Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic - met knieband - doorstaat eerste test op Wimbledon, Roebljov ontploft weer

Novak Djokovic heeft zijn eerste test op Wimbledon goed doorstaan. De 37-jarige Serviër won op het Londense gras probleemloos in de eerste ronde van de Tsjech Vít Kopriva, de nummer 123 van de wereld: 6-1, 6-2, 6-2.

De zevenvoudig Wimbledonkampioen kwam voor het eerst in actie sinds hij op Roland Garros een knieblessure opliep. Hij verscheen op de baan met een band om zijn knie, maar van een kwetsuur was bij de Serviër niets meer te merken.

Na een ietwat voorzichtige openingsfase ging Djokovic steeds beter bewegen. Hij gleed geregeld over het gras en dankzij sterke services en prima returns was hij de baas op de baan. Kopriva kreeg geen enkele breekkans en haalde slechts vijf games binnen.

Heethoofd Roebljov onderuit

Andrej Roebljov werd verrassend uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Rus verloor met 4-6, 7-5, 2-6, 6-7 (5) van de Argentijn Francisco Comesana.

De Rus, die op Roland Garros ook al in de derde ronde strandde, liet zich weer van zijn slechtste kant zien door onder meer meerdere keren hard met zijn racket op zijn been te slaan met een wond als gevolg.

Andrej Roebljov

De 23-jarige Comesana speelde zijn eerste grandslamwedstrijd en deed dat met verve. In een partij met twee regenpauzes liet hij goed tennis zien en hield hij knap het hoofd koel. Dat laatste kon dus niet worden gezegd van Roebljov.

Makkelijke winst Zverev

Alexander Zverev hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om de tweede ronde te halen. De als vierde geplaatste Duitser was met 6-2, 6-4, 6-2 te sterk voor de Spanjaard Roberto Carballés (ATP-64).

Carballés deed voor de zesde keer mee aan Wimbledon en bleef voor de vijfde keer in de eerste ronde steken. Vorig jaar had hij het Zverev in Madrid nog erg lastig gemaakt, maar op het snelle gras was hij kansloos.

Alexander Zverev

Zverev, die op Wimbledon nog nooit de kwartfinales haalde, serveerde sterk en richtte de nodige schade aan met fantastische forehands. In totaal gunde hij Carballés vijf breekkansen, maar de Spanjaard wist er geen een te benutten.

Hurkacz worstelt

Hubert Hurkacz bereikte met enige moeite de tweede ronde. De Pool, die in 2021 de halve finales haalde op Wimbledon, worstelde zich met 5-7, 6-4, 6-3, 6-4 langs de Moldaviër Radu Albot.

De Amerikaan Sebastian Korda (ATP-21) werd verrast door de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard (ATP-58) die in vijf sets met 7-6, 6-7, 7-6, 6-7, 6-3 te sterk was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl