Bondsvoorzitter Rámon Jesurún
NOS Nieuws

Voorzitter Colombiaanse voetbalbond en zoon opgepakt bij finale Copa América

De voorzitter van de Colombiaanse voetbalbond en zijn zoon zijn gisteren na de finale van de Copa América in Miami gearresteerd. Ramón Jesurún en zijn zoon Ramón Jamil Jesurún worden ervan verdacht geweld te hebben gebruikt tegen officials in het stadion.

Het tweetal is volgens de Colobiaanse krant El Tiempo gearresteerd omdat zij op de vuist gingen met beveiligers die familieleden van vader en zoon Jesúrun niet het veld op lieten na de wedstrijd.

Op deze beelden is de vechtpartij te zien:

De finale van de Copa América ging tussen Argentinië en Colombia en werd in Miami gespeeld. Argentinië won met 1-0 na een doelpunt in de extra tijd. Na afloop was de Colombiaanse bondsvoorzitter niet aanwezig bij de prijsuitreiking.

Volgens Miami Herald staat op het arrestatiebevel van de bondsvoorzitter dat hij bij het verlaten van het stadion een beveiliger bij de keel heeft gegrepen, hem tegen de grond heeft geduwd en hem heeft geslagen.

27 arrestaties

In totaal werden rond de wedstrijd 27 arrestaties verricht. Voor aanvang van de wedstrijd ontstond er chaos rond het Hard Rock-stadion, waar de wedstrijd werd gespeeld.

Colombiaanse fans probeerden zonder kaartje het stadion binnen te komen en op het moment dat de wedstrijd had moeten beginnen waren er nog dertigduizend fans met kaartje buiten het stadion. De politie herstelde de orde, maar de wedstrijd begon daardoor wel 1 uur en 20 minuten later.

Fans probeerden onder meer via luchtkanalen het stadion binnen te komen:

Op de organisatie van de Copa America is veel kritiek van onder meer voetballers en bondscoaches. De kwaliteit van de grasmatten in de stadions laat te wensen over en er wordt geklaagd dat er gebrekkige beveiliging is.

Na de halve finale tussen Colombia en Uruguay in het Amerikaanse Charlotte (1-0 winst voor Colombia) raakten enkele spelers slaags met fans. Ook op het veld zochten spelers en staf de confrontatie op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl