 2024 te ontbinden.

In vrijheid proces afwachten

Promes is tegen beide veroordelingen in beroep gegaan. Omdat het proces tegen zijn uitlevering nog loopt, is in mei besloten dat hij onder voorwaarden 'in vrijheid' zijn proces mag afwachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl