NOS Voetbal

Miedema blijft in Super League: Oranje-topscorer tekent bij Manchester City

Vivianne Miedema blijft in de Engelse Women's Super League voetballen. De topscorer aller tijden van Oranje (95 treffers) tekent een contract bij Manchester City, nadat haar contract bij Arsenal na zeven jaar werd beëindigd.

Miedema tekent voor drie jaar bij City, dat vorig jaar op doelsaldo de Engelse landstitel aan Chelsea moest laten, maar door de tweede plaats wel Champions League zal spelen aankomend seizoen. Bij haar nieuwe club komt Miedema landgenoten Jill Roord en Kerstin Casparij tegen.

De 27-jarige Miedema zei al eerder tegenover de NOS dat het spelen op het hoogste niveau voor haar een must was. "Dat lijkt me logisch, ik ga geen stap terug doen."

Miedema: "Ik laat een moeilijke periode achter me waarin ik veel heb nagedacht. Nu is het tijd om weer vooruit te kijken. Bij City heb ik mijn plek gevonden. De club biedt mij alle randvoorwaarden om mijn beste zelf te zijn, zowel op als buiten het veld. Bovendien maak ik hier deel uit van een team dat voor de prijzen speelt. Mijn ambities zijn hoog, ik geloof dat we samen geweldige dingen kunnen bereiken. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Successen bij Arsenal

Miedema, die bij City met rugnummer 6 gaat spelen, heeft een pittige tijd achter de rug. Ze kampte de laatste twee seizoenen bij Arsenal met blessures, waardoor ze weinig in actie kwam voor de Londense club.

Miedema speelde 172 wedstrijden voor Arsenal en was daarin 125 keer trefzeker. Ook werd ze met de Londense club één keer kampioen en won ze drie keer de League Cup.

Voor Arsenal speelde Miedema bij Bayern München en sc Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl